Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma kakvi drajveri za XP, bre, radi mi sa Win95 (ne 98!) driverima... ;)

Pa drž'te se teme -

PCMCIA 10/100 Lan karta, nova, STLabs
Ponuda - 200 din :S:

i ?! ti bi za platiku piva + da ti plati taxi do njega ?! Pa druze, idi pitaj posto je nova takva karta, ako je nadjes kao prvo (nacices je bez problema ako znas gde da trazis, ali ako ne znas, popices sok usput i wola, duplo skuplje ! )

sta je nepristojno u toj ponudi ?

gx-x je napisao(la):
i ?! ti bi za platiku piva + da ti plati taxi do njega ?! Pa druze, idi pitaj posto je nova takva karta, ako je nadjes kao prvo (nacices je bez problema ako znas gde da trazis, ali ako ne znas, popices sok usput i wola, duplo skuplje ! )

sta je nepristojno u toj ponudi ?

Šta je ovo, već se počelo sa lokanjem?
Po tebi je ok ponuda 1/9 cene? Nova je 20 eur (dilerska cena), znam koliko je, ne treba "da idem da pitam". Ako je to tebi ok, prodaj svoj laptop za 100 eur (ako je nov i vredi 900), ili se obuci kao Deda Mraz pa deli svoje komponente, boli me ćošak, ja to neću da radim.
:bottle: :bottle:

Poslednja izmena:
gx-x garant nije procitao da je PCMCIA...
Ne zameri mu. ;)

poz.

Udario mu ADSL u glavu :D

:) LOL pa ja sam bre skontao da prodavac nudi to za 200din, a velika kolicina piva i tekile je doprinela tome :) :beer: Znaci izvalio sam daje tebi mnogo 200din :wall: :crash: :zgran:

Poslednja izmena:
dao sam oglas da prodajem : asus a7n8x-e deluxe,barton 2600,9600pro i dvdrw.
posle 10min stize mi pm :

xxxx : "ne vredi ti to sada nesto mnogo kesha,omatorilo ti je to vec odavno,a meni treba za klinca,dajem ti max jednu zelenu za sve to!!!!"

i sta reci na ovo?:p

Pa dolari su svi zeleni... :p

ma da;P
khm...da sam se video sa njim,prodao bih mu za 100e,i poveo neka dva luda klinca i kad mi da pare ja njima pare i UDRI ! :smoke:

Poslednja izmena:
nuditi manju cenu nego sto vredi, i probati je snalazljivost. Ali insistirati da je prodavac ****** sto drzi po tebi preveliku cenu je vec dcebilizam!

Ma mrzim takve ******e koji ti ne cene tvoje ni upola koliko bi da je njihovo!Kad sam prodavao telefon,za (tada) oko 3 meseca staru 6680,original u ful pak-u,nikad kodiranu,perfektnu sa 256MB memorijskom sam trazio 270 evrica (tad je nov u fulu+memorijska bio oko 340-350 evrica) i ljudi su bili tako pokvareni i cak su ponizavali ono sto nudim misleci,po nekoj ******skoj logici,da ce tako smanjiti cenu!
Kao: "Imam ja druga koji ce mi je nabaviti po nabavnoj za 250" (a zbog burazerovog bavljenja time znam da je tada nabavna bila 265-275) a posle me MOLIO da mu je prodam za 230 jer mu TREBA Nokia jer VEC IMA KUPCA!?
Ili: "Netreba mi memorijska a nije ni bitno sto je original u ful pak-u,sve je to jedno ISTO" i nudili 220-230 evra,jedan dao malo bolju ponudu od 240 ali da mu nosim za BG! :p Stvarno smo se iskvarili za vreme ovih sankcija i bas se pojedinci ponasaju kao nevaspitane svinje!Ako nemas para,nemoj da se... i vredjas tudje,a takve sto ponizavaju i nude sramne cifre,stvarno treba namamiti negde i :smash: :whip: :-devil-:
Pozdrav ,)

ja nisam izdrzao jednom da ne posaljem PM liku koji je prodavao r9600 64mb za 130e (pre 4 meseca).

Ne razumem sto se nervirate toliko, pa takvih ljudi uvek ima, oni bi se i u Mercedesovom predstavnistu cenkali za kola sa izlozenom cenom. Vo bolje da ne idete, ako vec niste bili, u Tursku, Tunis i bliskoistocne zemlje. Ako platis vise od 50% izlozene cene mozes da smatras da te je oshishao kao ovcu.

AyS^ je napisao(la):
dao sam oglas da prodajem : asus a7n8x-e deluxe,barton 2600,9600pro i dvdrw.
posle 10min stize mi pm :

xxxx : "ne vredi ti to sada nesto mnogo kesha,omatorilo ti je to vec odavno,a meni treba za klinca,dajem ti max jednu zelenu za sve to!!!!"

i sta reci na ovo?:p

Mogao si ovako: 'E ***, pre 2 minuta mi se javio covek, i obecao sam mu za 80e... doci ce za 2 dana da uzme... da si se samo malo ranije javio... u stvari, zovni me prekosutra, ako ovaj lik ne uzme, prodacu tebi... pa mu prekosutra kazes da kupac nije mogao da dodje tog dana, ali ce sutra... i tako ga zavlacis par puta, i na kraju ga oteras u 3PM'. :-devil-:
I posle se taj zali u threadu 'Ispala' da si bio drzak i bezobrazan :d

Poslednja izmena:
@Stormbringer_bg
Hahahaha e ova ti je dobra, bez nerviranja i hladnokrvno ispreskaces nepristojnog ponudjaca.

