Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
neverovatno je kako ne kontate sustinu sekcije mali oglasi... ljudi, pa vi niste preduzeca i nemate radnje (bar ne svi vi)... ne razlikujete se mnogo od halo oglasa ili kakvih drugih oglasnika.
a srz oglasa je u cenkanju. ja dajem toliko, ti trazis toliko, mozda se nadjemo negde u sredini, mozda ne, ali there is no such a thing as nepristojna ponuda. kao sto niste u mogucnosti da postavite svoju fiksnu cenu.
neko je na pocetku lepo rekao: ako ti kaze neku nerealno nisku cifru, bez preteranog udubljivanja reci NE, kraj price. ali njegovo je da pokusa, mozda misli da je to realna cifra, mozda zeli da obori cenu... u svakom slucaju ima puno pravo, jer kao sto rekoh: nije usao u prodavnicu, zapravo, dosao je na pijacu...

i samo jos jedna stvar: umesto sto cete odgovarati na ovaj moj post, bolje razmislite malo o ovome sto sam napisao. no hard feelings, samo zelim da pokazem svoj stav koji se razlikuje od vaseg...

@ baya:
E pa nemoze sad,kad si postovao sad ocekuj odgovor!A odgovor je vrlo prost jer svaki covek,ma koliki pajser bio,moze da pogleda lepo u cenovnik i vidi koliko kosta nova komponenta,smanji tu cenu za odredjeni nivo i dobije cenu koja je,najcesce malo iznad realne i onda se cenjkanjem dodje na taman pravu a ovde ljudi za stvari od 400 evra nude 250,za stvari od 100 evra traze 150 i sta tu ima lepo i kulturno da se cenjkas!?Najvise sto se moze je pokusati da koliko toliko fino otkacis budalu ali ako procitas ceo tred videces kako su se pojedini bunili kao da im je neko majku opsovao ako bi odbio njegovu sramnu ponudu pa bi i vredjali i ponizavali to sto nudis jer ti je malo onakva njihova"velikodusna"ponuda!
Sa budalama se ne vredi raspravljati ali,kao sto rekoh,niko nije toliko glup da nezna da pogleda cenovnik ili ako se roba vise ne prodaje da vidi kako se krece polovna na oglasima i kulturno pokusa da se dogovori sa covekom za neku realnu cenu!
Pozdrav ,)

BozicBata je napisao(la):
I evo ga jedan optimista. ....
Boki Roki
Newcomer
....

He he, isti korisnik, na moj oglas o prodaji laptopa mi je poslao PP
JA sam u Americi pre nekoliko meseci takav model vidjao za oko 450$ tako da dajem do 350 eura...

BTW trenutna cena za novi bez pdv-a je 800 evra :)

Mada ok, na njemu je da proba a na nama da se slozimo ili ne :)

Poslednja izmena:
Lomnica_city je napisao(la):
Sa budalama se ne vredi raspravljati ali,kao sto rekoh,niko nije toliko glup da nezna da pogleda cenovnik ili ako se roba vise ne prodaje da vidi kako se krece polovna na oglasima i kulturno pokusa da se dogovori sa covekom za neku realnu cenu!
Pozdrav ,)

a zashto prodavac ne bi stavio cenu, makar okvirno ? ee zato shto ochekuje vishe ponuda i odabrace onu najbolju. tim rezonom bilo ko, ko se oseti uvredjenim preniskom ponudom nek preskochi nju i cheka sledecu.

i sam znam da kad prodajem neshto nije uvek lako formirati cenu. chas mislim prenisko, chas previsoko. ali na kraju lupim neku i to je to. a ako neko misli da nadje ovchicu ovde... nee bench nije mesto za to.

a mozda ne misli uopste vec samo lupi neku ponudu u ocekivanju da ce prodavac reci posle toga neku svoju cenu...

2 vladabgd:
Jeste,kad treba ti da formiras cenu zna da bude nezgodno... dok ne pogledas neki cenovnik!A ako ga nema,onda malo procunjas oglasima i vidis kako se to krece,ili bar slicno i onda nije tesko doci do cene!
Naravno nije lako onda ubediti ljude da je to cena koju smatras realnom jer ce 95% njih pokusati da skine jos malo jer se smatra NORMALNIM cenjkanje oko robe ALI ne cenjkanje tipa:"Trazim 420 evra (znam da vredi oko 400)","Sta!?video sam na sajtu tom i tom firme to i te... za tu cenu novo,jel mozes za 380"!?... A ne kao primeri gore,covek hoce 400 a ovaj nudi 250 ili ovo za volan... stvarno me zao da komentarisem,pa da je Genius i to jos neki najslabiji,najgrdji model nebi mogao za te pare polovan a ispravan da nadje!
Sad da li je neko dosao ovde da trazi indijance a to nece naci je njegova stvar,da li je uopste svestan toga,ali mislim da su oni neki indijanci ili klinci u predskolskom kad se ovako cenjkaju!?
Pozdrav ,)

@ baya:
E pa nemoze sad,kad si postovao sad ocekuj odgovor!A odgovor je vrlo prost jer svaki covek,ma koliki pajser bio,moze da pogleda lepo u cenovnik i vidi koliko kosta nova komponenta,smanji tu cenu za odredjeni nivo i dobije cenu koja je,najcesce malo iznad realne i onda se cenjkanjem dodje na taman pravu a ovde ljudi za stvari od 400 evra nude 250,za stvari od 100 evra traze 150 i sta tu ima lepo i kulturno da se cenjkas!?Najvise sto se moze je pokusati da koliko toliko fino otkacis budalu ali ako procitas ceo tred videces kako su se pojedini bunili kao da im je neko majku opsovao ako bi odbio njegovu sramnu ponudu pa bi i vredjali i ponizavali to sto nudis jer ti je malo onakva njihova"velikodusna"ponuda!
Pozdrav ,)

:) naravno da sam ocekivao reply.
a sto se nerealnih ponuda tice... kao sto rece neko, takodje nije ok ni to sto gomila prodavaca trazi ponude, ali tako je. ovo je berza polovne robe, i sto pre shvatite to kao tako, bice vam lakse. a hvala Bogu, zato i volim ovaj forum, sto je vecina ljudi ovde ok, a manji je broj somova, pa cu platiti realnu cifru za ono sto mi treba (kad kupujem), a takodje, uvek ce biti onih realnih (kad prodajem). na ostale se ne osvrcem. da zelim drugacije, visio bih na nekom drugom forumu.
pozdrav svima....

Postoji vrlo jednostavno resenje za ponude na PM. Ako si zainteresovan za odredjeni proizvod, onda lepo pitas prodavca koliko on ceni tu robu. U vecini slucajeva je vrlo verovatno da cena nije fixna, pa mozes malo da se cenjkas. Uglavnom se (predpostavljam) dovoljno velik broj prodavaca odlucuje na PM, zato da bi mogli da prihvate najbolju ponudu. Cast izuzecima :bottle:

2 vladabgd:
Jeste,kad treba ti da formiras cenu zna da bude nezgodno... dok ne pogledas neki cenovnik!A ako ga nema,onda malo procunjas oglasima i vidis kako se to krece,ili bar slicno i onda nije tesko doci do cene!

nije li lakshe prodavcu da procunja i pogleda cene pa na osnovu njih stavi neku svoju ? ja kad kupujem neshto pogledam sve moguce cene i znam shta koliko koshta ali shta ako naidje neko ko nema blage veze sa cenama a prodavac nije postavio nikakvu cenu ?? eeee onda dolazimo do toga da uvredjeni prdavac postuje ovamo ponudu kakvu je dobio od neinformisanog kupca.

Zar nisam ja BAS TO i napisao!?Kad prodajes nesto,ako neznas koju cenu da stavis ti pogledas neki cenovnik ako se komponenta jos prodaje ili male oglase da pogledas kako se krece i onda das neku cenu koja je blizu realne pa kad dodje kupac cenjkanjem ce se to spustiti na realnu cenu koja odgovara obojici!
Problem ovde je sto se neki prave naivni pa kao neznaju da se cenjkaju ili nisu citali oglas dalje od naslova nego su odmah poslali P.P. prodavcu pa nisu videli cenu... kako da ne!Bas takve i treba da stavimo ovde,jer su verovatno preprodavci a takvima nije mesto ovde!Meni je pre par meseci ponudjeno 500 evra za laptop iz potpisa,a za te pare ne moze ni da se uzme ni sada a kamoli krajem 2005-te ni neispravan Centrino pa sta,trebao sam da se cenjkam!?Jok brate,teras takve u tri p... m...!
Pozdrav ,)

ZverBre je napisao(la):
Ha ha ma svi ste vi bitange :) Ja recimo stavim u oglase da kupujem nesto do 20 eura i niko se nejavi sa ponudom ispod 20 nego bash za 20 :D .Mada je chovek planirao tu stvar da proda za 15 al ajd kad sam stavio da placam do 20 ko ga shisha nek bude 20.
fina rachunica :) .

Ja jednom, ALI SAMO JEDNOM, kupio neki proc za 15 a trazio ga za max 20. Nisam mogao da verujem ali negde jos uvek ima finih ljudi.

Danasnji oglas sa pc berze:

DAKLE, PRODAJEM PROCESOR BARTON 3000+ BOX

SA OZNAKOM: AMD ATHLON AXDA3000KV4D ....
(DAKLE, NIJE OVERKLOKOVANI 2500, VEĆ PUNA 3000-KA)
NIKAD OVERKLOKOVAN, PRI OPTEREĆENJU 45 STEPENI.

