Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Evo da se prikljucim zadovoljnim korisnicima NEWS-a.
Uplatio sam u subotu oko 9h tri meseca na Newshosting-u, oko 10h poslao skeniranu uplatnicu i vec oko 10:30h sam dobio username i pass. Definitivno se isplati, pogotovo sad kad je ovaj ponuda.
Skidam na dva mesta istovremeno (na poslu i kuci), tako da je samim tim jos isplativije. :smoke:

hahahaha
malo li ti je od kuce, nego moras i sa posla?
sta je cilj? back-up celog interneta?

hahahaha
malo li ti je od kuce, nego moras i sa posla?
sta je cilj? back-up celog interneta?

Pa ako neko hoce da mi pokloni koji hard od par stotina GB... :D
Treba mi brzina zbog retencije, dok se ne uhodam. Kad malo pohvatam, onda cu sve da skidam samo na poslu. :-devil-:

sve radi extra, samo treba podesiti

Ma ko to kaze da ne moze da postigne 8 konekcija? :))

Ja sam isto uzeo nalog preko uplata.net, i sve mi radi extra, samo treba podesiti. Evo mojih Alt.Binz podesavanja:

Kliknes na SETUP, zatim ides na:

Connection - Maximum Download Speed uvek staviti ispravnu vrednost! U protivnom, ni throttler ni scheduler niti bilo sta drugo ne moze da radi kako treba. Brzina je izrazena u kilobajtima, dakle ako neko ima ADSL 1024 neka stavi 128 kB/s.
Server - Article CMD obavezno stiklirati.
Server - Select group ne stiklirati.
Connection - XPAT Timeout staviti na 600 sekundi.

Sve ostale vrednosti su mi na fabrickim podesavanjima.

Probajte sve ovo, pa javite da li ostvarujete 8 konekcija ili ne.

Jos da napomenem da koristim Alt.Binz 0.25.0. Tu je i screenshot za neverne tome.

E sada, jel moze neko da mi kaze da li je iz Alt.Binz programa koristio Newsleecher Super Search opciju (NL SS)?

See ya, geeks :))

Prilozi

• newshosting.gif
    newshosting.gif
    40.8 KB · Pregleda: 140
Ma ko to kaze da ne moze da postigne 8 konekcija? :))

Ja sam isto uzeo nalog preko uplata.net, i sve mi radi extra, samo treba podesiti. Evo mojih Alt.Binz podesavanja:

Kliknes na SETUP, zatim ides na:

Connection - Maximum Download Speed uvek staviti ispravnu vrednost! U protivnom, ni throttler ni scheduler niti bilo sta drugo ne moze da radi kako treba. Brzina je izrazena u kilobajtima, dakle ako neko ima ADSL 1024 neka stavi 128 kB/s.
Server - Article CMD obavezno stiklirati.
Server - Select group ne stiklirati.
Connection - XPAT Timeout staviti na 600 sekundi.

Sve ostale vrednosti su mi na fabrickim podesavanjima.

Probajte sve ovo, pa javite da li ostvarujete 8 konekcija ili ne.

Jos da napomenem da koristim Alt.Binz 0.25.0. Tu je i screenshot za neverne tome.

E sada, jel moze neko da mi kaze da li je iz Alt.Binz programa koristio Newsleecher Super Search opciju (NL SS)?

See ya, geeks :))

Nema nikakve veze bilo kakvo podesavanje alt.binza sa brojem konekcijama kada pre nije radilo. Sada radi jer su u uplata.net citali ovu temu i vratili svih 8 konekcija sto je za pohvalu mada nikakav problem nije bio ni da su ostale 4 konekcije jer za te pare nema bolje.

Dodatac, nista te ne kapiram. Koliko ti konekcija trenutno koristis? Ako kazes da si jos ranije resio ovaj problem, zasto nam ne kazes kako si ga resio?

Dodatac, nista te ne kapiram. Koliko ti konekcija trenutno koristis? Ako kazes da si jos ranije resio ovaj problem, zasto nam ne kazes kako si ga resio?

Ne znam sta ne kapiras, pre nije radilo sa 8 konekcija, sad radi sa 8. Nista nisam resavao. Case closed.