Dobijem sledeću ponudu za Radeon 9600 sa 256MB, uz četiri moje napomene. Bez ponude preprodavaca, samo realne ponude, overclock-abilan primerak, ima garanciju.
User pošalje pm sledeće sadržine:
Boki Roki je napisao(la):
Napomena. Isti je član od maja 2004, ima 0 (slovima, NULA) post-ova.
Ne mogu se setiti koji od member-a ima signature o tome da se nikada ne raspravljaš sa određenom kategorijom ljudi, ali ovo je prevršilo svaku meru. Prvo mi određeni za komplet drugarevu konfiguraciju ponudi 70EUR, sad ovaj.

Poslednja izmena:
@idavik

Nadam se da si mu poslao adekvatan odgovor .

Pa probao covek :D .

Citat:Ma mrzim takve ******e koji ti ne cene tvoje ni upola koliko bi da je njihovo! kraj citata.
Stvarno ne razumem da li vi volite da se kacite i nastavljate ili jednostavno volite da prozivate ljude koji nude neke pare ili hardver?
Nisam pomenut u tredu, hvala bogu, samo ne razumem svrhu istog.
Ako ste vec tako dobro upoznati sa cenama onda ih stavite u oglas, a ne "PONUDE NA PM". Pa su posle kupci krivi (i bezobrazni) kad ponude nisku cenu!!?!
Cena ne predstavlja bogomdanu vrednost vec je ona proizvod dogovora kupca i prodavca. U tom slucaju moguce su ukupno dve opcije:
1. da kupac kupi robu. cena odgovara i kupcu i prodavcu
2. da kupac ne kupi robu. cena ne odgovara ili kupcu ili prodavcu
3. Treca mogucnost ne postoji! stvarno ne vidim razlog ljutnji i teskim recima.
Smisao trgovine je da se posluje sa dobitkom, sto znaci: kupis jeftino-prodas skupo. Ipak je trgovina najstariji zanat na svetu.

Koji je naziv thread-a? Čisto da Te podsetim.
Za misao o znanju se slažem u potpunosti, šta više, zapisao sam ga u svoj dnevnik (nećeš tražiš copyright :smoke: ), ali za tvrdnju da je trgovina najstariji zanat na svetu, ne.
Špjiunaža, prostitucija, te trgovina. Opet, a kako bi smo izbegli akademski diskurs, donekle si dođavola i u pravu. Trgovina jeste u biti špijunaže i prostitucije, najstarijih zanata na svetu.

Poslednja izmena:
cika Pero, najstariji zanat je nesto drugo... Ne trgovina |>>

sto se ponuda tice... mene licno mnogo vise nerviraju prodavci koji zveknu cenu za svoju polovnu robu i onda upuju taj oglas nedeljama...

polovno NIJE novo i ne moze da kosta ko novo i kraj...

Pa i taj najstariji zanat mu dodje neka trgovina .... ne? :D

Cika Pera je napisao(la):
Smisao trgovine je da se posluje sa dobitkom, sto znaci: kupis jeftino-prodas skupo. Ipak je trgovina najstariji zanat na svetu.

Najbolji trgovci rade ovako: kupis skupo - prodas jeftino !

Objasnjenje:
Kupac uvek mora da misli da je tvoja ulazna cena velika - i da je na kraju prosao jeftino - da bi bio zadovoljan kupac :D

Dakle fora je da se posle kupovine svi osecaju kao onaj tamnoputi iz grupe SoSabi: "Dobro Vama - dobro nama" :d

Cika Pera je napisao(la):
Stvarno ne razumem da li vi volite da se kacite i nastavljate ili jednostavno volite da prozivate ljude koji nude neke pare ili hardver?
Nisam pomenut u tredu, hvala bogu, samo ne razumem svrhu istog.
Ako ste vec tako dobro upoznati sa cenama onda ih stavite u oglas, a ne "PONUDE NA PM". Pa su posle kupci krivi (i bezobrazni) kad ponude nisku cenu!!?!

Taaačno takooo, slažem se 100% sa ovim razmišljanjem.
Za one koji nisu sigurni za cenu, postoji soba "Domaće tržište" gde se između ostalog moguće da potencijali prodavac da robu na procenu. Uvek pomogne više od 3 čoveka i uz ovakvu pomoć raelnu cenu je moguće veoma lako formirat.
Druga opcija je da se orijentišeš sa cenama preprodavaca sa PCBerze ali teško da ćeš uz takvu "orijentaciju" robu prodati ovde na forumu...

danijel00 je napisao(la):

Sada ću možda zvučati kao da se demantujem ali postoje izuze`ci. To je roba: extra (birani) primerci raznog HW-a... Moraš da imaš u vidu da i to ima svoju cenu. Zamisli sebe u potražnji za grafičkom koja se super OC-uje. Dok dođeš do takvog primerka realno je da promeniš ~5 komada a ako si ih kupovao nove a prodavao kao polovne u minusu si za 1 celu grafičku...
Kada je prodaješ, po meni, Ok je da tražiš i cenu nove jer je extra OCpotencijal zagarantovan...
Razumeš?

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):

Pa ovo je jako "diskutabilno". Prvo, ako neki trgovac, sa firmom, prodaje "lagano" koriscenu komponentu (znaci "polovna"), i daje sve uslove kao za novu, garancija, pakovanje..onda sta sa cenom. Ili sta ako je kupljena u inostranstvu, doneta u zemlju, jel to "polovna" ili nova komponenta.
Da ne spominjem neke druge predmete "trgovine", i kod najstarije trgovine se uvek placa polovna, tesko izrabljena roba :eyebrows: .

Poz.

Nevezano za Cika Perino i SuperStarr-ovo mišljenje, sa kojim mogu delimice da se složim, ali, može li neko, čisto akademski, da mi pojasni donji tekst autora druge pm koja mi bespotrebno puni inbox...

Pre nedelju dana mi je za milimetar promakla ponuda:
ati 9600+512 ddr+ dvd citac za 55e sve ukupno.
Sta ti onda nije jasno u mojoj ponudi?
Poslacu ti i takvu ponudu sa benchmarka pa ti vidi koliki ti iq treba da to shvatis...

Pitam se zašto za milimetar. Druže moj, sam si postavio dokaz da si preprodavac.

Grešim li ja ili navedeni mene farba pogrešnom bojom? Ako mi troje dokažu da grešim, odštampaću ceo thread "Nepristojne ponude - Bench trading", oglas, i pm-ove u koloru i pojesti ih.

...pa "za milimetar" jer covek nije hteo da da taj radeon i dvd za 50e :d (lazovcina bre, radeon 9600 sa 512mb rama cccc)

edit: sad sam skonto, pa nije radeon sa 512 rama vec radeon +512ddr + dvd za 55e ? :zgran: pa taj lik ne zna da cita ili onaj koji je takvu ponudu ostavio nezna da pise.

Poslednja izmena:
kakve preprodaje? A je li tvoj iq jednocifren?
I pored mojih, ekcplicitnih napomena, isti iznosi svoju ponudu očiglednih namera u kojoj sam sebi uskače u tvrdjenja.
Dve stvari su bezgranične. Kosmos i ljudska glupost. Sa jednom napomenom. Za ljudsku glupost postoje materijalni dokazi.
Čak i da je DDR200, hajde 20-25 EUR, DVD-ROM 4x, 10 EUR, i ATi Radeon 9600 (nije naveo koji), recimo 40 EUR, pa i hitnoj situaciji, ali opet, 55 EUR... Ma, u Harry Potter-u...
Strašno je što takav member, sa zvanično dužim stažom od mene, ima sve mogućnosti nakon logging-a.

Poslednja izmena:
Cika Pero,posto si me vec citirao a onda i pitao zasto volimo da se kacimo i postavljamo ovde ponude koje nam se ne svidjaju i,navodno,ne pisemo cenu nego ponude na PM da ti odgovorim...
Prvo ja sam nesto ponudio,i to nesto sto se ne nalazi tek tako,sto bi rekli"birani primerak"i za to nesto sam postavio cenu koju sam smatrao da je za mene,a i onog ko zeli takav primerak,prihvaljiva odnosno oko 70-80 evra nizu cenu od nove 6680+256MB RS MMC DV,a inace fizicki u pefektnom stanju i sem po lifetimeru nebi se moglo pretpostaviti da li je koriscena nedelju ili mesec a kamoli skoro 3 meseca!
Za to sto sam ja ponudio,ocekujuci da ce se ljudi javiti i ponuditi tu cifru ili probati da se malo cenjkaju (bio sam spreman cak jos malo da spustim ako vidim da je neko bas zeli),sam dobio gomilu gluposti,ponizavanja onog sto nudim u smislu da"moze preko veze da uzme novu za te pare"(koju me k... onda kontaktira) ili da za 20 evra vise moze da uzme novu SAMO sto nije original i nema toliku memorijsku i nije ful ALI TO NIJE VAZNO!?
I sad ja ne treba da javno kazem za takve nebuloze i bukvalno uvrede,a zasto!?Sreca njihova sto su se javljalji preko telefona SMS-om pa nisam u mogucnosti da ostavim nick-ove,ako su registrovani ovde!Takav bezobrazluk ne podnosim jer nije NORMALNO ponizavati necije stari nebi li snizio cenu (i to ni manje ni vise nego 40-50 evra!!) a onda imati drskosti da molis da ti prodam JER IMAS KUPCA I TREBA TI!?
Ma sto se nisam ni ja tad setio da pokupim par drugova i prihvatim njegovu ponudu pa onda da"popricamo"!
Nadam se da sada razumes zasto smo ovako ljuti i"drski"da se kacimo i prozivamo takve nitkove!?
Pozdrav ,)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno