Mislis na moj oglas za TT Armor, a sta bi ti da poklonim novo kuciste od 190 EvraLomnica_city je napisao(la):Ma ne tracaonica,nema dovoljno devojaka (i onih koji se tako osecaju) pa da tracare,a jeste bilo nepristojnih ponuda,kad covek lepo napise neku cenu otprilike ili kaze da ljudi ponude neku razumnu cenu a oni za neki najnoviji hardver od recimo 100 eura,ponude 30 eura,kao da zive na Mars-u a ne da su na najboljem IT forumu na Balkanu a i sire!
Pa ko je ovde nedelju dana bi znao sta je BestBuy a sta BullShit od hardvera i koliko to,bar otprilike,kosta!
Jedina situacija kada mislim da ponuda nije nepristojna,a prodavac ne ponudi neku pocetnu cenu,je kada se prodaje neka jako retka i kod nas nepoznata roba,pa kupac postupa po sistemu:"Takva vrsta hardvera vredi toliko,ako je ovo egzotika onda vredi 20-30% vise..."i ako je debelo pogresio onda neopravdano dospe ovde!!
Ja bih licno pogresio kad bih video oglas za recimo Thermaltake kucista,jer ih kod nas ima jaaako malo,i kad sam pre neki dan video oglas za takvo polovno kuciste,hteo sam da ponudim oko 100 eura za pocetak,ali je srecom na kraju poduzeg oglasa (ne i u naslovu) stajala cena 160 eura pa se nisam obrukao,ali jednostavno nisam znao a znam otprilike da se kvalitetna kucista krecu nova od 100 eura navise ali... :d
Pozdrav ,)
A i za tebe vazi isto,procitaj prvi deo mog posta,bice ti jasnije da nepristojnih ponuda ima itekako!Nebih ni ja da se ponavljam,ali ako ja prodajem recimo ovaj laptop iz potpisa,i napisem da je neka okvirna cena oko,recimo... 700 eura primer,ali da nije fiksna kako bi se doslo do neke cene koja je realna,i da budem ja zadovoljan i onaj koji kupuje!Nagy je napisao(la):Nije da se ponavljam, ali:
UOPSTE NEMA NEPRISTOJNIH PONUDA!
Istina, sorry!Lomnica_city je napisao(la):Alo yotavg,jesi ti bre uopste citao moj post,nesto sumnjam jer ti sarkazam nije na mestu!
Ja sam lepo napisao da je jedino tada donekle opravdano ako ponudjac pogresi,ako je neka egzotika pa covek nema pojma kako se tako nesto krece,i dao sam primer kako sam se UMALO ja zeznuo i pomislio da ponudim 100 eura za pocetak,da vidim jesam li blizu!
Srecom nisam bio lenj da otvorim oglas i procitam ga do kraja,cisto da vidim koje si podatke dao,uopste nisam N I G D E pomenuo da si ti precenio robu ili tako nesto!
Ajd procitaj ponovo,lepo i polako,mrzi me da objasnjavam vise,ima na kraju da izbije neka raspravka!
Pozdrav ,)
Dakle na ponudi je:
Procesor AMD Barton 2600+ ~35e
Ploca A7N8X-X ~35e
Memorija
1. Samsung DDR333 256Mb - 2 komada ~10e
2. NCP DDR400 512 Mb - 1 komad (LT Garancija) ~10e
Graficka kartica MSI GeForce4 Ti4200 128Mb (sa hladnjacima preko memorije) ~20e
moze dogovor, pogotovu za komplet!
najkasnije u subotu 19.04. cu prodati za najbolju ponudu
a ako neko hoce pre, moze samo komplet za gore navedene cene (110e)
Nemam nihta protiv choveka samo mi je zao one ovce koja ce ovo da kupi:
:S: :S: :S:
AMD Sempron LE-1100 1.9GHz 65nm FSB800 AM2 - 25 €
BIOSTAR GF7050-M2 - Integrisana nV 7050 38 €
Memorija DDRII 1GB 800 MHz - Kingmax - 17 €
== 25 + 38 + 17 = 80 €
Daleko snaznija, novija i na sve to 3 GODINE GARANCIJE !!!!!
