Šta je novo?

Necete verovati... MB Soft licimuri

Floyd je napisao(la):
bas me zanima gde se postavljaju ti oglasi sa biranim primercima,posto ne vidim trenutno ni jedan(osim mozda polovnih proc.)
aj neka bude da se u beogradu probira i da se nakon toga najlosije komponente salju ostatku drzave(naravno u bg-u mora ostati sve najbolje,a ostali neka crknu), ali opet ne znam sta sprecava da kupis neku od biranih komponenti, mislim ona nije birana zbog beogradjana vec da se utvrde njene mogucnosti
Mozes ti misliti sta hoces ali je realnost takva... i otkud nekome pravo da otpakuje sve box procesore i trazi "birani primerak"??? ostaju samo krsevi, pa onda nema ni 20% o onoj prici da je neki procesor dobar i tako to i jos se lepo overklokuje. Kupio je tako drug winchester 3200+ (def. 2Ghz) koji je "brljao bez obzira na napon na preko 2.1Ghz!!!!! tako da molim te lepo nemoj da se vise raspravlja o tome. Inace doticni CPU je stigao bas iz MB Softa, BOX je bio otpakovan (Box cooler nije bio koriscen, ali je nalepnica na kutiji bila rasecena, dakle probano jer nismo nasli bilo kakav stiker) . U to vreme kada je kostao 200eura nije ih bilo vise od 10-tak u MBSoftu, znaci neko je prebirao i ostalo je samo djubre. Toliko!

Tvrdim da niko ne bira primerke, zadnje sto je bilo birano su dva Bartona za mene i kolegu, tray, pre vise od dve godine. Ja sam za sebe kupio prve na koje sam naleteo: Winchester 3000+, 2600 sempron i 2800 sempron, a mogao sam da biram. Jedini razlog zasto neko moze da naleti na otvoren box je zbog probavanja neke ploce. Za s754 procesorima (a bogami i ostalim AMD) je prilicno velika potraznja, cesto se desi da i uvoznici nemaju jer se odmah rasproda. U takvoj situaciji je elegantnije uzeti jedan kada nesto treba da se proba, pa ga ubaciti u konfiguraciju (naravno procesor je savrseno ispravan, samo sto je radio sat vremena duze, nije nevin, al ***.) nego drzati jedan u servisu, a da kupci cekaju. Uvek se za one koji uzimaju posebno komponentu da neraspakovan, sem u situaciji kada je to poslednji primerak, kao sto je ovde bio slucaj. Kao sto rekoh, greska je sto to nije napomenuto.
Naravno firma nije moja, ali mi bude krivo kad znam da nije zla namera vec greska, a krene pljuvanje.
Ko radi taj i gresi, a ko radi puno i gresi puno. Naravoucenije: kupujte kod neradnika. Ako se pak "za*ebete" pa uzmete kod ovih prvih, greske se naravno i uvek ispravljaju. Direkciju za varanje musterija, inace, nemamo.
Sto se tice stickera na gornjoj povrsini P4, :wall: je bila moja prvobitna reakcija, nazalost s obzirom da sam tad bio u izdvojenom MP servisu, prvi takav CPU sam video tek nakon vise meseci, kad je bilo kasno da se to ispravi. A mislim da znam i ko je dao savet za vise paste. Ni jedan nije otkazao, ali taj magacioner je stvarno bio biser.

Ma Mancha ne sikiraj se, svi znaju ovde na benchu da si uvek raspolozen da pruzis pomoc bilo koje vrste (savet, garancija...). Iako nisam kupac MB Softa (sem par miseva i jednog TT Gianta) meni je to bitnije kod kupovine da tamo radi pouzdana osoba, nego da li je box otvoren ili ne.

[Mancha] je napisao(la):
Tvrdim da niko ne bira primerke, zadnje sto je bilo birano su dva Bartona za mene i kolegu, tray, pre vise od dve godine. Ja sam za sebe kupio prve na koje sam naleteo: Winchester 3000+, 2600 sempron i 2800 sempron, a mogao sam da biram. Jedini razlog zasto neko moze da naleti na otvoren box je zbog probavanja neke ploce. Za s754 procesorima (a bogami i ostalim AMD) je prilicno velika potraznja, cesto se desi da i uvoznici nemaju jer se odmah rasproda. U takvoj situaciji je elegantnije uzeti jedan kada nesto treba da se proba, pa ga ubaciti u konfiguraciju (naravno procesor je savrseno ispravan, samo sto je radio sat vremena duze, nije nevin, al ***.) nego drzati jedan u servisu, a da kupci cekaju. Uvek se za one koji uzimaju posebno komponentu da neraspakovan, sem u situaciji kada je to poslednji primerak, kao sto je ovde bio slucaj. Kao sto rekoh, greska je sto to nije napomenuto.
Naravno firma nije moja, ali mi bude krivo kad znam da nije zla namera vec greska, a krene pljuvanje.
Ko radi taj i gresi, a ko radi puno i gresi puno. Naravoucenije: kupujte kod neradnika. Ako se pak "za*ebete" pa uzmete kod ovih prvih, greske se naravno i uvek ispravljaju. Direkciju za varanje musterija, inace, nemamo.
Sto se tice stickera na gornjoj povrsini P4, :wall: je bila moja prvobitna reakcija, nazalost s obzirom da sam tad bio u izdvojenom MP servisu, prvi takav CPU sam video tek nakon vise meseci, kad je bilo kasno da se to ispravi. A mislim da znam i ko je dao savet za vise paste. Ni jedan nije otkazao, ali taj magacioner je stvarno bio biser.

Bukvalno smo ga "natapali" pastom :D pa brisali i tako 2-3 puta, da bi tek na kraju normalno namazali i montirali. I danas radi bez greske. Dobro pa taj neko nije po Bartonima lepio taj stiker :D

skoro je ortak isao da reklamira kingmax color 512mb zato sto nema bga cipove (6 meseci posle kupovine) ,dali su mu bez ikakvog pogovora kingmax hardcore (bez doplate jer hardcore sada kosta koliko je kostao taj color modul)
Meni su prodali kingmax super ram kao color modul. Fora je sto se roba podize u magacinu pa sam ja platio, uzeo racun i dosao u magacin gde mi covek daje nesto sto nisam kupio. Pritom mi kaze da oni u komercijali znaju da je samo to ostalo i ponudi mi da ih nazovem telefonom i razjasnim to sa njima. Oni mi ponude povracaj novca ili da uzmem to sto ima. Na kraju sam uzeo robu, ali sam trazio da mi vrate razliku u ceni i izdaju odgovarajucu garanciju. Svi su bili maksimalno ljubazni i spemni da izadju u susret ali sam se ja nasetao i izgubio dobrih pola sata. Tada mi je to licilo na varijantu ako prodje prodje, a danas nemam pojma sta da mislim.

Al' jeste li im videlu novu prodavnicu,vaaauuu :zgran:
Cisto da ih malo branim.
Ne znam, ja imam skroz pozitivna iskustva, jedino ne uzimam stvari koje prvo hocu da pogledam(komercijala-magacin komunikacija).
Cak su reklamacije bile super brze, pokvareni megastik je zamenjen novim za 20min!

BozicBata je napisao(la):
Kad smo kod garancija Maxtor je oduvek davao 3 godine garancije na HDD.
Nije tako. Imali su oni razne načine prodaje, pa ako se kupi ovako onda je godinu dana, ako se kupi onako onda je tri... Sad je valjda za sve tri godine.

Pogledaj moj potpis, dva identična Maxtora, kupljena na različitim mestima. Na jedan je garancija godinu dana a na drugi tri. Ne pričam o garanciji koju daje radnja, proveravao sam garancije za oba na Maxtorovom sajtu na osnovu serijskih brojeva.

Pa i u Desk Shopu u YU biznis centru na Asus grafičke daju godinu dana garancije, iako skoro svi ostali (koji su pride i jeftiniji) daju tri, kao što i piše na kutiji...
Mislim da je i Monitor među tim prevarantima...

Poslednja izmena:
mislim da ovaj thread moze da se odnosi na vecinu nasi firmi dali komjuterskih ili ostalih delatnosti, nama je uprincipu cela drzava ovakva.....

a takodje mislim da se malo preteruje o biranju procesora i komponenti jer barem ture procesora vecinom dolaze sa isitim ili slicnim stepingom i iako sigurno ima razlike u OC mogucnostima primeraka, skoro je nemoguce da je neko odabrao vrh primerak a da ostali iz ture djubre

[Mancha] je napisao(la):
Naravno!
Kingmax nazalost stize bez kutijica, tacnije po 50 ili 100 komada stizu u jednoj plasticnoj kutiji koja ima "lezista" za memorije. Slazem se da bi bilo bolje pakovati u kutijice ili antistatic kesice, mada ni ovako nikad nije bio niti jedan problem

No!?
Kako je onda moguce to da sam u Madjarskoj kupio SuperRam u box pakovanju (sa knjizicom sve zajedno)? Tamo je i Hardcore bio full pack, a cene opet nize nego u MB Soft-u.
Nesto tu ne stima...

p@r@d0x je napisao(la):
Slazem se sa vecinom usera. Sta mislite zasto je AMD uveo box procesore??? Pa sigurno ne zato sto su ljudi po firmama "slucajno" isprobavali CPU-ove?! Sta oni koji djavo ima da provjeravaju fabricki zapakovan procesor? Da nece ti strucnjaci da otkriju mozda da nije ispravan, a iz fabrike je izasao sigurno testiran?

Vise sam se iznervirao zbog tih stavova da to nije bitno, nego zbog zbog cinjenice da su ga oni otvorili. To ce morati da mu zamijene, jer stvarno nema smisla.

@LePiaf Javi sta si uradio.

Slazem se s tvojom konstatacijom. Ipak, daleko je ovo od normalne drzave pa tako oni nece popiti nikakvu kaznu nego ce nastaviti po starom. Fora je da te izmore ko Compart mene i kraj :(

video sam neki dan da se otvorio u ns... eto meni prilike za negativna iskustva |>>
shalim se naravno... ako budem imao negativna iskustva nece ta radnja dugo |>>

sto se procesora sa stikerom tice |))))
video sam ja to jednom, ali ipak sa donje strane (mislim da je bio barton) i bio je tray procesor... mislim zasto bi to neko radio sa box procesorom, ionako garancija vazi samo uz kutiju na kojoj ionako pise i broj i sve po redu, pa ako bas mora moze na nju da se zalepi...
neko mi je bio napisao nesto na prethodni a64 box, naravno to sam obrisao cim sam prvi put menjao pastu, tolko o tome |>>

e sad lepote uzimanja iz pina... moj novi proc je dosao zapakovan, zalepljen, sve originale.. isto tako i grafa i ploca... grafa je imala lose montirano hladjenje (kontra okrenut konektor |PP ), pa je vracena u servis i zamenjena isti dan (ova je stigla otpakovana i probana |)) e sad proc je mozda dobar primerak, al plocu tacno da sam birao ne bih nasao goru |> bad luck, ili bad proizvodjac ili oba, tako da mi dzabe proc|>
negativna strana medalje je sto dok ste vi pricali kako je a64 939 <140eu, ja sam moj platio 170+ i sto sam za plocu morao da uzmem msi, za iste pare ko sto vi u bg uzimate dfi, al bar znam da su komponente netaknute |P
sve ima svoje zasto...

Poslednja izmena:
jedan mali offtopic.
zar se vama iz ns-a ne isplati vise da date 10e za put do bg-a i uzmete komponente koje vam tamo nisu dostupne nego da kupujete skuplje i ono sto ne zelite u ns-u?

Može i u NS-u da se kupi po cenama iz BG-a pa i jeftinije, samo treba znati gde kupovati.

PoisonFree je napisao(la):
jedan mali offtopic.
zar se vama iz ns-a ne isplati vise da date 10e za put do bg-a i uzmete komponente koje vam tamo nisu dostupne nego da kupujete skuplje i ono sto ne zelite u ns-u?

Ne! Neka fala :mad:

Takodje...
dovoljno jednom da nesto vracam na garanciju da mi se cela zaje... ne isplati... a i vec sam pisao kolko nemam vremena OVDE da odem da kupim sta mi treba, a kamoli do bg da idem...
ima nas i koji radimo za to sto kupujemo...

chak ne morate ni da idete do BG-a uvek neko od nas moze da vam posalje to poshtom ;)

Poslednja izmena:
@danijel00
kakav je to odgovor, "ima nas i koji radimo za to sto kupujemo"??? Hoces reci da mi ostali dobijamo za dzabe?
Ali, firme koliko ja znam rade i subotom, a kao sto i animaN rece, uvek neko moze da posalje postom (post expresom), tako da cela ta prica kako ne mozete da nabavite komponente nije na mestu. Verujem da svako moze da nadje pola dana slobodno da dodje i kupi sta mu treba. a mislim da za razliku od 30e u procesoru mozes da pokrijes 3 dolaska do bg-a, (kupovinu + eventualnu reklamaciju).

Di je razlika Eur 30 za procesor? Koji? Kad? Di? To je preterivanje. Ali ajde nek i bude Eur 30. Sta ondak sledi? Evo ovo:

NS-Bg u dva pravca 150 km + 20 km po gradu = 170 Km. Moj Ford popije 14 l benzina = ca. Eur 13. Par sati za parking - Eur. 1. Pojesti 1 picu (330 din) + 1 kafa (85 din) + casa soka (100 din).....skupa Eur. 6. Posto naravno ne idem sam jer je glupo, a ako se treba parkirati u onom haosu uvek treba 1 u autu da moze pomeriti kola ako zatreba i sl. - jos Eur 6 za devojku ili brata... Dakle, skupa ispadne Eur 20 ili Eur 26 - u zavisnosti dali idem sam ili vucem jos nekog. I, naravno, IZGUBIM PO DANA ILI CEO CAK. Koliko to vredi????? USTEDA = ne NULA nego --------minus :) Plus toga ako jedared nesto crkne - puko ko zvecka.

Eto to je prvi razlog zasto kupujem u NS.

Eee, to je bilo ono materijalno objasnjenje. A ono najvaznije - zivce u saobracaju - to je zdravo skupo i nebi da ih trosim ovako rano :) Kogod je iz NS iso u BG zna o cemu pricam.... Naravno 1400 din vam pacovi sa parkinga prikrpe ako zakasnite 1 min (60 sec) - setaju ko nesveti sa onim PDA-evima i lupaju kazne.... Al to ako ipak negde uspes da se legalno parkiras u centru :) Inace pauk radi 00-24h a parkinga nema... a ja nemam bg table pa prvi pudem transportovan na onu ledinu na NBG.....

ZATO JA VOLEM NOVI SAD !

Laku noc i prijatno! :)

Nagy je napisao(la):
Di je razlika Eur 30 za procesor? Koji? Kad? Di? To je preterivanje. Ali ajde nek i bude Eur 30. Sta ondak sledi? Evo ovo:

NS-Bg u dva pravca 150 km + 20 km po gradu = 170 Km. Moj Ford popije 14 l benzina = ca. Eur 13. Par sati za parking - Eur. 1. Pojesti 1 picu (330 din) + 1 kafa (85 din) + casa soka (100 din).....skupa Eur. 6. Posto naravno ne idem sam jer je glupo, a ako se treba parkirati u onom haosu uvek treba 1 u autu da moze pomeriti kola ako zatreba i sl. - jos Eur 6 za devojku ili brata... Dakle, skupa ispadne Eur 20 ili Eur 26 - u zavisnosti dali idem sam ili vucem jos nekog. I, naravno, IZGUBIM PO DANA ILI CEO CAK. Koliko to vredi????? USTEDA = ne NULA nego --------minus :) Plus toga ako jedared nesto crkne - puko ko zvecka.

Eee, to je bilo ono materijalno objasnjenje. A ono najvaznije - zivce u saobracaju - to je zdravo skupo i nebi da ih trosim ovako rano :) Kogod je iz NS iso u BG zna o cemu pricam.... Naravno 1400 din vam pacovi sa parkinga prikrpe ako zakasnite 1 min (60 sec) - setaju ko nesveti sa onim PDA-evima i lupaju kazne.... Al to ako ipak negde uspes da se legalno parkiras u centru :) Inace pauk radi 00-24h a parkinga nema... a ja nemam bg table pa prvi pudem transportovan na onu ledinu na NBG.....

ZATO JA VOLEM NOVI SAD !

Ha,ha,ha. al si ovo dobro napisao, pogotovo za pauka. :D
Tako je, ne isplati se ici za BG zbog razlike od 10-15e, jer nisi nista ustedeo.
Isplati se:
-ako ides sa nekim, pa mozda ne placas gorivo
-ako ti neko iz Bg posalje nekim jeftinim/sigurnim putem

A da ne skrenemo puno sa teme, imamo sad vec i mi MB Soft u NS, pa cemo da vidimo kako se ovde ponasaju. :)

Ne mogu da stignem ni do tog ns mb softa da odem |[, a bg da ne pominjem...

@posion komentar da neko radi se odnosio na to da onaj ko radi NEMA ceo dan da izgubi u bg da bi "ustedeo" 10eu... a sto se reklamacije tice rekoh kako volim da mi se resi reklamacija, ODMAH!
lepo vam Nagy rekao...

Nagy je napisao(la):

ZATO JA VOLEM NOVI SAD !

Ej pazi sad.100(180 je do BGa) dinara za voznu kartu do Stare Pazove(a ides do Beograda jer kondukter nema pojma dokle si ti kupio kartu, a i boli ga d***),ali pre toga si zvao sve zive oglase da vidis gde je sta najjeftinije.Onda kad stignes u grad kupis jednu kartu za gradski i dok se vozis stojis blizu onog s**** za overu karte u slucaju kontrole.E kad si se lepo nasetao, navozao i naravno nakupovao sednes u voz za nazad i das kondukteru 100 dindzi da ima da popije nesto i on je srecan, a verujem i ti posto si za 200 din otisao i vratio se iz BGa, i naravno ustedeo na komponentama. Tako radimo jedan drug i ja.Pa razmisli malo.

@jovcov: još ako mu uspe da drpi komponentu, mašala...

Elem, nov si na forumu moguće da nisi upoznat ali nelegalne radnje se ne podržavaju, a može se desiti i da budeš ispljuvan.

@zokish

Uh, sram ga bilo svercuje se i jos savetuje druge da to rade. 'Ajde da ga kamenujemo. :S:

Daj covece, nemoj ici u krajnost, ti to kao nikad nisi radio. :trust: Sta ce neko da ga popljuje sto se svercuje u prevozu ili ce modovi da ga banuju vaspitno na mesec dana sto eto to pominje?

Poslednja izmena:
Ma nisam ja cvećka, ali ovde treba (po meni) savetovati legalne primere poslovnosti.
Ne znam da l' se sećaš kad je neki lik ovde otvoreno postovao kako je maznuo komponentu a ona nije radila kako treba pa se raspitivao u vezi reklamacije bez računa... :S:

Za taj slucaj si 100% u pravu i svako normalan se slaze sa tim, ali mislim da si prestrog sto se tice svercovanja u busu.

preteraste ga maksimalno. Ja sam jovcov komentar shvatio kao dobar odgovor na Nagy-in post. Jednostavno iz krajnosti u krajnost. Realna varijanta bi bila nesto u sredini, sednes na bus od ns-a do bg-a, u bg-u kupis sta ti treba (pod uslovom da si prethodno proverio gde treba da kupis) i ne mozes da izgubis vise od 6 sati na sve to. Ako sednes na rucak, na kafu (ono oko parkinga je cista glupost, inace zivim u samom centru bg-a pa sam prilicno dobro upoznat sa situacijom) hvala bogu da ces izgubiti ceo dan, ali onda razmisli kojim si povodom dosao. Takva akcija te izadje 10e.

@danijel00
valjda se nadje i neka subota pre podne koja nije radna pa da tada dodjes do bg-a?

jovcov je napisao(la):
Ej pazi sad.100(180 je do BGa) dinara za voznu kartu do Stare Pazove(a ides do Beograda jer kondukter nema pojma dokle si ti kupio kartu, a i boli ga d***),ali pre toga si zvao sve zive oglase da vidis gde je sta najjeftinije.Onda kad stignes u grad kupis jednu kartu za gradski i dok se vozis stojis blizu onog s**** za overu karte u slucaju kontrole.E kad si se lepo nasetao, navozao i naravno nakupovao sednes u voz za nazad i das kondukteru 100 dindzi da ima da popije nesto i on je srecan, a verujem i ti posto si za 200 din otisao i vratio se iz BGa, i naravno ustedeo na komponentama. Tako radimo jedan drug i ja.Pa razmisli malo.

Uzivancija - ko u dobra stara vremena, kad smo cekali u redu za zejtin.
Pa imas minimum 5 sluzbi za koje ja znam koje ce to da ti donesu ako porucis telefonom i jeftinije ce te izadje !?

Poslednja izmena:
Sto se tice sluzbi koje donose ja ih obilno koristim, ja sam iz Negotina 300km od Beograda, mali grad slaba ponuda kad nesto hocu da kupim put do bg-a mi se ne isplati ali zato kurirske sluzbe Post Express, City Express i sl odlicno rade posao a ne izadje ni 10e. 700 din me kostalo donosenje kucista TT Armor iz Bg-a do Negotina a toliko je karta u samo jednom pravcu. Jedino za reklamacije je nezgodno to je jedini razlog kupovati u svom gradu

Nazad
Vrh Dno