Šta je novo?

Need for Speed Shift

Strasno koliko je izbagovana igra, random zakucavanja dok loading-uje, slabe performanse kad se igri cefne, nekada radi oko igrivih 35 fps-a u najvecoj guzvi a nekada 10 kada igram quick race bez protivnika. Igram neku invitational trku sa vajperom i fordom gt, ako uzmem forda sve radi ali je auto retardirano tezak za voznju i sa skoro svim pomaglima ukljucenim, a ako uzmem vajpera krene trka a auto nece da se pomeri iz mesta, samo stoji i nabija obrtaje kao da je u leru. Sa lotusom sam se zaglavio jednim tockom u put na pola trke i auto pocne sam da se prevrce po stazi i skace kao jarac.

Bas sad gledam na stranim forumima, ljudi se masovno zale da igra ne radi dobro na ATI kartama i sve oci su uprte u AMD u nadi da ce izaci nekakav fix drivera. Kod mene na 1280*1024 AA8 i sve na max igra radi na oko 20 do 25 fps kada je guzva na stazi a kada vodim trku radi na nekih 50+ fps, nisam zadovoljan i mislim da EA ovo namerno radi u saradnji sa nVidiom.

Bas sad gledam na stranim forumima, ljudi se masovno zale da igra ne radi dobro na ATI kartama i sve oci su uprte u AMD u nadi da ce izaci nekakav fix drivera. Kod mene na 1280*1024 AA8 i sve na max igra radi na oko 20 do 25 fps kada je guzva na stazi a kada vodim trku radi na nekih 50+ fps, nisam zadovoljan i mislim da EA ovo namerno radi u saradnji sa nVidiom.

nema to veze sa ati ,nvidia ovde si vise likova javilo sa 260 gtx da im lose radi nego sa atijem:d

nema to veze sa ati ,nvidia ovde si vise likova javilo sa 260 gtx da im lose radi nego sa atijem:d

Ma radi ok sad, problem je bio u tome sto nisam restartovao komp posle instalacije. (inache radi 24/7) :D Jest' glupo, sta ces... to samo iz prvog paljenja igre odmah nakon restarta, posle se "zagushi" (2-3 startovanje igre) iz ko zna kojeg razloga.

Poslednja izmena:
Po meni ovaj NFS je previse zahtevan u odnosu na prosli NFS. A imam konfiguraciju iz potpisa klokovana i graficka i procesor ali opet na pocetku cak i na najgore detalje jedva vuce 19fps. Kad se odaljim od druga vozila ide oko 30-35fps. Ali ovako stavio na high na medium i na low isto mi se hvata. Na pocetku vuce od 10-19fps. Uzas!
(Evo sad mi se vidi konfiguracija u potpisu, nisam bio oznacio da svi vide...)
Nemoguce da je toliko zahtevan da mi prosli deo radio extra na najjace detalje a sad ovaj NFS secka i na najgore :S

Da ne kazemo da je prethodni NFS bio odvratno ruzna igra, ocajne grafike koja prosto i nije mogla da zahteva preterano jak hw za maksimalne detalje?

Ovde se ipak vidi veliki napredak po pitanju grafike a ti ne mozes ocekivati da ces igrati sa sve maksimalnim setovanjima na vremesnoj grafi i vremesnom procesoru :)

To je isto kao kad bi rekao da ti je UT radio ekstra na nekoj 5 godina staroj karti a poslednji UT ne mozes ni da pokrenes :)

Poslednja izmena:

Ja iskreno mislim da ti imaš nekih drugih problema, kod mene na 4870 ni jednom dosada igra nije ni štucnula uopšte ne primećujem razliku između više ili manje automobila na stazi, a koristim rezoluciju 1680x1050. Stvarno mi nije jasno o čemu se radi ali ja ama baš nikakvih problema nisam imao

Ja sam reinstalirao igru i nvidia drivere i sad mi sve super radi :) Inace ponasanje auta u igri je smesno,pogotovo u krivini,kao cigla na tockovima,sve izgleda super i bajno ali fizika je katastrofalna.Kako su je najavljivali i hvalili ja sam razocaran,grid je tata za ovo.

Sa ovom ciglom moram da se slozim. Odvozao sam solidan broj trka i zaista se u krivinama automobil ponasa kao cigla na tockovima.

Takodje sam probao i advanced tuning i, iskreno, nisam primetio neke pretarane razlike cak i kod radikalno menjanih setovanja. Da li je to tu radi kozmetike ili to zaista necemu treba da sluzi ali ce proraditi tek od sledeceg patch-a? :)

Da ne citiram sad dva posta koji su mene citirali. Uglavnom obojica su napisali da ne mogu da ocekujem da igram igru na max detalje.Ja uopste nisam napisao da se zalim sto mi ne radi na max detalje! Vec da mi igrica jako bedno radi na najgore moguce detalje! Kad stavim sve na low fps ide od 10-19 dakle sve na LOW ne na high! A cinjenica je da nema neke velike razlike u opadanju fps-a kad stavim i detalje na max. Meni je razlika u odnosu na LOW i HIGH detalje jedno 5-6 fps-a.
Ok pomirio sam se ja sa tim sto ne mogu da igram na najjace detalje. Al sto ne mogu ni na najgore?!
I bas citam sada neke strane forume i SVI se zale da nema neke razlike sa ati karticama kada stavljas igricu na low i na max. FPS se ne povecava uopste!

Poslednja izmena:
Onda cekaj neke nove ATI drajvere mozda ti se poboljsa FPS, ima nekih problema sa Ati kartama definitivno.

Igra radi najnormalnije. Do sada sam pokupio 185 zvezdica ( tier 4 ) , 1.2M $ i maximalno nabudzen Audi S4.
Ni jedno smrzavanje ili izleta na desktop.

Na advanced tuning, kod mene se vidi razlika u recimo skracivanju menjaca, zarad ubrzanja. Na Spa maximalno produzim menjac zarad max. brzine i stvarno se vidi razlika. Skoro za 50km/h.

Sa ovom ciglom moram da se slozim. Odvozao sam solidan broj trka i zaista se u krivinama automobil ponasa kao cigla na tockovima
ok iako postoji opasnost da ispadnem glup u društvu, molio bih da mi pojasnite kako se to cigla na točkovima ponaša u krivini? :trust: Jel preveliki understeer, ili šta?

Ja iskreno mislim da ti imaš nekih drugih problema, kod mene na 4870 ni jednom dosada igra nije ni štucnula uopšte ne primećujem razliku između više ili manje automobila na stazi, a koristim rezoluciju 1680x1050. Stvarno mi nije jasno o čemu se radi ali ja ama baš nikakvih problema nisam imao
.
Ne znam kakve si opcije stavio i kakav ti je FPS ali pogledaj na AMD-ovom forumu ovde http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=118976 kakve ljudi imaju performanse sa ATI-jem.

@wroomster, cigla na točkovima je optrilike kao da auto ide po ledu a ne po asfaltu.

Poslednja izmena:
I meni radi najnormalnije, odigrao sam nekih 3-4 sata, sa 4870 na xpsp3, na 1680*1050, high detalji, 4xAA

Jedino drift, nikako da mi uspe :wall:

Poslednja izmena:
vidim da ljudi sa gtx260 imaju dosta losiji fps od onog na mojoj masini sa tom karticom , jeste da je fabricki overklokovana, al to bi trebalo da znaci mozda 2-3 frejma vise.
koristim win 7 , i konstantno mi je zakucan fps na 60.
desava se da kamera baguje, al nadam se il boljem kreku il nekom patchu.
inace igra, nit smrdi nit mirise. ... es ist mir ganz egal :D

Ko zna mozda trazi jaci procesor, i meni radi normalno na 9800GTX+...

Ja imam 260gtx i sve lepo radi, ne nadjoh bagova igri. Hvatam od 43 do 60tak obicno, ali nisam primetio da ide preko 60 :p

Prilozi

• shift 2009-09-18 10-38-18-77.jpg
    shift 2009-09-18 10-38-18-77.jpg
    173.6 KB · Pregleda: 64
  • shift 2009-09-18 10-42-42-36.jpg
    shift 2009-09-18 10-42-42-36.jpg
    142.8 KB · Pregleda: 71
cigla na točkovima je optrilike kao da auto ide po ledu a ne po asfaltu.
mnogi misle i da je HC u TDU kao vožnja po ledu ako ne i gore, ali meni se taj sindrom sviđa. Neuporedivo je zabavniji i zahtevniji od pukog uletanja u krivine uz oslanjanje na bezgranični grip. Jedini problem može biti u tome što taj 'led' ne važi za AI protivnike...ali tu je zato multiplayer. Nikad se nisam toliko zabavljao kao na HC online trkama u TDU! :beat:

MA ova igra ne zagreje graficku toliko uopste jasam gledao, manje nego neke druge igre...

Pa nijedna igra ne greje CPU nesto posebno, u poredjenju sa Prime, Orthos itd...

Пробах и верзију за РС и верзију за Xbox. Каква је ово туга од игре! Значи, графика је врхунска, менији су екстра, музика је добра, избор аутомобила је ОК, али је понашање аута толико лоше да ја немам речи. Испада да је најефикаснији начин да се уђе у кривину да се занесе ауто. Пробао сам пар трка да пређем, али ме је толико изнервирала физика, да нисам могао даље од друге. У сваком случају, ово је мени, после Undercover-а, далеко најлошији NFS. Pro Street ми је једно 10х био забавнији, јер више волим да аркада буде аркада, него да покушава да уведе неке фазоне из симулација и онда то ни на шта не личи.

На крају, морам да кажем да је за овакав тип игре GRID тата, а од свих аркада TDU ми је и даље неприкословен.

Што се тиче перформанси, мени је на рачунару из потписа игра радила стварно добро, нисам имао испод 30fps ни у једном тренутку, на 1680х1050, максимум детаља, без АА, АФ и VSync-а. Можда касније игра слабије ради, не знам.

У поређењу са х360 верзијом, сем резолуције, све делује идентично. Нисам баш директно могао да поредим, али сам испробао обе верзије у размаку од 5 минута и деловале су ми исто.

Дакле, моја оцена: 3/10. Да је графика лошија, било би мање.

Пробах и верзију за РС и верзију за Xbox. Каква је ово туга од игре! Значи, графика је врхунска, менији су екстра, музика је добра, избор аутомобила је ОК, али је понашање аута толико лоше да ја немам речи. Испада да је најефикаснији начин да се уђе у кривину да се занесе ауто. Пробао сам пар трка да пређем, али ме је толико изнервирала физика, да нисам могао даље од друге. У сваком случају, ово је мени, после Undercover-а, далеко најлошији NFS. Pro Street ми је једно 10х био забавнији, јер више волим да аркада буде аркада, него да покушава да уведе неке фазоне из симулација и онда то ни на шта не личи.

На крају, морам да кажем да је за овакав тип игре GRID тата, а од свих аркада TDU ми је и даље неприкословен.

Што се тиче перформанси, мени је на рачунару из потписа игра радила стварно добро, нисам имао испод 30fps ни у једном тренутку, на 1680х1050, максимум детаља, без АА, АФ и VSync-а. Можда касније игра слабије ради, не знам.

У поређењу са х360 верзијом, сем резолуције, све делује идентично. Нисам баш директно могао да поредим, али сам испробао обе верзије у размаку од 5 минута и деловале су ми исто.

Дакле, моја оцена: 3/10. Да је графика лошија, било би мање.

Potpuno se slazem sa tobom, jos jedan neuspeh iz EA:happy:

Oni će prodati veliki broj kopija svejedno, veliki je hype bio zadnjih 6 meseci, pa čak i neki ljudi sa ovog foruma su kupili online igru a nisu ni sačekali utiske članova..

Fifa i NFS će se uvek prodavati bez obzira na njihov kvalitet ;)

Inače meni je igra skroz ok, odvozam 2-3 trke na dan i dosta. Do DIRT2 iovako nema ništa da se voza.

Ajd da vidimo sta ce da kazu za broj prodatih kopija. Pa da vidimo da li je za njih krah ili uspeh.
Ma neuspeh je sa nase strane gledista, a EA zivi na staru slavu i na ime, tako da ce svoje igre da prodaje u velikim kolicinama naredhin sto godina.

Poslednja izmena:
Ja sam se sinoc tako iznervirao da sam skoro uninstalirao igru.Voznja brzih kola tipa lambourgini je toliko smesna da ja nemam reci,auto se drzi kao da vozim ficu 200 na sat.U ovoj igri autima nije poznat pojam naginjanja u krivini,to jednostavno ne postoji,moze samo da proklize i to je to.

Nazad
Vrh Dno