Šta je novo?

NBA 2K11

Sad sam malo igrao sa društvom i posle par odigranih partija sve se počelo svoditi na run & gun i forsiranje polu kontri na ne postavljenu odbranu. Jel postoji neki način naterati igrače da se brže vraćaju u fazu odbrane?

Stavi na sim i superstar i uspori igru.Pusti protivnika da trci i baca lose pasove.

Moja zamerka je da cim uputim malo duzi pas komp odma presece loptu. Tesko je odigrati dobru kontru zbog toga.

Pa ja baš tako dobijam AI, igram defanzivu na igrača kome bi trebalo da baci loptu i trudim se da presečem pas. ;)

Moja zamerka je da cim uputim malo duzi pas komp odma presece loptu. Tesko je odigrati dobru kontru zbog toga.

Pa to je jedna od najvecih prednosti ove igre.Moras da cenis svaki posed,trazis dobar ugao,biras sa kim bacas rizicne pasove...Bas kao i u pravoj kosarci,u predhodnim 2K igrama si mogao da bacas laserske pasove sa jednog kraja terana na drugi kad si hteo.

Sad sam igrao malo sa Spurs-ima pick and roll Duncan-a i Tony-a je nezaustavljiv.Jos kad krenu da udvajaju Duncan-a eto besplatnih trojki.:p

Kako najbolje podesiti slajdere, tj koji je najbolji?

Kako se izvodi pick and roll? :D

Jel sim na def? Koja je razlika?

Nije moras da podesis playstyle,def. je suvise arkadno.

Poludecu!!!:mad:
Kad god JA presecem pas, ONI uzmu loptu, kad god ONI (nabijem ih) preseku pas ONI uzmu loptu!!! Da ne pricam o ofanizvnim skokovima...
Na pro je prelako, na allstar pretesko...

Je l' ima negde u meniju da se namesti da CPU ne menja igrace kad igram Quick Game? Posto je fatigue iskljucen koji djavo ce ih menjati...

Jel igra neko MJ celendze.Jel uspeo neko da ih sve prodje.Sta se otljucava kad svih deset prodjes?

Poludecu!!!:mad:
Kad god JA presecem pas, ONI uzmu loptu, kad god ONI (nabijem ih) preseku pas ONI uzmu loptu!!!

Jedan od mini bug-ova igre. Nekoliko puta do sad sam igračem kojeg vodim presekao pas, lopta se odbije do mog suigrača, gotovo ga pogodi u glavu, ali ruke da digne i uhvati loptu ni u ludilu. Ili se, naravno, kroz dva moja nepomična saigrača odbije do protivničkog. Srećom, ne dešava se ni približno često kao u 2K10, pa me i ne iritira previše.

Uci Barto uci i imaj strpljenja ;)

Kad kompjuterski igrač dodaje, ja sa svojim igračem se "bacim" da je presečem, šta da uradim pa da usmerim odbijenu loptu??
Ovo je samo šaljivo pitanje. Nema šta tu da se "uči i vežba" odbijanje lopte je AI rutina igre koja u 95% slučajeva "ide na ruku" kompjuterski vođenom timu.

^Sto je potpuno retardirano, jedva uspem da se sastavim u napadu i odbrani i kad odigram dobru odbranu lopta se uglavnom odbija njima u ruke. JEl probao neko protiv zivog protivnika? Ima li ovakvih bugova?

Ne svidja mi se sto su ostali timovi losiji u smislu skora. Ja sam prvi sa skorom 11-4, a drugi Milvoki 8-6. U stvarnosti Boston, LAL, Majami i ostali prave po 15-1, a ne 8-6...

Jedan od mini bug-ova igre. Nekoliko puta do sad sam igračem kojeg vodim presekao pas, lopta se odbije do mog suigrača, gotovo ga pogodi u glavu, ali ruke da digne i uhvati loptu ni u ludilu.

Pa sto cekas da ti AI pomogne,preuzmes kontrolu tog igraca i uzmes loptu.;)

^ upravo to. ;)

kjager, koja je tačno razlika između Shot Stick Timing i Real Player %? Mislim, znam u teoriji šta bi trebalo da radi, ali svakako šut zavisi od shot stick timinga?

Krenuo sam asocijaciju sa Majamijem ( :D ) i posle dve utakmice mi opade ocena Wadeu i Jamesu, a obe utakmice sam pobedio a njih dvojica dali po 20+ poena. Kako to? Oo

^ upravo to. ;)

kjager, koja je tačno razlika između Shot Stick Timing i Real Player %? Mislim, znam u teoriji šta bi trebalo da radi, ali svakako šut zavisi od shot stick timinga?

Na Real Player % ne utice timing,iskljucivo pozicija,vrsta suta i ko ga cuva.

Shot Stick Timing

With this option turned ON, as the name implies, your timing release will be factored in to your shot %. It's layered on top of the player's Shot Rating, type of shot taken (jumper, drifter, leaner, etc), defense impact, etc. Being really late or really early on your release will have negative impact, and being perfect on your release will give you an added boost in making the shot.

Real Player %

When you turn this ON, it's basically ignoring your release on the Shotstick completely. You won't get penalized for early or late releases. The same factors come into play as mentioned above, sans the stick release bonus/penalty. Pretty much how Real FT % works. We simply migrated the feature over to all the shots as well.

Sa ovim igra postaje jos realnija moras bas da pazis i biras kakve suteve uzimas.:) Npr Kobe ce pogoditi iz nemogucih pozicija,ali ako ga npr. cuva Shane Battier % poprilicno opada.Taj matchup sam istestirao detaljno.

Poslednja izmena:
Izgubio sam ocene timova kad hoću da igram quick game. Jel sam nešto pritisnuo ili je zbog toga što sam prebacio na sim?

Pa sto cekas da ti AI pomogne,preuzmes kontrolu tog igraca i uzmes loptu.;)

Kako to da izvedem, jer od trenutka odbijanja presečene lopte do udaranja u glavu mog saigrača ne prođe ni cela sekunda?? Baš tako brze reflekse nemam. Ali je dovoljno protivničkom igraču da sa metar skokne i uzme loptu. Doduše, to se VEOMA retko dešava za razliku od 2K10 gde su mi se slične i još gluplje stvari dešavale 3-4 puta po utakmici.

Sada me malo nervira nešto sasvim drugo. Bar jednom po utakmici igrač kojeg vodim dodaje (gubi) loptu apsolutno suprotno od onoga što sam pritisnuo. I to što kad mi udvoje igrača, kad je put ka košu otvoren, slobodan igrač se uvek guzi u blizini, nit mogu da mu dodam, niti otvara napad, štaviše, smeta mi gore i od onih koji me udvajaju, jer se obavezno nacrta na jedini prolaz...

Poslednja izmena:
Kako to da izvedem, jer od trenutka odbijanja presečene lopte do udaranja u glavu mog saigrača ne prođe ni cela sekunda?? Baš tako brze reflekse nemam. Ali je dovoljno protivničkom igraču da sa metar skokne i uzme loptu. Doduše, to se VEOMA retko dešava za razliku od 2K10 gde su mi se slične i još gluplje stvari dešavale 3-4 puta po utakmici.

Sada me malo nervira nešto sasvim drugo. Bar jednom po utakmici igrač kojeg vodim dodaje (gubi) loptu apsolutno suprotno od onoga što sam pritisnuo. I to što kad mi udvoje igrača, kad je put ka košu otvoren, slobodan igrač se uvek guzi u blizini, nit mogu da mu dodam, niti otvara napad, štaviše, smeta mi gore i od onih koji me udvajaju, jer se obavezno nacrta na jedini prolaz...

Na tastaturi je ne moguce,ali na gamapadu itekako moguce.Stalni tako kradem lopte.

Za drugi "problem" postoji total control passing.

Sve sto se u igri desava zavisi apsolutno od igraca,nista nije skriptovano kao u 2K10.Nad svim aspektima igre imas kontrolu.Ako ti nesto pravi problem garantujem da je do tebe a ne AI.

Jos od NBA 2k1 na segi dreamcast sam zaljubljenik u ovaj serijal. NBA 2k11 je po meni ubedljivo najvernije docarana sportska simulacija.

Mnogo je zahtevnija nego NBA 2k10 i potrebno je imati odredjeno razumevanje kosarke da bi se moglo igrati protiv CPU-a na vecem nivou tezine. Krenuo sam da igram asocijaciju i poceo sam na hall of fame tezini, medjutim kada sam od 10 partija dobio samo 2 ipak sam spustio na superstar i tu mi je vec procenat pobeda oko 80%. Ono sto se nije promenilo je to da CPU ume i te kako da vara. Najvise mi smetaju oni njegovi nemoguci fadeaway sutevi preko ruke, i sto ponekada imam osecaj kao da nemam kontrolu nad svojim igracima. Sa presecanjem pasova nemam problema jel ako bacam neke nenormalne pasove i treba da mi presece loptu.
Vise nije lako postizati poene iz reketa sto je u NBA 2k10 dovodilo do cheesovanja u online okrsajima (u al' ce mali cheeser-i da placu :D).

Jel se nekako moze iskljuciti zvuk u igri? Hocu da slusam ziku i pikam... :)

Options->my nba settings->presentation

Za drugi "problem" postoji total control passing.
Gde se nalazi ovo, nisam uspeo da nadjem? I meni se desava da igraci dodaju bukvalno u suprotnu stranu od zadate. Poceo sam sezonu sa Lejkersima na pro i ucinak mi je nekih 50% sto je prilicno lose. Nikako ne mogu sa centrima da poentiram, u stvari mogu ali ne ispod kosa, i sto je najgore vrlo cesto se izvlace na 3 umesto da se biju u reketu. Generalno lose igram, tesko probijam odbranu a i sut mi je los, igraci dosta promasuju i sa otvorenih pozicija dok "preko ruke" umeju da pogode dosta cesto sto nimalo nije logicno. Sta znam, posle prvog odusevljenja nekako mi je sve splasnulo :p moram da probam protiv nekog zivog protivnika pribliznog skila, mozda to i bude licilo na nesto.

Nazad
Vrh Dno