Šta je novo?

Need for Speed Shift

gore, dolje, lijevo, desno radi kroz meni al ono sto nece da radi je "enter" i "esc" Kako ste to napravili da radi nije mi jasno kad ove dvije opcije ne postoje za mapiranje?

Btw imam Logitech Dual Action.

Koji sam ja mentol, igram ovo danima na tastaturi a gamepad ['' dzojstik''] mi stoji pored kucista :smoke:
samo nisam uspeo da podesim kretanje kroz meni sa njim, pa moram preko tastature ali dobro.. druga dimenzija igre :d
Jel igra ovo neko sa gamepad-om ? interesuju me ona detaljna podesavanja upravljanja itd..

Drift igram na analog i mnogo je jaci fazon kao i sama voznja uopste mada tek igram 1h i umem van drifta da pogresim na analog, nisam se jos navikao..

Imam ovaj Jetion. Valjda ne treba nesto skuplje od 1000din za pravi dozivljaj ?

images

Za voznje davanje gasa ti je najbitnije, tj. stick dugme pozadi treba da ti je osetljivo na davanje gasa, ako pritisnes pola u igri treba pola i tako to, sto na jetionu nemas. Mozes i na levu analognu palicu da dodajes gas, ako savladas kako treba posto je i ona osetljiva, a na desnu da radis upravljanje ili vice versa. Imam i ja krs jetion i krece se kroz meni i sve radi preko gamepada, verovatno si ti lose namestio x360ce emulator ili ga uopste nisi namestio. Inace, za kontrolu i "osetljivost" skretanja ti je bitnije da ti je dead zone sto manji, a osetljivost (sensitivity) namestas po zelji, tj. malo povecavas dok ne vidis koliko ti odgovara.

Poslednja izmena:
Koji sam ja mentol, igram ovo danima na tastaturi a gamepad ['' dzojstik''] mi stoji pored kucista :smoke:
samo nisam uspeo da podesim kretanje kroz meni sa njim, pa moram preko tastature ali dobro.. druga dimenzija igre :d
Jel igra ovo neko sa gamepad-om ? interesuju me ona detaljna podesavanja upravljanja itd..

Drift igram na analog i mnogo je jaci fazon kao i sama voznja uopste mada tek igram 1h i umem van drifta da pogresim na analog, nisam se jos navikao..

Imam ovaj Jetion. Valjda ne treba nesto skuplje od 1000din za pravi dozivljaj ?

images

Nema vajde ako ti dzojped nema trigger da mozes donekle da osetis gas na dzojpedu.

Hvala ljudi, ako mislite na onaj ''hod'' analoga- to imam. U svakom slucaju mnogo bolji osecaj voznje nego preko tastature :)

I jos nesto- koliko sva ova zezanja izvlace para pa to je strasno :d
Taman mislim da sam donekle kompletirao ovu konf sa wireless combo-om i eto, sad ' ocu bolji gamepad :smoke:

Mislim da cu sledeci put da puknem oko 1300e za konf ako bude moglo finansijski da se izvede, ali ima da uzmem sve sto mi treba..

Poslednja izmena:
^ Ne misle na analogne pecurke nego na analogne triggere koji se nalaze gore pa iza :) (R2 , L2) i pritiskas ih kaziprstom. Ako mislis da kupujes neki preporuka za Logitech cordless precision PS3 , moze da se nadje kod nas za 2000din sto je dobra cena za logitech bezicni gamepad, radi odlicno i na PC-u i na PS3 i sa x360ce emulatorom svaka igra ga vidi kao x360 gamepad i radi bez dodatnog cimanja.

Ma nema to, ipak kosta 900 din :d
Ne bih sada da kupujem, na jesen.. ionako slabo igram od ovog perioda pa do jeseni, kisa itd..

Nadam se da mi ne zamerate sto necu procitati svih 68 strana, ali imam problema pa me samo zanima par stvari. Nisam bio aktivan par godina sa igricama pa sad nadoknadjujem :)

Vi koji ste vozili ovu igru na volanu, da li se secate svojih podesavanja i da li vas ne mrzi da ih napisete? Ja sam se malopre samo sat vremena nervirao i to na uvodnoj trci sa M3, kako god da podesim odziv je ocajan. Volan je Logitech Formula Force GP, koji mi je sa GRID-om radio odlicno. Znam da Shift vrv ne moze da pridje GRIDu sto se tice podrske za volan, ali opet ne mogu da verujem da je ovako lose, pa bih voleo neko da mi kaze kakva podesavanja koristi.
Probao sam da igram i na tastaturi, i pored toga sto mi nije to-to, odziv kasni i lose je uradjen neki srednji lock, tj postoji samo manji i full lock.

Takodje, da li sam ja lud ili ova igra ne podrzava force feedback? Pritom ne mislim na vibraciju koja ima dva podesavanja u opcijama tj "on" i "off". Ona je sve samo nije force feedback, trese volan na asfaltu kao da vozim na makadamu sa kamenjem velicine jabuka.

Sto se feedback-a tice, posvadjali su mi se malo drajveri od volana i NFS, to je reseno. Vibracija je za moj ukus lose uradjena, onako se ne ponasa auto u realnosti. Bar ne na asfaltu, prosto previse trese. Najsmesnije mi je kad vozim neki "pitom" auto (npr bmw 135i) koji znam da ima 6 cyl. motor, i stojim u mestu na leru, trese kao da je golf 2 1.6d :) Preterase ga :)
A sto se podesavanja volana tice to sam kako-tako uspeo da namestim da mi bude igrivo, iako nije na nivou GRIDa, bar ne po mom misljenju. Ili je sam handling automobila cudniji, ne znam... Obe igre igram na najtezim podesavanjima i bez ikakvih pomagala tj abs-a, esp-a itd, ali sa GRIDom imam osecaj sta radi auto na volanu, za razliku od SHIFTa gde sve ima neko kasnjenje i nepredvidivo (cudno) ponasanje.

dzabe se trudis, realno ni SHIFT 1 ni SHIFT 2 ne mozes podesiti da nema "naucne fantastike" oko upravljanja.

Veruj mi da može. Ne znam na čemu si ih igrao, ali na G25-ci sve radi savršeno. Samo ubodeš volan, sve je automatski namontirano i kalibrisano. Problem je sa većinom jeftinijih volana jer za njih nema podešavanja, pa moraš ručno da se patiš. Na Logi Momo-u takođe ume da zeza.

dzabe se trudis, realno ni SHIFT 1 ni SHIFT 2 ne mozes podesiti da nema "naucne fantastike" oko upravljanja.

Kako kome, ja recimo sa prvim delom nisam imao input lag, dok sa drugim jesam, dok npr. neki nisu imali ni sa jednim ni sa drugim i sve im je radilo out of the box.

Veruj mi da može. Ne znam na čemu si ih igrao, ali na G25-ci sve radi savršeno. Samo ubodeš volan, sve je automatski namontirano i kalibrisano. Problem je sa većinom jeftinijih volana jer za njih nema podešavanja, pa moraš ručno da se patiš. Na Logi Momo-u takođe ume da zeza.

šta jos aktivno igraš/voziš na volanu, čisto da napravimo poređenje?

Ja koristim Logitech Formula Force GP, volan jeste u godinama, ali kad stavim direktno pored ove igre GRID, Toca Race Driver 3 (matoro, znam), Dirt2... NFS nema sta da trazi.
Pisao sam u temi o GRIDu pa necu da se ponavljam za detalje, procitajte tamo. Mozda ima veze i sa manjom kompatibilnosti sa mojim volanom, ali sa istim podesavanjima koja koristim u GRIDu, shift prosto kaska na svakom polju, na nekima je i bas los. Fabricka podesavanja koja je shift stavio su tek bila katastrofa, sa ovim svojim nesto i uspevam...
Aj mi vi recite jer ste verovatno igrali i ostalo novije ukljucujuci i shift, jel se varam ili je stvarno tako, kako vam se cini GRID u odnosu na ostale? Pricam iskljucivo o ponasanju vozila i samoj kontroli preko volana, ne o grafici i ostalom. Da li je shift 2 bolji ili isti/slican shiftu 1?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno