Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

*ebi ga... sad svi predjite na xlned.com (ako i oni ne urade slicno, valjda nece iako su obe firme iz holandije)....

Da, sada je cena duplo veca.

Jel se zna da li XNEWS ima account sharing?

Moj drug i ja smo probali da skidamo u isto vreme sa XENNEWS i radilo je bez problema i gresaka. Da li to znaci da ako budemo nastavili da radimo tako da cemo dobiti ban slicno?

Poslednja izmena:
Da li se isplati pretplatiti se i za koji se odluciti s' obzirom na cenu/uslugu?
pošto je sada Rapidshare Free sasvim ok (nema čekanja između dva downloada, nema unošenja kodova, a brzina je obično sasvim pristojna), onda se generalno ne isplati koristiti ništa drugo! :smoke: Možda jedino za neke baš specifične potrebe, ali ovo što sam rekao odnosi se na ogromnu većinu "skidača" ;)

Vazi mi do 3. decembra, sto pitas?

na moje pitanje "Does xennews allow account sharing like hitnews did?"
oni odgovaraju

"it does but only not on the same time

Best regards,

Xennews.com
Support Team"

e,sad mislim da ce ti dozvoliti do onog vremena dokle si uplatio ...posle 3 decembra ne verujem ..al opet i da kojim slucajem moze account sharing Xennews je skuplji od XLned tako da razmislis gde ces da uplatis ;)

Da je podrzan acc. sharing naso bi jos 2 ortaka i izaslo bi me jeftinije od hitnews + jos 5 konekcija svakom... Sto se tice XLNed-a najvse mi smeta niska retencija od 60-ak dana, mada i hitnews je imao tolku retenciju kad sam postao njihov korisnik sredinom januara ove godine. U svako slucaju XLNed sam uzeo u obzir ali se bojim da se kod njih ne desi isto ovo sto se desilo kod hitnews-a.

http://forum.xlned.com/showthread.php?t=818

ne znam hoce li se videti forum, ako se ne registrujete, ako ne, registrujte se pa procitajte topic koji sam pokrenuo na njihovom forumu...

za neobavestene, 'crimi' i 'paul' su glavne baje u xlned-u mozda chak i vlasnici (nisam siguran, ali je moguce i to) i eto njihovih komentara... Dobra vest je to sto planiraju da dignu retention uskoro, Paul je to chak i napisao u svom postu (link gore)...

Za srpske uslove lite paket od 25-26e za godinu dana (za 2.5mbps) je majka.. ko ima uslova i bas zeli moze da uzme i skuplje pakete, ja i ovaj od 2.5mbps ne mogu da iskoristim ni 50% (moj net je 1mbps).... a i briga me.. skidam sve sto mi treba...

pozdrav... (ne zelim da zvucim kao njihov menadzer prodaje iako tako izgleda, jednostavno koristim ih vec 9 meseci i zadovoljan sam.... i to je moje misljenje)

pošto je sada Rapidshare Free sasvim ok (nema čekanja između dva downloada, nema unošenja kodova, a brzina je obično sasvim pristojna), onda se generalno ne isplati koristiti ništa drugo! :smoke: Možda jedino za neke baš specifične potrebe, ali ovo što sam rekao odnosi se na ogromnu većinu "skidača" ;)
rapidshare free je ok ako imas 256 ili 512 net
Brzine variraju i retko kad prelaze 120-150 a uvece znaju da budu max 50kb/s
dok na newsu koji god net da imas icice maximum
tako da NIJE TACNO da se ne isplati.
Onima koji imaju spor net njima se ne isplati oni koji imaju 2-3 mb itekako se isplati pogotovu ako dele pretplatu sa nekim.

Za srpske uslove lite paket od 25-26e za godinu dana (za 2.5mbps) je majka.. ko ima uslova i bas zeli moze da uzme i skuplje pakete, ja i ovaj od 2.5mbps ne mogu da iskoristim ni 50% (moj net je 1mbps).... a i briga me.. skidam sve sto mi treba...

Jel nije malo 2 konekcije samo? Pogotovo ako dvojica dele account?

cena je mala sama po sebi... ja nisam ni mislio da dvojica dele..
nego jedan da plati za sebe i koristi...
inace koliko sam video .. i jedna konekcija napuni moju 1mbps vezu, ali ne do vrha nego tu negde 95-96%....

Sta znaci ovo "120.000+ groups" ?

I jos nesto :). Za paket XL Gold, pise da je brzina 20+ Mbit. E sad, koliko je to preko 20 ? :)

Da nemam odakle, ne bih ni pitao. :p

Kad se rasporedi na dvoje, to izadje ~45e za godinu dana po osobi, sto nije mnogo.

Poslednja izmena:
Mene zanima kada odredjeni broj konekcija postaje nedovoljan uz odredjenu brzinu neta? Kod mene na 1Mbit/s 1 konekcija iskoristava 90% linije (crveni bar u DU Metru je poprilicno nazubljen), 2 konekcije skoro 100% (pojavi se po koji zubac kad tada) dok sa 3 ili vise konekcija veza je 100% iskoristena. Sta ce biti kada poduplaju brzinu interneta? Kako ce se 2 konekcije nositi sa 2Mbit/s vezom? Da li ce morati da se stavi tri konekcije? Bili bi lepo kada bi neki user sa netom od 2Mbit ili jace napravio neki mali test sa recimo NewsLeecher-om + DUMeter i da okaci ovde.

vi ljudi nikad niste zadovoljni...

"pojavi mi se jedan zubac... nazubljen mi je download..."
ako vam se ne svidja, idite na torrente pa odrzavajte ratio... sumnjam da i tamo nemate te vase "zubce"... ili jos bolje idite na rapidshare....

koliko vidim , toliko ste neinformisani, ne znate ni sta je (cast izuzecima) NZB, ni gde se pretrazuje usenet alt.bin, neki ne znaju ni sta je 120.000+ grupa... a ovaj sto hoce 20mbps link verovatno misli da preko akademske mreze skida warez... ILi bese je to bio onaj sto ima tatu/strica/ujku u ministarstvu pa tamo za dzabe skidaju preko telekomovog linka warez, a mi placamo i njihove troskove (posle se pitate zasto je megabit toliko skup).. Izmedju ostalog, zato sto ima puno razmazenih tatinih i maminih sinova koji arche telekomov link za dzabe (po tzv. ministarstvima).. Neko to mora da plati.... A ovi sto bi da zloupotrebljavaju internet namenjen za fakultete da skidaju warez su posebna pricha... Bas mi dodje da napisem pismo o tome odgovornima u RCUB-u...

Sve u svemu, na stranu bes i ljutnja, mnogo bre cepidlachite i zakerate... :)

Izvini, ali sta tebe briga odakle ja ili bilo ko drugi dl-ujem?

Naravno da ti to ne bi radio kad bi imao priliku. How yes, no...

I ako sam pitao nesto ne znam, to je odma 'pogresno... Naravno, ovde svi sve znaju pa nemaju potrebe da postavljaju pitanja...

Poslednja izmena:
Mene zanima kada odredjeni broj konekcija postaje nedovoljan uz odredjenu brzinu neta? Kod mene na 1Mbit/s 1 konekcija iskoristava 90% linije (crveni bar u DU Metru je poprilicno nazubljen), 2 konekcije skoro 100% (pojavi se po koji zubac kad tada) dok sa 3 ili vise konekcija veza je 100% iskoristena. Sta ce biti kada poduplaju brzinu interneta? Kako ce se 2 konekcije nositi sa 2Mbit/s vezom? Da li ce morati da se stavi tri konekcije? Bili bi lepo kada bi neki user sa netom od 2Mbit ili jace napravio neki mali test sa recimo NewsLeecher-om + DUMeter i da okaci ovde.

Nema sta da testiras mnogo,ako si na adsl sa 1Mbit skidaces 380-385 MB za 1h,ako si na kablu onda 410-420MB za 1h i to je to ...kad testiras 1 konekciju obavezno u newsleechr-u selektuj 1 konekciju ugasi pa upali newsleecher,nemoj samo da pauziras preostale konekcije !

Poslednja izmena:
Izvini, ali sta tebe briga odakle ja ili bilo ko drugi dl-ujem?

Naravno da ti to ne bi radio kad bi imao priliku. How yes, no...

I ako sam pitao nesto ne znam, to je odma 'pogresno... Naravno, ovde svi sve znaju pa nemaju potrebe da postavljaju pitanja...

mali offtopic, ali vidi ovako:
1. u normalnim zemljama neki ne bi skidali tj. zloupotrebljavali ono sto nisu platili (univerzitetski internet je javno dobro koje se finansira iz budzeta za potrebe studenata, profesora a ne raj za heavy downloadere). Tj. ja ne znam koja je politika administratora tamo, ali da sam ja na njihovom mestu, ili da ova zemlja nije srbija nego neka normalna, ja to ne bih dozvolio nikako.. Isto vazi i za ministarstva i ostale high-level drzave ustanove. Cista zloupotreba
2. neki ljudi, znas, to ipak ne rade ili ne bi radili zato sto smatraju da nije u redu. (imaju malo vise morala, etike ili kako vec... ) To sto ti kazes da bi svi to radili da mogu, je isto kao kad lopov kaze "pa sta ako kradem, pa svi kradu i ti bi da mozes/smes itd..)

Poredjenje sa lopovom ti je stvarno bezveze. Ako te iste osobe imaju morala, osecaj da rade nesto sto nije dobro kao sto kazes, zasto onda uopste skidaju bilo sta ??? Skidao ti sa 1Mbit ili sa 1Gbit je piraterija kako god da okrenes. Ako su moralisti, zasto imaju potrebu za skidanjem filmova, igara, muzike, kada mogu da ih nabave legalno ??? Isti ti pseudo-moralisti, da zive u normalnoj zemlji, sa razvijenom kulturom gledanja filmova u bioskopu kod vecine stanovnika, gde pritom dobrih bioskopa ima samo u prestonici i mozda jos par gradova, ne bi skidali najnoviji film koji jos nije ni dosao u domace bioskope, vec bi lepo sacekali, otisli u bioskop i odgledali film. A ako su opet ti isti moralisti iz BG-a, apsolutno nema opravdanja da ne odu u bioskop ! Nemoj da neko spomene kako HD filmova nema legalno kod nas u radnjama, to bi ih kao sprecilo da dl-uju i odsetali bi se do radnje i uzeli original. Jeste, kako da ne, kada na vrbi rodi grozdje.

Stvari treba nazivati pravim imenima, a ne navijati vodu na svoju vodenicu kako kome odgovara.

Poslednja izmena:
ovde se radi o tome da li ti koristis net koji si platio svojim parama, ili zloupotrebljavas javne/drzavne resurse "zato sto mozes".. koristiti box u ministarstvu/fakultetu za warez te vrste je problem o kome pricam kad se pozivam na moral, a ne da li skidas freeware ili warez

Na fax dolazim samo kad moram tako da taj internet ni ne koristim
ali imam neki mega telekomov link kod keve caleta na poslu ili tako nesto kakav crni moral skidao bi po ceo dan :p

super, kad vam administratori tih firmi/telekoma to dozvoljavaju.. u kakvoj drzavi zivimo, jos sam ja glup sto se cudim sto nije drugachije...

posle se svi chudite zasto je megabit u srbiji tako skup? pa zato sto treba nahraniti mnoga gladna usta koja hoce hleba preko pogache :)

ovde se radi o tome da li ti koristis net koji si platio svojim parama, ili zloupotrebljavas javne/drzavne resurse "zato sto mozes".. koristiti box u ministarstvu/fakultetu za warez te vrste je problem o kome pricam kad se pozivam na moral, a ne da li skidas freeware ili warez

Mnogo je veca "moralna dilema" sto se uopste skida bilo sta sto nije free i sto se daju pare za Rapid/News naloge nego ovo o cemu ti pricas. Kako to ne mozes da shvatis...

Studenti placaju taj net kroz ionako visoke cene skolarine, a ako su na budzetu, to su kroz debeli trud da se upisu i ostanu na njemu naplatili. Uostalom, retki su studenti ili profesori koji vezu nisu iskoristili za licne potrebe koje ukljucuju surf, facebook i sl. tako da je i to zloupotreba. A i ti koji nisu, pre ce biti da nisu imali potrebe za tim kao sto je Weaselov slucaj, nego zbog moralno-etickih principa.

Poslednja izmena:
Bas tako

xWolfu je jedno dobro drugi nije . E pa ne moze
Dal si skidao 200 TB ili si chatovo sa kumom iz amerike ti si i dalje krsio propise .
Sad ta gladna usta su dala po 1000evra za godinu na faxu tako da naravno da treba da ih nahrane

Vrh Dno