Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Da se upisem, stigla konzola za 1 dan preko domaceg online shopa. Izgleda da sam ugrabio poslednji komad.
Opet imam jedno pitanje za ljude koji su kupovali digital izdanja preko amazona.
Imam karticu i nalog na amazonu i tako kupujem dopune za sony prodavnicu vec godinama.
Da li je moguce kupiti direktno digital izdanje igre na amazonu ili isto moram preko dopuna za nintendo shop ?
I ako moze, kako funkcionise ? salju neki serijski broj za igricu ili moram da povezem amazon account ili nesto trece ?
da dodam, v2 je u pitanju :)
 
Da li je moguce kupiti direktno digital izdanje igre na amazonu ili isto moram preko dopuna za nintendo shop ?

Zavisi da li se digital verzija prodaje na Amazonu. Za neke igre postoji, ali za vecinu ne. Ja sam uzimao neke igre direktno na Amazonu (Fire Emblem Three Houses, The Touryst) i posalju ti kod preko mejla, isto kao kada se uzimaju kodovi za PSN store.

Moja preporuka je da napravis nalog na DekuDeals, izaberes da ti pokazuje snizenja samo za digitalne igre, i onda dodajes sta hoces na wishlistu.
 
Zavisi da li se digital verzija prodaje na Amazonu. Za neke igre postoji, ali za vecinu ne. Ja sam uzimao neke igre direktno na Amazonu (Fire Emblem Three Houses, The Touryst) i posalju ti kod preko mejla, isto kao kada se uzimaju kodovi za PSN store.

Moja preporuka je da napravis nalog na DekuDeals, izaberes da ti pokazuje snizenja samo za digitalne igre, i onda dodajes sta hoces na wishlistu.
To me zanimalo, pitao sam iskljucivo za digitalnu verziju igre.
trenutno je Zelda digitalna verzija na popustu, na amazonu.
Preko DekuDeals-a pronasao.
Hvala.
 
U eShopu preuzmite Splatoon 3 Splatfest World premiere demo igru. Na email se dobija kod, Nintendo online trial besplatno 7 dana. Moze se aktivirati od 25og avgusta i traje do 1. septembra. Splatoon 3 demo se može isprobati 27og avgusta, to im je jedna od najboljih igara.
 
Je l' instalirao neko cip koji moze da se kupi na AliExpressu za OLED konzole? Radi li neko to u Srbiji, konkretno u Beogradu?
 
1. Ne znam za Srbiju, postoje 3 lika iz Italije , UK i US koji to uspešno rade u nekoj FB grupi.
2. Kako misliš da bilo ko iz Srbije poruči čip sa Alija kad smo kod njih na crnon listi? Ja ne mogu da poručim ništa skuplje od 900 dinara a da mi se ne prikaže nenormalna cena isporuke ili ne dostavljamo u Srbiju.
 
Ok, offtopic obrisan. Za AliExpress postoji posebna tema. Vratimo se natrag na temu - Nintendo Switch.
 
Nintendo Direct u 16h:

Ocekuje se da ce najaviti Zelda remastere (Wind Waker, Twilight Princess), BotW2 ime i novi gameplay video, Metroid Prime remaster i jos toga...
 
2 osnovna kvara joycona su ispadanje bravice i joycon drift. U servisu su mi rekli da je dijagnostika 20 evra i popravka joycona još 20 evra. Evo kako da to uradite sami za 550 dinara:

Potrebno vam je:
https://www.aliexpress.com/item/1005003309007059.html Osnovni alat
https://www.aliexpress.com/item/4001209760173.html Džojstik komponenta
https://www.aliexpress.com/item/1005004368575583.html Bravica sa kopčom

Zamena plastične bravice metalnom:
Zameno džojstika:
 

Prilozi

  • BuckleJoystick.jpg
    BuckleJoystick.jpg
    214.7 KB · Pregleda: 44
  • Joystick.jpg
    Joystick.jpg
    232.4 KB · Pregleda: 36
Zabo sam HyperX ChargePlay Clutch za 200 juana (28 evrica) zbukvalno 50% cene. Jako udoban grip, baterija +6000mAh, magnetni gripovi, stand kao na OLED verziji, punjenje preferira konzolu pa tek onda battery pack. Jedino sto ne moze da stane u standardnu futrolu, mora da se uzme neke veca. Porucio sam neki model za 5 evra sa par pregrada pa ce valjda moci da stane odvojeno konzola i baterija/gripovi.
 
