Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Mene zanima jedna stvar.... kako je jeftinije preko uplata.net nego kad sam uplacujes na astraweb-u? pricam o unlimited dsl 3 months paketu? preko uplata.net je 1300 dinara, a na sajtu je 39 dolara, sto izadje 2000 dinara?? wtf? :D

Pa valjda zato sto je uplata.net reseller astraweb-a pa onda oni za preprodavca imaju drugacije cene nego za obicnog korisnika koji uplati direktno preko njih. Jos ako ih je ubedio da sa nasim bednim brzinama korisnici iz Srbije i ne mogu da prave nesto narocito veliki saobracaj mozda je uspeo da dobije i jos veci popust za njegove pakete.
Obrati se useru aLti, on ti je ovde guru za news, skype i ostalo.

hehe... pa evo procitao sam danas ceo topic i jedva da sam ista razumeo koliki sam laik :) al bih uplatio da probam i uporedim sa rapidom, predpostavljam da je dosta bolji news :) i bas sam hteo odma da uplatim preko kartice, kad vidim cene dosta vece ....

znaci ako nije problem da neko za nas, totalne nubove objasni kako i sta sto se tice news-a :) znaci uplatim, dobijem acc, skinem program, ulogujem se i downloadujem? :D

Jel' ima još neko problema sa brzinom DL-a sa news-a u poslednjih par dana?
Meni kao da je zakucana na nekoj vrednosti koja je konstantna i kreće se od 30-55 KB/s bez obzira koliko konekcija koristim, na koji server se kačim, preko kog porta, sa ili bez SSL-a.
Sve ostalo radi normalnom brzinom.
Astraweb, SezamPro ADSL 1024/128.

I ja imam isti problem kao ti!
Takodje mi je zadnja 2-3 dana zakucavao na 30-60KB/s,medjutim sinoc i danas do 15h mi se vratio u normalu na nekih 155-160 KB/s.Ali veceras opet radi 40KB/s :mad:
Mislim da je problem do Sezama,tj. siguran sam,posto ni torente nisam mogao da poteram vise od gore navedene brzine.
News teram preko Newshosting-a, a net je SezamPro ADSL 1536/192.

hehe... pa evo procitao sam danas ceo topic i jedva da sam ista razumeo koliki sam laik :) al bih uplatio da probam i uporedim sa rapidom, predpostavljam da je dosta bolji news :) i bas sam hteo odma da uplatim preko kartice, kad vidim cene dosta vece ....

znaci ako nije problem da neko za nas, totalne nubove objasni kako i sta sto se tice news-a :) znaci uplatim, dobijem acc, skinem program, ulogujem se i downloadujem? :D

Da si malo ranije to hteo da isprobas imali su na uplata.net onu specijalnu ponudu na 3 meseca za 999 dinara. Sad vidim da je za newshosting 650 din mesecno sto i nije mnogo skupo. Ne znam sta ti tu jos nije jasno, treba ti jos i neki nzb pretrazivac zbog lakse pretrage i downloada i to je to. Ni za rapidshare ne mozes da odes na njihov sajt i da pretrazujes tek tako vec moras da nadjes linkove za nesto sto skidas sa drugog mesta. Sve je vec receno na ovim temama u vezi news-a. Procitaj jos jednom polako i sve ce ti biti jasno.

Pa uplati neki prepaid news paket i isprobavaj do mile volje. Tako sam ja krenuo. Sad vise ni ne mogu da zamislim skidanje bez newsa ili rapidsharea.

Nema tu sta mnogo da se objasnjava. Pretplatis se, skines GrabIt (ili Alt.Binz, oba programa su besplatna i odlicno rade posao), konektujes se na server i ukucas sta trazis. Onda kliknes desnim dugmetom na download i to je to. Sto se nzb sajtova tice, oni su odlicna stvar jer imaju mnogo lepo sortirano sve (npr. kliknes na Games, pa za Consoles, pa na PS2, dobijes spisak igara za PS2, i samo kliknes na ono sto zelis da skines). Cini mi se da sam na sajtu uplata.net video neke naloge za nzb sajtove, mada moguce i da sam nesto pomesao.

Vidim ja da cu da vam se pridruzim ovih dana sigurno :))

samo ako moze neki savet, sta je najbolje uplatiti? rekao bi da je astra unlimited 3 meseca za 1300 dinara najbolje resenje?

hvala puno ;))

Definitivno je Sezam počeo da radi traffic shaping. DL je zakucan na 30-35 KB/s.
Mada, ako se uključi SSL i prebaci na port 443, sve šljaka opet punom brzinom ;)

Mene zanima jedna stvar.... kako je jeftinije preko uplata.net nego kad sam uplacujes na astraweb-u? pricam o unlimited dsl 3 months paketu? preko uplata.net je 1300 dinara, a na sajtu je 39 dolara, sto izadje 2000 dinara?? wtf? :D

Zato što preko uplata.net ne dobiješ "pravi" AstraWeb nalog već neki njegov deo.

Verovatno se jedan nalog deli na više korisnika, pa može da se postigne ta cena, mada je ovo samo moja pretpostavka na osnovu jednog maila koji sam razmenio sa uplata.net.

Zato što preko uplata.net ne dobiješ "pravi" AstraWeb nalog već neki njegov deo.

Verovatno se jedan nalog deli na više korisnika, pa može da se postigne ta cena, mada je ovo samo moja pretpostavka na osnovu jednog maila koji sam razmenio sa uplata.net.

Da i kod newshosting naloga je bila posebna adresa servera tipa newshosting.uplata.net a ne njihova standardna adresa sto znaci da oni imaju neki ugovor sa njima o preprodaji.

Vidim ja da cu da vam se pridruzim ovih dana sigurno :))

samo ako moze neki savet, sta je najbolje uplatiti? rekao bi da je astra unlimited 3 meseca za 1300 dinara najbolje resenje?

hvala puno ;))
Ja vec 3 godine uplacujem po 10-12€ mesecno za Newshosting, i prezadovoljan sam.
Danas sam probe radi uplatio XLned, da vidim kako se ponasa.
Eh, da. Uplatio sam 1 godinu za ~27€.

Poslednja izmena:
i?
kako se ponasa?

zasad mi je skinuo nesto sa 42 dana retencije, bez problema.
Videcemo kako ce da se ponasa od veceras, kad krenu serije. :D

Sad sam video da ne moze vise da se uplati mesecna pretplata newshostinga preko uplata.net.

ma sve ti je to isto..
govorim za usenet servere, a konkretno za xlned

bukvalno mirroruju usenet sa jednih na druge jer su svi povezani, bilo direktno bilo preko velikih usenet servera koji peer-uju manje...

stvar je samo stabilnosti servera i kolicini TB koje imaju u storage tj. koliko dana retencije...
ako im se ne srusi sistem (a ne bi trebao), jedino sto ces primetiti razliku je sto na xlned posle 60 dana, nestaju podaci.. a na astri traju duplo duze...... artikli se gotovo trenutno sele sa servera na server, maltene na nivou minuta/sekundi... kasnjenje je zanemarljivo

Poslednja izmena:
Otvorio sam account na Newshosting (15$ mjesec) i zanima me koji je najbolji pretrazivac.Interesuju me filmovi(iskljucivo HD),igre i muzika.I kako najpreciznije naci nesto posto izbacuje gomilu rezultata od cega je 90% smece a 10% korisnih linkova.I da, od programa koristim alt.binz al on mi ne pokazuje brzinu skidanja file-a.wtf?

Poslednja izmena:
Otvorio sam account na Newshosting (15$ mjesec) i zanima me koji je najbolji pretrazivac.Interesuju me filmovi(iskljucivo HD),igre i muzika.I kako najpreciznije naci nesto posto izbacuje gomilu rezultata od cega je 90% smece a 10% korisnih linkova.I da, od programa koristim alt.binz al on mi ne pokazuje brzinu skidanja file-a.wtf?

Najbolji pretrazivac, pa to je subjektivno, al' ajde:

http://www.newzleech.com/
http://www.binsearch.info/
http://alt.binaries.nl/
Su tri koja ja koristim.

Tu su jos i forumi, tj comunity-i

http://filesharingtalk.com/vb3/nzbindex.php
http://ftnforum.nl/
www.binaryinvasion.com itd itd ... svako ima neki svoj omiljeni

Collectori tj indexeri (uglavnom se placaju ili ti treba invite, ali ima ih i free)

www.newzbin.com
www.nzbsrus.com
www.nzbmatrix.com
www.newzxxx.com
http://merlins-portal.net/

Dobar news tutorijal za pocetnike OVDE

A altbinz ti prikazuje brzinu skidanja file-a ;) Obrati paznju na donji levi ugao :p

Poslednja izmena:
Skinuh par igri i par filmova i mogu da kazem da nisam nesto zadovoljan news-om.Kao pretrazivac sam koristio NewsLeech a kao program za download Alt.Binz. Prvo sto mi se desilo skinem igru od 3.5gb i kad sam htio da je raspakujem vidio sam da fali par djelova..pf...Onda svi pominjete maximalne brzine?Meni brzina maximalna adsl-a za dl je 210kb/s a preko news-a brzina je stalno promenljiva i varira od 100kb/s do 180kb/s. Uvjek varira!

Poslednja izmena:
Skinuh par igri i par filmova i mogu da kazem da nisam nesto zadovoljan news-om.Kao pretrazivac sam koristio NewsLeech a kao program za download Alt.Binz. Prvo sto mi se desilo skinem igru od 3.5gb i kad sam htio da je raspakujem vidio sam da fali par djelova..pf...Onda svi pominjete maximalne brzine?Meni brzina maximalna adsl-a za dl je 210kb/s a preko news-a brzina je stalno promenljiva i varira od 100kb/s do 180kb/s. Uvjek varira!

Zato postoje repair blokovi aka par2 fajlovi.

Bitrate --
Prvo ti rarovi sto ti fale se lako mogu popraviti ili napraviti sa fsraid-om ili quickpar-om,uz pomoc .par fajlova koje imas vec u tom nzb-u (pogledaj u altbinz, pauzirani su)
Tutorial za fsraid http://www.binaries4all.com/fsraid/index.php
Tutorial za quickpar http://www.binaries4all.com/quickpar/repair.php

Oko max brzina, hmmm meni uvek ide 8mbs na 100mbps konekciji. Sto znaci, da izvlaci skoro maximum uvek. Kod kuce mi takodje vuce 120 kbs sto je opet maximum moje kucne konekcije. Ne znam koji je razlog variranja brzine dl-a kod tebe ... to vec moras sam da istrazis ako uopste hoces :p

Ma kakvi...Filovi nisu mogli biti napravljeni pa sam skinuo drugi file i opet imao problema al sam rijesio s ovim fsraidom. Nemam namjeru da produzim account nego se vracam fino na dobri stari rapid-share.NIkad u zivotu mi se nije desilo da imam problema s fileovima okacenim na rapidu iz razloga sto fino prvo procitam brdo komentara pa tek onda skidam, a ovdje nisam mogao nigdje naci komentare i sl.

Posećuješ pogrešne sajtove.

Posjecujem newsleech, btw ima li ko problema s brzinom nocas... Meni nece preko 20kb/s Pokusao sam i s newsleeacherom opet isto...I sa 4-5 razlicitih pretrazivaca

Poslednja izmena:
Jel se kad desilo nekom nesto slicno? Dakle od popodne brzina ne prelazi 10-20kb/s Nije do konekcije mi s rapida skidam full brzinom 215kb/s Sta moze biti? Nisam ogranicio brzinu u Newsleeacheru odma da kazem.

Meni je malopre blokiralo bilo, izbacivalo mi da su mi zauzete konekcije, pa je posle baš sporo skidalo. Sada skida 120 kB/s, kao i što treba, stabilizovalo se. :)

Cek sad sam editovao server i stavio 20 konekcija i sad mi je brzina 210kb/s wtf? Ne zamjerite skroz sam novi u ovome.

Jel se kad desilo nekom nesto slicno? Dakle od popodne brzina ne prelazi 10-20kb/s Nije do konekcije mi s rapida skidam full brzinom 215kb/s Sta moze biti? Nisam ogranicio brzinu u Newsleeacheru odma da kazem.

Koju verziju Newsleeacher-a koristiš i je li crackovana ili regularna verzija.Ja imam regularnu verziju i download mi ide non stop 157 KB/s što je maximum za moju konekciju.Download oće da padne jedino ako se optereti upload link.Iako za njega netreba upload kao kod torrenata , ako upload bude u full-u zauzet nečim drugim brzina downloada će pasti.Kao što sam reako ja skidam full brzinom dok u isto vreme mi radi upload ali limitovan na 14 KB/s.

Gde pretražujete loseless muziku? Slabo ima onoga što mi treba na newzbinu i newzleechu, a ne znam da li ima neki specijalizovan sajt koji indexira nzb loseless, tačnije FLAC albuma.

Nema specijalizvanih sajtova sve sto se pojavi na news serverima pojavi se i na ovim bolji sajtovima koji indexiraju nzb fajlove ;)
nisu to torrenti pa da ima za ovo i za ono :)

Vrh Dno