Meni se dogodilo jednom prilikom da me pozvao covek, kome sam pre dve godine drzao privatne casove, sa molbom da mu sredim laptop od njegovog drugara iz Austrije koji mu je bio u gostima.
Ja mu kazem dodji covece kod nas u servis, sredice ti to moji serviseri bez problema (u pitanju je bila neispravna konekcija) i on mi kaze kao ajde licno dodjes na veceru pa cemo natenane da resimo problem.
Ja dosao kod njega, Austrijanac natuca malo srpski, i kaze mi kako mu ne radi internet, a ima neka placanja da odradi hitno.
Ja upalio laptop, povezao se na internet, video nema protoka, upalio WInSock Fix i resio problem za 5 minuta sa sve testiranjem dialup konekcije jos jednom.
On odusevljen kao idemo na veceru, celo vece se krkalo i pilo, ljudi imaju po 50 godina ali su bas face, i ja kontam to je to - problem resen, covek zadovoljan, vecera bila extra... Krenem ja kuci a on vadi 100Evra i trpa mi u dzep od kosulje.
Ja ga prvo odbijem kao ma daj covece to je bila sitnica, ali posle njegovog insistiranja uzeo sam novac.
Coveku je gorelo pod nogama, ja sam mu resio problem kao i bilo ko drugi sto bi, ali je za njega to vredelo toliko. Ne moram ni da spomenem da bi ga ista akcija u servisu kostala maksimalno desetak evra
Naravoucenije cele price je da je svest nasih ljudi kad su pitanju IT usluge jos uvek na niskom nivou: "Pa nisi nista tesko radio (nosio dzakove) vec si samo par puta kliknuo misem i sad mi trazis 20 evra ?!?"
Proci ce jos dosta vremena dok se ovo ne promeni...