Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Imate nekog dobrog KP prodavca? Vidim da celofan na novim igrama nema nikakvu naznaku da je oficijalni, kao kod Playstation-a, a vidjao sam dosta PS igara u celofanu bez onog dela gde pise da je Playstation, sto ukazuje da prodavci ubacuju polovne igre u celofane i prodaju kao nove. Posto za Switch su igre dosta skuplje, verujem da je sve moguce u tom smislu obmane.
 
Kod igrica koje sam kupio nove iz prodavnice i koje se sve u celofanu, na spoju sredenje i donje trećine celofana ide ona trakica za lakše otvaranje na kojoj ide celom dužinom natpis Nintendo. Teško da ako već neko hoće da uvali polovnu kao novu može da odradi taj deo posla. Mada ne vidim neku bitnu razliku između novog iz celofana i polovnog kertridža za Switch. Nakupovao sam se polovnih kertridža i ni jedan nije pravio ikakav problem. Fizičke igre se ne vezuju za nalog, ko ima kertridž, može da je igra bez problema.
 
E pa onda dobro, mislio sam da nema toga. Onda na neki nacin moze da se zastiti od prevare. Ali cisto da znate da ima prodavaca koji to rade.
Pa nema razlike u ketridzima i radu, ali neko ko zeli da cuva kutije i igre za kolekciju, polovna moze biti ostecena i slicno.
Naravno da je bolje uzeti polovne, posebno kod nas. Gledam na YT-bu one radnje po Americi, gde mozes da kupis sve i svasta i imaju ih na svakom cosku, igre na disku za sitne pare, pa sajmovi, buvljaci sa igrama. :D
 
Cim nema celofana znas da je koriscena.
Takodje imam nekih polovnih, sem celofana nikakva razlika, svi sljakaju ok...kupujes od sigurnog kupca i nema brige.
 
+1 Takođe, "Nintendo" natpis nije obavezan na celofanu. Imam neotpakovane Switch ketridže i negde stoji natpis, negde ne, u zavisnosti od igre, izdavača, itd.
 
+1 Takođe, "Nintendo" natpis nije obavezan na celofanu. Imam neotpakovane Switch ketridže i negde stoji natpis, negde ne, u zavisnosti od igre, izdavača, itd.
Aj baci neke slike na PM. Cisto da vidim kako izgleda.
 
Planiram da uzmem hakovan switch, na šta sugerišete da obratim pažnju?
 
Generalno kao i kod bilo kojeg drugog. Videti u kakvom je stanju baterija, da li joyconi imaju drifta, kakav je ekran i da li je izgreban, što se može desiti ako se nepažljivo stavlja u dock. Ne znam kakva je situacija sa hakovanim konzolama i online banom od strane Nintenda, možda ti to neko može više objasniti. Mada su cene hakovanog Switcha kod nas najblaže rečeno bezobrazne.
 
Generalno kao i kod bilo kojeg drugog. Videti u kakvom je stanju baterija, da li joyconi imaju drifta, kakav je ekran i da li je izgreban, što se može desiti ako se nepažljivo stavlja u dock. Ne znam kakva je situacija sa hakovanim konzolama i online banom od strane Nintenda, možda ti to neko može više objasniti. Mada su cene hakovanog Switcha kod nas najblaže rečeno bezobrazne.
Bezobrazne su blaga reč, neretko dostizu cenu ps5 konzole
Vise se isplati uzeti neki high end smartphone sa snapdragon 8/ gen 1 procesorom i gurati sve te igrice preko emulatora
 
Alternativa kupiti Steam Deck, instaliraš Ryujinx emulator i cepaš i Nintendo ekskluzive i malte ne sve moguće igre iz Windows ekosistema (o ovome iskreno i ja razmišljam), jednostavno za te cene koje su kod nas na oglasima za hakove Switcheve se ne isplati cimati. Svi su manje više sa softmodom, znači najranije konzole koje su verovatno prošle sito i rešeto.
 
