Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vladd je napisao(la):
Pa stvarno si..Pred Novu godinu pazarujes "ozbiljan" racunar. Pa u to vreme se kupuju pentijumi za dvogodisnju decu
Hehehe... Nije teorijski pred NG, ja sam valjda još od proleća "pazarivao" taj računar, pa sve danas ću-sutra ću... Pa da pogledam na netu ovo i ono... Pa sad je leto, kakav komp, oću da vozim bicikl... E pa posle leta ima novih stvari, da ja da pogledam testove, karakteristike... I tako dočeka NG.

Ovo nema veze sa hardverom, ali poenta je ista.....
Pre mozda godinu dana pozove mene komsija (koji inace radi u Grckoj banci) da mu sredim komp. Kaze on meni: " Veljo , kad mozemo da sredimo "onaj" program (misli na windows), a ja cu da ti posteno platim...kesicom secera", i smeje se....?!
Racunam ja , pa sto da ne da mu sredim komp i da zaradim neku kintu za grad.
Inace do tada sam sredjivao svima racunare po naselju i nisam trazio nista za uzvrat...
Odem kod njega sredim mu komp, namestim sve accounte, sve konekcije koje pre nisu ni imali, sacuvam save game i opet instaliram igrice koje su bile, slozim mu malo foldere...SVE,SVE,SVE, SVE sve mu sredim. Zavrsim posao i uzimam gutljaj vode ( Da vode ni sok mi nisu dali), posle 4 sata posla, i normalno ocekujem isplatu.
Onda mi lagano lik kaze e slusaj mi moramo da idemo (lupam) kod mog brata na rodjendan, pa ako je to to ....(aludirajuci na to da treba da odem). ja pomislim ovaj ce da me lagano isplai za kintu ..kad covek kaze: "a pa stani nisam ja zaboravio na secer", i lik lagano VADI KESICU SECERA IZ DZEPA, SA ZNAKOM GRCKE BANKE (koju svaki dan dobija uz kafu na poslu) i stavlja mi u dzep od kosulje???!!!!! I u tom trenutku onako totalno izgubljen ja mu kazem jos i HVALA, pokupim se i odem.
Tacno takve ljude kao ovu budalu od mog komsije i tog lika sto pominje wiz011 JAVNO TREBA STELJATI za primer drugima. Bolje da mi nista nije ni dao i da je reko "slusaj nemam para uradi mi ako mozes ", a ne da me ponizava tako, A JA MU JOS NISAM NI TRAZIO PARE.
Samo gledaju kako da te *****u....!!!!

Villy_Da_Man je napisao(la):
Tacno takve ljude kao ovu budalu od mog komsije i tog lika sto pominje wiz011 JAVNO TREBA STELJATI za primer drugima. Bolje da mi nista nije ni dao i da je reko "slusaj nemam para uradi mi ako mozes ", a ne da me ponizava tako, A JA MU JOS NISAM NI TRAZIO PARE.
Samo gledaju kako da te *****u....!!!!
Naši ljudi!

Mene je pozvao jedan prijatelj da sredim komp nekom Nemcu, njegovom prijatelju. Probao ovaj, probao onaj, svi nešto probavali oko kompa i niko da sredi pa, kaže, "ne može čovek da radi, ne zna šta će, ajd ti vidi šta je".

Odemo tamo, bilo poprilično posla dok sam to sredio. Nemac pita koliko je dužan, ja mu kažem da sam ja došao prijateljski da pomognem, po pozivu našeg zajedničkog prijatelja, a ne za novac. A Nemac će: "A ne, izvinite... Baš zato što ste došli kao prijatelj ja moram da vam platim. Ako vam ne platim mi više ne bi mogli da budemo prijatelji, ja moram vama da platim".

E sad uporedi sa ovim skotom iz "grčke banke".

Poslednja izmena:
"a pa stani nisam ja zaboravio na secer", i lik lagano VADI KESICU SECERA IZ DZEPA, SA ZNAKOM GRCKE BANKE (koju svaki dan dobija uz kafu na poslu) i stavlja mi u dzep od kosulje???!!!!! I u tom trenutku onako totalno izgubljen ja mu kazem jos i HVALA, pokupim se i odem.

Trebao si bolje da pogledas sta je u kesicii. Ko zna, mozda bio neki skup "prasak" za smejanje :D :D :d

Svasta sam video i cuo, ali ovo je stvarno vrh.

Ljudi, naucite se (ih) pameti i nemojte da radite takve stvari. Ako vec radite, dobro naplatite.

...
...

Nesto mi ne deluje kao budala :smoke:
Sledeci put unapred dogovori kintu ili nemoj ni da radis...

Paja je napisao(la):
Pa i sad je dogovorio unapred... Kesicu šećera. :p

A i Velja mi nije jasan, ajde da središ komp nekom prijatelju, starom drugu itd (mada u poslednje vreme ja i to izbegavam kad god mogu, a skoro uvek mogu :D ), ali da sređuješ nekom tamo komšiji nadajući se da će da ti plati.

Odlično je rekao Audiofreak: "10€ dolazak i po 10€ svaki započeti sat", pa izvol'te.

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Trebao si bolje da pogledas sta je u kesicii. Ko zna, mozda bio neki skup "prasak" za smejanje :D :D :d

Svasta sam video i cuo, ali ovo je stvarno vrh.

Ljudi, naucite se (ih) pameti i nemojte da radite takve stvari. Ako vec radite, dobro naplatite.

Ma sad mu se i vise posle toga ne javljam na ulici .... :mad:

Paja je napisao(la):
Nesto mi ne deluje kao budala :smoke:

Pa rekao je "kesica secera" - mislio sam da je to sinonim za KEŠ

wiz011 je napisao(la):
Odlično je rekao Audiofreak: "10€ dolazak i po 10€ svaki započeti sat", pa izvol'te.

Da, samo sto kad bih to pomenuo nekom iz mog komsiluka, vec bi sutra po naselju kruzila prica da se drogiram i da naplacujem jer mi trebaju pare za drogu.... :cigar: ili jos gore za piće :bottle: ... Sta da se radi kad je ovaj Kragujevac pun matoraca . Hocu da kazem svaka porodica ima po 2 "starija" clana ( da ne kazem po minimum jednu babuskeru ) , sa tipicnim Srpskim mentalitetom - rekla kazala - komarac magarac.....
Najbolje je izbegavati

Poslednja izmena:
Znaci u Grcku banku ne idem :d

ja sam svojim likovima iz generacije radio besplatno
ali ako se radi za pare unapred treba ugovoriti
a po obicaju domacin treba pitati majstore jesam li sta duzan

evo jednog slucaja kod mene:
jednom sam liku rekao 10evra novi win i ostalo
ja zavrsio dobio pare i navece u parku gajba velikog nektara nas cetvorica :bottle:

Meni se dogodilo jednom prilikom da me pozvao covek, kome sam pre dve godine drzao privatne casove, sa molbom da mu sredim laptop od njegovog drugara iz Austrije koji mu je bio u gostima.
Ja mu kazem dodji covece kod nas u servis, sredice ti to moji serviseri bez problema (u pitanju je bila neispravna konekcija) i on mi kaze kao ajde licno dodjes na veceru pa cemo natenane da resimo problem.
Ja dosao kod njega, Austrijanac natuca malo srpski, i kaze mi kako mu ne radi internet, a ima neka placanja da odradi hitno.
Ja upalio laptop, povezao se na internet, video nema protoka, upalio WInSock Fix i resio problem za 5 minuta sa sve testiranjem dialup konekcije jos jednom.
On odusevljen kao idemo na veceru, celo vece se krkalo i pilo, ljudi imaju po 50 godina ali su bas face, i ja kontam to je to - problem resen, covek zadovoljan, vecera bila extra... Krenem ja kuci a on vadi 100Evra i trpa mi u dzep od kosulje.
Ja ga prvo odbijem kao ma daj covece to je bila sitnica, ali posle njegovog insistiranja uzeo sam novac.

