Šta je novo?

NBA 2K11

Real Player %

When you turn this ON, it's basically ignoring your release on the Shotstick completely. You won't get penalized for early or late releases. The same factors come into play as mentioned above, sans the stick release bonus/penalty. Pretty much how Real FT % works. We simply migrated the feature over to all the shots as well.

A ovo je odrađeno dobro ne zna se (ironija). U dve utakmice sam sa Dzrantom imao prosek šuta 37-2 trojke 8-0, slobodna bacanja 6-2, a Durant bio najbolji strelac NBA prošle godine. Zaista je REAL, ne znam da li iko ovo treba da koristi...

"Na tastaturi je ne moguce,ali na gamapadu itekako moguce.Stalni tako kradem lopte.
Za drugi "problem" postoji total control passing."

Ono što si pomenuo da je na tastaturi nemoguće, menjanje fokusa igrača je, bar kod mene, na S, "oduzimanje lopte" na D. prsti su mi stalno na tome. Ne znam zašto bi to na gejmpadu bilo brže?
Stvarno, gde je taj "total kontrol pasing"?? Mnoge dobre akcije sam upropastio zato što mi igrač baca loptu na pogrešnu stranu baš u izglednim situacijama.

A ovo je odrađeno dobro ne zna se (ironija). U dve utakmice sam sa Dzrantom imao prosek šuta 37-2 trojke 8-0, slobodna bacanja 6-2, a Durant bio najbolji strelac NBA prošle godine. Zaista je REAL, ne znam da li iko ovo treba da koristi...

Ne znam na sta tacno mislis da nije dobro ali meni je taj sut jedna od najjacih stvari u igri, moras tacno da znas kako koji igrac sutira i koliko treba da drzis dugme. To povlaci mnoge druge stvari za sobom, npr. ako neki igrac ima brzi sut sutiraces sa njim i kad je pokriven jer ga je teze izblokirati i sl.

Gde se nalazi ovo, nisam uspeo da nadjem? I meni se desava da igraci dodaju bukvalno u suprotnu stranu od zadate. Poceo sam sezonu sa Lejkersima na pro i ucinak mi je nekih 50% sto je prilicno lose. Nikako ne mogu sa centrima da poentiram, u stvari mogu ali ne ispod kosa, i sto je najgore vrlo cesto se izvlace na 3 umesto da se biju u reketu. Generalno lose igram, tesko probijam odbranu a i sut mi je los, igraci dosta promasuju i sa otvorenih pozicija dok "preko ruke" umeju da pogode dosta cesto sto nimalo nije logicno. Sta znam, posle prvog odusevljenja nekako mi je sve splasnulo :p moram da probam protiv nekog zivog protivnika pribliznog skila, mozda to i bude licilo na nesto.

90929823.jpg

33676766.jpg

@NastyB nisam mislio da je tehnicki ne moguce,vec da ne mozes efektivno da koristis kao neko sa gamepadom.

Real Player % je odrjadjen fantasticno,samo zahteva da poznaje pozicije sa kojih je igrac dobar.Sama brojka od 2-37 govori da si silovao sut,kad je Real Player % ukljucen.Moras da "igras" kosarku a ne video igru.

Evo da iznesem i ja svoj utisak o igri.. Odusevljen sam i impresioniran realnoscu igre.
Za razliku od prosle godine, gde sam na najtezem nivou tezine imao neverovatne procente suta sa Lebronom, kvalitetnim centrima i slicnim zvezdama, tipa na kraju utakmice 18/21 FGs, ovde napokon koliko god se trudio pri kraju utakmice imam oko 50%, to je stvar koja me je zaista odusevila. Nisam probao to sa real % ali zvuci ok ako je dobro implementirano.

Druga stvar je odbrana, ako sam dekoncentrisan i pricam sa nekim, usput gledam tv, protivnik prolazi ko kroz sir, skoro svaki napad daju. A kada se covek zaista udubi, proba da predvidja pasove, dobro postavlja centre, protivnik prosto nema sanse da poentira osim sa slobodnih bacanja. To je zaista odlicno odradjeno. Blokade su jako poboljsane i stvarno deluju realno. Nekad posle banane lopta odleti na suprotnu stranu terena daleko sto je stvarno mocan osecaj. Driblinzi, finte, sut iz trka, fade away, nemam komentar zaista odlicno osmisljeno i preneto.

Jedna stvar koja mi jako smeta jer igram sa manuelnom promenom igraca jeste da kad hocu da promenim nekoga onaj ekrancic brzinom svetlosti nestane da ne uspem nikoga da izmenim. Taman pocnem da saltam igrace kad ekrancic nestane a poslednjeg igraca koga sam saltao ne zapamti pa mora sve da se odradi i izmeni dok taj mali ekrancic ne nestane sto je prekratko vreme.

Sve u svemu fantasticna igra!!!

PC opis na IGN-u http://pc.ign.com/articles/112/1126844p3.html

Mila majko, ako su oni normalni. Skinuli su ocenu za 1.5 zbog starog sistema menija i navodne neoptimizovanosti. Probao sam igru na tri kompa na kojima sam prošle godine stavio 2K10, i na sva tri radi brže nego prošla verzija.

Stvarno optimizovanost je odlicna. Sta seru ovi?! Cak je i bolja od prethodne, bez bagova i nekih padova frejma. Ove recenzije su ocajne, ko sve opisuje igre danas pa to je bruka. Navode neke nebitne stvari i time umanjuju ukupnu ocjenu. Zamislite mana igre je sto je main menu ostao isti. Ohhh.... Ocajnicki pokusaj da nadju neku zamjerku. Ali bezuspjesno, igra je vrh. :D

Poslednja izmena:
Bas sam detaljno uporedjivao grafiku u 2k9 i 2k11, i mogu reci da je sam teren (parket) i publika mnogo detaljnija i bolja u 2k9. Sve ostalo (igraci, dresovi, lopta..) su detaljniji u novoj verziji, ali parket je primetno bolji u 2k9. Ne znam zasto su smanjili nivo detaljnosti...
(2k10 nisam ni igrao, nije mi nesto legao)

Na kojoj kameri igrate?
Skybox, nekako mi najvise lezi...

Broadcast, Zoom 1, Height 10

Bas sam detaljno uporedjivao grafiku u 2k9 i 2k11, i mogu reci da je sam teren (parket) i publika mnogo detaljnija i bolja u 2k9. Sve ostalo (igraci, dresovi, lopta..) su detaljniji u novoj verziji, ali parket je primetno bolji u 2k9. Ne znam zasto su smanjili nivo detaljnosti...
(2k10 nisam ni igrao, nije mi nesto legao)

Zaista? Hajde okači neki uporedni screenshot ako te ne mrzi, odavno nemam NBA 2K9.

@NastyB nisam mislio da je tehnicki ne moguce,vec da ne mozes efektivno da koristis kao neko sa gamepadom.

Znam, probam sa gamepadom već 2-3 dana, pravo je čudo kako ne mogu da se naviknem. Doduše, vremena imam za utakmicu-dve dnevno i to je sve, ali ću nastaviti da se vežbam, mada nikako ne mogu da se opustim sa gamepad-om, ja, stara garda, navikao na tastaturu, pa to ti je...

Real Player % je odrjadjen fantasticno,samo zahteva da poznaje pozicije sa kojih je igrac dobar.Sama brojka od 2-37 govori da si silovao sut,kad je Real Player % ukljucen.Moras da "igras" kosarku a ne video igru.

Ma, daj, nisam baš toliko glup. Jedno petnaestak puta sam krenuo (da istestiram to podešavanje, pogotovo što se vežbam na gamepad-u) sa vrha reketa ka nekom svom igraču, on napravi blok, moj čuvar se zabije u njega i sa 3-4 metra, potpuno neometan šutiram na koš i NIKAD ništa (bar u dve utakmice koje sam stigao da odigram). Tako je sa REAL PLAYER % podešavanjima, sa onim drugim pogađam bar oko 40-50% takvih situacija. Ne želim da ostavljam screen-ove da vidiš i sam iz kakvih pozicija Durant maši na REAL PLAYER % podešavanjima. Pa, Vestbruk koji je bar 10x gori šuter (u stvarnosti) pogađa mi u igri daleko više nego Durant, da ne pričam o Džošu Smitu (jedan od mojih omiljenih u igri još od 2K9) koji je katastrofalan u mid-range šutevima (u igri), ali i on pogađa više nego Durant. Čak je sad izvođene fade-away šuteva lako izvesti da budeš potpuno neometan, ali ni to ne pomaže, jednostavno, u igri mi Durant više smeta nego što igra, jer je REAL PLAYER % šuta kod njega užasavajući!
Zaista ne znam šta misliš pod "igrati" košarku? Ako napravim AKCIJU (pick `n` roll, high post...itd) da mi igrač neometan šutira sa 3-4 metra, meni je to "igranje". A kad napraviš četiri takve akcije za redom, gde ti igrač neometan maši sa tri metra, a kompjuterski pogađa kroz šumu ruku pod faulom, kako da ne šizneš??? :mad: :S:

Hvala kjager, mada mi taj total control passing ne deluje kao resenje, probacu ali mi nije jasno zar nije jednostavnije da igrac doda loptu u smeru gde okrenes analog a ne kontra??? Moze u sporijim akcijama ali meni se desavalo u akcijama gde je trebalo brzo prebaciti loptu sa jednog kraja reketa na drugi, tada nemam vremena da namestam marker jer su milisekunde u pitanju. Znam da sam dosadan sa 2k9 ali to je funkcionisalo savrseno i nije mi trebao nikakav total control passing jer je lopta uvek isla tamo gde sam hteo ili bar u tom smeru.

Poslednja izmena:
Evo jedne potpuno besmislene situacije, pasevi kroz igrace nikako ne idu jer ih u 99,9% slucajeva protivnik isece a kad mi je igrac sam u kontri bek mu dodaje kao baba a on hvata kao deda i pritom gazi liniju. Ovakve situacije nisu retke i smatram da je napravljena greska jer bas zato sto su otezali dodavanje ovakve frustrirajuce situacije ne bi smele da se dogadjaju, ne treba mi bas takva simulacija da u odlucujucim kontrama mojim igracima ispada lopta iz ruku a i bek bi mogao u ruke da doda.

http://www.youtube.com/watch?v=gmghPEw8ic8

Da ne pomisli neko kako hejtujem igru, igram je svaki dan i sve sam bolji i zaista je najbolji basket ikada ali ima nekoliko iritirajucih bugova na koje nekako treba skrenuti paznju.

Poslednja izmena:
Nisu to nikakvi bagovi. To je tako. Ne mora svako dodavanje da bude precizno u ruke, to je normalno da igraci grijese.

Vidim sad da je lopta prosla kroz igraca. Hm.. Pa to je tako u svakom NBA. Ali ovog puta je manje takvih situacija.:d

Poslednja izmena:
Lose sam se izrazio, jeste normalno u pravoj kosarci ali u ovoj mi je igrac za celu utakmicu mozda 2-3 puta sam u kontri a nekad ni jednom i frustrirajuce je da bek ne moze da doda lepo loptu a i ako doda lose ovaj moze malo da se potrudi da uhvati.

Da li ikad uhvatite loptu posle promašenog slobodnjaka? I kako?

Pasevi sa pola terena nisu precizni,tako i treba da bude.Opet ako loptu dodaje igrac sa dobrom ocenom za pass,a ovaj sto prima dobrom za hands procenat ce biti veci.Zna se ko u NBA baca takve pasove,tako i u igri.

Daj prevedi mi to na tasta(ta)turu :d... Šta je LAS na tastaturi? NumPad?

EDIT: Ja sam primetio da je i trening teži, povećali su ocene do kojih treba stići da bi trening bio uspešan. Šta vam je sada najlakše da trenirate? Na 2K10 (meni) je bilo krađa lopti, banane i defanziva ispod koša.

Poslednja izmena:
To sve moze da se trenira normalno na "Practice" ili u npr. onom player (ili kako se zove) modu? I jel mogu nekako da onemogucim transfere uopste u toku sezone (obicna sezona)?

EDIT: Ja sam primetio da je i trening teži, povećali su ocene do kojih treba stići da bi trening bio uspešan. Šta vam je sada najlakše da trenirate? Na 2K10 (meni) je bilo krađa lopti, banane i defanziva ispod koša.

Gde si našao to LAS???

To sve moze da se trenira normalno na "Practice" ili u npr. onom player (ili kako se zove) modu? I jel mogu nekako da onemogucim transfere uopste u toku sezone (obicna sezona)?

Ne možeš, jer sezona nema prepreku u vezi transfera, kao što je to slučaj u Asocijaciji. Igraj Asocijaciju, daleko više je zanimljivije od sezone...

Left analog stick ( leva pecurkica ) meni sluzi za kretanje igraca.Tebi su to najverovatnije cetiri strelice.

Poslednja izmena:
Ne možeš, jer sezona nema prepreku u vezi transfera, kao što je to slučaj u Asocijaciji. Igraj Asocijaciju, daleko više je zanimljivije od sezone...
A a asocijacija je..? Kao sezona sam bez transfera ili? :D

Asocijacija sadrži mnogo menadžerskih elemenata i namenjena je pre svega igranju više sezona. Za nas koji želimo da vodimo tim samo na jednu sezonu, season mod je i dalje neprikosnoven.

Znaci za mene je season mod. :) Ali, kako da iskljucim transfere u njemu? Posto bih hteo da odigra samo 1 sezonu, bez transfera itd.

Vrh Dno