Po toj logici ako je Barton 35e ja za moj e2140 treba da trazim minimu 100e :d
:wave:
P.A.B.L.O. Auuuu....ti si bas preplatio taj E4300....ja sam svoj pre 10 meseci platio 120 eur a posle samo par meseci sam jedva dobio 60 za njega.
Izashao je krajem januara a ja sam ga kupio krajem februara / pochetkom marta ... zato sam toliko platio...
To je bas bila jaka cena u to vreme. A Intel stravicno gubi vrednost iz meseca u mesec.
@*P*A*B*L*O*
Kupaca za to po navedenim cenama na Benchu jednostavno nema.
Stekao sam dojam da prodavac, koji zadnjih 2 godine gotovo da i nije aktivan na Forumu , jednostavno dugo nije pratio cene pa se poveo za oglasima koji se ponekad pojave na jednoj drugoj berzi,ali ni tamo ne prolaze.Uostalom ima vremena,do 19. aprila će zasigurno uočiti da je u debeloj zabludi.
Pa znash da su neki pochetkom decembra za 8800 GT placali i 270 € a posle mesec dva je bila oko 200 € a sad 180 €
Kontam ja to sve ali zamisli nekog neupucenog u cene i HW koji je chuo samo za Pentijum 4 i / ili Barton i koji ce to da plati tu suludu sumu i da se debelo zayebe...
Iako administracija Benchmarka opravdano smatra da su se Procene izrodile i kao takve postale nepoželjne na Forumu možda ne bi bilo neprihvatljivo kada bi se zarad asistencije članovima i posetiocima Foruma uvela moderisana rubrika Referentne cene polovnog hardvera (Nešto poput Referentna konfiguracija za mesec xx) koja bi služila kao orjentir (relativno objektivna procena vrednosti) i kupcima i prodavcima u pogledu komponenti koje se najčešće javljaju na berzi.takvi oglasi bi ipak trebali biti moderisani
Radi reference. Lik je bio user qQq. Thread je athlon vs. sempron.
Toliko je zapicio, da smo mu kacili screenove iz Everesta!
NHF qQq. Svi gresimo!
Iako administracija Benchmarka opravdano smatra da su se Procene izrodile i kao takve postale nepoželjne na Forumu možda ne bi bilo neprihvatljivo kada bi se zarad asistencije članovima i posetiocima Foruma uvela moderisana rubrika Referentne cene polovnog hardvera (Nešto poput Referentna konfiguracija za mesec xx) koja bi služila kao orjentir (relativno objektivna procena vrednosti) i kupcima i prodavcima u pogledu komponenti koje se najčešće javljaju na berzi.
Zaboravio sam najvecu kategoriju ljudi u Srbiji
Ona se zove "Jel moze za 5 eura jeftinije"
Ima ljudi koji, koliko god da je cena realna ili je roba ispod cene oce 5 eura jeftinije.
Na pitanje jel moze 5 eura jeftinije uglavnom odgovaram jel moze 5 eura skuplje kada prodajem
Eh sto vole tih 5 eura pa to je.
Ljudi ... 5 eura je jedna bas dobra velika pljeskavica, nekada se ne treba bas toliko "ciganisati"
Cek, pa to 5 eur dodje kao dobar dan, ja to uvek koristim kada trgujem nesto i to mu vise dodje kao sala nego kao ozbiljno cenkanje (barem kod mene).
Cena se određuje na tržištu-to je nepobitno.Sve ove kategorije kupaca i prodavaca koje si naveo,a verovatno bi se i dalje moglo nabrajati, učestvuju u tome.Cenu odredjuje trziste i to je to ...
Delimično sam prethodno dao odgovor na ovo pitanje.Ko je relevantan da kaze koja je realna cena hardvera ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari