Šta je novo?

Nexus 6

Najbolji mislis kao u slucaju g3 ,ne znam da li i root postoji za njega ? :)
Биће сигурно свих тих садржаја, то наравно касни у односу на нексус телефоне јер они имају већу заједницу и рекао бих квалитетнију јер нексус телефоне углавном купују девелопери ;)

Pa od G3 su najvise profitirali ljudi sa G2, dobili noviji i bolji softver a imaju malo kompaktniji uredjaj sa boljim ekranom i boljom autonomijom a ostalo je dosta slicno osim cene naravno :)

Истина, мада ионако долази Г3 софтвер и Андроид Л на Г2 (званично)

http://www.androidheadlines.com/2014/10/phone-comparisons-nexus-6-vs-oneplus-one.html
Занимљиво тек сада може да се наручи OnePlus One без икаквих позивница и осталих зезнција :)

Poslednja izmena:
пс. Мени овај Н6 баш одлично изгледа, и величину некако да заборавимо (кад могу да користе азијати могу и ја са 2 метра и сигурно већим шакама од њих), али цена је проблем...

Potpis za ovo,.. jos samo da se pojavi u prodaji i da vidim/opipam kako to izgleda u praksi. A cena... stednja, ***

Under the initiative of "Project Volta" Google set out to improve the device's battery life as well. With the OS update, developers were able to control how their apps affected battery life, such as scheduling tasks and fetching data only when the phone is plugged in to a charger. In addition, a new battery saver mode will turn off background data and decrease the CPU clock speed during times of low battery.

http://www.cnet.com/products/google-nexus-6/

Under the initiative of "Project Volta" Google set out to improve the device's battery life as well. With the OS update, developers were able to control how their apps affected battery life, such as scheduling tasks and fetching data only when the phone is plugged in to a charger. In addition, a new battery saver mode will turn off background data and decrease the CPU clock speed during times of low battery.

http://www.cnet.com/products/google-nexus-6/

Ovo je dobra vest. Nadam se da će povećati stand-by vreme, koje je trenutno prilična boljka. Trenutno jedina aplikacija koju znam da koristi opciju izvršavanja određenih aktivnosti kada je telefon na punjaču je google+ (ne znam da li je to implementirano u sam OS ili je google pošto je njihova aplikacija koristio neku "prečicu"). Po meni je opcija za proveru "na punjaču i na wifi" obavezna za update aplikacija. Desilo mi se par puta da mi update posrče i 15ak procenata baterije.

haha new battery saver mod koji postoji na Samsungu jos od S2. Sta ce mi koji moj da mi obori clock cpu-a i da mi iskljuci background data, to mogu i bez brand new battery saver mode-a?!

Vracamo se na 3310

Na HTC One sam imao extreme power saver mode koji pretvara telefon u dumbphone :). Pozivi, poruke, kalendar.

haha new battery saver mod koji postoji na Samsungu jos od S2. Sta ce mi koji moj da mi obori clock cpu-a i da mi iskljuci background data, to mogu i bez brand new battery saver mode-a?!

Vracamo se na 3310
Možeš i da klikćeš na 20 mesta i u 5 aplikacija, pa ti još treba i root. A šta kad se napuni? Sve to isto klikćeš samo unazad? :D ovako sve ide automatski na 5 ili 15%, a možeš i ručno po potrebi da pališ.

Vojkan je odusevljen battery saver modom :)

Sto se mene tice,ako ga budem koristio par puta u roku od god dana ,znaci da ima nekakvu korist :)

Možeš i da klikćeš na 20 mesta i u 5 aplikacija, pa ti još treba i root. A šta kad se napuni? Sve to isto klikćeš samo unazad? :D ovako sve ide automatski na 5 ili 15%, a možeš i ručno po potrebi da pališ.

Dobro tebi sa 2ipo aplikacije treba ovo :p

Sta bre 20 puta? Spustim status bar klik na data, otvorim cpu neki program i smanjim freq. i to je 20 puta? :d

Feature kao feature nista posebno, a predstavljaju ga kao wauuu nesto

Pa stavim ga na automatiku i to je to, kad sam low battery napolju bitnije mi je da imam upaljen telefon nego cpu na 6 ghz i refresh vremenske prognoze svakih sat vremena

^^A da ugasis animacije na mobu ? Eto jos jedan klik. ;)

Meni samo nije jasno zasto se status bar i nav bar farbaju u narandzasto

Pa stavim ga na automatiku i to je to, kad sam low battery napolju bitnije mi je da imam upaljen telefon nego cpu na 6 ghz i refresh vremenske prognoze svakih sat vremena

Zato postoji fast charge, sednes u kafic i popijes pivce i napuni ti se telefon za tih pola sata i ne pretvoris telefon u 3310

Nosis qi punjac sa sobom :) dok si u kaficu stavis ga na astal i to je to

Baterija ne crkava kada ti je punjač / struja pri ruci nego kad si u nekoj divljini, valjda ste naučili to do sad :)

Vi pričate o punjenju a battery saver služi da bi se sporije praznio. Lako je za punjenje.

Nikakvi softerski trikovi za ustedu a ni brza punjenja nisu bolja resenja od sirove snage u mAh. A ako uz veliki kapacitet baterije telefon ima i stedljiv ekran, soft. resenja za stednju i brzo punjenje e to je vrh. Ali opet na prvom mestu mora da bude kapacitet jer kada si van grada, kafica :d, stana, kuce.. bez mogucnosti da dopunis telefon nikakva brza punjenja ne mogu da pomognu, aj tada soft. fore za stednju mogu malo da znace ali sve su to samo bonusi koji treba da idu uz sirovu snagu (3000 mAh+ za 5,2'' telefone npr). U prevodu da takvi telefoni imaju 4000 mAh retko ko bi koristio te fore za stednju, brzo punjenje je vec odlican bonus ali ne u svim situacijama.

Poslednja izmena:
Tačno. Nema gde da puniš uvek, glupo je. I ne nosim sa sobom stalno punjač, jer ne bih imao ni gde da ga smestim većinu vremena. Naročito leti, zimi još i u jaknu.

:d Naravno

Nikakvi softerski trikovi za ustedu a ni brza punjenja nisu bolja resenja od sirove snage u mAh. A ako uz veliki kapacitet baterije telefon ima i stedljiv ekran, soft. resenja za stednju i brzo punjenje e to je vrh. Ali opet na prvom mestu mora da bude kapacitet jer kada si van grada, kafica :d, stana, kuce.. bez mogucnosti da dopunis telefon nikakva brza punjenja ne mogu da pomognu, aj tada soft. fore za stednju mogu malo da znace ali sve su to samo bonusi koji treba da idu uz sirovu snagu (3000 mAh+ za 5,2'' telefone npr). U prevodu da takvi telefoni imaju 4000 mAh retko ko bi koristio te fore za stednju, brzo punjenje je vec odlican bonus ali ne u svim situacijama.

Brate dinamu vrati na biciklo vozis i punis tel.

Edit: Takvima kojima treba telefon u tim situacijama ne nose neki gdje baterija traje 3h. A takvi telefoni su 20e.

Korisni su ti modovi, meni je to OK da jedan tap pretvori telefon u bateriju 3310, zar nije mocno, zna biti korisno, pogotovo kad crkava baterija a prigustilo.

Poslednja izmena:
Истина, мада ионако долази Г3 софтвер и Андроид Л на Г2 (званично)
Hoce li zvanicni G3 softver biti update za sve ili opciono (ko hoce) , i kada ce biti izbacen?
Kontam da menjam fon, pa da znam koliko cu cekati,a G2 mi je bas po meri. :eek:

Poslednja izmena:
Hoce li zvanicni G3 softver biti update za sve ili opciono (ko hoce) , i kada ce biti izbacen?
Kontam da menjam fon, pa da znam koliko cu cekati,a G2 mi je bas po meri. :eek:

Ти већ месецима имаш Г3 софтвер (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2783192) за Г2 телефон који је без грешке тако да није ни важно када ће доћи званично (када буде буде - није ни битно толико)
А Андроид Л на Г2-у неће сигурно још 3-4 месеца :)

Poslednja izmena:
Zanimljivo. Pogotovu sto ne idu na 2k rez. Sto je cudno za lg. Jedino lose sto ima 2gb rama

Где ли ће само да стану - скоро 6" ...

Ma upakavace LG to dobro,maheri su oni,bice u svakom slucaju tanji i kraci od nexusa

Pa i manji je od nexusa. Ali ne nesto preterano. Uzi samo milimetar. Doduse kraci oko 4mm. Ali nema stereo zvucnike,tako da..

Taj LG je neki ekperimentalni model kao sto je bio Flex. Od LGa se ceka novi Flex koji bi trebao imati manji ekran nego prvo model kao i G Pro 3 i G4.

Nazad
Vrh Dno