Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

rapidshare free je ok ako imas 256 ili 512 net
Brzine variraju i retko kad prelaze 120-150 a uvece znaju da budu max 50kb/s
dok na newsu koji god net da imas icice maximum
tako da NIJE TACNO da se ne isplati.
do 1mbit se NE isplati... preko toga - možda se isplati :)

ja sa RSa za jedno radno vreme skinem 2-3 filma, dakle nedeljno 10-15... a to ću odgledati kada? pa, nikada, *** :)

hehehe, koliko vas ima sto skidate warez na poslu/skoli/sta god?

na kraju cete me naterati da i sam priznam "greh"... :)

do 1mbit se NE isplati... preko toga - možda se isplati :)

ja sa RSa za jedno radno vreme skinem 2-3 filma, dakle nedeljno 10-15... a to ću odgledati kada? pa, nikada, *** :)
ok tebi tako odgovara jer skidas xvid filmove od 700mb
ja skidam hd filmove od 8-12 GB tako da mi treba
Onome kome treba i ima brzi internet njemu se isplati sigurno ne mozda .
A ovi sa mali mbrzinama sto skidaju xvid filmove njima naravno da se ne isplati

jel zna neko da li ovaj XLned (paket od 2.5mbita sa dve konekcije) moze da izvuce ta 2.5mbita u realnom radu, s'obzirom da su dve konekcije u pitranju?

Meni izvlaci 2 mbita ali ima perioda kad ide i koji procenat manje, znaci ne bas po ceo dan zakucano na toliko vec zna malo da spadne u udarnim terminima ali zato nocu nema problema. Jedna konekcija zna da izvuce kod mene izmedju 140 i 170K u sekundi.

Hahaha da smo jedini..da znas sta se radi na faksu u Mainz-u ...mi smo odojcad jos :-D

@colt , uzmi onu astruweb za 1300 din tri meseca, vuche 8mbs k'o od sale :D
licno isprobao ;)

Evo meni ide isto super od 140-170k na 1.5Mbps uzeo sam od Makite jedan nalog...

wolf-e...nemoj se nerviras, jedva cekam da mi istekne godisnji nalog na xl-u...pa da ga uzmem ponovo :d

Ja da bi mi isao download prvom brzinom stavim vise konekcija... 10-20 :) Ima li kakve veze to? Kad stavim 1 konekciju download se vuce po 10kb/s a kad stavim 20 konekcija 225kb/s

pa ako uz usenet imas i druge programe koji opterecuju link, normalno da ces jednom konekcijom dobiti mrvice koje preostanu......
ako je usenet klijent za download jedino sto petlja sa internetom, i jedna jedina konekcija u vecini slucajeva povuce 1-2mbps (a moze i vise).. time sto stavljas vise konekcija samo forsiras saobracaj sa odredjenim serverima.. pa posredno povecavas i brzinu downloada

to govorim iz svog iskustva a ne znam kako je kod tebe.. mozda je kriv i tvoj provajder ili prohodnost izmedju tebe i usenet servera... koliki ti je ping sa usenet serverom?

Evo vec par puta pokusavam da skinem file od 10GB i svaki put kad ocu da otpakujem rar javlja je ostecen file i Unexpected end of archive. I to file skidam nekoliko puta sa razlicitih lokacija. Nesto mi to mirise na povezanost s ovim konekcijama zato i pitam da li ima veze sto stavim 20konekcija npr

A je l' si probao da ga repairuješ .par2 fajlovima?

ja koristim uTorrent faker i Ratio Master po potrebi. Ratio svuda odrzavam na 1.4/1.5, a uplodujem sat vremena dnevno brzinom od 2-4KB/s. Ne placam nista, a koristim samo privatne trekere. Hebes moral, hebes news...Necu da placam za pirateriju :p
TL recimo trazi 30e da bi mogao da ne seedujes nista od onoga sto skidas, brdo ljudi to placa, go figure...

Poslednja izmena:
e bas lepo sto si se "pohvalio" i otkrio svima da postoje bittorrent fakeri i ratio-masteri...

sad kad svi navale sa time na privatne trackere, posle ces da dodjes i da kukas zasto ti je mali download (a kako i ne bi bio, kad svi varaju sa uploadom)...

te stvari se drze u tajnosti pa ko zna zna, a ne dodjes ovako i izlajes se ponosno pred svima
genije!

+ovo nije topic o tome kako si ti pametan jer znas da prevaris privatne bittorrent trackere, nego o news/usenet serverima.... to o cemu ti pises, uopste nije za ovde

Poslednja izmena:
ha-ha, vidish, ja znam da vecina ljudi bude bude banovano zbog toga zato sto se ishalve tako da me nije strah od toga da budem ugrozen, a znas to i sam. Svako ko je iole inteligentan ce skontati kako stvari funkcionisu, ostali ce leteti sa trekera i to je to. Nemam ja razloga da brinem, a ni ti da mi pametujes. Ja sam samo skrenuo paznju Srbima da nemaju potrebe da palcaju za kriminal ;) Ja radim ovo vec godinama i mozda ce nekom pomoci da ustedi pare. A ti nemas sta pametnije da kkzes vec da budes cinican i ironican i da me prozivas. Mozda ti je i krivo sto neko ne placa da bi imao isto sto i ti koji placas, ne znam, ne interesuje me.
Nema potrebe da budes kivan niti da se ljutis sto sam "izbacio macku iz dzaka", kao sto rekoh, vecina se zaleti i usere stvar ;) Uostalom, necu nikom pomoci da radi to sto sam naveo, nek se potrude sami ako oce da ne plate.
Da nije tebi mozda sad krivo ili sta ? Bez veze se uzbudjujes...

edit:i sad ti meni reci ciji ce post biti vise cenjen:
1: moj koji daje smernicu za dzabaka skidanje i ustedu para ili
2: tvoj koji mene pljuje iz ljubomore ili ko zna cega i govori o tome kako mom postu o ustedi para ovde nije mesto ? ;)
Get real...Ako mozes pomozi ljudima, ako ne - nemoj da im smetash.

Poslednja izmena:
A jel koristis ratio master samo na stranim trekerima ili i na nekim nasim?

Hajd' čik nek neko proba taj ratiomaster na wafflesu. :d

ja koristim uTorrent faker i Ratio Master po potrebi. Ratio svuda odrzavam na 1.4/1.5, a uplodujem sat vremena dnevno brzinom od 2-4KB/s. Ne placam nista, a koristim samo privatne trekere. Hebes moral, hebes news...Necu da placam za pirateriju :p
TL recimo trazi 30e da bi mogao da ne seedujes nista od onoga sto skidas, brdo ljudi to placa, go figure...

Slazem se sa tobom oko ovoga... ali npr: kada ti provajder blokira upload na torrentleach... kako uraditi to sto ti kazes... ja sam samo zbog tog ratia... morao da uplatim news... a torrentleach samo po potrebi koristim, al samo zato sto sam na proslom provajderu uspeo da odrzim ratio na razumnu cifru... :-devil-:

A jel koristis ratio master samo na stranim trekerima ili i na nekim nasim?

Ne koristim nase trekere, visio sam ranije na EUC-u, ali nisam "varao" tamo posto je situacija sa brzinom seeda inace problematicna (blago receno), iz tog razloga ni ne idem vise tamo.
Inace slabo koristim ratio master, nemam potrebe za time, uglavnom koristim samo "hakovan" utorrent kojim uplodujem redovno s'tim sto salje da sam uplodovo vise nego sto jesam, ne mnogo ali dovoljno da odrzavam 1:1 za svaki torr. ***, ne bi ni ja to radio da imam 1mbit uploada, sta da se radi. Inace ni ne skidam nesto puno, po koji film i igre kad se pojave, skinem oko 20GB mesecno maks, dignem oko 30 i to je to. Meni dosta.