Meni radi bez problema astraweb i Alt.Binz bez ikakvih podesavanja i po 20 konekcija :smoke::smoke:

Evo mene opet na forumu, nakon kratke pauze... :)

E necu da ti kazem :D

Dodat4c vidi, ti se predstavljas na ovom forumu kao nekakav strucnjak za News, medjutim izgleda da ti veze sa vezom nemas. Da si zaista strucnjak za News kao sto tvrdis, onda bi znao sledece: Newshosting je ranije imao svoje farme servera. Medjutim, pre skoro godinu dana Newshosting je ugasio svoje farme i prikljucio se na Highwinds. Od tog trenutka krecu odredjeni problemi sa Newshostingom, koji ranije nisu postojali. Ponavljam, da si malo iskusniji News korisnik, znao bi sve ovo. Ako mi neverujes na rec, proguglaj malo. Za vecinu problema odgovoran je upravo Highwinds, a samim tim direktno i Newhosting.

Ti si imao odredjeni problem, uzeo si nalog preko distributera. Medjutim, kUdtiHaEX je imao identican problem, ali on je uzeo nalog direktno kod Newshostinga. Sta ti to govori? Prema tome, sledeci put dobro razmisli pre nego sto krenes da pljujes po distributerima, i to bez ikakvih argumenata.

"A to za te price za NAT mozes da pricas naivnima koji nemaju pojma sta je to." - ovo sto si napisao je toliko smesno da ne zasluzuje komentar. Evo javno pozivam korisnika Raven2005 da se poveze na Internet koristeci dialup, da zatim pokrene Alt.Binz program, i da javi koliko konekcija ostvaruje (kada nije iza NAT-a). Ako ne ostvari svih 8 konekcija, ima od mene 3 gajbe piva... :) :) :)

Nedostatak "lokalnog" sadžaja.

Naprimer ono što ima na YuWA i CrnaBerza.

BB King, slazem se sa tobom. Cinjenica je da na newsu ima manje "lokalnog sadrzaja" nego na domacim torrent sajtovima ili DC++ hubovima.

naravno da ne svaki fajl sto ima na newsu moze da se nadje i na drugim mestima

p2p grupe mozda koriste news - scenske NE

Weasel, mislim da gresis. Na Newsu je vecina scenskih izdanja, a mnogi sajtovi i pretrazivaci cak imaju i opciju "Show only scene releases" prilikom pretrage (npr. NZBsRus.com).

Probao...i vratio se torentovanju i emuliranju :d

I ovako svucem sve prvo na dedicated pa ftp-om ...:type:

Hattala, ako nije tajna, reci nam sta ti se ne svidja kod newsa? :) :) :)

Na Newsu je vecina scenskih izdanja, a mnogi sajtovi i pretrazivaci cak imaju i opciju "Show only scene releases" prilikom pretrage (npr. NZBsRus.com).

Alti, moram da te ispravim

Ja se mozda ne razumem ko je kupio koju firmu i ko je ugasio koju farmu.. ali znam nesto (malo vise) o sceni i svemu tome kako to funkcionise...

Prava 'scena" je zatvorena zajednica, koja komunicira medjusobno na zatvorenim kanalima i forumima, koji razmenjuju sadrzaje preko FTP servera OGROMNIH brzina.. koji su sakriveni od radoznalih ociju raznim forama koje necu sad navoditi a i nisu bitne za ono sto sam zeleo da kazem...

Sve sto mi skidamo, a potice sa scene, nisu sceneri direktno upumpali na news ili p2p zato sto su tako hteli, nego je to akt pojedinaca koji imaju pristup low-level scenskim ftp serverima... pa warez sa tih mesta "procuri" u javnost...

Tako dolazimo mi, obicni smrtnici, u kontakt sa scenskim materijalom... a to sto nalazimo scenski materijal na usenetu (pa i na p2p) mozemo da zahvalimo upravo tim pojedincima koji na svoju ruku rade copy/paste sa scenskih ftp servera na p2p/usenet...

I zakljucak (mnogo mi je trebalo): scena ne razmenjuje planski svoje "releases" preko useneta, vec to rade pojedinci (mogu samo da im kazem 'hvala') koji imaju pristup low-level ftp serverima.. pravi hard-core sceneri koji svoju aktivnost vezuju za high-level ftp servere, nece nikad staviti nista na p2p/usenet, jer u osnovi oni to "preziru".... Mislim, takav im je stav... ali to zasto je tako, je neka druga prica

Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu, ali mi "obicni smrtnici" nemamo pristup scenskim FTP serverima, dakle news je "najbolje" sto mozemo da priustimo... Do direktnih scenskih izdanja jako malo ljudi moze da dodje, ranije je Makita dao nekoliko odlicnih postova na tu temu...

Weasel, mislim da gresis. Na Newsu je vecina scenskih izdanja, a mnogi sajtovi i pretrazivaci cak imaju i opciju "Show only scene releases" prilikom pretrage (npr. NZBsRus.com).