Coveku je gorelo pod nogama, ja sam mu resio problem kao i bilo ko drugi sto bi, ali je za njega to vredelo toliko. Ne moram ni da spomenem da bi ga ista akcija u servisu kostala maksimalno desetak evra :D

Naravoucenije cele price je da je svest nasih ljudi kad su pitanju IT usluge jos uvek na niskom nivou: "Pa nisi nista tesko radio (nosio dzakove) vec si samo par puta kliknuo misem i sad mi trazis 20 evra ?!?"
Proci ce jos dosta vremena dok se ovo ne promeni...

wiz011 je napisao(la):
Odemo tamo, bilo poprilično posla dok sam to sredio. Nemac pita koliko je dužan, ja mu kažem da sam ja došao prijateljski da pomognem, po pozivu našeg zajedničkog prijatelja, a ne za novac. A Nemac će: "A ne, izvinite... Baš zato što ste došli kao prijatelj ja moram da vam platim. Ako vam ne platim mi više ne bi mogli da budemo prijatelji, ja moram vama da platim".

Srga je napisao(la):
Ja ga prvo odbijem kao ma daj covece to je bila sitnica, ali posle njegovog insistiranja uzeo sam novac.

Coveku je gorelo pod nogama, ja sam mu resio problem kao i bilo ko drugi sto bi, ali je za njega to vredelo toliko. Ne moram ni da spomenem da bi ga ista akcija u servisu kostala maksimalno desetak evra :D

Naravoucenije cele price je da je svest nasih ljudi kad su pitanju IT usluge jos uvek na niskom nivou: "Pa nisi nista tesko radio (nosio dzakove) vec si samo par puta kliknuo misem i sad mi trazis 20 evra ?!?"
Proci ce jos dosta vremena dok se ovo ne promeni...

Gde bre nalazite te Svabe, da se i ja malo ogrebem :d

Sto, zatrebao ti prashak za pecivo? :d

Nemac je u pravu. Tamo kad zoves majstora u kuci isti ne ocekuje da bude posluzen kafom,pivom i tako time... Njegovo je da radi, a ne da pije.

Al' zato za to sto radi bude i placen! ;)

Gde bre nalazite te Svabe, da se i ja malo ogrebem :d

Nije poenta u tome sto je nas jednom ili dvaput ukenyala takva varijanta - moze svakom da se dogodi, nego je poenta da su oni bili spremni da plate za zavrseni posao onoliko koliko je njima to vredelo.
Svaki vid kompenzacije podrzavam - i fazon ruka ruku mije mi nije stran, ali ljudi koliko covek moze nisko da padne pa da neciji posao "nagradi" sa kesicom secera ?!?

... i lik lagano VADI KESICU SECERA IZ DZEPA, SA ZNAKOM GRCKE BANKE (koju svaki dan dobija uz kafu na poslu) i stavlja mi u dzep od kosulje???!!!!!

villy, villy .... nemoj da mi dizes pritisak ovako rano ujutru
imas celicne zivce definitivno
ufff :wall: :wall: :wall:

@ Villy da man

To sto se ti njemu ne javljas a niste se svadjali je ne kulturno, drugo:
Ti sada nama se ovde zalis, pa ja bi tog "domacina" otkinuo od *******cije, u najmanju ruku, u stvari tu je taj tip ispao legenda, verovatno je posle priajteljima prepricavao fazon, ******ski fazon ali fazon.

Ko zna koliko puta sam tako sredjivao komp ljudima i sve kazem sledeci put naplacujem, ali ipak ne uzmem pare, naravno idem samo kod proverenih ljudi (neciji prijatelj i slicno), a one "grebatore" zabidjem u velikom luku.

Poslednja izmena:
silverglider je napisao(la):

Ma jok, nestalo mu "šećera u kesici"... :d

silverglider je napisao(la):

SuperStarr je napisao(la):
Ma jok, nestalo mu "šećera u kesici"... :d

:D Bravo za oba komentara :D

Flight je napisao(la):
@ Villy da man

To sto se ti njemu ne javljas a niste se svadjali je ne kulturno, drugo:
Ti sada nama se ovde zalis, pa ja bi tog "domacina" otkinuo od *******cije, u najmanju ruku, u stvari tu je taj tip ispao legenda, verovatno je posle priajteljima prepricavao fazon, ******ski fazon ali fazon.

Ko zna koliko puta sam tako sredjivao komp ljudima i sve kazem sledeci put naplacujem, ali ipak ne uzmem pare, naravno idem samo kod proverenih ljudi (neciji prijatelj i slicno), a one "grebatore" zabidjem u velikom luku.

Ma jok, ne zalim se, samo i ovo spada u nepristojne ponude....
Sto se javljanja tice njegovo ponasanje je nekluturnije od mog, i preko ove stvari ne mogu da predjem...a, ni on nije mutav i dobro zna zbog cega mu se ne javljam..
toliko..p0z

Poslednja izmena:
Ljudi, caka je u tome da u Njemačkoj niko ti ne dolazi kući. Doneseš u servis i oni ti kažu, zvati ćemo vas za 2-3 sedmice. :D

Ja sam na početku tako uzimao lovu, popravljajuću našim ljudima PC-ove. Sada nemam više tu potrebu, ali nikada ispod 30 eura nisam dobio, a nisam ništa tražio.

Nekada se treba praviti budala pa da te moli da mu popraviš, a onda mu ti bubneš cijenu i bez samilosti mu zmeš pare, inaće će da se ponove scene slične ovom liku sa šečerom.

Jest da se dole nema, ali to nije razlog da te pravi budalom da ti dadne 10ak eura.

||NeX|| je napisao(la):
Jest da se dole nema, ali to nije razlog da te pravi budalom da ti dadne 10ak eura.
E, jest... Ima se za komp, ima se za zubara, ima se za molera, ima se za vodoinstalatera, ima se za letovanje, za auto... Ali se nema za čoveka koji sređuje komp. Nije nego.

Jel ima komp? Ima. Jel ima internet? Ima. Pa ako mu je skupo da plati nek sedne na internet pa neka sam nauči da sređuje komp. So simple.

Znam neke likove koji kukaju da je preskupa izrada web prezentacije, ali nikad ne bi uzeli neki WYSIWYG editor i probali da sami naprave prezentaciju, mada bi to bili u stanju uz malo napora.

A i sve nešto mislim da onaj lik gore u grčkoj banci prima umesto plate kesice šećera.

Ljudi su, jednostavno, bezobrazni i pokušavaju džabe da dobiju sve što mogu džabe da dobiju.

Drugo je ako neko stvarno nema... A ja znam takve ljude, jedva skupe pare za neki polovan krš od kompa, a treba im za posao, ne mogu da rade bez toga, izdržavaju decu od toga itd. Nije mi krivo da takvima sredim komp džabe, i radim tako kad znam situaciju. Ali neću da me neko ko potroši 200-300 evra za večeru (eda bi nekoga impresionirao) pravi majmunom.

Poslednja izmena:
@ Villy

Ma ako mu se ne javljas, nema gore kad je nekome guzica puna love, a on je stiso, nego tako ti je to sa nekim ljudima, mene neki domacin, poznanik mog drugara, ganjao da mu kucam nekakve tekstove i to je hteo za dzabe, a ja ovom mom drugaru kazem, slusaj ja ne kucam tekstove ni za pare, a kamoli za dzabe, ovaj morao da ga laze da nema moj broj telefona i slicno jer je ovaj toliko bio uporan, a maltene se nisam ni poznavao sa njim :)

A ti tome komsiji kupi jedno kilo secera pa mu ostavi pred vrata!

Pozdrav!

Sto se Zapadne Jevrope tice, tamo je to dobro sto ako te neko zove za nesto ili pita da mu uradis nesto pomognes, podrazumeva se da treba da ti plati, ali i tamo ima svakakvih.

Ovo bas i nije ne pristojna ponuda a i cena je OK ali uvek me iziritira kad vidim oglas PIII konfa na prodaju a ono celly II coppermine a jos gore oglas ovde na benchu.

Prodajem : konfiguraciju Intel PIII

Ploca Chaintech CT-6OJ2 Intel815e
Procesor Intel Celeron 900MHz (9x100)

Ovo mu dodje kao oni cuveni oglasi u Halo Oglasima

P4 konfiguracija:
P4 - Athlon XP 2400+
Abit NF7-S V2.0

interesantna tema pa moram i ja malo da se oglasim.......kada vec pominjemo komsije ja imam jednog zbog koga bi skoci sa prozora (9ti sprat)

komsija od 60ak godina dobije komp od sina iz grcke, komp jedva radi neka via ploca sa pIII na oko 500, manje od 256mb rama i vga od maximalno 8mb al naravno winXP pro na njemu.........pozove kada ga je dobio moju zenu (posto sam Udat :) ) da mu pomogne da postavi internet konekciju a ona se zezne i kaze da se ja razumem i odem dole :wall: :wall: :wall: naravno namestim to za par minuta a onda je pocelo "e a samo jos ovo" uprincipu preko 2 sata sam ostao tamo. Tako su prosla i narednih par meseci, a poceo je da me cima za nebulozne stvari, unuk kupi neku dx9 igricu a nece da radi, pa sam mu rezao sve sto mu zatreba. U principu sam svakih nekoliko dana provodio pa par sati tamo. Da bi kad sam prodao dvd pisac i bio bez novog oko nedelju dana i nisam mogao nesto da mu narezem, naljutio se i prestao da razgovara sa celim mojim domacinstvom nekoliko nedelja. Naravno dok mu virusi nisu unistili windows pa je morao opet da me zove, kada sam mu kao iscupao neke ali je uprincipu to bila reinstalacija wina u najavi koju sam uspeo da zaobidjem nekako pod izvogorom da stvarno nemam vremena, tada je prvi put platio nekome za svoj uzitak zezanja kompa.

Naravno posto me je jednom zvao ubrzo je poceo opet sa stvarima kao TV karta (koju je on kupio i ubacio) neradi bas nesto dobro (a kako bi radila na toj masini) a TV mu je metar od kompa.....i razne nebulozne stvari sto je matori poceo da cacka po OS, ugradjuje HDD i dodaje memoriju, unuka da cetuje i razmenjuje postu i fajlove (svaki drugi virus) i unuk koji oce da igra najnovije igrice na masini sto jedva tera winXP, pa je opet pocelao da sam kod njih svakih nekoliko dana po sat-dva. Dok nije opet unistio windows i molio me da mu reinstaliram (on je prvo probao al nije mu islo) jer nema pare za "majstora" ali posto mi to nije padalo na pamet (jer bi onda to radio svakih par meseci) ponudio sam mu da cu mu pozajmiti pare da plati kome treba i naravno narednih nekoliko nedelja opet niko od njih nije pricao sa mojim domacinstvom xaxaxa tolicno od mene :)

millyons je napisao(la):
kada vec pominjemo komsije ja imam jednog zbog koga bi skoci sa prozora (9ti sprat)
Pa to je ono... Nije meni mrsko da nekome pomognem, ali uvek posle toga ispadne da si dužan da dotičnom pružaš doživotno besplatan technical support 0-24h. Još ako je taj blizu, praktično izgubiš svako pravo na privatnost, stvar počne da funkcioniše kao da si u ropstvu, moraš da se odazoveš na poziv da središ ovo i ono, a ako ne možeš (kao ti sa DVD-om) ili nećeš - onda se naljuti.

Neverovatno je to koliko ljudi nisu spremni da računaju te džabe usluge kao usluge koje vrede. Ako bi neko platio sređivanje kompa 10€ i ako mu ti deset puta središ komp džabe, ti si mu de facto poklonio 100€. Ali niko ne kaže "ovaj čova je super, poklonio mi je 100€" nego čim nešto odbiješ naljuti se na tebe, kao da je on tebi sve vreme činio usluge a ne ti njemu.

Jedini način da ljudi počnu ovakve usluge da cene je da im se naplaćuje. Ili vi naplatite ili ih pošaljite kod nekoga ko naplaćuje.

Poslednja izmena:
millyons je napisao(la):
interesantna tema pa moram i ja malo da se oglasim.......kada vec pominjemo komsije ja imam jednog zbog koga bi skoci sa prozora (9ti sprat)

Rekao bih da je bolje kada ne razgovara sa vama :D
I moja iskustva su kao i vecine ovde, kada nekome ucinis i budes korektan, ispadas majmun (i besplatna 24h tehnicka podrska) a kada "rebnes", maltene ti se klanjaju i pri tome te postuju... Nasa posla...

Svako neznanje se placa. Neko placa vise neko manje, ali generalno sve se u zivotu placa na ovaj ili onaj nacin, tako da nema razloga da bi ovakva neka prica oko vecitog maltretiranja poznanika ostala nenaplacena.

@ All

Samo se budala tri puta saplice na isti kamen!

[narodna poslovica] :)

Mislis!? :) Nesto mi se cini da su se mnogi ovde saplitali po vise desetina puta,sto zbog dobrote sto zbog zelje da pokazu da su sposobni da barataju novim tehnologijama!
Imao sam i ja par slicnih iskustava,jednom decku sam prodao svoj stari P2 pre godinu i nesto i otad su pocela zivkanja... Naravno takav sam tip da zelim da pomognem svakom a i osecao sam se duznim da mu pomognem da se snadje posto sam mu ipak ja prodao komp.Naravno u pocetku je bilo ono:"Ajd vidi sto nemogu da gledam filmove",ja odem a ono tamo decko iz komsiluka ubacio sve moguce kodeke i sto je nekad radilo sad vise ne radi :p
Onda je sledio reinstal Win-a,pa sredjivanje fajlova jer je naravno trpao sve i svasta,pa onda da mu nadjem neku igricu koja ce da radi na PII-400MHz i ATI Rage Fury 32MB :S:
A kad je to cuo ostatak sela,leleeee... :S: :S:
Mislim da sam skupio jedno stotinak radnih sati samo u toku leta provodeci i po pola dana u ucenju ljudi kako se radi,sta se ne radi,zasto moze ovo ali ne i ono da se ubaci i da radi... i jos uvek nisam uzeo ni dinara ali sam od tada postao nedostupan! :-devil-:
Koliko sam se mogao lepo provesti na pecanju za svo to silno vreme koje sam izgubio... a samo jedna porodica ciju sam 6-godisnju klinku poducavao na jedva PIII ponudila da mi plati sto sam ja odbio jer mi je pola sela rod pa i oni i... cim sam izlazio na kapiji mi pukne guma na kolima na onoj cevcici koja se stavlja u beton da se stavi"klin"kad se zatvara dvokrilna kapija! :wall:
Ostali su smatrali da moram da dodjem jer smo"komsije",obojica navijamo za Partizan... a kad nemogu (ali stvarno) onda sam i ja"pi@ka"sto necu da pomognem! :mad:
Zato pamet u glavu i ili naplacujte,recimo ako opet pocnem da radim to bice 1000 dindzi po"terapiji",bilo da treba provesti sat vremena u mukama ili presedeti pored kompa pola dana,ili nemojte uopste da se bakcete!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
ja sam doziveo da mi se jedan "komsija" izvini za svo cimanje, verovali ili ne ! Znaci covek je totalni anti-talenat za kompove, i ja mu budala prodam komp :wall: i naravno znate dalje pricu... Medjutim desi se to da sam ga ja nekoliko puta odje*** na fin nacin i onda je on nosio komp u servis, gde su mu naravno naplatili 10e sat za ta njegova cimanja. Nazove on mene posle toga, isprica i daje nosio, da su mu sredili isto to sto sam mu i ja sredjivao par puta (u pitanju je "ciscenje" harda od "gluposti" koje njemu nisu trebale pa ih je brisao - "gluposti" being "document and settings i razni sistemski fajlovi) dakle, isprica i sve to i kaze "Pa jeb** ja nisam znao da se to naplacuje i da to toliko kostaq, pet servisa sam zvao i najjeftinije je 10e sat, izvini sto sam te toliko puta cimao nisam znao da to toliko vredi !!!" I sad sta se desava - prvo - zove me samo kad mu je bas frka - drugo - poceo je da cita help fajlove i windows knowledge base - trece - kad i odem do njega da mu nesto "sredim" uvek me casti sa par stotina dinara iako sam par puta insistirao da nema potrebe za time... - cetvrto - imam vise slobodnog vremena :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno