Šta je novo?

Need for Speed Shift

Nije da sam otkinuo za igrom - GT5 je i dalje neka vrsta božanstva za ovo, ali ovo je najbolji, daleko najbolji NFS do sada (uz Porsche u svoje vreme).

mene je ovako kad zapocnem karer nista ne vidim.. ima li kakvo resenje za ovo?(vista sp1)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 62
Nikako mi nije jasno kako likovi sto imaju slicne masine imaju drugaciji fps ovaj ima 60 zakucano ovome pada na 20 30 sta je tu fora...

Losh .exe izgleda. Sa malom slikom i jasuom radi bolje, tako bar prochitah. :)

Ja sam na Xp-u SP2 i imam 185.85 drivere i kad sam pogledoa tvoje slike tebi punu bolje ide nego meni. Kod mene na nekim stazama fps pada na 45.
Pobao sam ove zadnje drivere pije 2 tjedna ali mi ne spuštaju taktove, pa sam vratio 185.85.

Pobao sam ove zadnje drivere pije 2 tjedna ali mi ne spuštaju taktove, pa sam vratio 185.85.

Imamo slichne graficke, isti OS i kod mene kolko sam primetio obara klok. Jel imas neki monitoring sofware u pozadini, probaj da ga iskljucish. Jedino igre sa physics-om zabodu klokove u 3d, tako da, restartujes komp i problem reshen. U Shiftu mi recimo obara klok.

Meni je jedino žao što nema opcije za Pit Stop i kvalifikacija.

Ja jednostavno ne uspevam vise da je nateram da radi. Vise jednostavno nece. Puca pri svakom pocetku trke. Probao sam i onu verziju sa mini imageom, ali nece, stalno javlja neki konflikt sa nekim emulation softwareom iako sam obrisao deamon tools. Probao sam inace sa Alcoholom. Ako do veceras ne sredim ovo, brisem sa harda. Ionako je jedno prenabudzeno i prezahtevno njesra.

Meni je jedino žao što nema opcije za Pit Stop i kvalifikacija.

Ja i to očekivah - jednostavno, iskopirali su iz GRID-a apsolutno sve što su mogli, a da opet koliko-toliko imaju svoj identitet.

Imamo slichne graficke, isti OS i kod mene kolko sam primetio obara klok. Jel imas neki monitoring sofware u pozadini, probaj da ga iskljucish. Jedino igre sa physics-om zabodu klokove u 3d, tako da, restartujes komp i problem reshen. U Shiftu mi recimo obara klok.

Koje ti imaš drivere i kako ti radi Shift

Koje ti imaš drivere i kako ti radi Shift

190.62 whql, a igra radi kako joj se tjefne. :D Imas na prethodnim stranama, postavljao sam shotove. Na prvo paljenje igra radi ok, kasnije nece lepo da "uchita" ili sta vec (pisao sam o staticnim kolima u pozadini).

Ja sam na Xp-u SP2 i imam 185.85 drivere i kad sam pogledoa tvoje slike tebi punu bolje ide nego meni. Kod mene na nekim stazama fps pada na 45.

Sada sam i ja vratio 185.85. Ni meni ne obara clock-ove kod 190.64 a to sam ubrzo i primetio te vratio ove..
Mada meni isto radi sa oba driver-a. Ne znam da li moze procesor igra ulogu ..

Koliko Vidim gomila problema...

Mozda kod tebe,al kod mene je ovakva situacija.

Pogledaj malo bolje taj brzinometar , kad bi racunao 20,40,60...120,104,160 bilo bi sve ok ali on je nesto izmenjen i ide do 100 pa ima nesto kao 120 ma skace na 160 pa na 220 i verovatno je tu greska , pogledaj neki drugi automobil u quick race-u pa nam jave ;)

U mojoj Situaciji radi sasvim ok, evo ovako:

frame rate:25-30fps (zbog procesora koji trenutno posedujem :( znam da je to lose al proveravao sam procesor mi duplo cak i troduplo usporava Gpu). Naravno ne igram ovako ovo je samo za info ;) :

Rezolucija: 1280x1024 ; 8xAA ;
Texture Filtering: 16x
Car Detailes: High
Shadow Detailes: High
Track Detailes High
Motion Blur: High
Texture resolution: High

mene je ovako kad zapocnem karer nista ne vidim.. ima li kakvo resenje za ovo?(vista sp1)

bar je retrovizor ok znaci u rikverc i vozi misko ;)
p.s: jesi mozda probao da menjas opcije u samoj konfiguraciji GPU-a ? u nekim slucajevima je to problem, mada nisam siguran da ti moze pomoci al ne skodi probati ;)

Ja igram preko tastature i to Easy i več su mi neke staze preteške, probao ma medium tu ne mogu nikoga pobijediti.Meni je to nekako preteška igra za igrati na tastaturi.

xD nemoj preterivati , AI mi je na Medium, i ona pomoc na Pro tj, sve na najteze samo AI na Medium, i skoro svaku sam prvi , sem kad izletim dva puta onda vec padam na mesta 3-5 a ako izletis 3 puta tu ti vec poslednje mesto ne gine ;)

btw AI: Hard je stvarno tezak
-----------------------------------------
Usput momci nemojmo zaboraviti da dva tima rade NFS jedni se loze na Street Ilegal verziju drugi na Simulacije Legalnih trka :)

pic from me: posto stojim frame je malo veci inace 25 :( al dobro smanjimo neke opcije i sve je ok

Poslednja izmena:
Po meni ovaj NFS je previse zahtevan u odnosu na prosli NFS. A imam konfiguraciju iz potpisa klokovana i graficka i procesor ali opet na pocetku cak i na najgore detalje jedva vuce 19fps. Kad se odaljim od druga vozila ide oko 30-35fps. Ali ovako stavio na high na medium i na low isto mi se hvata. Na pocetku vuce od 10-19fps. Uzas!

Poslednja izmena:
"A imam konfiguraciju iz potpisa"

kog potpisa?:)

btw.mene nervira photo mode,pomera se kamera na numerickom delu a nemam numericki "deo" na dinovo edge :smoke:

Poslednja izmena:
Sada sam i ja vratio 185.85. Ni meni ne obara clock-ove kod 190.64 a to sam ubrzo i primetio te vratio ove..
Mada meni isto radi sa oba driver-a. Ne znam da li moze procesor igra ulogu ..

A moglo bi biti, baš sam čitao na Guru3d da igra jako ovisi o procesoru, iako moj radi na 3GHz.

rijesio sam problem, samo sam poveca Texture Filtering i radi normalno.

Poslednja izmena:
Hvala mnogo, pokrenuo sam.
Samo mi nije jasno zasto mi fps ide izmedju 25-30, sve na high, max rezolucija, masina iz potpisa.

Hvala mnogo, pokrenuo sam.
Samo mi nije jasno zasto mi fps ide izmedju 25-30, sve na high, max rezolucija, masina iz potpisa.

Ja imam amd5200 i 8800gt pa imam bolji fps od tebe e svasta od 25 do 50.
Nesto baguje strasno ne znam sta je to nekom radi nekom ne kako treba mada na 25 fps je igriv skroz tako da se bolje nezamaraj samo gas daj:type:

Poslednja izmena:
Po meni ovaj NFS je previse zahtevan u odnosu na prosli NFS. A imam konfiguraciju iz potpisa klokovana i graficka i procesor ali opet na pocetku cak i na najgore detalje jedva vuce 19fps. Kad se odaljim od druga vozila ide oko 30-35fps. Ali ovako stavio na high na medium i na low isto mi se hvata. Na pocetku vuce od 10-19fps. Uzas!
(Evo sad mi se vidi konfiguracija u potpisu, nisam bio oznacio da svi vide...)
Nemoguce da je toliko zahtevan da mi prosli deo radio extra na najjace detalje a sad ovaj NFS secka i na najgore :S

Poslednja izmena:
Optimus, slabo je to za maksimum ta masina, treba jaca graficka i procesor nazalost, nije prezahtevan nego jednostavno trebaju jace karte i procesori da bi se igrao na max sad je GTX260 neki standard... Zahtevniji je nego prosli NFS.
Eto meni na Phenom II 955 3,7Ghz i 9800GTX+ nije nesto prejaka slabija od GTX260 ide oko 45-50FPS ponekad padne na 35-45 kad ima dosta auta 10 i vise al ispod 30 nikada sta god da je na ekranu... I to sve uz 8xAA i 16xAF 1680x1050...
I primetio sam daovaj NFS uopste ne zagreva mnogo graficku u odnosu na neke druge igre...

Poslednja izmena:
Svi koji imate problema sa FPS obavezno pogledajte da vam u podesavanjima ne stoji windowed nego FULLSCREEN! Meni je iz nekog razloga to stavio prvi put i to je drasticno oborilo fps. Sada radi od 35-55 fps. Ne osecam frame drop i dobro je.

Jedno pitanje: koje su kontrole na PS3 kontroleru. Imam ps2 gamepad pa hocu da ga podesim. Na tastaturi igrati je mazohizam, ipak je ovo vise simulacija nego arkada.

Igram na sekundarnoj mashini ([email protected] Ghz, 4Gb ram, GTS250 1Gb), radi odlichno u 1680x1050, sve na High sa 2XAA i 16XAF. Moracu da probam kako radi sa 4XAA. Na GTX260 nisam josh probao, mrzi me da instaliram poshto je ionako stalno zauzeta zenom i decom...

desavaju ce nekad neki cudni bagovi , da kamera pocne da se rotira 360 stepeni , i u toku trke i kad pritisnete ESC , pokusao sam da vozim tako jedno 10 sekundi, zakucao sam se samo tako :D

Svi koji imate problema sa FPS obavezno pogledajte da vam u podesavanjima ne stoji windowed nego FULLSCREEN! Meni je iz nekog razloga to stavio prvi put i to je drasticno oborilo fps. Sada radi od 35-55 fps. Ne osecam frame drop i dobro je.

Jedno pitanje: koje su kontrole na PS3 kontroleru. Imam ps2 gamepad pa hocu da ga podesim. Na tastaturi igrati je mazohizam, ipak je ovo vise simulacija nego arkada.

Gde ti vidis tu opciju ima samo windowed on ili off nista vise.
Evo sad sam stavio 1024x768 iste detalje ko na 1280x1024 vozio istu trku i isti fps pa valjda treba da skoci duplo na tu malu rezoluciju :type:

Poslednja izmena:
Imam ATI Radeon HD3850 512Mb,2GB rama,AMD Semprom 3200+ da li ce mi radi ti noralno igra..Ima li neko da mu radi normaln na ATIjevoj grafickoj?..Windows XP SP2

Ma nesto slabije radi na Atiju izgleda igra, radice ti ali ne znam na kojim detaljima i rezoluciji...

Nazad
Vrh Dno