@raven:

dobro, to je skroz druga stvar, u tvom slucaju ima smisla. Ne bi ti RM radio posto on koristi iste portove kao sto bi koristio i torr klijent, on se bukvalno lazno predstavlja kao neki od klijenata i ti izaberes koji upload oces da imas, ali njega lako provale jer je upload konstantan, ne varira, pa onda moras rucno da drndas, mada ima opcija za randomizaciju. Al kazem, ne vredi ti ako su portovi zatvoreni. Ljudi se tu cesto zalete pa stave da imaju 20mbit ili ne daj Boze vishe uploada pa ih odma provale i auto-banuju :) Mada recimo na demonoidu mozes i 100mbit da stavis :D

edit: necu vishe smarati sa ovim, samo sam hteo da skrenem paznju da postoje i druge opcije, za ostatak konsultujte google.

Poslednja izmena:
Nego kako se ponasa astraweb na telekom adsl-u 1mgbit... posto bi trebalo ubrzo da stigne kod mene... na wirellesu kada provajderu radi dobro link na 768k paketu sam imao 90-91kb/s...

ja koristim 1mbps telekomov adsl od februara2008...
doduse ne koristim astraweb vec xlned (holandjani) ali mu dodje na isto (astraweb je bolji provider, ali i malo skuplji + imaju servere i u evropi - za evropljane)..

svodi se na sledece:
1mbps adsl = ~115Kb/s non-stop download sa useneta (pod uslovom da skidas SAMO sa useneta, bez dodatnih p2p programchica sa strane ali to se podrazumeva)...

ako je ta brzina manje nego sto si ocekivao, zahvali se adsl protokolu kod koga 10-13% protoka odlazi na sam protokol (kontrolni bajtovi, cheksum... itd itd itd)

ja koristim 1mbps telekomov adsl od februara2008...
doduse ne koristim astraweb vec xlned (holandjani) ali mu dodje na isto (astraweb je bolji provider, ali i malo skuplji + imaju servere i u evropi - za evropljane)..

svodi se na sledece:
1mbps adsl = ~115Kb/s non-stop download sa useneta (pod uslovom da skidas SAMO sa useneta, bez dodatnih p2p programchica sa strane ali to se podrazumeva)...

ako je ta brzina manje nego sto si ocekivao, zahvali se adsl protokolu kod koga 10-13% protoka odlazi na sam protokol (kontrolni bajtovi, cheksum... itd itd itd)

To je sasvim dovoljna brzina... sa vecom brzinom ne bi ni stigao da pogledam sve sto skinem... uglavnom skidam sa useneta... ponekad torrentleach...

gx-x, kad već daješ te korisne savete, zar ne bi trebalo reći da je sada rapidshare (free) možda i najbolje rešenje?

ima linkova za sve i svašta (i staro i novo, i "mejnstrim" i nešto skroz neuobičajeno), download je sasvim dovoljno brz (možda samo par sati uveče malo uspori, inače tokom dana i noći meni ide bez problema oko 115k), postoje brojni programi u koje samo treba ubaciti linkove i download kreće, ne moraš da se patiš sa uploadom i fejkovanjem, sve besplatno... meni to zvuči kao "download heaven" :)

Da stvarno rapid je sad odlican... mada meni brze ide sa news-a nego rapida...

ja sam odavno prestao da koristim torrente, posto kada nesto novo izadje svi se leachuju pa onda download ide max 5kB, srecom nasao sam jedan sjajan sajt sa rapid share linkovima, i jedan sjajan program tako da je P2P za mene postao deo istorije.

koje si ti crne trekere koristio :zgran: Na TL-u nema tih problema, mozda ako imas 20+ mbit net pa ne ostvaris svih 2MB/s ali za ove nase jadne brzine nema problema.

Ti si verovatno koristio javne, besplatne trekere, to je krsh slazem se.

@abc011:

pa ok je rapid, mada i tu imam premium pa ne znam ni kako radi free...Verujem ti na rec :p

Hm...
Moram priznati da sam posle skoro 2 meseca razocaran radom XLned-a, za razliku od NewsHostinga koji koristim vec 3 godine.
Cena jeste da je 7-7.5 puta niza nego kod Newshostinga, ali se ta niza cena "naplati" kroz to sto brzina nije konstantna, kao sto je primer kod NH-a.
Znaci vracam se ja NewsHosting-u, a XLned ce sledecih godinu dana da sluzi kao backup server... :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno