Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
H.U.D. je napisao(la):
...drugo, prodavao sam i ja shto-shta, i ponekad sam zacenio robu namerno, jer sam znao da je nema dugo i necce je biti.. trzzishni momenat...

Pa upravo tako rade i preprodavci, samo oni svesno a ti izgleda nesvesno (slučajno se našla roba kod tebe...)

Drugo, taj HIS uopšte nije dobra kupovina (za mene dobra kupovina je samo ona najbolja), nešto kao ABIT R9550, a evo i zašto:
HIS R9550 iTutbo i HIS R9600XT koristi PCB dok je HIS R9600 (mnogo) drugačiji.
Drugim rečima, HIS R9550 iTutbo i HIS R9600XT su iste kartice (ako izuzmemo razliku u memoriji) samo po drastično manjoj ceni. I jedna i druga imaju iste napone za VPU I DDR, isto (slično) hlađenje, i gotovo isti OC potencijal. HIS R9600 ne opravdava da bude skupli od HIS R9550 iTutbo i ako jeste i to dosta, procentualno gledano. Cenovno je mnogo bliži HIS R9600Pro modelu koji gotovo da ništa jeftiniji nije od HIS R9600XT...

[nadam se da je razumljivo šta htedoh reći]

H.U.D. je napisao(la):
...pa toliko i koshta nova, +-5€...
Zar ti ne bi dodao još tih 5€ (ako uopšte treba da se doda) i kupio novu, u urednoj firmi, sa sve garancijom na tebe?!?
Uštedeo bi 5€ na ovako nešto? Ja - nikad.
Polovna je roba onog momenta kada garancija počne da teče na nju. I cena više ne može biti kao za novu robu. Tačka.

H.U.D. je napisao(la):
...lepo ti je chovek rekao "garancija 1 godina", a ti osuo po njemu te "preprodavac" te "obraz-djon"...

Nije rekao "dajem garanciju 1god", tada bi se moglo drugačije shvatiti, kao da on ima firmu i sl. već je napisao "garancija 1 godina" što se shvata kao da garancija već teče".
Ja pravi razliku ovde, a gore sam i bold-ovao zašto. ;)

H.U.D. je napisao(la):
...lepo ti je chovek rekao "garancija 1 godina", a ti osuo po njemu te "preprodavac" te "obraz-djon"...
BTW, takođe, ali se ne sećam da je (skoro) ovako bilo kada sam ja bio u ulozi prodavca. Sve neke ucene tipa: "Ako spustiš još 10-20€, kupujem"... ,)

:wave:

Super, istripovao si se ...... nisi trebao coveka da naduvas, samo kazes
hvala, ne odgovara mi i to je to.....
Sto se tice garancije, mozes tumaciti ti na ovaj nacin, neko to tumaci drugacije.
I ako si hteo graficku do 100e, kazi kupujem tu i tu graficku do toliko i toliko,
ovako ispada da ces svaku ponudu koja nije po tvome castiti sa
"....je..eni preprodavac...." recenicama.
Pozdrav

Poslednja izmena:
"Ne hvala" is just fine:)
Ljudski je iznervirati se zbog lose ponude, ali niko nikome ovde ne zavrce ruku. Kapiram i one koji popi*de i one koji kazu "sta se ljutis moje je da pitam". Samo malo vise tolerancije :)

Vala, mitre, svaka ti je na mestu.
@SuperStarr
Mislim...ponudjena ti je graficka za 20% skuplje nego sto vredi...jaka stvar. Mozda si trebao novi tred da otvoris, kolika je tragedija
:)

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Super, istripovao si se ...... nisi trebao coveka da naduvas, samo kazes
hvala, ne odgovara mi i to je to.....
Sto se tice garancije, mozes tumaciti ti na ovaj nacin, neko to tumaci drugacije.
I ako si hteo graficku do 100e, kazi kupujem tu i tu graficku do toliko i toliko,
ovako ispada da ces svaku ponudu koja nije po tvome castiti sa
"....je..eni preprodavac...." recenicama.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Javni poziv moderatorima:
Neka USLOV za postavljanje malog oglasa bude pocetna cena.
Posle moze "ponude na PM".
Kao na svakoj normalnoj licitaciji.
Roba ce otici po najvecoj ponudjenoj ceni.
Niko nece ponuditi nizu cenu od pocetne i niko se nece uvrediti.
Onda mozete mirne duse da obrisete ovaj thread.
Pozdrav.