Cena: 100 EUR

Stavio u oglas Asus 7800GT 325e. (po meni korektna cena obzirom da novo nema ispod 340 za ne-Asus, dok je Asus dosta skuplji).

Dobijam ponudu na PM:
"Moze Leadtek 6600GT extreme i neki kes, recimo 110€."

Vazi :D

Dobro, to je verovatno onaj 512 bitni 6600Gt.... :p

@Sasa:

za takve ponude treba poseban tred " Smesne ponude" :)

PS. Jel moze 6600GT i ajde neka ti bude - 130e :D

Sampion sa drage-nam-pc-berze:

Prodajem novu PCI karticu Sapphire X800 GTO2,Limited Edition.
Kartica je modovana u X850 XL,radi stabilno na 450/550 MHz,garancija je 1.godinu
Cena: 410€

jel moze jeftinije :d jedno 50% :d :d

hah vidite ovo.. oglas sa pc berze..

--------------

Ja sam Oglas: 112376
Izdavanje->Firma->Koriscena roba

bacila mi zena rambus plocu, ne znam sta da radim?
hitno mi je potrebna, mislim rambus ploca!Dajem stan
u Bozinom ambaru i dve sok zvake kao kusur u zamenu za trazeno.Ljudi urazumite se, dajte bilo sta u realnu i nadam se isplativu ponudu.

:bottle: :d

Pa gde se uhvati baš za rambus da mu baci :D

Nek kupi novo :)

Ма нек узме нову жену :d

Što me nervira kad vidim da pominju OC kod prodaje procesora i grafičkih :mad: !
Kao, prodajem Intel na 2.4 GHz ali pošto može da se OC na 3GHz onda ga prodajem po ceni polovnog koji radi na 3GHz??????
Ili za grafičke, prodajem 6600GT ali pošto može dosta da se OC, prodajem je po ceni polovne 6800GT?????
Naveo sam samo primere.
Kad kažu extra primerak tu se baš :mad: !
Ili kad pominju ono otključano, zaljučano (nemam pojma o čemu se radi).

Ja kad kupujem polovnu stvar ne interesuje me koliki je OC jer volim da mi stvari rade na default. Neko to možda voli pa neću da pljujem dalje. ;)

Пошто на Бенчу када дају примере користе кола и ја ћу :p

Нова мечка кошта 20к и званично је мах брзина 200km/h.

Већина може да иде до 210, али једна може до 250.

Зар не мислиш да ће та вредети више од осталих када буде на тендеру?

Људи којима то није важно ће да возе Југа и буду срећни.

Ja bi kupio kola koja max idu 80 kmph, jer mi i ne treba više, ako to znači da će da budu jeftinija. Važnija je sigurnost.

Sad ovo što sam napisao kompajlirajte u kompjuterski jezik. :p

@Worf Neki ljudi su kupovali,recimo polovan 6800LE sa otkljucanim pajplajnovima,da ne bi rizikovali kad kupe novi i kad ga nadju u oglasima bili su presrecni i rado su dali koju kintu vise....
Zakljucak:Nekad treba,a nekad ne treba pisati ono za sta si ti naveo da te nervira :)
:wave:

Poslednja izmena:
@Worf: nije valjda da te nervira shto ne znash o chemu se radi? ;)
nemoj tako, pa to shto su ljudi napisali nekom mnogo znachi, a i platio bi vishe da to i dobije..
ako te zanima, mozzesh lako da saznash, a ako ne nemoj drugima da uskraccujesh moguccnost za to ( ili bar da se zalazzesh za to javno)

a shto se tiche analogije sa kolima, nisu svaka koja idu max 80km/h sigurnija od onih shto idu do 200, razmisli malo o tome ,)
kao shto kazze ona izreka, "nisam toliko bogat da kupujem jeftino" :d

pozdrav

Cela poenta je u tome, što plaćati više za kola koja idu 200, kad nikad neću da idem više od 80.

Neću dalje da idem offtopic.

cela poenta je u tome shto vredi platiti vishe za takve komponente, jer su pouzdanije od onih "obichnih", a ko zna da im iskoristi i dodatnu "vrlinu" pa ih OC-uje, za njega bolje..,)

pozdrav

Pa "poenta" je malo slozenija. Kola (ili komponente) koje "idu" 200 (km/h ili MHz) su sigurnija od onih koje idu 80 ili 133. A tvoja volja je koliko brzo ces da "juris". Pri 80 km/h kola sa cetiri diska bolje koce od onih sa cetiri dobosa. Da ne spominjem ostale sigurnosne "dodatke".
Memorija koja radi na 200, a moze i da se ocne na 230 ili vise, na 166 ce opusteno godinama da radi, pouzdanije nego neka "nategnuta" 166-ica koja radi na skoro svom maksimumu.

Poz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno