Mogli bi i kod nas da se prodavci ponasaju kao njihove kolege u Kanadi (LondonDrugs, Future Shop itd.). Ovo se ne odnosi samo na prodavce hardvera. Od svake komponente (izuzimam na primer procesore, memoriju...) mogu izdvojiti izlozbeni primerak koji potencijalni kupci mogu gledati, probati, drkati...

a na kraju godine, za pola godine, istu komponentu prodati za pola cene. Ja sam pre tri godine kupio u London Drugs-u u Vankuveru Nikon 4500 CoolPix. Kostao je 1200 CAND (oko 800 evra). Gledam ja pred prodavcem aparat, slikam, okrecem, izvrcem i kazem hocu da ga kupim. Ode preodavac u magacin i nakon dva, tri minuta se vrati i kaze mi da ga trenutno nemaju da dodjem za tri dana. Upitao sam kako nemaju kada ga ja drzim u ruci? On mi je odgovorio da je taj u mojoj ruci izlozbeni primerak i da ga ne mogu kupiti. Druga stvar se tice americko/kanadske zastite potrosaca a tice se toga da bilo koju robu mozete vratiti u roku od mesec dana a da vam vrate pare nazad (kod nekih se roba moze vratiti i nakon godinu dana). Bio sam svedok, kada je jedna kanadjanka vracala dzemper (u Sears-u) nakon deset meseci a djemper bio iznose!!. Naravno, ovo zadnje je izuzetak koje potvrdjuje pravilo. Ono sto je najinteresantnije mi sa mizernom prosecnom platom od 200 evra cutimo i trpimo hostaplere i prodavce koji nas ponizavaju a bogati amerikanci i ini zapadnjaci sa prosekom zarade od 2000 evra vracaju robu ako samo pomisle da su pogresili u izboru (naseli na reklamu,...) i ako su je cak i koristili i ta roba ne predstavlja veliki (kao nama) izdatak za njih.