Vidim da su na target.com popusti i kuponi za Switch i da ga preporučuju na forumima, redditima... Da li neko ima iskustva sa navedenim sajtom? Probao sam da se registrujem ali mi nije pošlo za rukom. Da li je sajt možda ograničen na američko tržište?
 
procitaj nekoliko stranica unazad, msm da je neko opisao negativno iskustvo sa targetom.
 
Witcher 3 besplatan u eShopu koga interesuje.
 
Ja vidim samo popust od 50% na sve Witcher varijante .
 

Prilozi

  • Screenshot_2022-11-23-21-06-33-240-edit_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2022-11-23-21-06-33-240-edit_com.opera.browser.jpg
    199.8 KB · Pregleda: 37
US eShop, osnovna verzija, ali su i DLC-ovi besplatni
Izvinjavam se, ponovo listam nakon reload stranice, sad i meni izbacuje da je na 50% popusta. Nije mi jasno šta se desilo sa eShopom… Neka modovi obrišu postove.
 

Prilozi

  • BE4C8E6E-264D-42B1-9F4C-5A33A57ECA31.png
    BE4C8E6E-264D-42B1-9F4C-5A33A57ECA31.png
    263.3 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
@holocen je napisao jako koristan post za mene koji se tek upuštam u Nintendo switch svet sa klincem. Deo koji nisam razumeo ili odbijam da razumem je da mi za 100tinak preporučenih igrica treba 5000€ ako je igra 50€ u proseku. Da li negde grešim ili...?
(Ako ih kupujem na sniženjima, što nije moguće baš za sve igre, i ako su u proseku 15€, za 100 igara će mi trebati 1500€)
 
@holocen je napisao jako koristan post za mene koji se tek upuštam u Nintendo switch svet sa klincem. Deo koji nisam razumeo ili odbijam da razumem je da mi za 100tinak preporučenih igrica treba 5000€ ako je igra 50€ u proseku. Da li negde grešim ili...?
(Ako ih kupujem na sniženjima, što nije moguće baš za sve igre, i ako su u proseku 15€, za 100 igara će mi trebati 1500€)
Probaj da nabaviš modovan Switch v1 za 500 evra i onda instaliraj igre besplatno do mile volje.
Ako hoćeš legalno, postoji zaista 15 ekskluzivnih Nintendo igara koje ni na akcijama nisu snižene, uvek su 50, 60 evra. Sve ostale, od drugih izdavača sa na akcijama mogu naći za 10-15 evra. Te igre od drugih izdavača možeš igrati i na PC uz krekovanje besplatno. Sačekaj 10. mart, dan super Marija, tad njihove igre koštaju 40 evra.

Moja ćerka od 8 godina uživa u Super Mario igricama više nego u bilo kojim drugim franšizama.
 
Hvala @halocen.
Nije u mom postu bilo ideje da podržavam pirateriju. Kupio sam legalnu verziju konzole i kupujem igre polako. Moj komentar je bio više u smeru da je cena igara visoka. Ali ok, moguće da nemam pravu sliku. Moje detinjstvo jeste provedeno "na pirateriji" jer drugog načina nije bilo.
P.S. uneo sam 10. Mart u kalendar :)
 
Htela bih da uzmem pretplatu, ali nije mi baš najjasnije koja mi treba, porodična ili individualna? Imam jedan nalog, ali dva profila na konzoli. Vidim da se pretplata vezuje za naloge, a ne profile, ali opet nisam sigurna da li će oba profila imati pristup onlajn igranju.
I da li neko koristi 8bitdo kontrolere? Merkam pro 2 ili onaj novi Ultimate Bluetooth, pa me zanima vrede li.
 
