Šta je novo?

NBS - Sistem instant plaćanja

Мук у НБС-у,нема хвалоспјева и конференције за штампу?:D Сад ће их Јоргованка притиснути,коначно,за све паре.
Да ли је иједна банка испоштовала рок?

Evo šta je viceguvernerka Dragana Stanić u prepisci od pre par dana napisala u vezi plaćanje skeniranjem QR code-a i da li banke imaju spremne mob app.

Poštovani, imaju spremna rešenja ali će se puštati u produkciju kad NBS odobri sve pojedinačno kako bi servis za krajnjeg korisnika do prodajnog mesta savršeno funkcionisao, jer je instant specifičan u smislu da obe strane (banke) moraju međusobno odlično funkcionisati, dakle svaka banka sa svakom kod svakog trgovca, jer je broj kombinacija toliki.... Dakle, sve ide po planu

E sad po kom planu to mi nije jasno kada je rok bio 1.4.19

Poslednja izmena:
Info od insajdera...u vezi IPS i QR plaćanja.

Sistem funkcioniše. Oni imaju aplikacije u ponudi u skladu sa rokom potpuno ali će ih davati korisnicima i trgovcima masovno kada mi odobrimo, odnosno kada budemo zadovoljni u svim njihovim ukrštanjima (27 banaka, svako može da se ukrsti sa svakim) i brzinom i korisničkim iskustvom (što manje klikova itsl...).. laboratorija je u toku i oni su svi već dobili instrukcije od nas šta treba da koriguju i ubrzano to rade. Kad se ovakve stvari puštaju u produkciju prvo se uvek kreće sa friends and family modom, zbog opreza i finih podešavanja a nakon toga masovno ka svim korisnicima.

To i dalje nema veze sa probijanjem roka...

Šta reći...biće valjda uskoro...a to za probijanje rokova pa to smo valjda navikli...kod nas je to normalno.

Омиљена спортска дисциплина политичара је лицитирање са датумима,што је у овом случају.Није ни битно чекање,већ то што не испуњавају оно што сами кажу,а нико их није тјерао на то,без икакве одговорности и посљедица.Банке су имале период привикавања и толеранције и опет ништа.Тако је како је,навикли ми или не,нажалост.

Da su imali rok od 5 godina da sve utegnu, i taj rok bi probili,jer su de**li.

A vidim i Intesa poštuje rokove....plaćanje još uvek ne radi...

hahahaha...
Izvinite sto sam neupućen, koja je fora sa BI na kraju, što ona ima poseban tretman?

F1

Jer je najveci bankarski sistem kod nas, i fizicki ne mogu da zavrse.
Ili se tako podmicuje neka grupa koja im "radi softver, a bas se ima posla".

Vojvođanska postoji još koji dan.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Kako misliš postoji?

Nastaviće da koristi to ime.

https://www.voban.rs/media/3428/1_op%C5%A1ti-uslovi-poslovanja-krovni-final.pdf

lGbvdo0.png

na toj listi se nalazi 27 imena od kojih trezor nije klasicna banka, znaci 26 banaka je u IPS sistemu

U Srbiji deluje ukupno 27 banaka, ergo jedna fali :)

https://www.nbs.rs/internet/latinica/15/linkovi_banke2.html

Svi znamo ko fali :)
Ne baš. [emoji6]

Na tom spisku (ko je u IPS-u) ima 27 imena. Minus Trezor i NBS, to je 25 banaka.

U Srbiji ima 27 banaka, dakle fale 2: Intesa i Vojvođanska.

Pre sat vremena (nedelja 11h) sam probao da prebacim neku siću instant sa svog računa u Telenor banci na sestrin račun u Intesi i mamin račun u Vojvođanskoj. Obe transakcije su "na čekanju". Ni "i" od instant plaćanja tu nema. Obe transakcije će biti izvršene u ponedeljak.

Za Intesu ne znam kada će se priključiti IPS-u (verovatno ni oni sami ne znaju [emoji1787]), a Vojvođanska će pretpostavljam biti automatski priključena 26.04. nakon pripajanja OTP banci (koja je već u IPS-u).
Vojvođanska postoji još koji dan.
Do 25, vec 26.04 postaje OTP banka.

Zato sto ih je pre 6 meseci kupila otp banka i 26 postaju zvanicno otp banka.
Ne. Otp banka (sa integrisanom Vojvođanskom bankom) od 26.04. nastavlja da posluje pod imenom Vojvođanska banka. [emoji2962]

Poslednja izmena:
Pa iz RF ne moze IP, osim ako se plati :) A inace su im besplatna placanja.

To je kao da je nema trenutno ;)

@salecg

Šta mi nije jasno? Čemu se čudim? LOL

Sve mi je jasno. Ne čudim se ničemu. Samo odgovaram Ninoslavu na post da nije samo BI još uvek izvan IPS-a, već i VOBAN.

Poslednja izmena:
Pa poslao si uplate kao instant, a oni jos nisu u IPS. Erste jeste, ali TB nisu azurirali u app.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Promasio je temu covek, ili ima dva naloga, pa sam sebi odgovara u drugoj temi :)

Koliko vidim samo na racunima za struju ima QR po ovom NBS... naravno i dalje eBank app nemaju opciju za sken (bar ne Intesa, TB...).

Rekoh ja, ima da čekamo godinu dana da ubace tu opciju u aplikacije.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Koliko vidim samo na racunima za struju ima QR po ovom NBS... naravno i dalje eBank app nemaju opciju za sken (bar ne Intesa, TB...).

PA intesa još uvek koliko znam nema ni opciju instant plaćanja tako da šta će im QR kod :)...mada teorisjki može jedno bez drugog...

Bez obzira, da makar popuni polja za placanje. Sablon cuva 2/3 podataka, ali treba prekucavati poziv na broj, pa iznos...

+
Bez obzira, da makar popuni polja za placanje. Sablon cuva 2/3 podataka, ali treba prekucavati poziv na broj, pa iznos...

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno