Šta je novo?

Necete verovati... MB Soft licimuri

BozicBata je napisao(la):
U svakoj ozbiljnijoj firmi ce vam monitor pokazati. Cak ce vam i zameniti monitor u koliko se u roku od nedelju dana pojavi neki bad pixel, iako Samsung monitori ne podlezu garanciji ukoliko imaju manje od 5 bad pixel-a ako se ne varam.
Zar nije krajnje vreme da se napravi neki sajt gde će se pobrojati te ozbiljne firme o kakvima pričaš, pa da ljudi pazare samo tamo, a one firme a la Del Troter bojkotovati, pa neka propadnu.

Ovako, stalno slušamo o nekim "ozbiljnim firmama" koje sve isprobaju, koje daju da se pregleda, koje hoće da zamene, a niko da kaže "u toj i toj firmi je to moguće". Zar bi neko bio lud da kupuje u neozbiljnim firmama ako zna koje su ozbiljne?

Zaista treba napraviti sajt sa crnom i belom listom firmi koje prodaju hardver.

@Wiz011
Necu da spominjem imena firmi da ne bi ispalo da pravim reklamu. Ako te interesuje posalji mi pm pa cu ti odgovoriti.

[Mancha] je napisao(la):
Garancija na Box procesore je 3 godine. Svi procesori se nabavljaju od uvoznika i ne postoji razlog da i kupac ne dobije toliku garanciju.
Sto se tice MSI-a, na graficke karte i ploce je garancija 3 godine, a na optiku i playere 1 godinu.
Na Kingmax memorije lifetime.
U garantnom listu pise drugacije jer se stampa iz programa, sablonski, ali u svakom slucaju ako imate bilo sta za reklamaciju javite se i donesite. Trazite mene ako vam bilo sta nije jasno (koliko li sam ovo puta rekao na forumu ;) )
Kako bre moze da se stampa "sablonski"??? Pa jel problem napraviti 3 sablona po jedan za Kingmax, MSI ploce/gpu-e i jedan za sve ostalo? Ali to je mozda i problem do ove drzave gde je osnovni uslov za reklamiranje neispravnosti proizvoda fiskalni racun a ne garantni list.

Vi ste jos i dobri kakvi su neki drugi!

Poslednja izmena:
postoji sajt sa crnom listom, ne znam da li jos uvek radi. ako se setim linka poslacu.

Ma ja sam taj MB Soft precrtao sa liste normalnih firmi jos pre 5 godina. Meni su uvalili Chaintech-ovu MB i neku Vanta VGA koji se nikako nisu trpeli, a ja prvi put seo sa komp u zivotu i posle pola sata ja ga Zakucam da je samo Reset pomagao i tako danima, a jadan sve mislio Ja nema pojma pa ko zna kako ga mucim i Jadnicak puca po savovima.

Tek kada sam im Četvrti put reklamirao onda su Strucnjaci otkrili nekompatabilnost i zamenili mi grafiku. I svaki put je komp bio kod njih po 2 dana na testiranju i navodno nije nijednom zaglavio. Cak su me jednom pustili da se vratim kuci i donesem im i Monitor. Ej ljudi da mi niko ne kaze da to nema veze jedno s drugim. KRAJNJI BEZOBRAZLUK, a sve to je video i cuo i licno znao i vlasnik koji se tu motao po prostorijama, kao i on je neki STRUCNJAK.
E kasnije sam sve ovo shvatio i zato ih MRZIM. A od tada ih pratim po oglasima i oni su sada jedna od najvecih IT firmi kod nas a kako su dotle stigli ?? Pa tako sto su sve nepoznate i najjeftinije marke prolazile kroz njihove ruke, a oni samo drali neuku raju, vodeci samo racuna o Kvantitetu!!!

Pa i dan danas kod njih nema puno kvalitenog Hardware-a, jer njima ne trebaju oni sto znaju sta kupuju nego Ovce za šišanje. Ja sam to jednom bio i zato vec 2-3 godine pomazem i znanima i neznanima kod kupovine Prvog racunara jer ovakvih kao MB Soft je poprilicno ...

To da se desava da se komponente koje su pod reklamacijom recikliraju do beskonacnosti je apsolutno tacno! Vrte se dok negde ne prodje a ako bes ne prodje onda je proslo dovoljno vremena pa moze i da se baci.
Mogu sad da navedem dve firme i dva odgovorna coveka u istim koja rade poi sistemu: znam coveka - daj mu sa prve police, ili kad odje neko nepoznat onda se daje "odozdo"...
Oba ta lika su me dobro zapamtila. Zaista ne mogu da verujem da neko i dalje moze da uopste razmatra mogucnost opravdanja ovakve prodaje komponenti.

Meni je MB Soft prodao napajanje Thermaltake 480 u povecoj kutiji gde se dobije i poseban kuler za kuciste.Isto sam bio u zurbi i kada sam otvorio kutiju kulera nije bilo.Ja ne znam sta oni rade u magacinu.Otisao sam i rekao im sta se desilo i dali su mi kuler.Boli mene uvo za kuler, ali sto prave takve gluposti

Ja znam kad sam kupio box Amd 64 3000+ u Grckoj pre 5 meseci, dobio sam racun koji je bio ujednom i garancija. Box nije bio uopste otvoren (fabricko zatvoren), jer tamo ne stavljaju te stickere kao sto rade ovde, oni, kad kupis, prodju to kroz scannera, stampaju ti racun i tako preko code znaju da li je proizvod kupljen od nijh. I tako se radi pretpostavljam i uostalom svetu

Poslednja izmena:
Ja sam imao samo jedno (neprijatno) iskustvo sa njima:
Uzimao tada ja graficku,i odlucim se za GF2MX i to Gainward-ov.Nazovem ja njih,kazu imamo i kosta 180DEM.Dobro,kazem ja,da resim i to..a samo mi grafulja trebala da sklopim komp.Odem ja tamo,oni mi samo daju kartu u kesi i cd sa drajverima na kojima krupnim slovima pise EAGLE.Ja ih pitam kakav je ovo Gainward,a decko uzme disk i donese mi jedan za GW karte.Ja izadjem,odem u drugu firmu gde sam platio 200DEM al dobio u kutiji sa svime sto treba.

Svi znate kolika je razlika izmedju Eagle i Gainward karti....oni je izgleda nisu znali...
:mad:

Mancha ako si meni replicirao vreme dogadjanja je bilo MART 2000 i neznam dali si ti tu bio tada, ali druze koga Ja precrtam taj je to definitivno zasluzio jer ja nemerim 3 puta nego 33 puta.
A kada se samo setim Halo Oglasa i kofiguracija po smesnim cenama, a kada se covek malo udubi vidi da nijedna nema Monitor, CD Rom-vi su bili retkost kao i Modemi a sve ostalo ŠLJ kvalitet. Pa Mi onda dodje kolega koji je jedva skucao 300evrica ili 600-700DM jer mu klinja kmeČi za kompijuterom i video takav oglas i pita me VALJA LI TO?? ili jos gore pocne da me ubedjuje kako se moze komp kupiti za te pare jer je on VIDEO.

A negde u dnu oglasa Jedva Vidljivo stoji ili uopste i nestoji "kofiguracije su bez Monitora" Pa sta reci osim perfidno *****njski, mada ruku na srce ui drugi su imali takve oglase, ali ih izgleda MB Soft najbolje unovcio ...

Ne, Jugodata je neprevazidjena :(
Ali moja, mracna, teza je da su kupci odgovorni za to. U stavri mi smo kompjuterski nepismen narod, i zato to i prolazi. I ne samo kompjuterski, mi smo generalno neobrazovani.
Kad se samo setim neke 2001 i debelog sa zlatnim lancem (radnik mbsofta) :(

Broz je napisao(la):
To da se desava da se komponente koje su pod reklamacijom recikliraju do beskonacnosti je apsolutno tacno! Vrte se dok negde ne prodje a ako bes ne prodje onda je proslo dovoljno vremena pa moze i da se baci.
Mogu sad da navedem dve firme i dva odgovorna coveka u istim koja rade poi sistemu: znam coveka - daj mu sa prve police, ili kad odje neko nepoznat onda se daje "odozdo"...
Ma najbolji sistem ima ComputerDream. Oni, navodno, od svega u radnji imaju samo po jedan primerak i ako hoćeš da kupiš možeš da kupiš samo taj jedan (koji je po pravilu otvoren itd.). Kao, nemaju mesta u radnji da drže više pa kad prodaju naruče drugi primerak iz magacina. Mislim da sam 4 od 5 stvari koje sam kupio kod njih morao da reklamiram (neke i više puta).

Poslednji put kad sam nešto reklamirao kod njih posle desetak dana kažu mi "u računu vam piše da reklamacije primamo samo u roku od 7 dana". Ajd što je to nezakonito i ne proizvodi pravno dejstvo, ali najveći bezobrazluk je to što u računu ovo uopšte ne piše! I još je momak bio ekstremno bezobrazan, kaže "ja sam prodavac a ne pravnik, moje je da prodajem a ne da znam zakone".

Blizu stanujem pa su mi bili zgodni za kupovinu, ali dosta je bilo. Već duže vreme ih totalno bojkotujem i tako će i ostati.

LePiaf je napisao(la):
... i tako se pokupim i odem, verujuci da mozda ipak nisu toliki licimuri...
Ako moze objasnjenje, sta znaci ta rec? :trust:

PoisonFree je napisao(la):
sto se tice ove garancije od godinu dana, sto za box procesore, sto za msi. Pitanje je da li za to garantuje mb soft ili proizvodjac licno.
Koliko ja znam, postoji varijanta da se umesto recimo 100 procesora sa regularnom garancijom uzme po istoj ceni recimo 110 komada ali bez garancije. e sad, nekima se isplate da prihvate taj rizik i na taj nacin zarade vise para.

Пази, они узму 110 по цени 100, али купцу и даље продају по истој цени...

Ја би то све по кратком поступку :mad:
----------------------------------------------
Скупље ствари увек купујем у једној фирми (нећу да је именујем да не испадне да правим рекламу ) и знам да роба тамо ваља...

Шта рећ за фирму где ти за кулер од 300 динара дају гаранцију ГОДИНУ ДАНА а другде или ништа или недељу дана!

Једном се десило да сам купио робу која је мало зезала (тв картица ), дошао сам, рекао им и власник ми је у року од ОДМА заменио робу (није је ни проверио ) и послао је назад дистрибутеру...

ТО је професионализам!!!

Због ТОГА купујем тамо иако су на сасвим другом крају Београда и треба ми ГСП-ом 5-6 сати до тамо и назад!

pa to ti je iz jednog "smesnog" video klipa u kome lik proziva "licimure" i ostale i nabija Kikindu na....

UVEK RASpakuj u radnji to shto kupujesh i ako neki majmun kaze e pa ne moze ovde da se proba ti reci "alo brate jel ti placash benzin i vecheru ako moram da se vracam"?
Kao mini prodavac hardvera mogu da kazem da sve lelemude koji ne rade svoj posao posteno treba obesiti za jajca. Secikese.
I treba gledati da se ne razmnozavaju budale ( shto se kod nas uvek deshava ).

[Mancha] je napisao(la):
Garancija na Box procesore je 3 godine. Svi procesori se nabavljaju od uvoznika i ne postoji razlog da i kupac ne dobije toliku garanciju.
Sto se tice MSI-a, na graficke karte i ploce je garancija 3 godine, a na optiku i playere 1 godinu.
U garantnom listu pise drugacije jer se stampa iz programa, sablonski, ali u svakom slucaju ako imate bilo sta za reklamaciju javite se i donesite. Trazite mene ako vam bilo sta nije jasno (koliko li sam ovo puta rekao na forumu ;) )
Mancha tebi svaka cast, ali kolege iz prodaje vidis kakvi su kada su coveku prodali CPU i rekli da je garancija godinu dana. Porazgovaraj sa kolegama ili jos bolje sa njihovim sefovima, jer ovako vidis sta se sve dogadja ljudima.

igor2 je napisao(la):
Ne, Jugodata je neprevazidjena :(
Ali moja, mracna, teza je da su kupci odgovorni za to. U stavri mi smo kompjuterski nepismen narod, i zato to i prolazi. I ne samo kompjuterski, mi smo generalno neobrazovani.
Kad se samo setim neke 2001 i debelog sa zlatnim lancem (radnik mbsofta) :(

Je l to bese Boske? ili je on mrsavi?

dammit, davno sam kupovao Mortal Kombat na disketama u starom merkatoru :d

Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):

Ovo je vrlo korektno sa tvoje strane, ali sta ako coveku crkne procesor za jedno godinu i po dana, Mancha otisao u ko zna koju firmu da radi, cela stara ekipa iz MBSofta zamenjena novom i sta mislis sta ce oni da gledaju. Papir koji im covek donese gde pise da je garancija istekla. Tako da, ono sto nema napismeno, crno na belo, ne znam koliko ce da vazi za godinu i po, dve ili tri. A i svi znamo da je sablon najlakse promeniti, mozda uzima 2-3 minuta posla, gde se umesto fiksnog broja za trajanje garancije stavi crta na koju se prilikom prodaje rucno upise trajanje garancije u zavisnosti od robe koja se kupuje.

leksa je napisao(la):
svi znamo da je sablon najlakse promeniti, mozda uzima 2-3 minuta posla, gde se umesto fiksnog broja za trajanje garancije stavi crta na koju se prilikom prodaje rucno upise trajanje garancije u zavisnosti od robe koja se kupuje.

Јес, а ко ће да плати оловке :d

Ово је србија, схвати човече, ови не би дали ни годину дана гаранције да нису обавезани законом :trust:

Најбоље би било да држава направи 3-4 шаблона у које продавци само упишу податке и дају ти.

Тако не би било проблема, а и ако их буде само парир у судницу и покажеш.

Poslednja izmena:
PoisonFree je napisao(la):
postoji sajt sa crnom listom, ne znam da li jos uvek radi. ako se setim linka poslacu.

Koliko mi se cini sajt je u rekonstrukciji.....

Nakon ovakvog posta ... tesko da ce se vecina ljudi ovde odluciti za kupovinu icega u MBSoftu, ja bar necu.

SLI i ATi. Nisam hteo, ali nakon ovoga...

Neko je spomenuo bilateralnu saradnju... :mad:

Mega PC, MSI OEM varijanta. Specifikacije su izmedju ostalog Intel Pentium i Combo ili Super (DVD-RW) drive. Bio u retail prodaji u MB Soft-u koji je davao 1 godisnju garanciju. Cini mi se da je garancija ipak 2 godine u inostranstvu, ali nisam siguran.
Anyway...
Nakon godinu i po, pre nekih mesec dana, dolazim kod jedne gospodje, drugareve mame, pogledam MEGA PC i zaledim se. Unutra, Intel Celeron, originalno prodat sa CD-ROM-om, kasnije zamenjen DVD-ROM-om i HDD Maxtor sa 2MB buffer-a.
Naravno, prodat Windows XP Home Edition, medjutim bez OEM sticker-a, sto ce reci, activation patch, iliti piratska verzija po ceni originala koji je tada kostao.
Ne zelim polemisati sa user-om Mancha, ali, da, u MB Soft-u su joj to prodali.
Da ne napominjem da je zeni kompjuter potreban za firmu, neke od mogucnosti Professional vezije su joj itekako nedostajale.

Poslednja izmena:
MegaPC je barebone, sto ce reci samo ploca napajanje i kuciste, sve drugo se ubacuje po zelji kupca. Neko plati P4 i DVDRW, neko celeron i cdrom.
Sto se tice windowsa, iako ne sklapam racunare sigurno znam da ni ja niti bilo ko od servisera nikad nije imao piratsku Home verziju XP-a. Da je dobila Professional mogao bih da posumnjam (i neko bi zbog toga odmah dobio otkaz), ali ovako znam sigurno (kolege koje sklapaju nisu ni culi za activation patch). Uostalom moze se proveriti sa Microsoftom.
Posalji mi slobodno na PM ime na koji je kupljen racunar pa cu proveriti sve.

Wulfgar je napisao(la):
Ово је србија, схвати човече, ови не би дали ни годину дана гаранције да нису обавезани законом :trust:
Razglabali smo pre o ovome i ustanovili da ne postoji u zakonu stavka koja obavezuje prodavca da daje garanciju na najmanje 1 godine, vec sedam dana, ako se dobro secam. Ali u pravu si, gotovo niko ne bi dao garanciju da ne mora, najvise pod pritiskom kupaca, tj. trzista. Cast (veoma malobrojnim) izuzecima, ne samo u oblasti racunara i pratece opreme.

Vrh Dno