Isteklo je vreme za uređivanje objave. Raspitala sam se malo i ipak mi je potrebna porodična pretplata. Ako je neko zainteresovan da podelimo, javite se, meni trebaju samo 2 naloga, tako da ima još 6 slobodnih mesta.
 
Ako moze mala pomoc da ne vrtim 50 stranica. Burazer kupio switch i ima nemacki nalog, da li moze da nalravi jos jedan a da mu rade igre sa ovog naloga?
Druga stvar, koja je subskripcija potrebna i odakle je kupujete da prihvati nase kartice?
 
Nesto sam se zagrejao za Oled model, imate neke savete, sta uzeti jos pored same konzole i igara? Na KP igre slabo ima, i jake su cene, tako da je Games sigurnija varijanta a i skuplja. Malo vise silovao YT i spominje se novija verzija ove godine, da li neko ko vise prati, veruje u to? I kako dockovan Switch radi na 4K tv-u, verujem da je slika dobra.
 
Na KP igre slabo ima, i jake su cene, tako da je Games sigurnija varijanta a i skuplja.
Ekskluzivama ne pada cena, tako da je to to. Bude ponekad popust na digitalne igre, ali uvek su oko 40 evra. A fizička izdanja su jeftinija na kp nego u prodavnici.

Malo vise silovao YT i spominje se novija verzija ove godine, da li neko ko vise prati, veruje u to?
Mislim da nova verzija neće skoro, možda tek krajem 2023. Izguglaj, pa ćeš videti da to svuda piše. Na YouTube-u pričaju svašta da bi imali što više pregleda.

I kako dockovan Switch radi na 4K tv-u, verujem da je slika dobra.
Odlična je slika, čista i oštra. Ja igram na LG C1 i automatski prebaci u režim za igre.

sta uzeti jos pored same konzole i igara?
Obavezno zaštitno staklo ili foliju za ekran za prenosnu konzolu i futrolu ako ti treba. Ja sam uzela neku futrolu uz koju se dobija i folija. Možeš i dodatni joy-con ili neki drugi džojstik ako ćeš da igraš lokalni multiplejer sa više od dve osobe. I pretplata ako hoćeš da igraš onlajn.
 
Za eksluzive znam, vidim da su uvek na punoj ceni. I polovne imaju jaku cenu. Na KP ne znam ni jednog pouzdanog prodavca. Meni na C2 onda nece biti problem, PS5 radi perfektno, trebalo bi i ovo. Znaci futrola, i zastita za ekran, i naravno dodatni joy-coni, trebace za Mario Kart i Party.. :) To mogu i kasnije da dokupim. Pretplata videh da je smesnih 20e za godinu dana, to cu vrv da uzmem. Jedino mi jos pada na pamet kontroler, zarad igranja na tv-u.
 
Mario Kart ti je trenutno najjeftiniji na kp, ja uzeh baš pre par nedelja. Samo se pazi, mnogo je zarazno. 😄
Što se džojstika i igranja na TV-u tiče, joy-cone možeš da koristiš i kad igraš na TV-u. Dobija se joy-con grip na koje se stave ta dva joy-cona i onda imaš normalan džojstik, a možeš i svaki joy-con da držiš u po jednoj ruci. Ako baš hoćeš klasičan kontroler, pogledaj zvaničan Pro kontroler ili druge jeftinije koji su podjednako dobri, 8bitdo ili Pxn. I ja baš razgledam ovih dana koji od ta dva da uzmem. 😀 I obrati pažnju na to koja ti pretplata treba. Ako hoćeš da igraš onlajn samo preko jednog naloga, onda uzmi tu individualnu od 20 dolara, ali ako ti treba za igranje preko više naloga/profila, onda porodičnu od 35 dolara.
 
Nazad
Vrh Dno