Šta je novo?

Necete verovati... MB Soft licimuri

Na otvaranje kutija nije otporan ni Imtel, izgleda. Nedavno sam kupio skupu, barem za mene, komponentu. Tek kuci sam provalio da je paket ocigledno otvaran, jer su neke od kesica unutra izbusene prstima, a safety seal na kesi te komponente takodje vec оdlepljen. Nemam prigovora na rad komponente, niti nesto nedostaje u paketu - ali je ipak otvarano. Da ovo ne bi bila anti-reklama, moja iskustva sa pomenutom kucom su do ovog slucaja bila krajnje pozitivna.

Da otvore proizvod( a nemaju prava) da bi stavili neki sticker, a usput ti marnu ide kabel iz kutije, (posto si dobio dva, a ne trebaju ti), dve igrice koje si dobio/platio uz graficku, "testiraju procesor". Valjda nas smatraju ovcama po default-u. A usput, zive i rade u zemlji Srbiji gde su takve stvari dozvoljene.

Elem odem ja da kupim NOV Tv, model/cena odgovaruju, i resim da ga uzmem. Prodavac poceo da pise garanciju i sl. a kolega njegov uzeo da mi skida TV sa police, gde je radio od 08-20h ko zna koliko dana, i stavlja isti u kutiju. Nisam mogao da verujem. Naravno zapakovani NOV su imali u magacinu, ali ja nisam vise hteo da cujem za njih. Ako kupim NOVU paklu zvaka hocu da bude ne otpakovana, pa makar i fabricki falie dve zvake u istoj.

Setimo se samo mog sluchaja sa MSI NF4 SLi :)

Znachi, smejurija...Nekako stichem utisak da je Mancha jedini normalan lik u celoj prichi...

Jeste glupa fora to sa "programom" koji pise 12 meseci (ako se ne varam). I na Logitech ide 3 godine, ali za AMD pise da je 1 godina i u cenovniku :zbun:

Inace, jedini problem koji sam imao sa MBsoftom (a da mogu sada da ga se setim :)) jeste sa Ati Radeonom 9600XT, gde mi je receno (a i u cenovniku pise) da se dobijaju neki diskovi sa igrama. U kutiji od diskova ni traga ni glasa, ja posaljem mail da pitam (informativno, igre mi nisu potrebne), na mail mi odogovri Mancha (ili neko sa njegove adrese) i kaze "proveri sta pise na stickeru na kutiji, to je merodavno".....dobro, stvarno ne pise, ali ja taj sticker vidim tek kada uzmem komponentu, a vec sam je platio i u cenovniku pise da stizu i igre...

Sto se otvorenog CPU-a tice, prodavci ih neretko otvore da bi zalepili svoj sticker, bez obzira na serijske brojeve...

Mislim da je to stvar kulture i mentaliteta naseg naroda. Kad se vratis nesto da reklamiras, prvo sto urade je da pokusaju da te nabede da si se ti nesto za*ebao i da je sve zapravo tvoja greska. Bilo gde da odete, da reklamirate pokvareno mleko kome je istekao rok trajanja, pokvaren toplomer u apoteci(npr. da je normalno da imas telesnu temperaturu 35 stepeni - stalno :d ) ili uredjaj od par stotina evra. Sve sam to doziveo, uz univerzalan obrazac ponasanja prodavaca.
Jedini nacin je da se bude otresit i bezobrazan - odmah otvaranje robe na mestu kupovine bez razmisljanja da li ce neko nesto da kaze...
Srbijo, najlepsa bajko, Srbijo, oce i majko...
:d

Ima dosta ljudi koji imaju neke veze u comp. shopovima, i kao takvi imaju privilegije, da npr. probaju nekoliko kom. recimo gf6200 u nadi da che pronachi onaj koji se otkljuchava i/ili dobro klokuje ,shto radi sebe shto radi "extremnih primeraka". I tako nastaju otvorene kutije i primerci koji su probani, u najboljem sluchaju. U najgorem, korishteni.

Ja mislim da su oni koji prodaju mnogo vispreniji od onih koji reklamiraju. Cak mislim da ta vrsta kulture, normalne reklamacije robe, kod nas nije razvijena iz ociglednih razloga (prosli smo kroz jedan period iza koga su ostali samo blago receno nekultura i neprofesionalnost). Ali da ne idem u offtopic i dalje sirim temu ispricacu samo jedno moje iskustvo sa doticnom firmom. Kupio sam Athlon XP 2200+ Thorton ali tray. Ta zgrada u Brankovoj i nije tako tragicna. Mislim da sam vec pisao na forumu. Mladic mi je, dok sam ga ja gledao zbunjeno, "zarolao" procesor u spuzvu i obmotao gumicom i tutnuo u ruku (mozda je i neka koverta bila tu, sad ne mogu da se sjetim). Da li treba napominjati da je zbog ove vrste "ambalaze" par nozica na procesoru bilo iskrivljeno?

Eh, to su bili oni slavni dani procesora u tray varijanti.. good old days :D

[Mancha] je napisao(la):
U garantnom listu pise drugacije jer se stampa iz programa, sablonski, ali u svakom slucaju ako imate bilo sta za reklamaciju javite se i donesite. Trazite mene ako vam bilo sta nije jasno (koliko li sam ovo puta rekao na forumu ;) )

Ja sam prije nekih 15-20 dana uzeo u MB Soft-u 2×512MB KingMax- Hardcore DDR500. Isto popodne kad je i stigao kontingent opreme. Malo sam se iznervirao zbog Megi i podizanja cijene u međuvremenu, ali ajde... Memorija mi je trebala, tako da sam samo platio, pokupio i otišao. Memorija je stigla umotana u one tanke crne ploče od spužve i učvršćena gumicom! Tako mi lik u magacinu tutnu u ruke i to je to. Mislio sam da pitam: "A kutijica?", ali sam odustao...

PS: Nešto me izgleda kara ta memorija, ali to još moram detaljno da ispitam. Ako bude nekih definitivnih problema, ja ću da ti se javim Mancha-o. Može?

Pozdrav.

Nema veze sa kompjuterima, ali evo sta se meni desilo

kupim sector sat, i posle jedno 2 meseca sat pocne da se magli iznutra.
Odnesem ga u servis i objasnim u cemu je problem.
Pritom me ona riba pita kao - a jel si se ti kupao sa ovim satom (koj je BTW vodootporan do dubine od 100m)
-nisam, a i da jesam ne vidim problem?
-a pa znas od tople vode hoce da se... bla bla bla (ja to iskuliram...)

dolazim posle nedelju dana da podignem sat. Uzmem ga, i ostanem u gradu (imao sam neka posla)
Posle bukvalno 30min sat se ponovo zamagli.

odem tamo - i ostavim sat.
Pritom mi serviser sere kao ti si kriv bla bla bla...
necu da se nerviram, mislim se... odgovorim mu nesto i izadjem

Na kraju kad sam 2 put dosao da ga podignem onaj serviser mi drzi lekciju kao - ako hoces da ti traje sat moras da ga pazis... trebalo bi da ga skidas kad peres ruke itd!!

...onda sam udahno jako, i skinuo sam sako, i doslo je do prekida filma...

castor je napisao(la):
Ako bude nekih definitivnih problema, ja ću da ti se javim Mancha-o. Može?

Pozdrav.
Naravno!
Kingmax nazalost stize bez kutijica, tacnije po 50 ili 100 komada stizu u jednoj plasticnoj kutiji koja ima "lezista" za memorije. Slazem se da bi bilo bolje pakovati u kutijice ili antistatic kesice, mada ni ovako nikad nije bio niti jedan problem

Znaci jos malo pa nece biti osobe na ovom forumu koja nije imala problema sa MBSoft-om? Strasno :)

kupim sector sat, i posle jedno 2 meseca sat pocne da se magli iznutra

Ja da sam takav baksuz, ne znam sta bi radio... Jedino mi nije jasno, odakle obraza njima u servisu da ti kazu da treba da skidas Sector kad peresh ruke??? Pa nisi kupio Q&Q onaj od 500din... dakle, stvarno...

Kostolomac.TK je napisao(la):
Znaci jos malo pa nece biti osobe na ovom forumu koja nije imala problema sa MBSoft-om? Strasno :)
Ja nisam imao problema sa MbSoft-om jer nisam kupovao kod njih,ali ko zna...
Athlon XP sam dobio umotan u najobičnij beli papir. Donosi čovek procesor onako skroz go i na moje zaprepašćenje ga zamotava u papir. Došlo mi da mu kazem: pa nije to burek čoveče. To je bilo pre jedno dve godine. Firma na Dorćolu ali neću da pominjem ime.
A u jednoj firmi u Žarkovu sam kupio ''Samsung'' memoriju (rekli samsung a ono samo samsung chip-ovi a ko zna ko je sklapao) onako : 'Evo ti' golo bez ičega (nisu imali ni papir da umotaju :smash: ). Memoriju sam istog dana morao da zamenim jer nije mogao win da se instalira sa njom, bio je error za error-om. Ko zna koliko je puta pala na zemlju pre nego što je stigla kod mene.

Ako je taj MBsoft firma koja je nekad bila u Beogradskoj (41?) i davala oglase za sw i hw za atari (u potpisu oglasa stajala i titula dipl.ing. "Pera Peric"), onda sam i ja pocetkom devedesetih uzeo od njih ganc novu 486 VLB plocu, AMD DX2-80 i WD od 420MB na kojem je bilo virusa. Eto, cisto da ih sa'ranim do kraja :D

Ma kakvo bre otvaranje BOX pakovanja! Pre godinu dana stigne nam u firmu P4 3GHz, BOX sa stikerom MBSoft na procesoru. Od gore, na povrsini gde treba da nalegne cooler, i to da je mali stiker, neee... veliki, prekrio pola povrsine.
Zovemo i pitamo:
Sta da radimo?
Kazu pitajte servis.
Oni kazu ni slucajno ne skidajte, ode garancija.
Pa sta da radimo?
Namazite dobro pastu, Intel je to, radice!
Mislim jeste radilo, ali nikome nije bilo svejedno, natapali smo nalepnicu pastom da "povuce" u sebe, pa tako nekoliko puta, i tek onda montirali. Pola procesora "izolovano", a pola OK. Strucnjaci ili bezobrazluk, procenite sami.
P.S. Da li ste primetili da je u NS-u tesko naci dobar primerak Venice A64 (nekada bio slucaj sa winchesterom), drugar je menjao vise komada i jedva nasao venice koji radi na 2.5Ghz kada se dobro podigne napon? Pa naravno kada se skoro sve prebere u BG-u, pa posle puni oglasi "biranih komada", a BOX pakovanja stizu otvorena (presecene nalepnice), a nikakvi stikeri nisu lepljeni??? Sva sreca pa kod Simbeta uvek moze da se nadje sta treba ;)

Kostolomac.TK je napisao(la):
uopste nije bitan procenat ljudi koji su imali problem u mbsoft-u,vec koliko puta je to bilo na stetu kupca
koliko vidim svima su eventualni problemi reseni....
nije u redu anatemisati firmu,imaju veliki promet i naravno da ce biti vise gresaka kod njih,bitno je da uvazavaju reklamaciju i nadoknadjuju stetu u trenutku
skoro je ortak isao da reklamira kingmax color 512mb zato sto nema bga cipove (6 meseci posle kupovine) ,dali su mu bez ikakvog pogovora kingmax hardcore (bez doplate jer hardcore sada kosta koliko je kostao taj color modul)
nazvani su licImUrima(xaxaxa...ne prihvatam izgovor da je greska u kucanju) a najnormalnije su ponudili povracaj novca nezadovoljnoj musteriji(slazem se da nije u redu prodavati otvarane i koriscene stvari kao nove)

[Mancha] je napisao(la):
Naravno!
Kingmax nazalost stize bez kutijica, tacnije po 50 ili 100 komada stizu u jednoj plasticnoj kutiji koja ima "lezista" za memorije. Slazem se da bi bilo bolje pakovati u kutijice ili antistatic kesice, mada ni ovako nikad nije bio niti jedan problem

mozda sam te loshe quoteovo ali... Mancha jako si fer na forumu svima si tu da pomognesh, kad neshto zatreba u vezi mb softa. samo u ovom threadu videh par puta "ako neshto treba zovite mene sredicemo" i sl. da ti se ne chini da se previshe cimash ? nije to valjda tvoja lichna firma ?

I ja imam 50-50% iskustvo sa MB Softom, Kingmax memorije su odlicno radile osim sto sam i dobio na ruke bez icega, nema veze.
Lose iskustvo:
Jednog dana zovem ja, nigde nema Sempron 64 2800+. Osim u MB Softu. Pozovem, pitam da li imate 64-bitni sempron 2800+, kazu imaju, jeli 64-bitan, jeste... Rezervisite mi ga dolazim za pola sata.
Dodjem ja, platim, odem u servis, oni mi daju Sempron i onako usput pitam da potvrdim da je BX, a oni, pa noje BX nego B0 ?!?
WTF?!
Pa lepo sam pitao preko telefona da li je 64 bitan, a ovi u servisu mi kazu, ovi u komercijali nemaju pojma sta mi imamo u servisu?!?
Vratim se kod devojke u komercijalu i objasnim, a ona ni pet ni sest, pa mi nismo rekli da imamo 64 bitan?!?
Kako kad sam 2 puta pitao?
Uzmem pare i uopste ne kupim.

Mancha nije uopste kriv u celoj prici. On je izgleda samo decko koji tamo radi i koji zeli da pomogne ljudima. A niti on niti bilo koji radnik u firmi verovatno ne mogu da uticu na generalno losu poslovnu politiku firme. Mada verujem da nisu samo oni takvi. Sad je pokrenut thread o njima pa smo svi osuli paljbu. Cekajte da se neko sa losim iskustvom iz druge firme pojavi, mislim da ce se desiti ista stvar. Mada velik broj ljudi u Srbiji je kompjuterski neobrazovan i verovatno da su prodavci to uocili pa se zato i desavaju ovakve i slicne stvari. Pa kada ih neko ko se malo razume, nagazi, odmah dolazi do ovakvih problema.
Kad smo kod garancija Maxtor je oduvek davao 3 godine garancije na HDD. Tek od pre jedno 2 meseca su se pojavile neke firme koje postuju garantni rok u celosti. A kod vecine je i dalje godinu dana.....
Pozdrav za Manchu

GoranM je napisao(la):
.... Pa naravno kada se skoro sve prebere u BG-u, pa posle puni oglasi "biranih komada.....
bas me zanima gde se postavljaju ti oglasi sa biranim primercima,posto ne vidim trenutno ni jedan(osim mozda polovnih proc.)
aj neka bude da se u beogradu probira i da se nakon toga najlosije komponente salju ostatku drzave(naravno u bg-u mora ostati sve najbolje,a ostali neka crknu), ali opet ne znam sta sprecava da kupis neku od biranih komponenti, mislim ona nije birana zbog beogradjana vec da se utvrde njene mogucnosti

Floyd je napisao(la):
uopste nije bitan procenat ljudi koji su imali problem u mbsoft-u,vec koliko puta je to bilo na stetu kupca
koliko vidim svima su eventualni problemi reseni....
nije u redu anatemisati firmu,imaju veliki promet i naravno da ce biti vise gresaka kod njih,bitno je da uvazavaju reklamaciju i nadoknadjuju stetu u trenutku
skoro je ortak isao da reklamira kingmax color 512mb zato sto nema bga cipove (6 meseci posle kupovine) ,dali su mu bez ikakvog pogovora kingmax hardcore (bez doplate jer hardcore sada kosta koliko je kostao taj color modul)
nazvani su licImUrima(xaxaxa...ne prihvatam izgovor da je greska u kucanju) a najnormalnije su ponudili povracaj novca nezadovoljnoj musteriji(slazem se da nije u redu prodavati otvarane i koriscene stvari kao nove)

licimuri je namerno napisano, kao shto je neko spomenuo gore :) citirao sam lika Savu iz dositejeve 19-21 Kikinda kome se sept'chka jama prelila :) Dakle, jesam ih pokudio, i sa razlogom, da, jesu mi ponudili zamenu procesora (koji nemaju) i vracanje para. NE, ne treba to da rade uopshte, pa makar i hteli da isprave kad urade. Jesam ih i pohvalio shto se tiche ljubaznosti preko telefona i ekspeditivnosti shto se tice placanja. I sve bi bilo u redu dalje da magacioner nije 3 puta spomenuo da je garancija godinu dana :) pa se posle povela pricha i o tome. Ne verujem ni da su najgori i da su jedini koji imaju ovakve gafove, shto su ljudi posle i potvrdili (nazhalost).

cyah
LePiaf

Jos samo da ste se ovoliko korisno raspisali i doprineli u drugim temama, gde bi nam kraj bio...

mitnick je napisao(la):
Setimo se samo mog sluchaja sa MSI NF4 SLi :)
Da se bas i ne podsecamo, jos uvek me podilaze zmarci kad se setim... al' ako bas insistiras, eno ti link na prvoj strani.
mitnick je napisao(la):
Znachi, smejurija...Nekako stichem utisak da je Mancha jedini normalan lik u celoj prichi...
I meni se cini... samo, problem je u tome sto Mancha radi u servisu, a ne u maloprodaji.

Poslednja izmena:
Mancho, hvala. Moram još da to detaljno provjerim pa se onda "čujemo". Ako bude trebalo, naravno...

Cekajte ljudi pa niko nije ni napao Manchu. Ovde su neki pojedinci koji iskoriscavaju svoj polozaj u toj firmi i ruse njen ugled. Da neki serviser ili prodavac tamo nije gramziv da sebi izvuce dobar primerak ploce, procesora ili memorije svega ovoga ne bi ni bilo.

Poslednja izmena od urednika:
LePiaf je napisao(la):
...licimuri je namerno napisano...

ok...nisam ispratio to gde je objasnjenje za licimure

LePiaf je napisao(la):
... NE, ne treba to da rade uopshte, pa makar i hteli da isprave kad urade...

slazem se da ne treba da se prodaje takva roba bez obzira sto nece praviti nikakav problem ako dodje do reklamacije zbog toga pa makar to bio poslednji primerak u magacinu
jednogodisnja garancija na box je skandal, a razlog o vec odstampanim garantinim listovima je totalno neprimeren...mislim ima li sanse da prosecan srpski kupac zakuca na vrata mbsofta ako mu posle 13 meseci rikne procesor,ja ne vidim ni jedan razlog da reklamira isti jer mu u garantnom listu pise 12 meseci

Ma ta garancija za BOX procesore od jedne godine je za ljude koji ne prate zbivanja na hardverskoj sceni ili manje vise uopste i ne znaju sta znaci BOX varijanta. Pa gde prodje prodje. A izgleda da uglavnom prodje cim oni tako rade i opstaju na trzistu..A u slucaju da ne prodje tu je objasnjenje o "sablonski" stampanim garancijama :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno