Šta je novo?

Nexus 6

I znaci nista od mog povezivanja:S: e bas su dripci da to ne ubace.Taman sam sve zivo umrezio:d

Inace Nexus 6 je vodootporan telefon...Nisam video da se negde pominje to. Ali kako pise na zvanicnom sajtu motorole, i ovaj moze pod vodu. :)

Pa tebi kao developeru ne pravi razliku n5 ili n6. Maltene su isti. Jedino rez ekrana. Da sam na tvom mestu sacekao bi neki nexus 5 (2015) 64bit,ili nesto najblize njemu (htc m9 google edition itd itd)

Poslednja izmena:
Pa tebi kao developeru ne pravi razliku n5 ili n6. Maltene su isti. Jedino rez ekrana. Da sam na tvom mestu sacekao bi neki nexus 5 (2015) 64bit,ili nesto najblize njemu
Još imam S4 i na njemu radim, instalirao AOSP. Ali sam se radovao Nexusu da mi bude telefon za mene, ali ga preterase sa veličinom :(

Можда би боље било да немаш amoled display поготово што се бавиш дизајном ...

Нпр купио сам твоје cryten иконице и не сумњам да су на Самсунг телефонима боје ОК, али на другим делују прилично бледуњаво ...

Pa ne crta i ne boji čovek ikonice na telefonu :d :d :d

Bravo stručnjak, a ja mislio crta ih na S4-i :D
Normalno, ali aplikaciju koju treba da okači na Google Play pre toga normalno testira tako što spoji telefon i računar pa pokrene izvršavanje aplikacije u eclipse-u ...
Totalno je drugo gledati to što si radio u PS-u i gotovo rešenje, spremno za upload, na telefonu ;)
Pogotovo jer ima mali milion rezolucija, proizvođača + svaki od njih druge karakteristike displeja...

Poenta priče je da su Cryten ikonice vrhunske (zato sam ih i kupio), ali da bi bile bolje da imaju malo jače boje ...
AMOLED displej sve radi savršeno osim vernog prikazivanja boja (saturacija) i to je valjda odavno svima jasno.

Ali da ne idemo dalje u off ;)

Poslednja izmena:
U vreme kada je apple forsirao pricu kako nikome ne treba telefon sa ekranom vecim od 3,5'' mnogi ljudi su svoje 4'' androide obozavali zbog tog veceg ekrana ali su ih i zvali ''papuca'', posluzavnik, tacna, cigla.

4-5 godina kasnije telefoni sa 4,3-4,5'' ekranima se smatraju ''telefoncicima'' kao ranije wildfire i slicni sa 3-3,2'' displejima.

Nije tu samo apple promenio misljenje i stavove :) Jesu se ispalili sto se toga tice ali jednostavno ljudi zahtevaju phablet-olike uredjaje.

Secam se kad je izasao S2, svi SMO govorili kako je to gornja granica, kome treba veci ekran itd a danas vecina ljudi ne bi kupila telefon sa ekranom ispod 4,5'', da ne pricam sto za par meseci android flagship klasa prelazi na 2k 5,5'' (uz zadrzavanje dimenzija trenutnih kucista, otprilike) a novi Nexus vise nije ni klasican phablet vec ide ka tabletu.

Istina, došlo je i do promene percepcije kod korisnika. Meni je 3.5 inča bilo sasvim dovoljno. Prelazak na 4 nisam ni primetio pošto je mali skok bio, prelaskom na 4.7 mi je već treblalo privikavanje, ali kada sam se jednom navikao nije imalo šanse da se vratim na manji. Međutim sve preko 4.7 prelazi neku fizičku granicu koju ja mogu da prevaziđem, kako što se držanja jednom rukom tiče tako i prostora u džepovima... Zato mi se ovaj trend da su flagshipovi ogromni ne sviđa. Ne želim da uzmem neku "mini" verziju, već normalan telefon upakovan u razumnu veličinu. Čak je i Apple napravio "mini" verziju izbacivanjem IOS na 6ici.

Prvo i osnovno MicroSD slot, koji je uz 4K snimanje neophodan u 2015-oj.
Kamera ce 100% da bude bolja na N4.
A tu su i fingerprint scanner, IR port, heart-rate i ostali senzori...

Ali slazem se nekome S-Pen nista ne znaci i ne vadi ga, nekome je super i koristi ga... itd.
I jedan i drugi su odlicni, i ako N6 nije jos dostupan to mogu da kazem, samo se nadam da nece biti nekih "skrivenih" mana kao sa ostalim Nexusima do sad, ostaje to sto je N6 veci i od Note 4 i od 6+ sto je meni licno veliko, ogromno ne.

4k snimanje na telefonu?!? Zaista misliš da to ima nekog smisla osim da ti proždere masu prostora kako god ga skladištio. MicroSD neće biti potreban ogromnoj većini ljudi ako uzmu 64GB, svakako se slažem da slot daje fleksibilnost. Skener otiska prsta je na Samsungu katastrofa. Generalno svaki skener koji zahteva bilo kakvo pomeranje prsta je katastrofa. Da ne pričam o tome kakva je upotrebna vrednost koju mu je Samsung dao. IR port se ja na HTC One nikako nisam mogao navići da koristim pošto mi nedostaje taktilni deo upravljača... jednako kao što ne mogu naučiti da slepo kucam na touch tastaturi... hR senzor je takođe stvar za mali broj ljudi. Na satu je dobra stvar, vaditi telefon od 500 inča dok se trči i držanje prsta na istom dok se ne očita... katastrofa.

Ne verujem da je googleu cilj da se Nexus serija masovno prodaje, već da bude platforma developerima i tu je 6ica i dalje dobro pozicionirana. Bilo bi dobro videti da svi flagshipovi dobiju Google Edition i priznajem da me čudi odsustvo S5 na tom spisku u ovom trenutku.

Koliko je... Zlo.. Mada ovaj rece da se iznenadio kamerom,videcemo

But the biggest thing (besides the screen, of course) to get excited about with the Nexus 6 is the camera. We'll obviously need to spend a lot more time with it to give it a proper review, but at first blush the 13-megapixel setup here is wildly better than last year's Nexus. The shutter is instant and the results — if only on this bright AMOLED screen — are really solid.

Developing...

Poslednja izmena:
Ne znam meni nesto ne izgleda toliko debeo kao sto ga deklarisu 10.1mm.. Mozda ce konacno kamera biti konkuretna i baterija ima potencijala..Pomozi Bozee :D i onda fino prodam svoj Nexus 4 i uzmem Nexus 6 i osjetio bi projenu na bolje u svakom smislu :)

ocenjuje kameru tako što gleda fotke na ekranu telefona, pa to je gore nego ovi youtube testovi kamera :D

Videcemo. Bitno da je brza :) primetio sam da nisu stavili dupli tap na n6 a n9 ga ima..

@mashoni
Naravno da ces osetiti "promenu na bolje" kada doplacujes 400e za n6 :)

Osjetićeš promjenu na džep najviše, postaće plići :D

A necu ga sad odmah kupiti to sig, nego da se cijena malo unormali a opet ovaj moj mogu da prodam za sig 200e, i plus znam prodavca kod njega kupujem tel i dobicu neki popust fini i eto :) Samo da bude dobra kamera i baterija konacno, jer ako to bude opet lose pa pa Nexus and Hello Nexus 5 :)

Išao sam sa bratom okolo da gledamo telefone, i on gaji još veći prezir prema velikim telefonima od mene. M8 je kao i zagledao da bi još i moglo. G3 preskočio odmah, i ja sam ga, jer mi se uopšte ne sviđa i ekran je previše taman, kao što se i priča. S5 smo obojica s gađenjem gledali, najviše mi smeta home button, odvratan mi je. Sa Note 3 smo krenuli da se *****avamo. Uglavnom se slažemo oko toga, oko ostalih stvari se uglavnom ne slažemo, od kad smo bili deca. Kao i sva braća. I nama je apsolutna glupost uzimati telefon zbog kog moraš da žrtvuješ komfor. A preveliki telefon je lišavanje komotnosti. Ne može da stane u džep, ili ga toliko napregne, da ne možeš normalno da se krećeš. Ne nosimo uvek nešto drugo u čemu da ga nosimo. Na trčanje sa Note ne možeš. Meni treba telefon u svakom trenutku uz mene.
Jedino gde se razlikujemo je da ja mislim da je telefon s 5" ekranom podnošljiv kompromis između dva. Dok njemu nije. Meni je prosto jadno da gledam ljude koji idu s phablet-om u ruci, jer nemaju gde da ga smeste. Tako nešto mi ne pada napamet da radim.
Čim sam video Nexus 6 veličinu, tako sam znao da me uopšte ne zanima. Drugo, telefoniranje ogromnim telefonom je glupo, i isto tako izgleda.

Slazem se, ali opeti veliki ekran ima prednosti isto. A opet navikne se covjek. Kad ga probam uzivo def cu znati, ako polozi test baterije i kamere jer mi je to postalo bitno.

Ja da imam vece sake kupio bi 6 inca telefon bez problema, briga me sta ko misli.

Meni odg veliki ekran zbog vise stvari, a mozda je najvaznija da se konacno odviknem od kucanja poruka u toku voznje jer ovaj tel def necu moc da koristim normalno jednom rukom iako imam sasvim solidno duge prste. Pa i zbog navigacije mi je veliki ekran koristan kao i oko drugih stvari. Samo da nesto Google ne zezne kad je vec digao cijenu ovoliko.

Edit: da li zna neko dje ce biti Led lampica, jer je do sad na Nexus 4 i 5 bila dolje po sredini, a sad ne vjerujem da ce tu biti zbog zvucnika.?

Poslednja izmena:
One handed operation,sa tom opcijom mozes ladno koristit telefon 1 rukom
Tako da na zalost,kucanje poruka u kolima ostaje kao opcija
Losa opcija,ali veoma moguca

Nisam znao da su i to implementirali u Lollipop, znao sam da ima ta opcija na G2.. A nisi mi to trebao govoriti :D

Врхунски изгледа гледајући онај видео...
Мени све делује да ће цена бити једина препрека :)

Poslednja izmena:
Ja sam posle predstavljanja N6 otišao na GSMArenu i iskliktao sebi pretragu za novim fonom sa sledećim kriterijumom, da je dual-SIM (još ću porazmisliti da li mi se to isplati), da je ima ne manje od 4.7, a ne više od 5.5", da ima bateriju preko 3000 mAh i da je aktuelan ili model u najavi. Za sada mi se samo Z3 dual svideo.

Ja sam posle predstavljanja N6 otišao na GSMArenu i iskliktao sebi pretragu za novim fonom sa sledećim kriterijumom, da je dual-SIM (još ću porazmisliti da li mi se to isplati), da je ima ne manje od 4.7, a ne više od 5.5", da ima bateriju preko 3000 mAh i da je aktuelan ili model u najavi. Za sada mi se samo Z3 dual svideo.

M8 dual sim? Ne znam na pamet koliko je mAh baterija ali autonomija na m8 je odlicna.

Vrh Dno