Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Pogledajte neki film na NF-u do kraja sa kompletnom odjavom. Nakon što prođe normalna odjava krene kratka Netflix odjava gde se navode timovi po zemljama. Nemacka, Francuska, Poljska. U Master of None imate čak i glumce koji su sinhronizovali na Češki (navodim kao primer). Samo polako, nas ovde je realno u*akilo što je amere valjda mrzilo da blokiraju malu grupu zemalja u ovoj regiji koje nisu EU. Kad ljudi vide koliko je ovo lakše u odnosu na *ebavanje sa torentima prelazice lagano. Ovde bar ima 20 miliona ljudi koji pričaju relativno slicnim jezikom, neće biti teško da se lokalizuje.

Jel ima neko proveren DNS da ubacim za USA NF?
Za LG tv mi treba

MOze na PM ako ne sme javno :)

Da li oni "skidaju" ceo iznos sa kartice za trial? Posto imam par evrica i nece da prodje.

Ne skidaju nista.

Meni su skinuli cim sam aktivirao trial. Uzeo sam Standard paket, skinuli mi dolar, pa vratili posle 15 minuta.

On a similar note, Hastings explained at CES that people who share someone else’s Netflix account often go on to become paying subscribers themselves at a later date.

“We love people sharing Netflix whether they’re two people on a couch or 10 people on a couch,,” Hastings said. “That’s a positive thing, not a negative thing.”

http://techcrunch.com/2016/01/11/netflix-ceo-says-account-sharing-is-ok/?

Najbolje što je ovde bilo dušebrižnika u temi :)

Pa, najmanje što mogu da urade je da barem olakšaju korišćenje eksternih titlova. Korisnici bi sami prevodili ili adaptirali postojeće titlove kada bi imali opciju za to.

Ja ih potpuno razumem zašto to ne žele da urade.
Zamisli koliko bi loši titlovi onda bili.

^^ Ideja je da dozvole da lokalno, kod sebe gde gledam, da učitam svoj titl. Time bi se sam Netflix ogradio od kvaliteta titla, i od autorskih prava na prevod. A vrlo brzo bi zaživela i zajednica razmene titlova za Netflix. Uz ocene titla, lako bi došli do dobrih.

i meni radi bez problema,
u Network Connections, desnim klikom na (wifi) konekciju koja se koristi pa na properties i odstikliram (iskljucim) TCP/IPv6, a na TCP/IPv4 u properties dole gde je Use the following DNS servers ukucam brojeve DNS servera. Posle toga restartujem wifi konekciju.

Tako sam i ja, proradilo i bez restarta na w10

To sam radio od početka, nije mi prvi put da menjam, ali baksuz neće
ZXdeHcS.png
To je rađeno na mrežnoj karti, sad ću da probam wireless kartu da ubodem

EDIT
Probao sam i wireless kartu, u detaljima za konekciju stoji DNS koji sam stavio, ali sajt i dalje prijavljuje isto

Poslednja izmena:
To sam radio od početka, nije mi prvi put da menjam, ali baksuz neće

Probao sam i wireless kartu, u detaljima za konekciju stoji DNS koji sam stavio, ali sajt i dalje prijavljuje isto

štikliraj da ti IP adresa se ucitava automatski i proradice ti

Poslednja izmena:
Pitanja za one koji NF koriste preko PC i imaju 5.1, kako se to namesta? :)
Meni je optikom povezan receiver,i sve ostalo radi lepo, ali mi je NF u 2.0 uvek, nebitno koji browser da koristim....

Jel moze da se Netflix namontira da radi preko nekog video plejera? Da li postoji neki Netflix app za Windows/Ubuntu?

^^ Ideja je da dozvole da lokalno, kod sebe gde gledam, da učitam svoj titl. Time bi se sam Netflix ogradio od kvaliteta titla, i od autorskih prava na prevod. A vrlo brzo bi zaživela i zajednica razmene titlova za Netflix. Uz ocene titla, lako bi došli do dobrih.
OK, jasno mi je to, ali sa druge strane oni moraju da učine sve što mogu da spreče pirateriju (u smislu, ne žele da im bilo ko čačka stream na bilo koji način). Pa android app ti ne dozvoljava da napraviš screenshot. Ne znam da li radi na rootovanim uređajima. Ne bi me čudilo da ne može.

Previše mi to posmatramo iz ugla da sve može da se namesti, čačka, pa će da radi kako-tako.
Iako ovi servisi postoje par godina, i dalje su oni u povoju. Pa i u USA gledaoci šaltaju par servisa (Netflix, Hulu plus, HBO i još ih ima sigurno). Nigde nema sve i nigde nije savršeno, ali je za prosečnog korisnika dovoljno.

Što se samih titlova tiče, ortak je smarao njihovu podršku i rekli su mu da se radi na ubacivanju prevoda. Kada će biti, to se već ne zna. Ako nas budu posmatrali samo kao Srbiju, sigurno neće skoro (da se ne lažemo, kada bi posmatrali samo Srbiju, oni bi poštovali u minusu). Ako budu uradili neki srpskohrvatski da pokriju što više Balkana, onda i možda bude nešto ranije.

Imam par pitanja u vezi sa Netflixom:

1. kako da namestim tv, Samsung f5500, na americko podrucje? Imam samo da odaberem zemlje istocne Evrope. Cak iaoko probam da stavim Madjarsku recimo, ostaju mi srpske aplikacije.
2. i kad recimo prebacim TV na americko podrucje, stavim njihov DNS, kako da znam da li tada imam americki ili i dalje srpski Netflix? Ja ne videh nigde da pise to... :trust:

Ako imas house of cards onda je americki

Imam par pitanja u vezi sa Netflixom:

1. kako da namestim tv, Samsung f5500, na americko podrucje? Imam samo da odaberem zemlje istocne Evrope. Cak iaoko probam da stavim Madjarsku recimo, ostaju mi srpske aplikacije.
2. i kad recimo prebacim TV na americko podrucje, stavim njihov DNS, kako da znam da li tada imam americki ili i dalje srpski Netflix? Ja ne videh nigde da pise to... :trust:

Ako ti vec imas Netflix aplikaciju, onda uopste nije bitno da prebacujes podesavanja samog tv-a na neke druge zemlje (to jedino treba ako kojim slucajem nemas dostupnu aplikaciju u srpskim postavkama televizora), inace sama Netflix aplikacija je ista svuda. Ako ides bez dns-a videces ponudu Netflixa za Srbiju, a ako u podesavanjima televizora za mrezu postavis DNS za neku zemlju, imaces ponudu za tu zemlju. Prepoznaces sigurno po ponudi ako nije srpska, posto je primetno veci izbor za US ili neke druge zapadne zemlje. Preporuka svakako za americki DNS ili kanadski, UK, australijski, ai svedski, finski i danski, jedino sto na ovim skandinavskim cesto moze da bude da nemas titl na engleskom vec na samo njihovim jezicima.

Vezano za custom titlove. I sada se poprilicno jednostavno titlovi mogu ubaciti preko edgea obzirom da je on svejedno jedini browser, ne racunajuci IE koji prestaje dobijati podrsku, daje punu kvalitetu. Sa: shift+ctrl+alt+t se ubacuju titlovi bez neke posebne procedure i jedino sto sada ostaje jeste da se custom titlovi koje vec koristimo pojave sa NETFLIX oznako da znam oda li rade. Neki vec rade sasvim normalno samo je sada lutrija traziti, koji sve rade.

Tako da NETFLIX nema sta da poduzme oko lokalne zajednice i custom titlova. Custom titlovi se vec mogu koristiti. Ako lokalna zajednica hoce da pravi titlove kao sto do sada rade za filmove i serije, neka samo ubace u ime da li jesu za NETFLIX.

Znaci problem sa postojecim i buducim titlovima jeste samo oznaka u imenu, nista vise.

I da, ubacivanje titlova NIJE piraterija. Ne znam gdje ste to izmislili. Za stream si platio a ti slušaj samo zvuk, who cares. Kopiranje sadrzaja je piraterija i zato ne radi screen shot opcija. Lijep oti pise da je zbog DRM-a.

Poslednja izmena:
I da, ubacivanje titlova NIJE piraterija. Ne znam gdje ste to izmislili. Za stream si platio a ti slušaj samo zvuk, who cares. Kopiranje sadrzaja je piraterija i zato ne radi screen shot opcija. Lijep oti pise da je zbog DRM-a.

Pretpostavljam da je ovo meni upućeno?!
Jesam li ja negde eksplicitno rekao da jeste piraterija? Boli njih uvo šta ćeš ti da radiš, oni samo žele da ti onemoguće bilo kakvu manipulaciju streamom. Manje glavobolja za njih.

A to što si platio, pa šta? To nije tvoje. Ti si samo iznajmio.

Na konto prckanja sa titlovima i filmovima na kompu. Ja koristim netflix najvise zbog udobnosti i odsustva bilo kakvog drndanja, a to imas jedino sa smart tv-om, legnes i sa daljincem u sekundi pustis i gledas na velikom ekranu film ili epizode serije jednu za drugom bez cackanja, povezivanja kompa, downloada, podesavanja i slicno i u tome najvise vidim njegovu prednost nad svim drugim. Netflix and chill,) I pre netflixa sam cesto gledao filmove i serije sa engleskim subtitlom ili bez titla, tako da meni licno to nije neki prioritet niti od vaznosti. Da npr nemam smart tv, ne verujem da bih placao Netflix, jer ako cu koristiti komp i imati gomile pripremnih radnji da bih gledao nesto onda vec svakako mogu skinuti i naci ekskluzivniji sadrzaj da se ne varamo i sa sve srpskim subtitlom ako je potrebno. :type::crash:
Moje misljenje.

Na konto prckanja sa titlovima i filmovima na kompu. Ja koristim netflix najvise zbog udobnosti i odsustva bilo kakvog drndanja, a to imas jedino sa smart tv-om, legnes i sa daljincem u sekundi pustis i gledas na velikom ekranu film ili epizode serije jednu za drugom bez cackanja, povezivanja kompa, downloada, podesavanja i slicno i u tome najvise vidim njegovu prednost nad svim drugim. Netflix and chill,) I pre netflixa sam cesto gledao filmove i serije sa engleskim subtitlom ili bez titla, tako da meni licno to nije neki prioritet niti od vaznosti. Da npr nemam smart tv, ne verujem da bih placao Netflix, jer ako cu koristiti komp i imati gomile pripremnih radnji da bih gledao nesto onda vec svakako mogu skinuti i naci ekskluzivniji sadrzaj da se ne varamo i sa sve srpskim subtitlom ako je potrebno. :type::crash:
Moje misljenje.

Izgleda je zaebano shvatiti koja je poenta ovakvog servisa, odma uzeli da prckaju plaginove, konvertuju ekstenzije.. "nije zvaka za geeka", sto kaze stari narod..

downtown - Ne postoje pripremne radnje i drndanja na računaru, ne znam zasto je toliko tesko probati na istom. Na televizoru odaberes netlix apliakciju kao i na računaru i pritisnes play na ono sto zelis gledati. gdje su te famozne pripremne radnje ? Cak sto vise, vise preferiram koristiti na PC-u nego na sporijim smart televizorima. Posebno na PHILIPS-u iz 2013-14 god. Ili nešto starije. I da, gledam jednako na velikom ekranu.

Ko ima problema koristiti netflix na računaru onda on ima ozbiljnijih problema u zivotu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
e druze uradi mu reset na fabricko podesavanje

onda u ponovnom setup-u izaberi zemlju UK ili USA s' obzirom da je za njih najbogatiji sadrzaj samog OS-a tv aparata

tu bi trebao imati i ikonicu Netflix

DNS podesavas u mrezi znaci kada ti trazi da vezes wifi modul tv-a za ruter

ovo pricam za sve Panasonic modele proizvedene 2014 i 2015 god. naravno sa smart podrskom

S obzirom da u podešavanjima nemam sve zemlje, odabrah Luxemburg, i nije bilo NETFLIX-a, dok se nisam konektovao na mrežu za Belgijskim DNS-om :) Sad radi sa US DNS-om.

Hvala na pomoći još jednom.

downtown - Ne postoje pripremne radnje i drndanja na računaru, ne znam zasto je toliko tesko probati na istom. Na televizoru odaberes netlix apliakciju kao i na računaru i pritisnes play na ono sto zelis gledati. gdje su te famozne pripremne radnje ? Cak sto vise, vise preferiram koristiti na PC-u nego na sporijim smart televizorima. Posebno na PHILIPS-u iz 2013-14 god. Ili nešto starije. I da, gledam jednako na velikom ekranu.

Ko ima problema koristiti netflix na računaru onda on ima ozbiljnijih problema u zivotu.

Jurenje odgovarajuceg titla i i probavanje/stimanje istog na racunaru tebi nije pripremna radnja/drndanje?
Slazem se sa downtown-om, poenta i jeste da legnes, uzmes daljinac i vozi. Konkretno sam imao bas egzibicije sa provodima za seriju "Jessica Jones" gde sam svaki titl morao da pomeram za po 0.5s dok nisam nasao odgovarajuci tajming. Zbog toga sam i poceo da upujem na subfliksu da drugi ne bi morali da prolaze kroz to smaranje. Iskreno meni jeste to smaranje i treba mi par minuta za svaku epizodu, ili da pripremim par epizoda unapred ili da ustajem posle svake, tako da ti rezon nije na mestu.

Nazad
Vrh Dno