Uf, ova igra me izluđuje. Spavam samo od 2 ujutro do 6:30 ujutro (posao, mora se), sad se jedva držim budan na šljaci, više ni kafe ne pomažu.
Prokleta Asocijacija. Ove godine je tako dobro odrađena da ne verujem da ću išta drugo probati. Dok sam u 2K10 mogao lagano da dovedem u Oklahomu, na primer, Dvajta Hauarda, a da mi ostanu Vestbruk i Durant, u 2K11 je tako nešto nemoguća misija. Ne samo Hauarda, nego bilo kog boljeg igrača je prava umetnost dovesti u tim, a da ga ne trejduješ za nekog boljeg ili bar istog. AI rutina koja se bavi trejdovima je višestruko poboljšana, što mi se strašno sviđa.
Najveće poboljšanje, pored trejd rutine su TRADE FINDER i PLAYER FINDER. TRADE FINDER ne samo što sjajno pomaže kad želiš da se ratosiljaš nekog igrača (ili više njih odjednom), nego kad obeležiš igrača iz drugog tima kojeg bi voleo da imaš u svom timu, odmah imaš par mogućnosti sa kojim igračima iz svog tima bi mogao da ga istrejduješ, što je odlična stvar. I nijedmon mi se do sad nije desilo da "zaglupi", da mi ponudi dobrog igrača za dosta lošijeg. Sada se veoma vodi računa o godištu igrača, potencijalu i još nekim detaljima, što se prikazuje sa zvezdicama u dnu. Naprimer, lako mogu da trejdujem, recimo, Vestbruka za Stoudemajera, iako Amare ima bolji rejting. Ali, Amare ima 27 godina, nije više potencijal, dok Vestbruk ima 22 godine, veliki je potencijal, a rejtingom nije mnogo slabiji. A dobre rukije, recimo, John Wall-a (Washington, 1. pik, rejting 81) ili DeMarcus Cousins-a (Sacramento, centar, potencijal A-) možeš da trejduješ jedino za neku zvezdu tima, ili baš dobrog igrača. To mi se, takođe, veoma sviđa.
Još jedna "sitnica" je ispravljena: Dešavalo mi se da u 2K10 zaboravim na skaute koji "snimaju" igrače sa drafta, tako da izgubim po nekoliko dana "praznog hoda" dok se setim njih. Sada, kad skauti završe sa nadgledanjem, tog dana izlazi mali podsetnik da su skauti završili posao i da mogu da započnu sa novim. Sitnica, ali dosta znači.
Sada malo žalim što nisam započeo Asocijaciju sa Majamijem, pa da LeBrona šibnem za Duranta i Hardena, Vejda za Derona Vilijamsa, Boša za Amarea i nekog centra, pa bi tek to bio pravi tim.

O prezentaciji, gameplay-u, tehnikalijama, ne vredi trošiti reči - sam vrh (Nestajanje glava nakratko u replay-ima (zombie heads) ne smatram za zlo, što vuče još od 2K10, jer mi to ne znači ništa). Ova igra je sada, konačno, simulacija košarke koliko to može trenutno da bude, što se vidi po žalbama dece koja ne mogu da driblaju sa jednim dugmetom, šetaju se po reketu i zakucavaju u svakom napadu. Odbrana je znatno poboljšana i zahteva dosta "playcalling"-a, ako misliš da pobediš. Jednostavno, jedini način za pobedu je strpljiva igra i kombinatorika, ovde soliranje sa uletanjem pod koš retko kad upali, što je odlična stvar.
Ipak, ima nekih stupidarija koje se vuku iz 2k10. Kao što rekoh, igram asocijaciju sa Oklahomom, 4x4 minuta. U jednoj utakmici sa Jutom na kraju 3. četvrtine vodim sa 23:19, dobre odbrane, puno omašaja. A onda, Juta u četvrtoj četvrtini postiže 17 poena. Ni jedan omašaj, pogađali su iz nemogućih situacija, menjao sam tri-četiri vrste odbrane, sva moguća udvajanja, jednostavno, ko god i odakle god da šutne, to ulazi. Ej, za tri četvrtine dali 19 poeana, a samo u zadnjoj skoro isto toliko. Da ne pominjem da izuzev 4 slobodnjaka nisam dao ni jedan koš iz igre. Nije moguće da sam, odjednom, sasvim zaboravio da igram. E, takvi "bagovi" me dovode do ludila.
I, da, još uvek nisam odigrao nijednu protiv Jao "Lightspeed" Minga.