- Učlanjen(a)
- 25.07.2002
- Poena
- 1,105
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
- Matična ploča
- MSI X58
- RAM
- 48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
- GPU
- Gigabyte 1060 6Gb
- Storage
- 256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
- Zvuk
- Creative
- PSU
- Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
- Kućište
- Alexander Weiss (glass front + glass side)
- Monitor
- AOC 32" IPS
- Miš & tastatura
- G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
- Ostale periferije
- MX Master 2 & K380
- Mobilni telefon
- Moto G9 Plus
- Pristup internetu
- Kablovski internet
H.U.D. je napisao(la):...drugo, prodavao sam i ja shto-shta, i ponekad sam zacenio robu namerno, jer sam znao da je nema dugo i necce je biti.. trzzishni momenat...
Pa upravo tako rade i preprodavci, samo oni svesno a ti izgleda nesvesno (slučajno se našla roba kod tebe...)
Drugo, taj HIS uopšte nije dobra kupovina (za mene dobra kupovina je samo ona najbolja), nešto kao ABIT R9550, a evo i zašto:
HIS R9550 iTutbo i HIS R9600XT koristi PCB dok je HIS R9600 (mnogo) drugačiji.
Drugim rečima, HIS R9550 iTutbo i HIS R9600XT su iste kartice (ako izuzmemo razliku u memoriji) samo po drastično manjoj ceni. I jedna i druga imaju iste napone za VPU I DDR, isto (slično) hlađenje, i gotovo isti OC potencijal. HIS R9600 ne opravdava da bude skupli od HIS R9550 iTutbo i ako jeste i to dosta, procentualno gledano. Cenovno je mnogo bliži HIS R9600Pro modelu koji gotovo da ništa jeftiniji nije od HIS R9600XT...
[nadam se da je razumljivo šta htedoh reći]
Zar ti ne bi dodao još tih 5€ (ako uopšte treba da se doda) i kupio novu, u urednoj firmi, sa sve garancijom na tebe?!?H.U.D. je napisao(la):...pa toliko i koshta nova, +-5€...
Uštedeo bi 5€ na ovako nešto? Ja - nikad.
Polovna je roba onog momenta kada garancija počne da teče na nju. I cena više ne može biti kao za novu robu. Tačka.
H.U.D. je napisao(la):...lepo ti je chovek rekao "garancija 1 godina", a ti osuo po njemu te "preprodavac" te "obraz-djon"...
Nije rekao "dajem garanciju 1god", tada bi se moglo drugačije shvatiti, kao da on ima firmu i sl. već je napisao "garancija 1 godina" što se shvata kao da garancija već teče".
Ja pravi razliku ovde, a gore sam i bold-ovao zašto.
BTW, takođe, ali se ne sećam da je (skoro) ovako bilo kada sam ja bio u ulozi prodavca. Sve neke ucene tipa: "Ako spustiš još 10-20€, kupujem"... ,)H.U.D. je napisao(la):...lepo ti je chovek rekao "garancija 1 godina", a ti osuo po njemu te "preprodavac" te "obraz-djon"...
:wave: