Kupicu i ja, ali ne mislim da je buducnost gejminga. Bar se nadam da nije.
Pa već par godina je mobile gaming skoro kao noćna mora za one veće igrače. To za budućnost kažem više iz ugla finansija, onako kako to verovatno same kompanije posmatraju. Ja se definitivno neću rastajati sa PS4-kom ili PC-jem. Činjenica je da taj mobile gaming segment raste kao nenormalan i donosi sve više i više novca. Pa i samom Nintendu je 3DS bio 1000x profitabilniji od Wii U-a, a opet gledajući iz našeg gamerskog ugla Wii U je daleko bolja gaming mašina od 3DS-a. Sad im treba nešto što će zadovoljiti i njih (lova) ali i nas
.
Ok, ali sta je tacno uspesan uredjaj ?
Mene bi iznenadilo da se ovo proda u vise od 30 miliona, ali ne bi bio prvi put da zestoko omasim.
Za mene je ovakav nacin igranja san. Staviti mocan hardver u formi tablet-a, koji se stavlja u dock kad igrate kuci na TV-u i mogucnost igranja van kuce sa gamepad-om.
Bilo bi fenomenalno da Sony uradi ovako nesto za PS5.
Bilo bi dobro da Vita 2 bude ovaj fazon. Mislim da bi zadali Nintendu udarac sa tim. A PS5 da bude stacionarno-sobna konzola.
To što investitori još uvek ne veruju u ovu konzolu je sasvim očekivano jer berze ne vole ovakve radikalne promene. Ipak mislim da će Nintendo još jednom uzdrmati gaming scenu ovim uređajem jer prvi put imamo konzolu koja radi i na tv-u i u rukama. Hard core gameri sigurno nisu ciljna grupa ali casual gameri jesu i verujem da će uz prave igre konzola biti pun pogodak.