Samo sto su cene i Steam decka ovde jako bezobrazne, al slazem se s tobom, mislim da je steam deck dobra kupovina
 
Jel su isti romovi za sve vrste hackova? Kako se najlakse vidi da li joykoni driftuju?
 
Postoje dve vrste moda (hacka) prva je verzija velikog switcha (v1) koja moze da se moduje softverski i drugi tip je da se fizicki lemi mod cip na switchu (v2 switch i lite) isti su romovi koliko je meni poznato.
U samom switchu ima program za proveru ispravnosti svih tastera joycona pa tu se tu lako proveri drzi li osu ne vuce li
 
A za bateriju mogu li to da izvalim dal je dobra ako ga testiram na 10ak minuta?
 
Ufff jako tesko…
Zavisi od igre do igre, zahtevne igre ajde recimo tipa fortnite vuku dosta bateriju, pa zavisi i od samog osvetljenja ekrana
 
Da li je ok držati konzolu uvek u docku?Zadnjih godinu dana switch skuplja prašinu u docku ,klinci su prezauzeti vr i konzolama da više ne obraćaju pažnju na switch .Razmišljam da ga ugasim skroz ,ako je to moguće uopšte ?
 
Poslednja izmena:
Switch se može kompletno ugasiti (dug pritisak na power taster, pa power options - turn off) i to je sasvim ok. Pitanje je šta je ostalo od baterije ako je stajao na punjaču godinu dana.
 
Probaj da nabaviš modovan Switch v1 za 500 evra i onda instaliraj igre besplatno do mile volje.
Moji klinci kupili Switch (ono skupljali pare + baba i deda) i uzeli modovan, ali sad mene jure da stavim igrice a ja se ne snalazim nikako.
Imam i Goldleaf i Tinfoil, prebacim igricu na Switch, tamo na install ili šta već ali neće da krene, kaže corrupted. Nejasno mi je totalno, ne znam odakle odakle da krenem dalje jer nema nijedan dobar tutorial za totalne noobove kao mene ili i gde ima uvek se nešto ne slaže ili je neki korak kao preskočen, ništa ne kapiram.
 
Jel neko upoznat sa Hekate Paylod-om? Ima li nekih mana ili prednosti u odnosu na druge modove?
 
Naručio i ja ovo čudo. Oled za 48.000. Vidim da nema tema za početnike kao za PS I Xbox. Pa imam pitanje koju zemlju staviti kada se kreira nalog? Mogu li kreirati nalog i bez konzole?
Mozes da kreiras i bez konzole, al sacekaj neka stigne pa sve lepo natenane, ja nisam nesto previse ispitivao druge zemlje, stavio sam USA region mislim da je Aljaska u pitanju jer je tax free, oni stalno imaju popuste pa su mi 99% igara digitalne, al ajde mozda se javi neko ko je isprobao druge regione, uzdravlju da se sluzis i da se lepo i sit izigras na njemu
 
Ja sam stavio Uk. I imam dosta digitalnih i fizickih igara. Mozes da napravis vise profila na switch-u i da svaki ima svoj region(Usa, Japan, Eur).. A ima App koja se zove "NT DEALS" na Iphone App-store gde upisem koje mi se igrice svide. I cim one budu na popustu ona mene obavesti i ja je kupim za par evrica 😄 Btw sa bilo kojom karticom mozes da kupujes sa Nintendo e-shop-a.65EC5397-8E3F-45FD-9933-3F47640F26D9.jpegFF13A3E9-3837-4192-BD47-11C9A9A902DC.jpeg
 
Realno, bilo koji pouzdan proizvodjac: SanDisk, Samsung, Lexar... Samo imaj na umu da je maksimalna brzina citanja kartice 100MB/s tako da nemas potrebe da bacas pare na brze kartice osim ako ne planiras da ih koristis u nekih drugim uredjajima.
 
Cek, nemam Nintendo i potpuno sam van tokova, ali slucajno sad videh da se igra od pre 6 godina prakticno i dalje prodaje po punoj ceni sa skromnim popustima jednom u sto godina?
 
Nazad
Vrh Dno