)

Lose mislis
to sto oni stavljau pod scene najcesce nema veze sa scenom

scenske grupe ne koriste news servere vec FTP

na to sam mislio kad sam reko koriste

a to gde ima scenskih fajlova ima bukvalno svuda,
i ne znaci da ako na mom kompu ima scenskih fajlova da scenske grupe koriste moj komp

http://www.aboutthescene.com/general/index.html
ima sve lepo objasnjeno nema potrebe da kucam

A to da je news najbolje zavisi zasta
ako nekoga zanima samo hd zadrzaj onda je hd-bits 20 puta bolje resenje od newsa
pogotovu sto sve dobre NE SCENSKE ( kod hd sadrzaja scena je shit) grupe su hdbits -exclusive

News je jedan od nacina nikako najbolji.

Poslednja izmena:
tesko je progutati tezu "da je scena shit za hd sadrzaje"...
odkad su poceli da izbacuju x264 dvd5/dvd9 verzije filmove u 720p/1080p, a prepakovano sa originalnih blue-ray/hd-dvd, ta teza jednostavno ne drzi vodu... postoje i TV sadrzaji u 720p/1080p sa scene...

to sto neki klinci po tamo nekim private-trackerima skidaju HD-video sa satelitskih i kablovskih kanala i pumpaju sve i svasta , je nesto drugo. Ja od HD sadrzaja ako i skinem nesto, skidam samo ono sto zaista vredi (recimo od filmova).. Da skidam svakakve gluposti samo zato da mi HD televizor ne stoji dzabe (osim da se hvalim pred komsijama i drugovima) - ne pada mi na pamet.
Da skratim: vredi HD i te kako, ali ne treba preterivati.. Mislim stvar je licnih afiniteta, ali ja sam i dalje da vise vredi 6divx nego 1 x64 (za nas kolekcionare....)

Ne ne ne ne
Reko sam da je kvalitet scenskih izdanja veliki shit u odnosu na grupe kao esir,ctrlhd
za SCENU je bitna 1) Brzina encoda i da se sto pre pojavi na mrezi
2) Proper velicina dvd5 ili dvd9 ...

Za Internal grupe kako CtrlHD i Esir bitno je jedno jedino a to je kvalitet

Poslednja izmena:
tacno je sve to.....
ali brzina encodinga ne ugrozava kvalitet, dok god imas dovoljno brzu masinu

zar mislis da bi scenske grupe koje drze do svoje reputacije dozvolile sebi luksuz da naprave los x264 i da dobiju 'nuke'... Svi oni koriste x264 enkoder u 2 (i vise) prolaza sa manje-vise slicnim podesavanjima...

Ali ako neka grupa ima quad core masinu @ 4ghz, sigurno ce brze napraviti x264 nego neko ko koristi dual-core...

sad.. ima fora i sa koriscenjem serverskih farmi. gde svaka masina uradi deo posla, pa se onda to sklapa u celinu... ali cini mi se da je taj postupak skoro-pa-zabranjen na sceni, a pogotovo sto utice i na kvalitet rezultata...

i da se razumemo, meni je poenta x264 720/1080p ripova da mi budu zamena za pravi blue-ray/hddvd. Neka vrsta moderne zamene za divx. Ako ja ne mogu da imam 720 na 4.4gb ili 1080p na 8.4gb (za dvoslojni dvd).. koji ce mi onda.. Ako moram da skidan 11-15-20gb, vise mi se isplati da lepo kupim originalni blue-ray tog filma...

Kad sam reko brzina mislio sam na brzinu postavljanja na mrezu .
Nuke se ne dobija za los kvalitet vec za nepostovanje scenskih pravila (ime fajla, rezolucija, format ...)
Tako da ne brinu za nuke al opet kvalitet im nije prioritet
opste poznato - they favor speed over quality
A to za velicinu... Scenske grupe se ogranice na standard za dvd5 i dvd9
A Esir na primer izbaci rls koji je 1-2 gb a mnogo kvalitetniji.
Septic - znaci oni izbace dvd5 verziju za filmove kao stu su 300 transforemrsi i slicno .... znaci nemaju veze sa kvalitetom
Jer se fokusiraju na brzinu i velicinu fajla
Dok non scene grupe ESiR, iLL, CtrlHD, H2, DiR fokusiraju samo i samo na kvalitet - zato su postovane na hdbitsu jer je hdbits about quality a ne about speed and size
Tako da kome su bitna scenska pravila , da sto pre dobije odredjeni film , i velicina - on ce se opredeliti za scenu
Kome je bitan kvalitet zaobicice scenu i skidace private encodove

Poslednja izmena:
Ima li neko invite za newzbin? Treba mi jedan nzb fajl a samo ga tamo ima a ne mogu ga skinem jer nemam account...

zaboga pa nadji to isto na nekom usenet pretrazivacu, pa kazi lepo "create nzb"

**** vas taj newzbin vise!!!

I ja tako mislim :D
Imao sam newzbin 2 meseca i onda sam video da nema potrebe
ima podjednako dobrih index sajtova a ako se zna sta ce da se skida svak isearch ce pomoci

Nema gledao sam svuda...sve sto sam nasao je matoro preko 140 dana a meni je retencija 110 dana....jedino na newzbinu ima taj fajl a mator je 84 dana

ok.. ovako
kazi mi kako se zove to sto ima na newz binu
i ja cu ti naci to isto na newzleech...
a probaj i sam... znaci uoci kako se TACNO zove to sto hoce da skines, a ne kako je napisano u liniji... pa onda trazi na newzleech po tacnom imenu fajla.. a ne imenu posta....

jedino, ali jedino sto moze da bude razlog, je da je to sto trazis postovano u neku retku alt.bin.* grupu koju newzleech ne indexira.... U tom slucaju, probaj sa www.binsearch.info (ista procedura kao ranije)....

meni uvek uspeva....

Dodat4c vidi, ti se predstavljas na ovom forumu kao nekakav strucnjak za News, medjutim izgleda da ti veze sa vezom nemas. Da si zaista strucnjak za News kao sto tvrdis, onda bi znao sledece: Newshosting je ranije imao svoje farme servera. Medjutim, pre skoro godinu dana Newshosting je ugasio svoje farme i prikljucio se na Highwinds. Od tog trenutka krecu odredjeni problemi sa Newshostingom, koji ranije nisu postojali. Ponavljam, da si malo iskusniji News korisnik, znao bi sve ovo. Ako mi neverujes na rec, proguglaj malo. Za vecinu problema odgovoran je upravo Highwinds, a samim tim direktno i Newhosting.

Ti si imao odredjeni problem, uzeo si nalog preko distributera. Medjutim, kUdtiHaEX je imao identican problem, ali on je uzeo nalog direktno kod Newshostinga. Sta ti to govori? Prema tome, sledeci put dobro razmisli pre nego sto krenes da pljujes po distributerima, i to bez ikakvih argumenata.

"A to za te price za NAT mozes da pricas naivnima koji nemaju pojma sta je to." - ovo sto si napisao je toliko smesno da ne zasluzuje komentar. Evo javno pozivam korisnika Raven2005 da se poveze na Internet koristeci dialup, da zatim pokrene Alt.Binz program, i da javi koliko konekcija ostvaruje (kada nije iza NAT-a). Ako ne ostvari svih 8 konekcija, ima od mene 3 gajbe piva... :) :) :)

Znas sta stvarno si brate dosadan.

Odakle tebi ideja da sam ja STRUCNJAK za news. Sta je to uopste strucnjak za news. To je glupost. Noviji sam korisnik, mada i kad nisam imao pristup usenetu znao sam kako funkcionise. I to mnogo pre ove novotarije zvane nzb xml fajl za lakse koriscenje. To sto sam napisao par postova o newsu ti smeta? Tvoj problem, nisi jedini na ovom forumu. Koliko puta sam video postove koji se granice sa debilizmom na ovom forumu ali me nije bilo briga jer sam gledao svoja posla.

Nisi ti news mesija samo zato sto si distributer newshostinga i astraweba i drugih internet servisa. Svaka ti cast sto si otvorio takav sajt i sto se lepo snalazis ali moras da znas da kada se radi o necijim parama svako normalan ce za ono sto je platio hteti kvalitetnu uslugu. Ako ti uzimas pare za uslugu koju prodajes, moras biti spreman na svakakve kritike kada korisnici primete da nesto nije u redu. Ja sam primetio da nesto nije bilo u redu i skrenuo sam paznju na to.

Ja sam pre koriscenja uplata.net koristio newshosting i sve je radilo. Kod tebe su bile ogranicene konekcije ONDA kada sam o tome pricao na ovoj temi. Lako je tebi sad da nudis gajbe piva kada SAD sve radi kako treba sto sam na ovoj temi potvrdio u jednom od zadnjih postova.

Moja je greska sto sam rekao da si TI ogranicio konekcije jer mozda nisam bio u pravu. Jedino sto sam ja tvrdio je da postoji eto sitna zackoljica a to je da ovaj nalog radi sa 4 konekcije umesto sa 8 koje je moguce postici kod unlimited newshosting naloga koji sam i koristio i nisam imao problema. Imao sam ovaj problem samo kod tebe. Sto znaci da moj provajder radi kako treba i da nije do moje konekcije.

Mozda sam se ja kacio na americki server a ti prodajes pristup za evropski i mozda je stvarno Highwinds ili sta bilo pravio probleme. Ali ti si mene napao da lupetam kada sam ja to pomenuo, nisi se trudio da me demantujes, da mi prezentujes cinjenice vec si poceo da pricas gluposti o ikom provajderu i NAT-u i da nasi provajderi prave probleme. Cak i kod nas retko ko vise krije korisnike preko NAT-a, samo taj famozni Ikom i manji wireless provajderi. A jos niko kod nas ne filtrira usenet saobracaj 100 posto. Mozda ce se promenti stvari kako bude bilo vise ljudi sa usenet pristupom pa ce onda vaziti ovo sto si ti pricao.

Zato ajd sad fino polako kad sledeci put budes mene pomenuo gledaj da to bude kulturnije i sa argumentima pa da i ja mogu da kazem: e nisam bio u pravu, moja greska, svaka ti cast na sajtu, radis pravu stvar za news pristup kod nas. Mnogima sam cak preporucio uplata.net sajt za lako povezivanje, hoces da se ovim izjavama pokajem sto sam ti nabacio nekoliko korisnika? Od tebe zavisi kako cu u sledecem postu razgovarati sa tobom.

ok.. ovako
kazi mi kako se zove to sto ima na newz binu
i ja cu ti naci to isto na newzleech...
a probaj i sam... znaci uoci kako se TACNO zove to sto hoce da skines, a ne kako je napisano u liniji... pa onda trazi na newzleech po tacnom imenu fajla.. a ne imenu posta....

jedino, ali jedino sto moze da bude razlog, je da je to sto trazis postovano u neku retku alt.bin.* grupu koju newzleech ne indexira.... U tom slucaju, probaj sa www.binsearch.info (ista procedura kao ranije)....

meni uvek uspeva....

The.X-Files.S08D06.MULTiSUBS.PAL.DVDR-Geeks
The.X-Files.S08D05.MULTiSUBS.PAL.DVDR-Geeks
The.X-Files.S08D04.MULTiSUBS.PAL.DVDR-Geeks
The.X-Files.S08D03.MULTiSUBS.PAL.DVDR-Geeks
The.X-Files.S08D02.MULTiSUBS.PAL.DVDR-Geeks
The.X-Files.S08D01.MULTiSUBS.PAL.DVDR-Geeks

Ovo sam nasao na newzleechu ali kao sto rekoh matoro je za mene :D
http://www.newzleech.com/posts/?type=2_1&retention=&search=x+files

Poslednja izmena:
nauci da koristis search na newzleechu
i nemoj da trazis postove po grupama
vec pretrazi SVE (everything) i stavi da trazi USENET, a ne posts...

i kad uradis sve ovo (a upamti i za iduci put), dobices sledece:

http://www.newzleech.com/?mode=usenet&retention=&q=geeks-xfiles

posto ces mi se sad verovatno zahvaliti, odmah da kazem "nema na cemu.." :D

nauci da koristis search na newzleechu
i nemoj da trazis postove po grupama
vec pretrazi SVE (everything) i stavi da trazi USENET, a ne posts...

i kad uradis sve ovo (a upamti i za iduci put), dobices sledece:

http://www.newzleech.com/?mode=usenet&retention=&q=geeks-xfiles

posto ces mi se sad verovatno zahvaliti, odmah da kazem "nema na cemu.." :D

Sve sam to i ja nashao i sve je to matoro preko 110 dana....mislim na 8 sezonu jer mi ona treba.....

Ja sam baš baš nov u ovome (manje do mesec dana) ali sam se nekako već navikao na NewzBin.

CustomSeach, Watchdog, GroupList, email notification mi se čini da vredi tih 120 din mesečno. Bar za sada. Kada, za recimo godinu dana, budem više znao možda ću se snalaziti i bez njega. :p

Ima li neko invite za newzbin? Treba mi jedan nzb fajl a samo ga tamo ima a ne mogu ga skinem jer nemam account...

Možda meni nešto nije jasno. Kako ti znaš da to ima na NewzBinu? Znači da već imaš account čim možeš da pretražuješ.

Da bi kreirao NZB moraš da imaš premium account koji se plaća, tako da mi nije jasni za šta ti treba invite.

Ili sam ja nešto totalno pogrešno shvatio :)

a nisi nijednog trenutka pomislio da te pale...
mislim, zasto ti ne bi dali nzb fajl...
zato sto ga nemaju
:)

Nazad
Vrh Dno