Šta je novo?

Need for Speed Shift

Meni je igra ok, samo koji god auto vozio u krivini skrece dupetom a ne kljunom. To apsolutno nema veze sa realnoscu, ni najmanje. Ok, za ove teske muscle amerikance i da razumem, ali za Imprezu - no fuckin' way!

Poslednja izmena:
Ovo kod mene radi ocajno-jednostavno katastofa lose-1680*1050,sve na high,motion blur off,vsync off,aa off,af trilinear-pocetak trke 10-15,kad im odmaknem 25-30 i onda varira od 15-60 bez nekog pravila(konjfa iz potpisa)....Vuce se i mucno mi je da igram:smackbum:Verovatno je do atija i drajvera....Grid izgleda bolje i mnogo bolje radi,bar meni...toliko

Poslednja izmena:
Ja sam reinstalirao igru i nvidia drivere i sad mi sve super radi :) Inace ponasanje auta u igri je smesno,pogotovo u krivini,kao cigla na tockovima,sve izgleda super i bajno ali fizika je katastrofalna.Kako su je najavljivali i hvalili ja sam razocaran,grid je tata za ovo.

Poslednja izmena:
Ja morao da je pokrenem sa compatibility modom za win98.
Inace imam vistu sp2 x64.
Sa max podesavanjima i rez 1680x1050 ide max 25 fps a graficka je gtx260,stvarno smesno.
Neverujem da je i do procesora jer imam q9550 @2.8
Video sam neko je ovde postavio benchmark da prelazi sa ovom grafom preko 40fps.

Ja sa i7-920, gb ddr3 1333mhz , i gtx260 216 extreme + , imam zakucan fps na 60 ...eventualno kad stavim 15 protivnika, na pocetku bude oko 50, i onda se posle digne i zakuca na 60... rez 1680x1850, sve na max, aa x8 , antisotropic x 16

ja sa 7750,4gb800, gtx260 216 , 1680x1050,max sve,8x aa,16x anisotropic, u startu sa 15kola padne do ~45-46,kako se "razrede" ili budem prvi :smoke: ne mrda sa 60

Poslednja izmena:
Ma bolja je igra od Prosteert-a mnogo, Prostreet je smesan u odnosu na ovu igru...
A i meni realnije igleda onaj pogled iz kabine i kretanje auta nego u GRID-u, jedino su cudno odradili kada udars nekoga dignes ga u vazduh ili ga samo okrenes kao da je od papira, to mi se ne svidja, ti sudari su lose uradjeni...

Svi ovde su vozili prave sportske automobile i znaju kako se oni ponashaju na stazi?!?
Kao prvo sportski automobil ima mnoogo tvrdje amortizere nego bilo koji serijski auto - zato se i trese kada se vozi po stazi (koja iako izgleda idealno glatka, nije sasvim takva), a josh vishe trese kada izleti na shljunak/travu. Kao drugo, vecina sportskih automobila ima zadnju vuchu i logichno je da kada ulecesh sa vecom brzinom u krivinu krene da zanosi zadnji deo - kod awd automobila kao shto je Impreza je slichan sluchaj, samo shto ovde ide zanoshenje celog automobila u bok. Imajte u vidu da sva ova kola imaju 200+ konja i ogroman obrtni momenat.

Sve u svemu, moze se reci da su napravili odlichan balans u ovoj igri i ne vidim razloga za takve zalbe...

Shto se tiche Veyrona na Nordshlajfe - po meni su to odlichno odradili poshto Veyron ide odo 200 km/h za 10 sekundi i tom momentu krece da gubi kontakt sa asfaltom. Pri brzinama od 250-300 km/h treba jako dobro vladati gasom i kochnicom. Tu trku sam igrao jedno 20 puta i kada skapirash balans, odlichan je osecaj. Jedino shto me uvek zezne je ona krivina koja ide pod 45 stepeni, nisam josh nijednom uspeo u nju da uletim kako treba...

To zerbah care, vraćaš mi malo nade, dok čekam svoju kopiju...cheers:beat:

Zerbah-stoji da vejron ide od 0-200 za manje od 10sek i da avion polece pri brzini od oko 250 km/h,i da vejron gubi podlogu u igri pri oko 200(a u stvarnosti je uradjen(projektovan) kao i meklaren da sto brze ga vozis veci je downforse tako da je auto stabilniji i pripijeniji(naravno preko odredjene vece brzine to prelazi u vise lift efekat gde opet pocinje da se gubi podloga ali to nije 200) zbog cega su mu i stavili sva ona silna krila da bi bio stabilniji i da bi i malo obicniji ljudi mogli da ga voze) i stoji prica za sportske automobile,cak sta vise prednja vuca i awd malo vise vuku nosem nego na bok ali da kazemo da awd vuce vise bocno nego nosem kao fwd i da rwd gura rep pre kljuna sve to stoji,kao i za amortizere da auto skace jer su isti tvrdji a opruge krace.Ali ovde se neradi o tome.vejron se totalno nerealno ponasa,kao i tier3 automobili koje sam probao:auto jednostavno prednjim delom skace (kao da je onaj crnacki automobil iz reperskih spotova,sto je najgore skace mu se kad mu se cefne a tad nista ne mozes da uradis) tako da ne mozes da skreces.Sto se tice vejrona da se vratimo na tu pricu tu realni balans ne postoji,jer prvo toliko se zakucavaju u tebe da ne mozes da vozis + i iz razloga koje sam naveo gore,onda svi se isudaraju i isprevrcu u krivinama(sto ne utice na performanse),cak i polete ti im tad pobegnes 10sek a oni te stignu u roku od 1milisekunde(jesam stavio na najteze,ali valjda treba vremena da se auto resetuje an stazu pa opet ubrza,...a pritom ja vozim ko blesav),jednostavno igra nema veze s vezom.Kao ni to da auto oce skrene nece skrene ne zavisi od mene nego od njega(primetio sam da se igra mnogo bolje ponasa preko tastature nego preko volana!).Sto se tice Zelenog pakla i karusel krivine(270' pod uglom od 45' zanimljivo je da tu en mozes da prodjes( ja je prodjem bez problema),kao i to da se svi protivnicki vejroni tu isudaraju i isprevrcu pa opet cak ikad ih tu prestignes oni se za jako kratko vreme odglave resetuju ubrzaju i stignu te)jednostvano ako ti ne kocis i ako drzis gas kao sto rade protivnici(AI) letis po stazi a oni ni priblizno toliko.Tu sam uspeo da zavrsim 3. ali osecaj i ostalo mi se uopste ne svidja jer je totalno nerealan i vise je balansiran ka paljevini nego ka realnosti(ne trazim simulaciju,ali cak je i arkada za ovo simulacija,vise se osecam kao da vozim rolerkoster nego auto,zbog cega sam kao i zbog gore navedenog sudara s drugi autima koji se ponasaju kao da su od papira pri tome skino igru s hdda nikad sladje).

Poslednja izmena:
Citam ovo i jos jednom se potvrdjuje moja konstatacija da je gaming populacija postala toliko razmazena da im nista ne odgovara. Te im smeta ovo te onaj detalj te ovaj i tako u nedogled. Ljudi uzivajte u igrama i ne trazite dlaku u jajetu igre sluze da se ubije vrijeme da se ne dosadjuje ja sam i Undercover igrao cisto da ubijem vrijeme iako igra nije valjala nicemu ali se nisam zalio jer mi je pruzila bar malo zanimacije. Ovu jos nisam probao zato sto cekam graficku ali ne moze biti gora od Undercover-a. I da mali offtopic za sve oni kojima su igre prekratke za mene nisu ni jedna igra nije prekratka iz prostog razloga jer ne sjedim 5 sati u komadu i igram do iznemoglosti nego upalim svaki drugi dan i uzivam u igri kakva god da je. Carbon sam prelazio godinu dana i uzivao u njemu. Toliko od mene

Citam ovo i jos jednom se potvrdjuje moja konstatacija da je gaming populacija postala toliko razmazena da im nista ne odgovara. Te im smeta ovo te onaj detalj te ovaj i tako u nedogled. Ljudi uzivajte u igrama i ne trazite dlaku u jajetu igre sluze da se ubije vrijeme da se ne dosadjuje ja sam i Undercover igrao cisto da ubijem vrijeme iako igra nije valjala nicemu ali se nisam zalio jer mi je pruzila bar malo zanimacije. Ovu jos nisam probao zato sto cekam graficku ali ne moze biti gora od Undercover-a. I da mali offtopic za sve oni kojima su igre prekratke za mene nisu ni jedna igra nije prekratka iz prostog razloga jer ne sjedim 5 sati u komadu i igram do iznemoglosti nego upalim svaki drugi dan i uzivam u igri kakva god da je. Carbon sam prelazio godinu dana i uzivao u njemu. Toliko od mene

dex mozda si upravu za vecinu ali ja nisam razmazen ,samo trazim ono sto bi jedna igra trebala da da,a zadnje vreme su igre postale samo napucana grafika i nikad gora fizika,prica,...(ali nije ni cudo kad ih stancuju 1-2 nastavka godisnje);po meni jos uvek je najbolji NFS 5 Porsche Unleashed iz 98e,gt legends,gtr gtr2,nfs 3,itd i dlaje bi igrao neke igre d anove ploce nemaju limit za os a i da te igre mogu da se pokrenu pod novijim sistemima.Videces kad pribas igru,veoma ide na zivce kad automobil ide pravo kad oces da skrenes ili kad oces malo da skrenes on skrene previse,ili kad se dodaknes s njima nekad odletis ti ekad oni,a o skakanju prednjeg dela da ne pricamo.Jednostavo nema zabave,cak sta vise iritira i nervira.Pa cak i simulacije tipa rfaktor gt legends i gtr2 s nenormalno koncentracijski zahtevnom fizikom i ponasanjem je zabavnije nego ovo i cak sta vise,AI je uradjen xxxx puta bolje nego ovde,cak i online trke gde se guramo i sta sve ne je zabavnije i vise volim da izgubim trku u zadnjoj krivini jer me neki mamlaz izbacio od pozadi ili ja izleteo nego da igram ovako neartikulisanu igru sto se ticce fizike.

PS-gt legends,gtr2 igram evo od kako su izasle(koliko ima vec oko 4-5 godina reko bi) i nikad mi nisu dosadile tako da je i to potvrda da nisam razmazen,jer i dan danas su mi zanimljive igre koje su graficki prevazidjene ali zato imaju priccu,zabavu,itd
A u da navedem da se i mojoj devojci koja se navukla na voznje pored mene nfs ne svidja i da joj je zabavniji gt legends npr,i d aje za nfs nakon 10sekundi od probanja rekla jeste vau grafika ali igra je s*anje brisi to daj mi gtl da igram

Poslednja izmena:
Ja igram preko tastature i to Easy i več su mi neke staze preteške, probao ma medium tu ne mogu nikoga pobijediti.Meni je to nekako preteška igra za igrati na tastaturi.

Meni je na Easy laka dosta, dok na Medium predstavlja odredjeni izazov, ali nie nesto preteska...
Isto igram na tastaturi, fora je samo naviknuti se i videti kako sta funkcionise...

Meni je ovde jedini izazov da prikocim na vreme. :)

Ako te to muči uzmi igraj neki GTA i ne razmišljaj o kočenju :d

Meni se svijda kako je igra ispala. Upravljanje je skorz drugacije od svih prethodnih delova i nema uopste veze igra sa PS-om.

Malo me smaraju one manufacturer i sl. trke ali zato mi je npr. time attack bas fino legao :)
Bar za sada dokle sam stigao (jos na ranom pocetku) jer nisam jos ni drift video i sta jos sve ima.

Stikeri za kola izgleda lose kao i u svakom delu ...to mi se ne jedino graficki ne svidja ostalo mi je sve ok.

I par screen-ova od mene ..

Meni se svijda kako je igra ispala. Upravljanje je skorz drugacije od svih prethodnih delova i nema uopste veze igra sa PS-om.

Malo me smaraju one manufacturer i sl. trke ali zato mi je npr. time attack bas fino legao :)
Bar za sada dokle sam stigao (jos na ranom pocetku) jer nisam jos ni drift video i sta jos sve ima.

Stikeri za kola izgleda lose kao i u svakom delu ...to mi se ne jedino graficki ne svidja ostalo mi je sve ok.

I par screen-ova od mene ..

Koje drivere imaš za grafičku

Na Easy je igra laganica, ali zato na Medium vec krece frka. Josh nisam izvadio volan da probam i tako da igram... Nadam se da volan nije onako osetljiv kao u GRID-u (tamo mi se uopshte nije svidelo kako radi).

Drift je dosta tezi nego u starim NFS naslovima, ali sa malo vezbe moze da se nauchi - pogotovo na Easy je lako "odrati" protivnike.

Normal ,Tier 4, nije bas laganica.

To može i da se obrne pa da se kaže da ovakve igre igraju oni koji nemaju kriterijume i kojima je svejedno šta igraju, samo da ubiju vreme, a da su takvi glavni razlog zašto nema radikalnijih pomaka u gejmpleju :) OK, jasna je poenta tvog posta, ali zašto bi, za ime sveta, neko igrao igru X i provodio sate i sate uz nju kada u tom žanru postoji barem 5 igara starosti 0,5 - 2 godine koje su bolje od nje i po gejmpleju i po drugim stvarima poput grafike i sl.

Evo i mog doprinosa u vezi ovog SHI(f)T-a kontrole su ocajne bas kao i na ProStreet-u. Grafika je full ali igrivost i nije neka bolji je Undercover.

...

Instalirao sam igricu na Win 7 32bit, ali kad pokrenem igricu samo mi izadje crn ekran i ni da mrdne. Jel zna neko mozda resenje? Hvala unapred.

To može i da se obrne pa da se kaže da ovakve igre igraju oni koji nemaju kriterijume i kojima je svejedno šta igraju, samo da ubiju vreme, a da su takvi glavni razlog zašto nema radikalnijih pomaka u gejmpleju :) OK, jasna je poenta tvog posta, ali zašto bi, za ime sveta, neko igrao igru X i provodio sate i sate uz nju kada u tom žanru postoji barem 5 igara starosti 0,5 - 2 godine koje su bolje od nje i po gejmpleju i po drugim stvarima poput grafike i sl.

Jasno je meni i to ali isto tako zasto bi neko preskocio igru X zbog nekih sitnih razloga ili krupnijih kako kome i igrao opet staru igru po n-ti put kad moze da uziva bar malo i u igri X ionako vecina ljudi na ovim prostorima ne kupuje igre i jos se zale to meni smeta. Ali necu da pricam unaprijed jer kao sto sam rekao igru jos nisam odigrao jer cekam graficku. Ali uopste cilj proizvodjaca igara je da privuce sto veci broj populacije tj da proda sto vise primjeraka igre a ne da se ogranici samo na ljude koji imaju novca da kupe volan i vole da igraju simulacije to svakako smanjuje broj potencijalnih kupaca jer nisu svi HC gameri koji vole simulacije i o tome treba malo razmisliti :D

Sto se mene tice pored svake EA igre moze da stoji SHIT. :smash:

Nikako mi nije jasno kako likovi sto imaju slicne masine imaju drugaciji fps ovaj ima 60 zakucano ovome pada na 20 30 sta je tu fora oce biti neki patch nesto jel se zna:banana::type:

A inace vec sam dosta igre preso i igram je na volan i sve radi savrseno (Logitech Formula)

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto nisu obrtomer za brzinu u kolima namestili da se podudara sa brzinom koju ispisuje na ekranu.
Idem 150km/h a u autu pise 240.

Hm, meni se chini da ti idesh 150 mph iliti milja na sat :) Meni se podudaraju brzinometri.

Nazad
Vrh Dno