Ma moderima i adminima se J (i tako i treba da bude, da ne bude zabune!) za one koji postavljaju oglase, tj. da li ce i posto nesto prodati/kupiti i kojim tokom ce ici transakcija. Pa nije ovo PC Berza...

Da li ste skoro pokusali da kupite neku "arhaicnu" plocu (133 ili 266) + proc (duronce i sl) + mem (256 do 512)

E pa tu ima stvarno nepristojnih ponuda, ljudi cene svoje durone 1.1 oko 35 e (moj drugar je secam se durona 1.3 platio novog 26e svojevremeno) a memorije 256 133mhz ide 20 - 25e (evro dva ispod cene novih modula na koje sada vazi dozivotna garancija) :trust:

Krajnje bezobrazno :crash:

Pazi ako ti neko odgovori na tvoj "ponude na PM" onda mozda i nije nepristojno ali konkretno meni lik nudi

kt133a + Athlon Thunderbird 1333Mhz + 512 SDRAMa za 105e

verovatno je mislio ploca 25e, procesor 40e, memorija 40e.

sta na to da odgovorim nego hvala lepo dovidjenja.

stereo je napisao(la):
...a memorije 256 133mhz ide 20 - 25e (evro dva ispod cene novih modula na koje sada vazi dozivotna garancija)...

Daj nemoj sa tim "nove, doživotna garancija"...
Te nove ne rade na 95% Intel based MoBo-ima.
Da ne pričam da su čipovi na istim živi krš, kontrola kvaliteta = 0.
I koji su to brendovi koji ih prave? Ni Xelo se ne bavi ovim odavno, sve su to "mala privreda" firme ko zna odakle...
20-25€ je realna cena za pravu brendiranu 256-icu.
Crucial, KingMAX, Micron i sl idu i po 35-40€ po modulu... ;)

Nije bash ponuda..jer je realizovano...al' meni je bilo smeshto..:D.a zalosno za onoga kome je namenjeno...:(

Ja ovo ne bih mogao da uradim...Mozda da imam zenu i decu...kao ovaj lik..treba to nahraniti..:D

Bilo je to prekljuche...ali sam samo bio posmatrach jer ja nisam imao nishta od toga. Kaze ajd samnom da me ne prevare(a ja bash trebao na bus pa za grad...kad ono divno..alfa romeo...je bolje nego lasta..:D) u smislu da mu ne daju pokvareno..shta ja zanam shta je pogodio.???

Menjanje duron za duron...i velika derancija...bar po meni..i josh reklamacija...
Pazi ovako menjanje:

neka noname(ma neki levi brand) KT133(full ATX. int muzika..al' ne moze morgan jezgro) + Duron 650MHz+cooler

za

Chaintech KT133A(mATX, int cmi zvuk)+Duron 1200MHz+cooler (polomljeno jedno peraje..pa je lik odseko josh 2 da nema vibracija..svako na 60 stepeni..pa je ishlo 2,rupa,2,rupa,2..:D ..dobra caka.) + Eagle Geforce2MX400 TV-out.

Doplata ~70€...:D E meni doshlo da puknem...al' kad sam chuo pre ovoga da je lik za ovaj "upgrade" uzeo josh jednu "zelenu" na ovu cifru od ~70€ sad znate zashto sam bio posmatrach. Necu da kvarim posao..a nisam ga ja ni ugovarao..tako da me se ne tiche...a nisam nishta ni imao od toga sem Dz voznju do grada i nazad..tj. nabrzinu podigao neke nalaze.

Svi zadovoljni i ovaj shto je zamenio...i ovaj shto je radio upgrade...a mushteriju nisam ni video a verujem da ce biti zadovoljna....:D jer je kako kaze ovaj lik mashina bila spora a i tv-out nije imala pa nije mogao da se pusti film na tv.(tnt2m64)

Josh na tom Gf2mx400 nije bio dobar tv-out(mislim Eagele..shit) pa je ishto da zameni..i uceni ga za gorivo...da mu ovaj vrati neku kintu..:D

Shto po meni nikako ne ide..
prva mashina...plocha 15-20€+duron650 za 10€ max=30€ max
druga mashina plocha ..20-25€+duron1200 za 20€+ gf2mx400 za 15€ max =60

Znachi realna doplata je nekih 30€ ajd do 35€ max. Plus shto garant onaj duron na 650 ide na 900+MHz..nisam probao...jer ni te ploche nisu za neki oc.

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Da ne pričam da su čipovi na istim živi krš, kontrola kvaliteta = 0.
I koji su to brendovi koji ih prave? Ni Xelo se ne bavi ovim odavno, sve su to "mala privreda" firme ko zna odakle...
20-25€ je realna cena za pravu brendiranu 256-icu.
Crucial, KingMAX, Micron i sl idu i po 35-40€ po modulu... ;)

Neznam gde ti kupujes ali tebe navlace samo tako. Memorija je brend NCP i ide bez problema na 150MHz. Svrati do Imtela pa proveri. ;)

SuperStarr je napisao(la):

Nerade na Intel BX i starijim ali to nema veze sa proizodjacem vec sa gustinom cipova. Tako da ti konstatacija nije na mestu.

Poslednja izmena:
Evo ponude koju sam dobio, extra povoljno :d tip je lud. Obratite paznju na hard

Athlon XP 3000 + Barton
ABIT NF7-S
1GB DDR400 Kingston
40GB MAXTOR Diamond 8+ (SATA 150)
NEC 3540A
Floppy
MSI Radeon 9550 256MB
Modem
ATX Midi tower 400 W
Samsung SyncMaster 957MB
Tastatura, Mis
Cena:650 eura (nije fiksno)

Misko78 je napisao(la):
Evo ponude koju sam dobio, extra povoljno :d tip je lud. Obratite paznju na hard

Athlon XP 3000 + Barton
ABIT NF7-S
1GB DDR400 Kingston
NEC 3540A
Floppy
MSI Radeon 9550 256MB
Modem
ATX Midi tower 400 W
Samsung SyncMaster 957MB
Tastatura, Mis

Pa chovek je lepo rekao da nije fiksno...a za ovo DM 8+ sata150 treba posebno da popust na celu mashinu.:D ..Cela stvar ne vredi vishe od 400-450€

pazi
s obzirom da bartone prodaju za oko 100e a i superkvalitetne kingston memorije su tu negde
650e je ok cifra
e sad druga je prica da li to toliko vredi i kome

prodaju i geforce mx440 za 60e, prodaju i 17" 10 godina stare monitore za 150e pa kakve to sad ima veze ? :) Moze semprona novog u klasi bartona 3000+ da uzme ~80e, a to sto neko trazi 100e za bartona, pa nek trazi, dok mu sine iz dupeta u glavu nece ni 30e vise moci da dobije.

I ja sam nesto racunao, za onu gore pomenutu konfu, po sve preprodajnim cenama dosao sam do cifre od 460e. I to sam racunao 100e za monitor i 100e za memoriju i 100e za graficku, sto je jelte previse.

Misko78 je napisao(la):

Athlon XP 3000 + Barton
ABIT NF7-S
1GB DDR400 Kingston
NEC 3540A
Floppy
MSI Radeon 9550 256MB
Modem
ATX Midi tower 400 W
Samsung SyncMaster 957MB
Tastatura, Mis

Nije ti jasno kako, pa pazi ovo. Da li si ti cuo da postoje neke devojke (pa cak i ako nisu neke ribe) koje zahtevaju visoko odrzavanje? E pa gledaj na taj oglas malo drugacije i sve ce ti biti jasno... :p

E pa pazi sad:

Extra plavusa sa dobrim stazom, a pritom i poslusna jos uvek:
Athlon XP 3000 + Barton - 100e (ohohoooo cena za polovnjaka)
ABIT NF7-S - 60e (visoka ohoho cena)
1GB DDR400 Kingston - 90e (kao nova cena)
40GB MAXTOR Diamond 8+ (SATA 150) - 125e (takvog nema niko tj. unikat)
NEC 3540A - 40e (malo veca cena)
Floppy - 5e
MSI Radeon 9550 256MB - 70e (ohoho ohoho cena)
Modem - 15e (extra visoka cena)
ATX Midi tower 400 W - 30e (kao nova cena)
Samsung SyncMaster 957MB - 100e (veca cena)
Tastatura, Mis - 15e (kao nova cena)

Ukupno cena: 650 eura

a cena bez harda - 525 opet preskupo :wall: a bas mi se hard svideo

E pa ja bih kupio ali mora prvo da me odvedete i da me dobro :bottle: pa onda opet :bottle: pa opet :bottle: pa tek onda ... mozda...

P.S. Sve plavuse na benchu nemojte se ljutiti ovo je bila samo mala sala :D

Poslednja izmena:
stereo je napisao(la):
Neznam gde ti kupujes ali tebe navlace samo tako. Memorija je brend NCP i ide bez problema na 150MHz. Svrati do Imtela pa proveri. ;)

Ovo je simpaticna sala NCP i brand mislim...

Poslednja izmena:
Ma kod nas "brand" znaci da ima bilo kakvo ime, pa makar pisalo i No Name. :d

kao sto rekose
to su sve proverene komponente
a te nove kad kupis ko zna kako su pravljene i koliko ce raditi ;) :p

mishkooo je napisao(la):
Ovo je simpaticna sala NCP i brand mislim...

Uh kako si duhovit. To brend je stereo napisao zbog prethodnog Superstarovog posta. Citaj malo gore, u Imtelu dalu Life Time garanciju na te module. pa nek mi crkavaju svakih mesec dana boli me uvo uz sve to radi se o BGA cipovima i rade na masini u koju sam ih ugradio u paru sa Kingmax_om PC150 na 150MHz tako da sam ja zadovoljan.

Delija je napisao(la):
Ma kod nas "brand" znaci da ima bilo kakvo ime, pa makar pisalo i No Name.

Ko mi da Life Time garanciju na proizvod i time me pokrije za narednih 5-6 godina ima ime i mene kao potencijalnog kupca. Iako radije volim da imam u masini nekog Corsair_a,Kingmax_a, Geil_a, OCZ_a ili Mushkin_a, nemam ama bas nikakva negativna iskustva sa NCP_om. Imao sam ih i u SDRAM izvedbi i u DDR_u i radili su odlicno i rade i dan danas u konfama prijatelja, poznanika... A taj NCP DDR266 sam imao dva potpuno razlicita modela kupljana sa 6 meseci razmaka. I terao sam ih na 333MHz na 11-3-3-2.5 u dual channel rezimu i to na Epox 8rda ploci koja je izbirljiva sto se tice meme.

Filo je napisao(la):
kao sto rekose
to su sve proverene komponente
a te nove kad kupis ko zna kako su pravljene i koliko ce raditi

Da znas da ima mudrosti u ovome :d :d

Misko78 je napisao(la):
Uh kako si duhovit. To brend je stereo napisao zbog prethodnog Superstarovog posta. Citaj malo gore, u Imtelu dalu Life Time garanciju na te module. pa nek mi crkavaju svakih mesec dana boli me uvo uz sve to radi se o BGA cipovima i rade na masini u koju sam ih ugradio u paru sa Kingmax_om PC150 na 150MHz tako da sam ja zadovoljan.

Nije mi jasno sto si se licno pogodio izrazom "shala" ali stvarno je smesno da neko nazove NCP brand-om i da procitao sam sve postove iznad njegovog.Rec brand svakako nije sinonim za jednakost sa NCP-om.Druga je stvar garancija sto je ok na papiru,ali veruj mi nista ne znaci narocito ako moram da cekam 2-3 nedelje minimum na RMA ukoliko crkne.

Ma ja nemam nista protiv NCP-a. Samo lepa iskustva. ;)

Al' da je "brand", bas i nije...

Poslednja izmena:
A sta definise brend?

Rec Brand znaci sledece: a class of goods identified by name as the product of a single firm or manufacturer

Ok, to je definicija. Po mom misljenju da bih nesto nazvao brendom iza toga mora da stoji konstantna ponuda proizvoda, njeno unapredjenje kao i podrska za kupljen proizvod. NCP kao ime koje koristi proizvodjac Hexon zadovoljava sve uslove. Na sledecem sajtu mozete da pronadjete po serijskom broju svaki modul memorije koji je NCP proizveo, koje je elemente na te module ugradio i na kojim plocama moze da radi. Ako to nije dovoljno onda bih zamolio da mi objasnite zbog cega NCP nije brend.

I odosmo u totalni off, poenta je bila da ljudi cene 25e polovne SDRAM 256MB memorija a nove imaju da je kupe za za 26e. Doduse ne rade na BX i starijim platformama.

Poslednja izmena:
Misko78 je napisao(la):
I odosmo u totalni off, poenta je bila da ljudi cene 25e polovne SDRAM 256MB memorija a nove imaju da je kupe za za 26e. Doduse ne rade na BX i starijim platformama.

Tacno je da odosmo u offtopic.Samo to "doduse" im i dize cenu na 25 € za 256 mb module jer ih nema.Naravno da se slazem da samo naivcina moze da plati polovan nefirmiran jednostrani SDRAM po ceni novog ali kome treba dvostrani modul on nema izbora.

Misko78 je napisao(la):
Ok, to je definicija. Po mom misljenju da bih nesto nazvao brendom iza toga mora da stoji konstantna ponuda proizvoda, njeno unapredjenje kao i podrska za kupljen proizvod. NCP kao ime koje koristi proizvodjac Hexon zadovoljava sve uslove. Na sledecem sajtu mozete da pronadjete po serijskom broju svaki modul memorije koji je NCP proizveo, koje je elemente na te module ugradio i na kojim plocama moze da radi. Ako to nije dovoljno onda bih zamolio da mi objasnite zbog cega NCP nije brend.

Kad ste vec vi "Milosi" zapoceli prepirku red je da se ja pojasnim oko iskaza za NCP=Brand... ,)
Ime, konstantno prisustvo na trzistu, redovno uvodjenje modernijih verzija proizvoda, dugorocna garancija, podrska na internetu
pa sta jos ljudi traze od BRAND-a, a NCP je definitivno to. A pogotovu kod nas u zemlji gde cak i prodavci na pojedinim mestima prodaju no-name jeftinije memorije i brand NCP, Kingston Value itd. malo skuplje memorije.

Nego dosta o tome dajte da vidimo ima li jos nekih nepristojnih ponuda ili ja moram da bacim oglas da prodajem mog XP2000+ za 70e jer to ipak nije Duron a plus je otkljucan :D :d :D

Poslednja izmena:
Ma ovi nakupci po forumu su najzalosniji, sve bi ih trebalo :smackbum: :smackbum: : :hump:
Prilog:

Poslednja izmena:
pa dobro bre vishe shto se ljutite kad dobijete ovakve ponude ? napishite krajnju cenu ili se nemojte obazirati na ovakve. i ovaj verovatno nije nakupac jer je od skoro registrovan. oni koji su ovde po par godina sa manje od 10 postova kad lupe ovakvu ponudu mogu se smatrati nakupcima. a ovaj chovek mozda se ne razume, mozda video dugo stoji oglas pa lupio cenu... zato lepo date cenu na ne ono ko ponudi najvishe.

vladabgd je napisao(la):
pa dobro bre vishe shto se ljutite kad dobijete ovakve ponude ? napishite krajnju cenu ili se nemojte obazirati na ovakve. i ovaj verovatno nije nakupac jer je od skoro registrovan. oni koji su ovde po par godina sa manje od 10 postova kad lupe ovakvu ponudu mogu se smatrati nakupcima. a ovaj chovek mozda se ne razume, mozda video dugo stoji oglas pa lupio cenu... zato lepo date cenu na ne ono ko ponudi najvishe.

Covek je i napisao krajnju cenu od 400e, nego nije stavio sliku poslednjeg oglasa

ok sorry onda gledao sam ovaj attach samo, a poznat mi je oglas od ranije pa sam se zaleteo (a mozda nisam ni video novi jbm li ga ? )

Poslednja izmena:
yotavg je napisao(la):
Ma ovi nakupci po forumu su najzalosniji, sve bi ih trebalo :smackbum: :smackbum: : :hump:
Prilog:

pa sta bi ti ? covek ti je ponudio 250, ti mu trazis posle 280, nadjete se na 265 i kraj. To sto ti prodajes nije novo i ne moze kostati kao novo, *** al tako je.

edit: ti prodajes plocu proc samo ?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno