Šta je novo?

NBA 2K11

Game Modes>Practice. U tutorijalu je sve lepo objasnjeno, nemoj biti toliki nub x)

Lepo mu je rekao SuperStarr NBA Jam i cepaj.:D

Ima li nacina da se muzika zameni? Ovaj pop rep i hipsteraj ne mogu svariti, sve sam ih pogasio u 2K Beats sem par pesama :) Da ubacim old school hip hop :)

Malopre protiv Njujorka za oko 5min igre 4 promasena zicera, oni su mi dali 2 kosa preko ruke. ***... deinst. ;)

Malopre protiv Njujorka za oko 5min igre 4 promasena zicera, oni su mi dali 2 kosa preko ruke. ***... deinst. ;)

I ti si se zbog toga iznervirao?? Ja sam digao ruke od toga, dešavalo mi se da mi protivnički tim sipa kao od šale koševe KROZ ruke mojih igrača, a kamoli PREKO ruke. A tek zicere koje maše, to ja, koji 20 godina nisam otpikao basket, ne bih promašio. Na to sam već oguglao (izraz nema veze sa Google-om), ali ono što ne mogu da shvatim je da na nekim utakmicama moj tim igra odbranu kao da su im ruke vezane. Lopte zuje oko glava, na 20 santimetara od njih, ali podići ruke je nemoguća misija. Igrači skaču za loptu, ali će se pre uhvatiti za lice nego da je dodirnu na 20cm od nosa. Lane pass-ova na sve strane, niko ni ne pokušava da to preseče. Ajd i to, nego što kad je protivnički igrač primi pod košem, jedina odbrana koju dobije od mojih AI saigrača je zbunjeni pogled. Kao da su fudbaleri, rukom ništa ne diraju. E, takve utakmice prekidam i bacam glavu u lavor hladne vode, pre nego što para počne da mi izbija iz ušiju...

@SuperStarr - odsimulirao sam sa Grizlijima asocijaciju, jer imaju Randolfa sa ugovorom od 17 miliona, te je bilo 20+ miliona u salary cap-u i, gle čuda, za Carmela Anthony-ja sam mogao da dam maximalno 98,80 za pet godina (kao i u asocijaciji sa Netsima). To isto sam odsimulirao i sa Kingsima i, zar treba reći, opet 98,80 za pet godina. Naravno, u oba slučaja otišao je u Netse, jer su mu davali 106 miliona za 5+1 godinu. Još jedan zeznut bag u igri...

Sve si rekao za mene, sto je mene mrzelo da pisem (u gornjem deli posta)... Ja to odigram do kraja pa onda prekinem.:wall: A nikad se ne iznerviram kao kad igram ovo khm od igre. Nije mi jasno kako vec nisam doziveo nervni slom ili tako nesto...:wall:

Ja sinoc igram sa Denverom protiv Lakersa, do 3/4 vodim +10, onda k'o po obicaju oni stignu pa i oni povedu 10 razlike pred pocetak 4/4. Ja reko ajd' necu izlaziti, cisto da vidim mogu li ja to stici, i krene 4/4 ja ih stegnem, napravim seriju 8-0 i stignem na -2 sa napadom za izjednacenje, ali neee, odjednom od onako harmonicne igre nastade havarija, lopta ide njima u ruke, ja masim nepromasivo, Bryant daje preko Nenea i tako, dok si reko Popokatepetl oni se vratise na +10 a ja rage quit :d Al' sta ces, jednostavno igra je takva, pa i kosarka sama, eto sinoc iskusni Boston je promasio brdo zicera i ona izgubljena lopta na kraju je nesto nezamislivo za Allena...''Nemos' protiv struje'' sto kaze drevna poslovica iz doba flipera i aparata :d

Kako resavate problem da vratite moral igracima?Npr doveo sam Lee-a u Oklahomu,sto je automatski znacilo da Green ide na klupu i on je postao jako nezadovoljan,na 0 mu je pao moral..Pokusao sam da zadnjih 10ak utakmica on bude starter,da igra vise od Lee-a ali nista se nije pomaklo,i dalje stoji zakucano na 0?Squad harmony mi je dobar ~80%..

Sve si rekao za mene, sto je mene mrzelo da pisem (u gornjem deli posta)... Ja to odigram do kraja pa onda prekinem.:wall: A nikad se ne iznerviram kao kad igram ovo khm od igre. Nije mi jasno kako vec nisam doziveo nervni slom ili tako nesto...:wall:

Probam danas sa Memfisom iz početka, ovog puta da ne trejdujem nijednog igrača. Prva utakmica Atlanta, 4x5 minuta. Na poluvremenu 37-6 za njih uz 84% šuta, naravno, prekinem tu glupost. Smirim se malo i počnem ponovo. U drugoj utakici, na poluvremenu, imaju više ofanzivnih skokova nego moj tim uopšte (slika 1). Čim je u trećoj četvrtini posle dva promašaja Atlante Bibi počeo da hvata skokove u napadu (slika 2) između mojih centara, momentalni prekid igranja do sutra, jer ovo postaje pogubno za živce...

Kako resavate problem da vratite moral igracima?Npr doveo sam Lee-a u Oklahomu,sto je automatski znacilo da Green ide na klupu i on je postao jako nezadovoljan,na 0 mu je pao moral..Pokusao sam da zadnjih 10ak utakmica on bude starter,da igra vise od Lee-a ali nista se nije pomaklo,i dalje stoji zakucano na 0?Squad harmony mi je dobar ~80%..

Stvar je u tome što igrači koji imaju rejting preko 70 ne žele da budu rezerve, (možda sixt player) pogotovo igrači kao što je Green, sa rejtingom 78. Uzmi pogledaj kakav je moral, recimo, Ty Lawson-u u Denveru (pored Billups-a) i biće ti jasno. Da sam na tvom mestu trejdovao bi Leeja i Greena za, recimo, Amarea ili nekog boljeg igrača, jer moral se vraća samo starter pozicijom i velikim brojem minuta. A to pored Leeja nema smisla...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    163.8 KB · Pregleda: 26
  • 02.jpg
    02.jpg
    268.8 KB · Pregleda: 29
Probam danas sa Memfisom iz početka, ovog puta da ne trejdujem nijednog igrača. Prva utakmica Atlanta, 4x5 minuta. Na poluvremenu 37-6 za njih uz 84% šuta, naravno, prekinem tu glupost. Smirim se malo i počnem ponovo. U drugoj utakici, na poluvremenu, imaju više ofanzivnih skokova nego moj tim uopšte (slika 1). Čim je u trećoj četvrtini posle dva promašaja Atlante Bibi počeo da hvata skokove u napadu (slika 2) između mojih centara, momentalni prekid igranja do sutra, jer ovo postaje pogubno za živce...

Meni se desilo da Atkins ima u 4/4 3 ofanzivna skoka,al nesto me zeza igra i ne da mi da uhvatim niti jedan screenshot:/ Sva sreca pa je Intelli jako izdrzljiv mis pa mu ne smeta bacanje na pod,jer obicno mi je prvi pri ruci za bacanje..

NastyB je napisao(la):
Stvar je u tome što igrači koji imaju rejting preko 70 ne žele da budu rezerve, (možda sixt player) pogotovo igrači kao što je Green, sa rejtingom 78. Uzmi pogledaj kakav je moral, recimo, Ty Lawson-u u Denveru (pored Billups-a) i biće ti jasno. Da sam na tvom mestu trejdovao bi Leeja i Greena za, recimo, Amarea ili nekog boljeg igrača, jer moral se vraća samo starter pozicijom i velikim brojem minuta. A to pored Leeja nema smisla...

Pa razmisljao sam i ja tako nekako,mada gotivim i Greena,ne sutira lose trojke i solidne banane lepi..Ili npr pokusao sam da odradim automatsku kalibraciju minuta,krenuo da igram,odigrao 5-6 tekmi i nista se nije promenilo..Nisam pametan uopste sta da radim..Tj,mogu ja da imam 5 udarna igraca,ali nikad nisam voleo tako da igram,volim celu ekipu da upotrebim koliko toliko..
Btw,sad zavrsih sa Lejkersima tekmu,56-55 za mene u gostima :) 2 puta sam gasio jer je prvo Bynum a onda i Fisher poludeo..Sad kad sam ih dobio,vode 1 poen razlike,29 sekundi do kraja,iskljucim da automatski prave faul na prvom igracu,rekoh ajd da cekam..Bryant uzeo da davi loptu,medjutim odigram sa Durantom odlicnu odbranu iako sam napravio miss match..Ovaj dodao do Gasola kog sam udvojio Krletom i Leejem i nekako sutne on,hvatam loptu sa Westbrookom,razvijam brzu kontru i KD sutira sa poludistance,od table,pogadja :D Ne pamtim da sam bio srecniji prilikom igranja nego sada :D

Kada igram MJ challenge, kompletiram jedan ili dva challenge-a, i iskljucim igru. Kada je ponovo startujem, sve morao iz pocetka. Jel ima neko ideju kako ovo da resim?

Ja sam čitajući tvoje postove naučio dosta kao i to na šta da budem spreman.
Ali, ne mogu da se otmem utisku da sada ovo što čitam kao da je pisao neki početnik.
Prvo i osnovno, što ne igrate na 4x12 min?
Drugo, na kojoj težini vi igrate? Ja igram na SS Asocijaciju(e) i postaje mi lako! (najviše zato što sam se navikao na određene igrače koje odmah dovedem u tim koji vodim i što "dižem" AI igrače tako što krenem u šut pa iz šuta dodam. Obično taj kome dodajem ostane sam. :) )
Kako da bude realno kada juriš sa jedne na drugu stranu terena? Igraj full time i hladne glave, postavi taktiku, ispodešavaj "coach settings"... Meni treba samo pola dana da iztrgujem šta hoću, zaposlim skaute, zamenim trenera... kada počinjem asocijaciju.
Da igra ima mana, ima. Evo ja sa Wall-om imam preko 30pts, preko 10ast i ~5rpg posle prvih 5 utakmica. Ali realno na njega sve i igram. (Mada, juče sam gledao LAL vs SAC i T.Evans je imao problema sa ličnim. Kada god je bio u igri SAC se približavao ili stizao LAL i to najviše zahvaljujući njegovim prodorima. Tako da možda je ova igra i realnija nego što mnogi od vas misle) Nije dobar kao Wade ili Westbrook pa možda ni Mo Williams ali namerno sam uzeo Wizards-e da mi bude teže...
Onda ono sa Melom o čemu si pisao, jeste tako stvarno, i ja sam probao.
...
Ali sve što vam treba je ljubav prema basketu i živce. Kao i u realnosti.
Onda, pročitao sam da igraš odbranu tako što pratiš pleja. Ja da tako igram ne verujem da bih dobijo 1 tekmu od 3. Igraj odbranu lukavo, gledaj kako razvija napad i pokrivaj krila tj. budi između njih i lopte ako igra na njih a ako igra na "Low Post" pusti da lopta dođe do PF ili Centra i igraj "Low Post" odbranu na njim (ovo istreniraj u Develoment-u, ja sam nekda da i vraćao sejvove samo da bih trenirao).

U bre, pa koliko ti dnevno stignes odigrati na 4x12? Koliki rezultat uopste bude? Ja sam se ustalio na 4x8, rezultat tu i tamo bude realan. I prosecno mi ode sat vremena na utakmicu. Tako igram i sa drugom, pre smo igrali na 4x5 pa smo se presaltali na ovo, zanimljivije bude, samo sto uvek neko rage quituje :d

Onda, pročitao sam da igraš odbranu tako što pratiš pleja. Ja da tako igram ne verujem da bih dobijo 1 tekmu od 3. Igraj odbranu lukavo, gledaj kako razvija napad i pokrivaj krila tj. budi između njih i lopte ako igra na njih a ako igra na "Low Post" pusti da lopta dođe do PF ili Centra i igraj "Low Post" odbranu na njim (ovo istreniraj u Develoment-u, ja sam nekda da i vraćao sejvove samo da bih trenirao).

Što se tiče vremena, nemam ga toliko da igram 4x12 minuta. I igram na SuperStar, jer sve niže je manji izazov i manje nerviranje...
Naravno da pratim kako protivnički timovi igraju napade. Atlanta vrlo često igra napad na Crawforda, kad ide sa jedne strane reketa na drugu pored blokova. Tada vodim Gasola i presekao sam bar 30 Bibijevih dodavanja, ali, naravno, posle presecanja, moji saigrači odbijaju da je uhvate i ruke pomeraju tek kad loptu uzme protivnički igrač koji je 3-4 metra preleteo za pola desetinke da bi je uzeo. NI JEDNA presečena lopta ne završava kod mojih saigrača.
Druga stvar je što mi preko 50% poena daju iz kontri. A kako? Naprimer, šutnem loptu sa Konlijem i čim mi lopta napusti ruku, Bibi i još jedan krenu ka mom košu, kao da već tada "znaju" da će biti promašaj i da će njihov igrač uhvatiti loptu. A kad lopta zvekne u obruč oni su već na mojoj polovini. A te duge pasove do njih moji saigrači će preseći jedino ako ih lopta pogodi u glavu, mada, vrlo često, ona, jednostavno, prođe KROZ njih. A to da su kompjuterski igrači najmanje 2X brži ne vredi ni pominjati. Zato i ne igram kontre, jer i Novicki, laganim trkom, prestiže moje najbrže igrače u turbo modu. Plus što imaju oči na leđima, pa seku svaki pas duži od 2 metra neverovatno brzim skokovima.
Pa onda 3. ili 4. četvrtina u kojoj prestaju da maše, pa sipaju sve iz svake mouće situacije, kroz ruke ili preko ruke mojih igrača, kada odbrana nema nikakve svrhe...
....
Naravno, ne dešava se ovako nešto svaki put. Ali se dešava previše često i ta AI rutina za gubljenje utakmica je veoma iritantna. Igram lagano, strpljivo, čekam da se igrači postave, prosto "polomim" prste da napravim dobar napad, a onda se desi ovo sa screen-ova. Namestim situaciju da budem potpuno sam, neometan i iz ovakvih blizina lopta JEDVA dođe do prvog obruča. Pa kad omašiš pet-šest ovakvih zicera zaredom, a ovi pogađaju iz nemogućih situacija, dođe mi da, kao jafazec, razbijem nešto...ili, jednostavno, dođem ovde na forum i "iskalim" se ovakvim postovima...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    260.4 KB · Pregleda: 30
  • 02.jpg
    02.jpg
    263 KB · Pregleda: 32
  • 03.jpg
    03.jpg
    224.7 KB · Pregleda: 35
  • 04.jpg
    04.jpg
    222.4 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Zato uzmes i napravis ekipu kao sto sam ja, onda odvrnes na SuperStar/HOF i manje je nerviranje :D :
Rondo/Rose
Bryant/Wade
Durant/James
Nowitzki
O' Neal
Pokupio sam pola dobrih igraca u Miami :d
Inace, valjda je svrha igre opustiti se, a ne nervirati se kao konj zato sto vam je neko dao preko ruke kos ili sta ja znam...relax, ako ne ide spustite jedan nivo ispod i pikajte :)

Poslednja izmena:
U bre, pa koliko ti dnevno stignes odigrati na 4x12? Koliki rezultat uopste bude?
1-2 utakmice. Vidi dodatak.

Druga stvar je što mi preko 50% poena daju iz kontri. A kako? Naprimer, šutnem loptu sa Konlijem i čim mi lopta napusti ruku, Bibi i još jedan krenu ka mom košu, kao da već tada "znaju" da će biti promašaj i da će njihov igrač uhvatiti loptu. A kad lopta zvekne u obruč oni su već na mojoj polovini.

Da ako protivnički tim igra na kontre dešava se to da uglavnom plej ode u napad i ako "odbrana još nije gotova". To se i meni dešava kada "silujem" šut. Kreni u šut pa dodaj nekome ko se otvori. Skoro uvek će ti 2 AI igrača ići u blok.

...i presekao sam bar 30 Bibijevih dodavanja, ali, naravno, posle presecanja, moji saigrači odbijaju da je uhvate i ruke pomeraju tek kad loptu uzme protivnički igrač koji je 3-4 metra preleteo za pola desetinke da bi je uzeo. NI JEDNA presečena lopta ne završava kod mojih saigrača.

Nemoguće. Uzmi Arizu za SG, Valasa za SF i Westbrook-a za PG. Ako SG preseče pas, PG će je pokupiti. Gasol nije za to. Spor je i slab u krađi.

Naprimer, šutnem loptu sa Konlijem i čim mi lopta napusti ruku, Bibi i još jedan krenu ka mom košu, kao da već tada "znaju" da će biti promašaj...

Kako da ne znaju, pa ja bi te puštao da sa distance šutiraš sa njim. :D
Ovde (u ovoj verziji igre) je "problem" što "shoot in traffic" i "shoot off dribble" imaju (dosta) uticaja.
Ja nikako ne pogađam preko ruke. Teško iz trka (što mi nije bio nikakav problem u 2K10 - sa Fernandezom i JR Smitom sam svaku kontru završavao trojkom) a sa nekim dobro ocenjenim igračim gotovo nikako ni kada su sami. Morrow iz NJ npr.

Poslednja izmena:
Kako resavate problem da vratite moral igracima?
Tako što na početku sezone spustiš poziciju kome god možeš. Recimo Green-u staviš da je 6-ti čovek a možda bi i Lee to trpeo. Znam da Westbrook trpi. Durant-u mora da obećaš starter da bi bio zadovoljan...
Spusti svakome za po 1 poziciju pa vidi u informacijama kako je ko zadovoljan sa svojom pozicijim.

Da ako protivnički tim igra na kontre dešava se to da uglavnom plej ode u napad i ako "odbrana još nije gotova". To se i meni dešava kada "silujem" šut. Kreni u šut pa dodaj nekome ko se otvori. Skoro uvek će ti 2 AI igrača ići u blok.

Zašto misliš da "silujem" šut? Obično odigram napad u kojem Mayo ili Gay ostaju sami na 3-4 metra od koša, pa pucaju sa poludistance nebranjeni ili uz pomoć bloka Conley dođe na 2-3 metra, dok su igrači koji ih čuvaju zabijeni u blok. Stvar je u tome što sam, posle nekoliko kontri, odgledao replay-eve i u SVAKOJ su Bibi i još neko, obavezno, čim se lopta odvoji od ruke, kretali ka košu, dok moji reaguju sa 2-3 sekunde zakašnjenja. A ponekad deluje komično kad pod košem skaču tri moja i jedan protivnički igrač i, naravno, često on hvata loptu KROZ ruke, tela i glave mojih igrača...
Naravno da često krenem u šut, pa dodajem nekome ko je otvoren, ali u utakmicama u kojima igra ne dozvoljava da pobedim, jedino mi se otvaraju centri na trojkama. Ovde mislim na utakmice u kojima iritirajuća AI rutina "tera" na poraz.
Nego, reci mi koje boje je kod tebe onaj kružić koji označava igrača kojeg vodiš?

Nemoguće. Uzmi Arizu za SG, Valasa za SF i Westbrook-a za PG. Ako SG preseče pas, PG će je pokupiti. Gasol nije za to. Spor je i slab u krađi.

Sa Gasolom ne mogu da kradem hvatanjem lopte, obično ih presečem odbijankom. Stvar je u tome što kad se lopta odbije od Gasola, obično se odbije ka mom saigraču, ali može i u glavu da ga pogodi, ali da digne ruke i uhvati loptu nema šanse. Ili da se sagne po nju. Aktiviraju se čim kompjuterski igrač brzinom svetlosti pokupi loptu.
Prvu asocijaciju sa Memfisom sam batalio posle 20-ak utakmica, jer su takve situacije postale nepodnošljive. Imao sam Gortata u timu i u jednoj situaciji je protivnički igrač šutirao nerezonski. Lopta se visoko odbije od obruča, ja vodim Gortata, žive duše nema u reketu, lagano skočim, ali jedino je podigao ruke do visine pojasa. Odskočila mi je pred nosom Gortata, ali ovaj je i dalje ne hvata. Sve to traje 2-3 sekunde, lopta odskače, ali ovaj ne reaguje. Krenem ka njoj i jedino što sam uspeo je da je glavom isteram u aut. Istog trenutka sam batalio, jer je to bila kap koja je prepunila čašu. Nadam se da neće opet...

Kako da ne znaju, pa ja bi te puštao da sa distance šutiraš sa njim. :D
Ovde (u ovoj verziji igre) je "problem" što "shoot in traffic" i "shoot off dribble" imaju (dosta) uticaja.
Ja nikako ne pogađam preko ruke. Teško iz trka (što mi nije bio nikakav problem u 2K10 - sa Fernandezom i JR Smitom sam svaku kontru završavao trojkom) a sa nekim dobro ocenjenim igračim gotovo nikako ni kada su sami. Morrow iz NJ npr.

Conley je šuter do džadža, samo da znaš.
Naravno da ni ja ne pogađam preko ruke (za razliku od kompjuterskih igrača koji to retko maše) i to mi je u redu. Problem je kad sa ekstra šuterima kao što su Mayo ili Gay mašim sa dva-tri metra, kad sam sam i slobodan. I to po 7-8 puta zaredom. A na DEVELOPMENT-u omašim jednom od 20-ak šuteva.
Navikao sam se na njihov stil šuta, ali džabe. Tačno znam kad mi igra ne dozvoljava da pobedim, kad dva šuta zaredom se odbije od oba kraja obruča i izađe, a u sledećem šutu samo pređe sa jednog na drugi obruč i ispadne na drugu stranu...tad znam da nema teoretske šanse da prebacim 20% šuta do kraja četvertine. I da će ovi da pune kao ludi, preko 80%. E, to je ono što me nervira.
Ima toga i u NBA ligi. Naprimer, Indijana je protiv Jute imala 21-20 šut u trećoj četvrtini. Boston je, sinoć protiv Atlante, imao preko 60% šuta u prvom poluvremenu. Ali tako nešto se, u stvarnosti, retko dešava, dok u igri toga ima u svakoj drugoj ili trećoj utakmici koju igram. Ajd` i to bih možda mogao da podnesem da me ne pune, bez promašaja i iz nemogućih situacija, igrači sa katastrofalno lošim šutem. Juče sam na jedvite jade uspeo, u produžetku, da pobedim Minesotu, jer je Corey Brewer imao 28 poena i šutirao 6-6 za trojke. A ja sa Conley-em (83 rejting za 3), Mayo-om (86) i Gay-om (78) imao sam 14-2. Ponavljam da sam sa svakim u DEVELOPMENT-u vežbao šutiranje trojki dok nisam stigao do skoro 80% pogođenih šuteva. Ali u utakmici to ne vredi pišiva boba...

Vidi ovako: :)
Ja loše skačem, priznajem. Ali, obično u sekundi poteram 2-3 igrača da skoče. Znači skok pa brzo prebaciš na obližnjeg igrača (samo switch bez strelica) pa opet skok.
Mada u zadnje vreme samo se izborim za poziciju (ogradim AI igrača) pre skoka prebacim kontrolu na nekog drugog igrača i pustim AI da skoči za mene. ;)

"Tako isto" kradem lopte: presečem pas (recimo SG-om) pa brzo switch i navodim (PG-a) na loptu. U tom trenutku možeš da stisneš i !skok! (ja to često radim) pri tome što navodiš igrača na loptu! ;)

Šut preko ruke:
Mene je Scola juče ubio. Mislim da sam ja imao Minga u timu ništa mi ne bi vredelo. Josh Smith mi je na brzinu zaradio 4 faula, Thomas i Blatche su "išli po burek" pri svakoj njegovoj finti šuta... I kada bi ga provalio da radi fintu, istu bi uradio tako sporo da sam ja već završio skok i bio na zemlji ili u padu kada bi on upućivao šut. Mislim da je bolji od KG-a u ovoj igri kada ga AI kontroliše. Ali to me puno ne "uznemirava", volim da ga čekam da mu lupim bananu makar izgubio tekmu sa 3 razlike. :D

Kružić je uvek plave boje. Zar može biti druge? Znam da se boje onih linija 8za šut) menjaju...

Development:
Ja sa Morrow-om šutiram perfektno na treningu. Često koristim i "freestyle" treninge da bi upoznao kako ko šutira. Ali u utakmici sa nim ako pogodim 1 od 10 trojki bez obzira na bilo šta (da li je sam, da li je njegov "hotspot"...) ja častim pivom ceo forum! :)
I meni je to neobjašnjivo.
S' druge strane, sa Arizom imam odličan procenat šuta iz igre (za 3pts), Mo Williams takođe (preko 40%) kao i McCants, Nick Young, Iliyasova + što sa Ilgauskasom mogu da skinem 3-cu kao i sa Aminu-om, Blatche-om, T.Thomasom... Oću da ti kažem da sa ovima od kojih se ne očekuje (imaju po 1-2 linije kada stoje na 3pts šutu) imam isti procenat kao sa Morrow-om. Čak i sa Durantom imam jako loš procenat za 3...

Znači i ako na treningu dobro šutiram ima nešto što ih omete kada je tekma u pitanju. Dal je "shoot in trafic" ili nešto drugo... Tako da menjaj igrače dok ne nađeš nekoga sa kime ćeš iz igre da gađaš dobro bez obzira na njegov rejting (samo da je preko 80) za taj deo igre.

Vidi ovako: :)
Šut preko ruke:
Mene je Scola juče ubio. Mislim da sam ja imao Minga u timu ništa mi ne bi vredelo. Josh Smith mi je na brzinu zaradio 4 faula, Thomas i Blatche su "išli po burek" pri svakoj njegovoj finti šuta... I kada bi ga provalio da radi fintu, istu bi uradio tako sporo da sam ja već završio skok i bio na zemlji ili u padu kada bi on upućivao šut. Mislim da je bolji od KG-a u ovoj igri kada ga AI kontroliše. Ali to me puno ne "uznemirava", volim da ga čekam da mu lupim bananu makar izgubio tekmu sa 3 razlike. :D

Pošto je Pedja prešao u Toronto, izvršio se onaj 5-men trejd Reptorsa i Hornetsa, a ja nisam odigrao više od tri utakmice u asocijaciji, počnem je ponovo. Ovaj put trejdujem sporog i lenjog Gasola za Horforda i prva utakmica baš protiv Atlante. Gasol kao mašina, leti sa jednog kraja reketa na drugi, skače kao nenormalan, brži je od Conley-a bar 2x, a kad sam igrao sa njim, trebalo mi je dve sekunde da ga samo pomerim sa mesta. Da ne pominjem da ništa mašio u reketu nije...

Kružić je uvek plave boje. Zar može biti druge? Znam da se boje onih linija 8za šut) menjaju...

Ne znam sa kojim timom sam igrao, ali se sećam da mi je na prvoj utakmici druge sezone asocijacije, taj kružić bio zelen umesto plavo-beo. Ne mogu da ti opišem na šta je to ličilo, kako su se igrači kretali, kako su se postavljali, pa to je bila milina. Čim se ukaže prazan prostor pod košem, uvek je neko utrčavao, igrači se otvarali na sve strane, pick `n` roll se izvodio onako kako treba...ma neverovatno koliko sam dobrih i lepih akcija pravio i bez pozivanja napada. Već u sledećoj utakmici je opet bio plavo-beo i onda ponovo mučenje i natezanje...

Ja sa Morrow-om šutiram perfektno na treningu. Često koristim i "freestyle" treninge da bi upoznao kako ko šutira. Ali u utakmici sa nim ako pogodim 1 od 10 trojki bez obzira na bilo šta (da li je sam, da li je njegov "hotspot"...) ja častim pivom ceo forum! :)
I meni je to neobjašnjivo.
S' druge strane, sa Arizom imam odličan procenat šuta iz igre (za 3pts), Mo Williams takođe (preko 40%) kao i McCants, Nick Young, Iliyasova + što sa Ilgauskasom mogu da skinem 3-cu kao i sa Aminu-om, Blatche-om, T.Thomasom... Oću da ti kažem da sa ovima od kojih se ne očekuje (imaju po 1-2 linije kada stoje na 3pts šutu) imam isti procenat kao sa Morrow-om. Čak i sa Durantom imam jako loš procenat za 3...
Znači i ako na treningu dobro šutiram ima nešto što ih omete kada je tekma u pitanju. Dal je "shoot in trafic" ili nešto drugo... Tako da menjaj igrače dok ne nađeš nekoga sa kime ćeš iz igre da gađaš dobro bez obzira na njegov rejting (samo da je preko 80) za taj deo igre.

Začudo, i ja sa Durantom sam očajan u utakmici. Zbog toga sam odustao od asocijacije sa Oklahomom. Jedini koji mi "leže" za šut su Rudy Gay i Carmelo Anthony.
Kad sam igrao sa Nets-ima asocijaciju, najviše sam "development"-irao Brook Lopez-a i Derrick Favors-a u odbrani (challenge shot). Trejdovao sam Harris-a i prvi pik 2012 za Ty Lawson-a i J.R. Smith-a, menjao pikove sa Raptorsima (srećom, bili su poslednji, pa sam imao 1. pik na draftu), te sam "nišanio" da u međusezoni kupim Cermelo Anthony-ja. Uglavnom, da ne dužim, u drugoj sezoni prva postava Nets-a mi je bila Jonny Flynn, O.J. Mayo, Melo, Favors, Lopez. Svi igrači sa Trade Value od 5 zvezdica. Ali šta sam sa Anthony-jem radio ono je strašno. Gotovo polovinu koševa sam sa njim davao, protiv Majamija sam samo sa njim igrao i slao LeBron-a po vrući s mesom, skoro u svakom napadu. Pogotovo što retko maši fade-out šuteve, koje sam obilato koristio kad zagusti. Još uvek nisam odigrao sa nekim igračem tako lako i efikasno kao sa Melom. Kad sam došao do cifre od 14-2 u pobedama, video sam da sam preterao, pa sam ostavio save kad budem želeo da se, bez ikakvog izazova, opustim uz igru...

^
Eto vidiš. To ja radim svaki put kada počnem asocijaciju. Dovedem igrače sa kojima dobro igram.
Recimo kada bih uzeo PHO i ne bih menjao tim uopšte ja ne verujem da bi na SS nivou od 82 utakmice imao 10 pobeda. S' kim da igram tamo? :D
Flynn nije loš za prodor samo je slab pa ga često obore (a to ti povećava rizik za povrede) pri skoku i šalju na slobodnjake. Šut i nema neki.
Mayo... Što njega forsiraš? :) Veruj mi da ima boljih, Ariza npr. ili W.Johnson (iz MIN)...
I od Favors-a možeš da dobiješ 2 bolja igrača, recimo Josh Smith + još neko (ruki Brackins npr.).

Jel hoce neko da mi korak po korak objasni kako da uradim ****ni roling sa loptom i zadnju promenu(promenu iza ledja) jer ta 2 driblinga ne mogu da uradim i to ti je,evo vec 2h sam na fristajl treningu,citam ono uputstvo i nista mi ne polazi za rukom :D Takodje i zakucavanja mogu neka da se objasne komplikovanija,posto mi ona samo random polaze za rukom :)
Znaci objasnjavate *****u :)
E da,igram na tastaturi, RS stickovi su mi podeseni na R,T,G i B :)
Hvala :)

Poslednja izmena:
^
Eto vidiš. To ja radim svaki put kada počnem asocijaciju. Dovedem igrače sa kojima dobro igram.
Recimo kada bih uzeo PHO i ne bih menjao tim uopšte ja ne verujem da bi na SS nivou od 82 utakmice imao 10 pobeda. S' kim da igram tamo? :D

Sa Nešom, recimo. :)
Nego, što se Mela tiče, ne igra mi se sa Denverom, a u Grizlije bih mogao da ga dovedem jedino za Geja, Mejoa i još nekog. A s obzirom da je NOT LOYAL, onda je to čisto bacanje dobrih igrača, jer...šta ću, posle, u drugoj sezoni??? Ovako, Rudi Gej ima šut koji mi skoro savršeno odgovara, a slobodnjake sa njim ne mašim.
Možda će mi u NBA 2K12 omiljeni tim biti Njujork sa Melom i Amareom... ;)

Flynn nije loš za prodor samo je slab pa ga često obore (a to ti povećava rizik za povrede) pri skoku i šalju na slobodnjake. Šut i nema neki.

Brz je i ima dobar pas, a ni u šutu nije toliko loš, plus što mu je TRADE VALUE 5 zvezdica, ima A potencijal (89 ako se ne varam), slobodnjake izvodi kao od šale, pa mi je zbog toga trebao...

Mayo... Što njega forsiraš? :) Veruj mi da ima boljih, Ariza npr. ili W.Johnson (iz MIN)...
I od Favors-a možeš da dobiješ 2 bolja igrača, recimo Josh Smith + još neko (ruki Brackins npr.).

Mayo ima fantastičan šut i kad ga "krene", nemoguće ga je zaustaviti. Veruj mi, ne šalim se, ima utakmica u kojima ne mogu da ubodem koš sa njim, a u nekima rešetam sa njim kao od šale. Brz je, ima dobar athletic skill, dobar šut za 3, odlično se kreće i postavlja...jedini SG koji mi leži više od njega je Brandon Roy, ali...ugovor mu je veliki.
Usput, bio sam počeo asocijaciju sa Golden Stejtom, doveo baš Džonsona na poziciju broj 3, ali sam posle par utakmica prekinuo i ostavio SAVE kad mi ova asocijacija dosadi. I njegov šut mi ne leži naročito.
Favors ima veliki potencijal i sezonu je počeo sa rejtingom 73, a kad sam ga "nadevelopmentirao" odbranom, malo brzinom, u drugoj sezoni je imao rejting 80, bio dosta brži i bar 3x bolji u odbrani nego na početku, tako da mi je sa Lopezom u paru bio gotovo neprelazan. A i zato što je ruki i što je igrao 30+ minuta po utakmici, na kraju sezone dobiješ preko 50 poena za trening kampove... ;)

Poslednja izmena:
Na all star, def+sim za faulove. Ma igrao protiv Cavsa, cisto iz zezancije, reko ajd' da dam 100 poena sa LeBronom. x) Inace ne silim dok igram, uvek se trudim da sve igrace ukljucim. Ali eto, dodje mi tako nekad da se sprdam, pa sam tako nekidan drugu dao 74 poena sa Neshom na 4x8 x)

Btw, jel se ja tripujem, ili sa onom sarenom loptom se lakse pogadja? Oo

Poslednja izmena:
Ja igram sim + allstar... Inace, "presao" sam onaj prvi Jordan challenge... Bilo je prilicno lako... 63 poena, 6 asistencija, 50% suta iz igra... Ja sam dao 69 poena, 6 asistencija, i preko 60% sut iz igre... S tim da mi nije igrao celu cetvrtu cetvrtinu (usao 1min pre kraja)... Vec na kraju trece sam imao 65 poena.

Hahah jel ste povalili kako u play off-u timovi naprasno nauce da igraju kosarku, tj. igra vara jedno 50% vise :D

Vrh Dno