Šta je novo?

Need for Speed Shift

Čoveče jel si ti video ikad auto sa tvrdim vešanjem i spušten na cca 3-5 cm iznad asfalta kako se ponaša u krivini? Naginjanja se tu mere u delićima milimetara.
Sve više mi se čini da ponašanje auta nije toliko kriminalno koliko je velika populacija igrača koja je, ne svojom voljom, prešla sa čiste arkadne vožnje na malo 'labaviju' (namerno neću reći realniju) vožnju i odma im sve smeta i misle da jedino oni znaju kako se auto ponaša na stazi.

Dakle može li mi neko ko je vozio dosta u HC modu u TDU napraviti poređenje sa Shiftom sa isključenim svim pomagalima?

Ја сам играо TDU у нормалном моду, тад ми се баш свиђала игра, али се не сећам баш какво је било управљање.

А што кажеш да је проблем у томе што је игра сад тежа, то нема везе с везом. Јер, након што сам се изнервирао NFS-ом, упалио сам Forza-u, коју сам прешао скоро до краја, и за коју ми је на највећем нивоу тежине стварно тешко да пређем неку од преосталих трка и играо је остатак дана. Зашто? Јер је забавно. Јер постоји осећај да ја контролишем ауто, да је путања проласка кроз кривину много битна, да једна грешка значи крај, и да је могуће вежбом постајати стално бољи.

ЕА је са NFS је покушао да направи овакву игру, да буде у нивоу реалности у са GT и Forza-ом. Али је све на крају отишло наопако.

Све у свему, игра ће да се добро продаје, на име, али сигурно би се продавала још боље да стварно ваља. Рецимо, FIFA је увек имала тржиште, доносила је више пара него PES, иако је била много лошија. А онда је постала квалитетна и престигла Konami-јев фудбал и сад доноси још већу зараду.

Bogami sto su prodali kopija igre za pc to su prodali dok ne izbace neki patch koji resava problem izletanja iz igre koji mnogi ljudi imaju sumnjam da ce vise prodati kopija na oficijelnom forumu su ljudi i vise nego besni zato sto ne mogu da igraju igru iako su je regularno nabavili.

@Teacher
ehhhh
Nemaš pojma koliko je meni žao što nema Forze i GT-a za PC, tako da nemoj ništa da mi porediš sa njima :(:(

Jel se dešava nekom da čim krene ona prva test trka, posle sekundu ili dve igra pukne? Athlon X2 5000+, 7600GS, 2 GB RAM-a, low-medium detalji, Vista 32 SP2, najnoviji drajveri, najnoviji BIOS, DirectX August 2009, PhysX, defragmentovani diskovi...

Poslednja izmena:
Ova igra nije normalna.
Jednom je upalim sa win98 modom i radi prosek 25fps.
Probam sa vista sp2 modom i zakuje odmah.
Restartujem racunar probam sa vista sp2 modom i udje i radi prosek 80fps.
Izadjem iz igre,probam ponovo da udjem i opet zakuje tako da opet restartujem racunar i opet proradi dok ne izadjem.
Inace imam win7.

@voodoo
Probaj da reinstaliras igru.Drugar je imao isti problem,samo je reinstalirao i proradilo je kako treba.

Poslednja izmena:
NFS Shift je gori cak i od Undercover-a. Stvarno sam razocaran ... dacu im jos jednu sansu za NFS Word pa ako i to bude ****** odustajem ..

Jel se dešava nekom da čim krene ona prva test trka, posle sekundu ili dve igra pukne? Athlon X2 5000+, 7600GS, 2 GB RAM-a, low-medium detalji, Vista 32 SP2, najnoviji drajveri, najnoviji BIOS, DirectX August 2009, PhysX, defragmentovani diskovi...
Nisi jedini evo citaj na oficijelnom forumu
Kod:
http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/303529.page

takodje procitaj i ostale topike na istom podforumu.

Ljudi ako ste zaista ocekivali race sim onda ste u startu pogresili i nije cudo sto ste razocarani :)
To je NFS, arkada... samo ono sto je tuzno je sto su oni obecali wow fizicki model a dobili smo skoro pa nista :)

Slazem se daleko najbolji NFS u zadnjih par godina... Meni je bas zabavna igra na medium sa tastaturom, svidja mi se, jeste da je fizika malo bezveze ono sudaranje, kola od papira...Ali ja sam to primetio vec u prvim trejlerima da ce biti tako...

Poslednja izmena:
Konacno skinuo (neke druge stvari su imale prioritet u medjuvremenu), vozio dva sata, smorio je nacisto i obrisao. Dobar je, bolji je od svih NFSova u zadnjih ko zna koliko godina ali ja kad upalim Need4Speed ne ocekujem losu kopiju Gran Turisma vec nesto sasvim drugacije. Verovao sam im za grafiku i ispao naivan, ali dobro to je EA (maheri marketinga). Jedna stvar je sigurna, NFS vise ne skidam dok ne budem siguran da su se vratili korenima i da ce finalni proizvod liciti na ovo:

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/llccHQDQgWc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/llccHQDQgWc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

+1

Isfrustriran sam i*iotskim ponašanjem kola... točkovi kao da se ne kotrljaju, nego se kližu sve vreme, užas! Nisam očekivao fiziku, ali ovo nije ni simulacija ni arkada, nego kidanje živaca.

Poslednja izmena:
I ja sa tobom :d

Mada, da dodam, nisam imao nikakvih problema sa pucanjem igre (XP SP3).

Dobar je, bolji je od svih NFSova u zadnjih ko zna koliko godina

NFS MW ne prevazidjena arkadna igra , Pro Street je opasan kad se malo razigras. Shift, takodje sam ga izbrisao nakon 5 min igranja .

+1

Isfrustriran sam i*iotskim ponašanjem kola... točkovi kao da se ne kotrljaju, nego se kližu sve vreme, užas! Nisam očekivao fiziku, ali ovo nije ni simulacija ni arkada, nego kidanje živaca.

QFT

Poslednja izmena:
Ti bre G@W mnogo filozofiras. Ne znam samo cemu ocekujes da se NFS vrati, kad je on u sutsini oduvek isao na to da nekim uproscenim i lepo izreziranim stvarima napravi "cool" fazon da bi se dopao siroj publici. NFS serijal je oduvek bio vecini interesantan, sta god pisali i pricali o njemu, skoro svi su ga igrali. Imao je losijh igara koje su bas bile preko q napravljene, ali ovoj poslednjoj nista ne fali. Naravno da uvek moze bolje i drugacije ali to onda na kraju ne bi ispao NFS vec neka druga sasvim "realna" igra. Ovako nije los i dosta je interesantan u ionako susnoj sezoni voznji na pc-u.

ajde malo realno, a ne samo pljuvacina zato sto nije simulacija....
generalno NFS je uvek bio arkada. I jos nesto, NFS izlazi jednom godisnje a rade ga dva tima... (svki tim izbacuje na dve godine po igru tako da se samo preplicu. Sto znaci da je ovu igru izbacio isti onaj tim koji je radio ProStreet. Ukoliko hocete da pravite poredjenje, onda uporedite igru sa NFS PS.
Nikako je nemojte porediti sa GRID, Undercover, DIRT ili nekim sl igrama..... Znaci jedino merodavno poredjenje je NFS PS.

A mene zanima koliko je igra napredovala u odnosu na ProS. ako je uopste i napredovala....

Ti bre G@W mnogo filozofiras. Ne znam samo cemu ocekujes da se NFS vrati, kad je on u sutsini oduvek isao na to da nekim uproscenim i lepo izreziranim stvarima napravi "cool" fazon da bi se dopao siroj publici. NFS serijal je oduvek bio vecini interesantan, sta god pisali i pricali o njemu, skoro svi su ga igrali. Imao je losijh igara koje su bas bile preko q napravljene, ali ovoj poslednjoj nista ne fali. Naravno da uvek moze bolje i drugacije ali to onda na kraju ne bi ispao NFS vec neka druga sasvim "realna" igra. Ovako nije los i dosta je interesantan u ionako susnoj sezoni voznji na pc-u.

Slazem se,jedna dobra adrenalinska voznja,a brate koga briga kako auto ulece u krivinu bitno da gume skripe nisam ja sumaher da podesavam auto:D

Poslednja izmena:
A mene zanima koliko je igra napredovala u odnosu na ProS. ako je uopste i napredovala....

Masu je nazadovala u odnosu na NFS PS , pokusalu su da naprave nesto kao simulacija sto im nikako ne ide od ruke i nije njihov stil , dok arkade otkudaju.

Ne znam da li je to do physx drivera ili do loseg modela kolizije u igri ali na svako grebanje o zid ili udarac o protivnike vidim efekat slican preskakanju frejmova. Jako cudno, inace je sve glatko....

Posto me mrzi da citam prethodne strane, da li je moguce da se volan kontrolise pomocu misa kao u GTRu?

Ako ne moze, odmah SHIFT (ooo ironija) + delete.

Dajte bre kakav Pro Street, ovo je duplo bolja igra... Ja sam pre neki mesec ponovo kao instalirao PS malo da igram, i posle 10 minuta uninstalirao... Meni je malo bezveze to sudaranje i kako se auto ponasa tada a i to sto mnogo skripe gume, ali igra je zabavna veoma ima super grafiku, gomilu dobrih auta koja mogu da se budze, za mene dovoljno...

Ok je shift, instalirao sam ga danas. Sto se tice performansi hmmm.

1920x1080 @60hz 8AA sve na High imam oko 50-55fps kada vozim sam, oko 35fps kada sam u guzvi. Konfa iz potpisa naravno. Dajte jos informacija ljudi sa Ati kartama, npr 4870 1gb kako vama radi na ovim podesavanjima.

Sto znaci da je ovu igru izbacio isti onaj tim koji je radio ProStreet.

Igru je radio Slighly Mad Studios, odnosno bivshi Blimey Games (BMW M3 Challenge), odnosno bivshi (deo) SimBin (GTR, GTR2, GTL), odnosno bivshi SBDT mod team koji je napravio GT Racing mod za F1Challenge.

[YOUTUBE]mp2UMJ0ZdUU&feature=related[/YOUTUBE][YOUTUBE]SWNa2EWb-VM[/YOUTUBE]

:)

Poslednja izmena:

Ocekujem da se vrati Porshe Unleashed, High Stakes, Hot Pursuit fazonu. Ono budzenje Skylinea mi je bilo interesantno citavu jednu igru (nisam amerk azijatskog porekla pa da se palim na to). Ovo sad je jos gore. Mene Spa, Ring, Suzuka i njihovo realno prenosenje u igru ne interesuje previse. A kada se uzelim toga hocu da to bude pod konac kao u Gran Turismu. Cak i da su nekim cudom napravili bolje od GT5P opet mi ne bi bilo drago jer ja necu da NFS to postane.

Need4Speed je nekada imao najbolju grafiku medju trkama i bio medju top 3 igre po grafickom prikazu. Znaci hocu grafiku, ali ne da me lazu kao ovaj put (pogledaj malo slike sa pocetka pa onda trk u igru i izvuci SS, razlika nebo i zemlja). Ako moze jedno citavo ostrvo onako da izgleda onda sigurno moze jedan kruzni put sa malo sume i mostova da izgleda minumum tako ako ne i dosta bolje. Drugo ne trazim realisticnu fiziku ali necu Wipeout kao sto je bilo u Azn NFSovima. Znaci da "deluje" realno ali ne da bude tesko na silu. I da bude bez BMW, Audija, Mercedesa, Toyota, Golfova, Nissana i sl. Znaci cista egzotika.

Ovo gore sam ponovio verovatno 10 puta do sada i necu vise. Sto se mene tice ako ne mogu (nece) da naprave igru kao sto sam gore opisao ne moraju ni da ga izdaju. Nije NFS postao to sto jeste zahvaljujuci Undercoveru vec se to desilo mnogo ranije.

Posle par dana voznje, mislim da sam dostigao svoj maksimum.
Dovoljno.

Nazad
Vrh Dno