Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Moji prvi utisci nakon nekoliko dana korišćenja... Onako, odnos cena kvalitet je dobar kada se podeli pretplata. Da se ne deli ne bih smatrao vrednim.

Velika mi je mana nedostatka serija tj. njihovog kašnjenja. Dokumentarci su super.

S obzirom da u podešavanjima nemam sve zemlje, odabrah Luxemburg, i nije bilo NETFLIX-a, dok se nisam konektovao na mrežu za Belgijskim DNS-om :) Sad radi sa US DNS-om.

Hvala na pomoći još jednom.

mogao si i spaniju, nemacku, skandinavske zemlje sve imaju NF, a promenom DNS adrese zapravo namestas sa koje ce teritorije server prepoznati tvoje logovanje

usa je najbolja jer je najazurnija sav aktuelan sadrzaj pre svega izbace za njih

Moji prvi utisci nakon nekoliko dana korišćenja... Onako, odnos cena kvalitet je dobar kada se podeli pretplata. Da se ne deli ne bih smatrao vrednim.

Velika mi je mana nedostatka serija tj. njihovog kašnjenja. Dokumentarci su super.

Realno, serije ne kasne, takva je politika firme.
Stavi se cela sezona odjednom, kako bi ljudi binge-ovali. To je suština.

Jurenje odgovarajuceg titla i i probavanje/stimanje istog na racunaru tebi nije pripremna radnja/drndanje?
Slazem se sa downtown-om, poenta i jeste da legnes, uzmes daljinac i vozi. Konkretno sam imao bas egzibicije sa provodima za seriju "Jessica Jones" gde sam svaki titl morao da pomeram za po 0.5s dok nisam nasao odgovarajuci tajming. Zbog toga sam i poceo da upujem na subfliksu da drugi ne bi morali da prolaze kroz to smaranje. Iskreno meni jeste to smaranje i treba mi par minuta za svaku epizodu, ili da pripremim par epizoda unapred ili da ustajem posle svake, tako da ti rezon nije na mestu.

Slažem se sa ovom tezom.
NB: Skidaj scenska izdanja, pa nećeš imati problema sa titlom. Uvek ćeš moći da nađeš.

Jurenje odgovarajuceg titla i i probavanje/stimanje istog na racunaru tebi nije pripremna radnja/drndanje?
Slazem se sa downtown-om, poenta i jeste da legnes, uzmes daljinac i vozi. Konkretno sam imao bas egzibicije sa provodima za seriju "Jessica Jones" gde sam svaki titl morao da pomeram za po 0.5s dok nisam nasao odgovarajuci tajming. Zbog toga sam i poceo da upujem na subfliksu da drugi ne bi morali da prolaze kroz to smaranje. Iskreno meni jeste to smaranje i treba mi par minuta za svaku epizodu, ili da pripremim par epizoda unapred ili da ustajem posle svake, tako da ti rezon nije na mestu.

A plazma kao ono.. sama nadje titlove, konvertuje iste bez da ti nesto radis ? Tvoje je samo da ležiš? Procitaj molim te sta je napisao pa onda kritikuj.

"Ja koristim netflix najvise zbog udobnosti i odsustva bilo kakvog drndanja, a to imas jedino sa smart tv-om"

U odnosu na TV, netflix je na PC-u jednako plug and play. Price kako je bolje na tv-u su gluposti. Sto se titlova tice, ja ih licno ne koristim u 99% slucajeva. Ali podrzavam da se na netflixu pokrene neki angazman radi govornog podruja na balkanu koji nije dovoljno prilagodjen engleskom jeziku. I sam imam ukucane koji ne mogu bez titlova.

I moraš biti zaista ljena osoba da su ti to velieke procedure cak i ako trebas za svaku epizodu ubaciti titlove. Mislim, kako yebo'te zaradjujete za život. Odakle tolika ljenost. Treba stisnuti dugme, odabrati titl i zdravo. O kakvim procedurama pricate. Još da neko za vas pritišce play.

Servisi popt netflixa su najjednostavnija vrsta konzumacije ovakvog sadrzaja.. u historiji. A vi placete oko yebenih dugmadi na tastaturi kao ono, zayebano brate. Valjda dva dugmeta pritisnuti svakih pola sata.

Poslednja izmena:
^Probao, radi dobro ali sumnjiv servis. Ostaje da se vidi da li je legit, da li iskoristava korisnika kao hola itd. Jedino je ogranicen na 720p kao i vecina browsera pa sam se ja vratio na edge.

A plazma kao ono.. sama nadje titlove, konvertuje iste bez da ti nesto radis ? Tvoje je samo da ležiš? Procitaj molim te sta je napisao pa onda kritikuj.

"Ja koristim netflix najvise zbog udobnosti i odsustva bilo kakvog drndanja, a to imas jedino sa smart tv-om"

U odnosu na TV, netflix je na PC-u jednako plug and play. Price kako je bolje na tv-u su gluposti. Sto se titlova tice, ja ih licno ne koristim u 99% slucajeva. Ali podrzavam da se na netflixu pokrene neki angazman radi govornog podruja na balkanu koji nije dovoljno prilagodjen engleskom jeziku. I sam imam ukucane koji ne mogu bez titlova.

I moraš biti zaista ljena osoba da su ti to velieke procedure cak i ako trebas za svaku epizodu ubaciti titlove. Mislim, kako yebo'te zaradjujete za život. Odakle tolika ljenost. Treba stisnuti dugme, odabrati titl i zdravo. O kakvim procedurama pricate. Još da neko za vas pritišce play.

Servisi popt netflixa su najjednostavnija vrsta konzumacije ovakvog sadrzaja.. u historiji. A vi placete oko yebenih dugmadi na tastaturi kao ono, zayebano brate. Valjda dva dugmeta pritisnuti svakih pola sata.

Decko je zapoceo izlaganje sa "Na konto prckanja sa titlovima i filmovima na kompu". Verujem da ne smatra da je pretesko pustiti seriju/film preko netflixa na kompu u odnosu na smart tv app... Poenta ovakvog servisa koji pritom nije free, je da uz sto manje prckanja dobijes ono sto si platio, zar ne, a na to je i on ciljao, barem ga ja tako skapirah. Pravi potencijal Netflixa upravo dolazi do izrazaja na smart televizorima, gde ne moras da palis komp, povezujes isti itd, vec dodjes sa posla zavalis se u fotelju i za par sekundi pocnes da gledas omiljenu emisiju, seriju ili sta vec... Kada budu lokalizovali vecinu dostupnog materijala, cela ova prica ce imati jos vecu poentu.

Sto se tice lenjosti, omasio si poentu, ne radi se o tome da neko ne moze da se iscima, ali kad placas uslugu ocekujes da bas to i dobijes. Ne odes u kafanu, narucis pivo, pa ti konobar kaze "E eno ti je tocilica, krigle su ti na vitrini sipaj sam". Sa druge strane kada dodjes umoran sa tog istog posla koji te hlebom hrani, neki put nisi raspolozen da se *****avas sa jurnjavom prevoda i stimovanjem. Ako si pratio temu video si da sam upravo ja imao problem bas sa titlom sa neta koji je u svom nazivu imao ' , i zbog toga je subflicks pucao. Znaci morao sam sam da debagujem problem na sajtu za konvertovanje titlova, pa kada sam taj problem resio, onda je krenulo stemovanje titla koji je kasnio i to je bio jedini prevod dostupan na netu. Cela procedura me je stajala minimum sat vremena i smatras da to nije cimanje? Naravno da mi tesko pada i da sam lenj da radim nesto sto mi je neko drugi prodao. Uslovno receno prodao obzirom da je trial period u pitanju. Da se razumemo, zadovoljan sam cak i ponudom i servisom, ali ce cela prica vredeti 12e kada ce tehnicki nepismena osoba moci bez problema da koristi isti.

Decko je zapoceo izlaganje sa "Na konto prckanja sa titlovima i filmovima na kompu". Verujem da ne smatra da je pretesko pustiti seriju/film preko netflixa na kompu u odnosu na smart tv app... Poenta ovakvog servisa koji pritom nije free, je da uz sto manje prckanja dobijes ono sto si platio, zar ne, a na to je i on ciljao, barem ga ja tako skapirah. Pravi potencijal Netflixa upravo dolazi do izrazaja na smart televizorima, gde ne moras da palis komp, povezujes isti itd, vec dodjes sa posla zavalis se u fotelju i za par sekundi pocnes da gledas omiljenu emisiju, seriju ili sta vec... Kada budu lokalizovali vecinu dostupnog materijala, cela ova prica ce imati jos vecu poentu.

Sto se tice lenjosti, omasio si poentu, ne radi se o tome da neko ne moze da se iscima, ali kad placas uslugu ocekujes da bas to i dobijes. Ne odes u kafanu, narucis pivo, pa ti konobar kaze "E eno ti je tocilica, krigle su ti na vitrini sipaj sam". Sa druge strane kada dodjes umoran sa tog istog posla koji te hlebom hrani, neki put nisi raspolozen da se *****avas sa jurnjavom prevoda i stimovanjem. Ako si pratio temu video si da sam upravo ja imao problem bas sa titlom sa neta koji je u svom nazivu imao ' , i zbog toga je subflicks pucao. Znaci morao sam sam da debagujem problem na sajtu za konvertovanje titlova, pa kada sam taj problem resio, onda je krenulo stemovanje titla koji je kasnio i to je bio jedini prevod dostupan na netu. Cela procedura me je stajala minimum sat vremena i smatras da to nije cimanje? Naravno da mi tesko pada i da sam lenj da radim nesto sto mi je neko drugi prodao. Uslovno receno prodao obzirom da je trial period u pitanju. Da se razumemo, zadovoljan sam cak i ponudom i servisom, ali ce cela prica vredeti 12e kada ce tehnicki nepismena osoba moci bez problema da koristi isti.

svima je jasno da ce vecina da se prikloni kada servis bude radio kompletno

ali do "juče" ni ovo nismo imali ;)

svet je odavno postao "globalno selo"

većina populacije u svetu prosto mora pored maternjeg da zna i engleski

kriterijume su uvek diktirali "veliki igrači" a ne "mali"

@armor+ pa diskutabilno je koliko ce ljudi potrcati da placa, ako nije varijanta vise ljudi jedan acc, ali ok, nadajmo se da hoce. i vec sam se ogradio i rekao da sam savrseno zadovoljan i ponudom trenutnom iako su ih svi docekali na noz... treba biti realan, i da im nismo bas prvi na listi, ali takodje koliko vidim po netu i druge zemlje su u istoj situaciji, tako da kontam da ce se sve promeniti na bolje u nekoj buducnosti, sto se tice sadrzaja, a nadajmo se i sto se tice titlova, mada je to mozda pre optimisticki, vreme ce pokazati.

Naravno, svako proceni prema svojim potrebama i mogucnostima sta mu odgovara, niko nikoga ne tera da uzme. Kao sto rekoh, meni je ok da gledam filmove na engleskom bez srpskog prevoda, bez titla ili sa engleskim titlom, pa zato i duze vreme vec placam udobnost na koju sam se navikao, a koju netfliks nudi instant jednostavnim gledanjem preko aplikacije na smart tv-u sa samo jednim daljinskim u ruci i bez potrebe da palim kompjuter. Uz stalni dns server za sve regione koji imam i deljenjem naloga i cene pretplate sa ortakom, sasvim sam zadovoljan uslugom i ponudom u odnosu na to koliko placam, a i ne patim od toga da taj sadrzaj bude bas trenutna top bioskopska ponuda
Ali, da npr kojim slucajem nisam u staju da pratim film na engleskom bez prevoda na srpski, u tom slucaju mislim da ne bih placao netfliks, Ne smatram da je komplikovano, ali bi mi podjednako vremena i truda oduzelo podesavanje na kompjuteru naseg titla za netfliks koliko i skidanje (mozda i novijeg) sadrzaja sa torenta sa uglavno dostupnim odgovarajucim srpskim titlom, kao sto se radilo i pre netflixa.

Poslednja izmena:
@armor+ pa diskutabilno je koliko ce ljudi potrcati da placa, ako nije varijanta vise ljudi jedan acc, ali ok, nadajmo se da hoce. i vec sam se ogradio i rekao da sam savrseno zadovoljan i ponudom trenutnom iako su ih svi docekali na noz... treba biti realan, i da im nismo bas prvi na listi, ali takodje koliko vidim po netu i druge zemlje su u istoj situaciji, tako da kontam da ce se sve promeniti na bolje u nekoj buducnosti, sto se tice sadrzaja, a nadajmo se i sto se tice titlova, mada je to mozda pre optimisticki, vreme ce pokazati.

Kako kaže ona stara "prvi mačići u vodu se bacaju"

Meni je ponuda pomalo tanka. Nemam nista protiv da placam ali nisam odusevljen ponudom ni na americkom flix-u. Jedino sto imaju gomilu odlicnih dokumentaraca, to mi se svidja.

dokumentarci su vrh

slika i zvuk sve u full HD

Poslednja izmena:
To se slazem ali ponuda je i dalje tanka. A i smeta mi sto ne mogu da filtriram samo serije i samo filmove. Iskreno, ja bih placao popcorn samo da ide full brzinom. Ima cak i titlova :D

Moja iskustva i vasi komentari su bili dovoljni da ovog trenutka odjavim ovaj probni mesec. za sad ovo ne nudi bas nista sto do sad nisam imao-bilo legalno ili nelegalno.
problem svih problema je prevod. mada ima uz to jos 10ak problema ali svi bi zazmurili kad bi to radilo bez muke. trebas biti precizni mehanicar da namestis sve. a mi posto poto daaaaaaaaj. stiglo. ko na otvaranjima trznog centra kad krenu da se gaze. a unutra sve sto i svuda....

Nije problem meni prevod, problem je što ništa nema što sam tražio da gledam.

Za 15 eura ili koliko je najveći paket je nula + ću i taj prevod da im zamerim, jer ipak plaćam.

Takodje isto sam se odjavio, juče, prekjuče.

Ja cu placati ako drugari nastave da placaju ali bez zezanja, meni je popcorn ipak za klasu bolji.

Ne znam zasto svuda vidjam da ljudi spominju samo Popcorn Time kao alternativu.? Ima i Show Box, koristi li to neko? Meni se cini boljim od PT-a.
Inace, i ja bas gledam, pocetna uzavrela atmosfera kad sam video da je i nama ovo cudo stiglo, me polako prolazi. Dok ne regulisu zakonski sta sme a sta ne, ja nastavljam po starom. Iskoristicu ovih mesec dana do kraja, pa odjava. Da se ne baci :d

Ja opet ponavljam, vaši komentari nisu srazmjerni jednom IT forumu. Cijela muka dobijanja US ponude je u dva-tri koraka, postaviti DNS servere kroz 2-3 klika. I to je sve. A to zadovoljstvo kosta 20-50$ godišnje. Mozda ima i jeftinijih rješenja poput smartflix.io koji je free ali sam ja sumnjicav po pitanju free "filtera", VPN-ova i ekstenzija. Drugo, 12€ acc se moze podjeliti na 4 osobe. Nedavno je jedna osoba iz netflixa izjavila da ne vide problem u dijeljenju profila jer taj koji koristi tudji profil u vecini podje koristiti svoj tako da oni to vide kao pozitivnu stranu.

Za 3€ mjesecno i 20-50$ godišnje vi kukate kako ne valja. E moj balkanu.. Pa koliko kosta kablovska koja takodjer nema prijevode za sve kanale.

Evo ja koristim unblock-us koji kosta 50$ godišnje, koji nudi ne samo US flitriranje vec i za ostale regije. I da, Netflix nije dosao na balkan. Isto kao sto nije dosao ni youtube, ni steam ni vessel itd. Nek iservisi na youtubeu kostaju 45€ po jednom gledanju pa niko sa balkana ne kuka kako nema prijevod, nasu sihronizaciju niti povoljnu cijenu. Netflix nije alternativa kablovskoj. Ne konkurise lokanlim operaterima. Digao je ban sa svog servisa za nase podrucije, ponudio sto licenca pokriva i to je sve. Ko hoce, neka placa. Ako sa te strane budete gledali na netflix onda ce vam biti jasno zasto nema nasih titlova. Zasto nema regulacije cijene samo za nase trziste. A ako ga vec poredite kroz torente, onda sva diskusija ima 0 logike.

Svi ste razmaženi torentima i kada cujete da treba platiti za nesto sto se u svijetu placa godinama, vama mnogo. Da su drzave balkana uredjene, turske i indijske serije bi bile jedino sto ste do sada izgleda vidjeli.

Netflix nema srazmjerne cijene kao na zapadu i nude manje sadrzaja zbog licenci sto nije fer za nas siromasne balkance i razocarenje sa te strane razumijem, ali ne razumijem princip i pljuvanej po ponudi jer je torent free. Poredjenje sa torentom nema smisla. To je kao kada bi muzički streaming servis dozvolio da ga balkanci koriste pa umjesto placanja 5$ po albumu, imamo 10$ pretplatu a mi kukamo kako je sve to free na torentu.

Ja opet ponavljam, vaši komentari nisu srazmjerni jednom IT forumu. Cijela muka dobijanja US ponude je u dva-tri koraka, postaviti DNS servere kroz 2-3 klika. I to je sve. A to zadovoljstvo kosta 20-50$ godišnje. Mozda ima i jeftinijih rješenja poput smartflix.io koji je free ali sam ja sumnjicav po pitanju free "filtera", VPN-ova i ekstenzija. Drugo, 12€ acc se moze podjeliti na 4 osobe. Nedavno je jedna osoba iz netflixa izjavila da ne vide problem u dijeljenju profila jer taj koji koristi tudji profil u vecini podje koristiti svoj tako da oni to vide kao pozitivnu stranu.

Za 3€ mjesecno i 20-50$ godišnje vi kukate kako ne valja. E moj balkanu.. Pa koliko kosta kablovska koja takodjer nema prijevode za sve kanale.

Evo ja koristim unblock-us koji kosta 50$ godišnje, koji nudi ne samo US flitriranje vec i za ostale regije. I da, Netflix nije dosao na balkan. Isto kao sto nije dosao ni youtube, ni steam ni vessel itd. Nek iservisi na youtubeu kostaju 45€ po jednom gledanju pa niko sa balkana ne kuka kako nema prijevod, nasu sihronizaciju niti povoljnu cijenu. Netflix nije alternativa kablovskoj. Ne konkurise lokanlim operaterima. Digao je ban sa svog servisa za nase podrucije, ponudio sto licenca pokriva i to je sve. Ko hoce, neka placa. Ako sa te strane budete gledali na netflix onda ce vam biti jasno zasto nema nasih titlova. Zasto nema regulacije cijene samo za nase trziste. A ako ga vec poredite kroz torente, onda sva diskusija ima 0 logike.

Svi ste razmaženi torentima i kada cujete da treba platiti za nesto sto se u svijetu placa godinama, vama mnogo. Da su drzave balkana uredjene, turske i indijske serije bi bile jedino sto ste do sada izgleda vidjeli.

Netflix nema srazmjerne cijene kao na zapadu i nude manje sadrzaja zbog licenci sto nije fer za nas siromasne balkance i razocarenje sa te strane razumijem, ali ne razumijem princip i pljuvanej po ponudi jer je torent free. Poredjenje sa torentom nema smisla. To je kao kada bi muzički streaming servis dozvolio da ga balkanci koriste pa umjesto placanja 5$ po albumu, imamo 10$ pretplatu a mi kukamo kako je sve to free na torentu.
Ja mislim da su bas srazmerni. Koristim US flix i dzaba, ponuda je tanka. Jel to ne smatras dovoljnim argumentom? Ja vec delim premium acc s drugarima ali nisam odusevljen. Nema titlova, nema podele na serije i filmove... Pre bih placao popcorn. Jel toliko tesko to shvatiti? Zasto spominjem bas popcorn? Zato sto sam ga koristio i odgovara mi.

Da li je posle free perioda ponuda veća ili je to sve što imaju u ponudi?

svasta napisa ali malo argumenata.

Koja je legalna opcija povoljnija od netflixa za naš standard ? Zar ti treba drugi argument ? Da li je netflix sa 3€ mjesecno skup za balkance, nije.

[SAJ]ber Kurajber Titlovi nisu minus netfliksa jer opet ponavlja, niej dosao na balkan. Ne vidim titlove i sironizaciju na steam igrama pa ne znaci da su igre losije. To sto nekome trenaju pogodnosti su njegov problem. Da imaju titlovi bi bilo super jer imam ukucane koji ne govore engleski, ali to ne znaci da je servis los. To znaci da odredjene osobe nisu za taj servis, a ne obratno.

Sto se ponude tice, stvar je sta gledas. Ja pratim 3-4 serije koje nisu na netflixu i mislim da nikada nece da budu ali ima more ostalog sadrzaja sto filmova sto serija sto dokuemntaraca i djecijeg sadrzaja koji meni koristi i meni se isplati.

Poslednja izmena:
Za 3€ mjesecno i 20-50$ godišnje vi kukate kako ne valja. E moj balkanu..
Ovo je bas bzvz generalizovanje.

Pa da je 1 evro mesecno svako valjda moze sam za sebe da proceni da li mu odgovara ili ne i da li mu to treba ili ne. Naravno onome kome su vazni titlovi, sto bi placao bilo koju cenu za neki servis ako ne moze normalno da ga gleda i razume, to je sasvim normalno rezonovanje. Naravno da razumemo da je servis sad tek stigao i da ce mozda u buducnosti biti lokalizovan i poboljsan sadrzajem, pa mozda tada nekom kome nije sada, postane zanimljiv u buducnosti. Meni je sad zanimljiv i odgovara mi ponuda i zato i kazem da ga placam i koristim vec duze vreme, ali normalno je i da nekom ne odgovara ponuda. Mnogi ne zele da se bakcu sa DNSom, drugima treba prevodm, trecima mozda sinhronizacija crtaca za decu,.... pa isto tako smatram da je skroz normalno i kada se neko zapita da li sada u ovom trenutku, dok je jos toliko drasticna razlika u ponudi, korektno staviti istu cenu za servis u US ili nekim zapadnim zemljama i za ovaj koji se trenutno kod nas nudi. Nije to uopste mala razlika a za istu cenu - preko 5700 naslova za americki region; 3180 za kanadski sa svim titlovim i sinhronizacijom na francuski i engleski,... u odnosu na Srbijuu sa 1767 naslova bez prevoda i sinhronizacije ili hrvatski sa samo 760 naslova takodje bez prevoda. Dok netflix ne postigne globalnu jednaku ponudu kojoj stremi u buducnosti, trebalo bi da prilagodi cene po regionima u srazmernosti sa ponudom koju nudi. Moje misljenje.

Sve to stoji ali manjak titlova kako sam rekao, nije problem netflixa vec korisnika. Nije netflix manje losiji sto ga ti ne razumijes. Ja imaam ukucane koji imaju 0 koristi od netflixa jer ne pricaju engleski. al ikakve to veze ima sa netflixom ?

Sto se ponude i licenci tice pa i cijena, to je problem od starta. Ja sam nasao 3-4 aktuelne serije koje mi imamo a nemaju amerikanci. Ponuda za nas je jadna, sve to stoji ali se na taj nacin stite degradacije ako nama spuste cijenu a mi podjemo gledat isadrzaj kroz zaobilaznice. To je jednostavno priroda tavog servisa. Na zalost, i ja bih volio da je world wide. Nertflix kaze da radi na tome kak osu se prosirili ali mi nismo relevantni u svijetu pa nam ponude izostaju. Cak i na youtubeu smo blokirani za dosta sadrzaja.

Ja se u potpunosti slazem da nije prilagodjen za nas i da ljudi trebaju titlove ali ne treba ocekivati da ce se svijet prilagodjavati nama sto mi ne ucimo svjetski globalni jezik. I ja sam u skoli ucio njemački pored svoga jezika pa sam samostalno poceo uciti engleski, najzastupljenije jezik u svijetu jer znam da me princip nece dovesti nigdje i da se svijet nece oko mene okretati.

Zato kazem, netlix nije dosao na balkan i ponudio nesto sto je nama prilagodjeno. Netflix je samo digao ban za nase podrucje i ponudio sta licence originalnog sadrzaja dozvoljavaju. Nista vise. I amerikanci kukaju na ponudu filmova u odnosu na kanad ual itako funkcionisu licence. ***.

Iz nase perspektive, ako netflix ponudi "balkanski" jezik a ne ponudi holandski. Da li je netflix losiji sto nema holandski ? Naravno da ne. Budite malo objektivni.

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali manjak titlova kako sam rekao, nije problem netflixa vec korisnika. Nije netflix manje losiji sto ga ti ne razumijes.
Ja ne znam kako ovo da komentarisem:zgran:

Ako npr hbo, kao i gotovo svi kablovski kanali i to oni najpoznatiji od foxa, history, ng, discovery, eurosporta,.... imaju lokalizaciju, titlove i sinhronizacije, sportske komentatore,... prilagodjene za sve ove nase male, nebitne balkanske zemlje, ne vidim sto to uskoro ne bi mogao i netflix. Ne ocekujes mozda da ce ljudi koji ne znaju engleski sada da se prilagodjavaju netflixu i da uce zbog njega engleski. Naravno da ce se latiti nekih drugih dostupnih varijanti, koje god da su.

Poslednja izmena:
Pa komentarisi ovako: netflix nije za mene jer nista ne razumijem. To je tvoj problem. Taj sadrzaj nije nikada ni bio kreiran za tvoje govorno podrucje. Svati to. To nije balkanski sadrzaj, to nisu balkanske serije i filmovi. Taj sadrzaj je originalno na engleskom in the first place. Kada skontas, bice ti lakse.

I jedini su koliko vidim balkanci koji kazu: netflix dosao na balkan.

Kada svatite da netflix nije dosao nigdje osim sto je digao ban za nas, skontat cete u cemu je problem. Milion servisa koji nemaju prilagodjen nas jezik na svojim stranicama pa ja trebam kukati kako nista ne razumijem i ne mogu da izvrsim kupovinu ? Jesus christe.

Kupikm igru za 50$ i nema nasu sihronizaciju i nas sub i ta je igra losija po vasoj logivi. UFC PPV kosta 45€ na youtubeu i nema nikakvu sihronizaciju, nase komentatore i nase titlove. Kada hocu kupiti web hosting, niti servis niti cpanel nije na nekom od balkanskih jezika. Po vasoj logici je taj sadrzaj nekvalitetan. Cool story.

I da, naravno da se sve to moze prevesti i sihronizovati samo ce biti onda kada budemo relevantni a nas je zapravo oko 20mil. Od toga velika vecina informatički nepismena i nezainteresovana za ovako noseto. Imaju farme i turske serije.

Poslednja izmena:
Bože sačuvaj. Prosto moraš da prihvatiš da si ti ovde taj koji je "pogrešan". I ja kad mi 10 ljudi kaže jedno a ja ubeđen u nešto drugo ipak zastanem i probam da razumem zašto mi to pričaju.

Neko je na prethodnim stranama lepo rekao. Dođeš u kafanu, platiš pivo a konobar ti kaže, eno je tamo krigla, operi je, točilica je ovde, sipaj i uživaj. I platiš to pivo kao da te konobar uslužio. E bukvalno to je Netflix sada ovde.

Da bi ponudio adekvatnu uslugu moraš u ovom slučaju da imaš istu prilagođenu lokaciji gde je nudiš. Da, to znači sa sve prevodima itd. Ne zato što je neko lenj, ovakav ili onakav već zato što ako nešto naplaćuješ onda to mora da ispunjava određene standarde. Niko ovde ne kaže da Netflix mora ovo ili ono(mada ja lično ne bih dozvolio funkcionisanje bilo čega što nije prilagođeno domaćem kupcu, ako želiš pare, prilagodi uslugu tome kome je prodaješ), već da način na koji nudi uslugu prosto nije kompletan i da ne vredi te pare. Kada na to dodaš loš sadržaj koji nudi i kada vidiš koje su alternative(nažalost piratske) prosto se rešenje samo nameće.

Dakle da se razumemo, legalan mi je Windows, legalan mi je Office, plaćam Deezer, gomilu programa sam kupio što za PC, što za mobilni tako da se uopšte o tome ne radi ovde. Ako želiš da naplatiš nešto od mene pružićeš mi kompletnu uslugu. Ukoliko ne pružiš, prosto nema para od mene. Znam da neće oni zbog toga da propadnu, no to me i ne zanima, štitim samo sebe u ovom slučaju. Kad i ako prilagode ponudu nama, možemo da pričamo o tome da koristim njihove usluge jer sam način rada, dostupnost aplikacija itd mi je super.

I da, naravno da se sve to moze prevesti i sihronizovati samo ce biti onda kada budemo relevantni a nas je zapravo oko 20mil. Od toga velika vecina informatički nepismena i nezainteresovana za ovako noseto. Imaju farme i turske serije.

argumenti ti i dalje ne drze vodu

vec sam spomenuo sve velike svetske kanale koji su svi potpuno lokalizovani za ove nase prostore sa svim prevodima, pa tako i pored toga jos npr. na eurosportu u 3 nocu mozes gledati prenos kriketa, inace jednog veoma popularnog sporta u Srbiji, a sa sve srpskim komentatorom za auditorijum od verujem occa 100 gledalaca. Ako je njima to isplativo, ne vidim sto to i netflixu ne bi bilo.
Nisu se oni svakako smilovali pa otkljucalji netflix za Srbiju i nase male balkanske zemlje iz dobrociniteljskih razloga, vec svakako zbog zarade.

Nazad
Vrh Dno