Šta je novo?

NBA 2K11

Mada opet ponavljam jos jednom da malo i koja NBA ekipa moze da se pohvali tolikim brojem odlicnih igraca kao sto ih ima Barselona , tako da verujem da bi Barsa uspela barem da ih namuci ako vec ne bi uspela da ih prodje.
Uostalom i ti igraci Lejkersa su isto ljudi od krvi i mesa, nisu nikakvi nadljudi.

Inace ja generalno mislim da je ta NBA liga dosta precenjena ( i da je kvalitet iste sve slabiji i slabiji) i gotovo i da nema razlike izmedju nekog igraca sto igra u nekoj vrhunskoj evropskoj ekipi i nekog sto igra u NBA.

Ali svakako da se sastanu Barsa i Lejkersi na vrhuncu forme, Lejkersi bi ih oduvali, nemojte da se zamajavamo, zna se kako se igra odbrana dok ne dođe playoff, a pogotvo sada kada je još predsezona. :)

+1

Odlican je Barsa ali ne treba preterivati.:)

Istina do payoff-a u NBA se ne igre košarka, ali problem je u tome što i u playoff-u po pravilu samo 5-6 ekipa igra ozbiljnu košarku, dok ostali i tada igraju indijanski, kao recimlo Klivlend prošle godine kad su im zatvorili LBJ-a u playofu nisu znali šta da rade i prc...

Sa druge strane da evropske ekipe imaju NBA budžet, a pri tome da zadrže evropski način shvatanje košarke dominirali bi nad NBA ekipama, uostalom kako to radi godinama Greg Popović sa prosečnim sastavima...

Poslednja izmena:
Uf, ova igra me izluđuje. Spavam samo od 2 ujutro do 6:30 ujutro (posao, mora se), sad se jedva držim budan na šljaci, više ni kafe ne pomažu.
Prokleta Asocijacija. Ove godine je tako dobro odrađena da ne verujem da ću išta drugo probati. Dok sam u 2K10 mogao lagano da dovedem u Oklahomu, na primer, Dvajta Hauarda, a da mi ostanu Vestbruk i Durant, u 2K11 je tako nešto nemoguća misija. Ne samo Hauarda, nego bilo kog boljeg igrača je prava umetnost dovesti u tim, a da ga ne trejduješ za nekog boljeg ili bar istog. AI rutina koja se bavi trejdovima je višestruko poboljšana, što mi se strašno sviđa.
Najveće poboljšanje, pored trejd rutine su TRADE FINDER i PLAYER FINDER. TRADE FINDER ne samo što sjajno pomaže kad želiš da se ratosiljaš nekog igrača (ili više njih odjednom), nego kad obeležiš igrača iz drugog tima kojeg bi voleo da imaš u svom timu, odmah imaš par mogućnosti sa kojim igračima iz svog tima bi mogao da ga istrejduješ, što je odlična stvar. I nijedmon mi se do sad nije desilo da "zaglupi", da mi ponudi dobrog igrača za dosta lošijeg. Sada se veoma vodi računa o godištu igrača, potencijalu i još nekim detaljima, što se prikazuje sa zvezdicama u dnu. Naprimer, lako mogu da trejdujem, recimo, Vestbruka za Stoudemajera, iako Amare ima bolji rejting. Ali, Amare ima 27 godina, nije više potencijal, dok Vestbruk ima 22 godine, veliki je potencijal, a rejtingom nije mnogo slabiji. A dobre rukije, recimo, John Wall-a (Washington, 1. pik, rejting 81) ili DeMarcus Cousins-a (Sacramento, centar, potencijal A-) možeš da trejduješ jedino za neku zvezdu tima, ili baš dobrog igrača. To mi se, takođe, veoma sviđa.
Još jedna "sitnica" je ispravljena: Dešavalo mi se da u 2K10 zaboravim na skaute koji "snimaju" igrače sa drafta, tako da izgubim po nekoliko dana "praznog hoda" dok se setim njih. Sada, kad skauti završe sa nadgledanjem, tog dana izlazi mali podsetnik da su skauti završili posao i da mogu da započnu sa novim. Sitnica, ali dosta znači.
Sada malo žalim što nisam započeo Asocijaciju sa Majamijem, pa da LeBrona šibnem za Duranta i Hardena, Vejda za Derona Vilijamsa, Boša za Amarea i nekog centra, pa bi tek to bio pravi tim. :)
O prezentaciji, gameplay-u, tehnikalijama, ne vredi trošiti reči - sam vrh (Nestajanje glava nakratko u replay-ima (zombie heads) ne smatram za zlo, što vuče još od 2K10, jer mi to ne znači ništa). Ova igra je sada, konačno, simulacija košarke koliko to može trenutno da bude, što se vidi po žalbama dece koja ne mogu da driblaju sa jednim dugmetom, šetaju se po reketu i zakucavaju u svakom napadu. Odbrana je znatno poboljšana i zahteva dosta "playcalling"-a, ako misliš da pobediš. Jednostavno, jedini način za pobedu je strpljiva igra i kombinatorika, ovde soliranje sa uletanjem pod koš retko kad upali, što je odlična stvar.
Ipak, ima nekih stupidarija koje se vuku iz 2k10. Kao što rekoh, igram asocijaciju sa Oklahomom, 4x4 minuta. U jednoj utakmici sa Jutom na kraju 3. četvrtine vodim sa 23:19, dobre odbrane, puno omašaja. A onda, Juta u četvrtoj četvrtini postiže 17 poena. Ni jedan omašaj, pogađali su iz nemogućih situacija, menjao sam tri-četiri vrste odbrane, sva moguća udvajanja, jednostavno, ko god i odakle god da šutne, to ulazi. Ej, za tri četvrtine dali 19 poeana, a samo u zadnjoj skoro isto toliko. Da ne pominjem da izuzev 4 slobodnjaka nisam dao ni jedan koš iz igre. Nije moguće da sam, odjednom, sasvim zaboravio da igram. E, takvi "bagovi" me dovode do ludila.

I, da, još uvek nisam odigrao nijednu protiv Jao "Lightspeed" Minga. :D

Probao sam My Player i ima ogroman bug. Ako kreneš u kontru u trenutku kada protivnička ekipa uzima šut i promaši ga tebe u u 50% slučaja niko neće na vreme ispratiti i dobićeš pas preko celog terena za lagano polaganje.

Ne mogu da verujem da je McGrady presao u Detroit...:wall:

I dalje ne mogu da se odlucim koji cu tim... 100% bih uzeo Hjuston, ali ne igra McGrady pa onda njih necu. Trenutno sam najblizi Orlandu.

Uzmi Atlantu. Joe Johnson+Josh Smith (opak u odbrani)+Al Horford+gomila različitih dresova i eto ti zabave. Ili probaj Memphis, nikad ništa osvojili, a sad imaju solidan tim. Ne znam, ja kad završim sa Oklahomom, jedan od ova dva tima mi je sledeći izbor...

A sta kazes za LAL/Boston/Majami/Hjuston/Orlando? :)

NBA 2K11 Overtakes Halo: Reach in U.S. Charts

According to Gamasutra's weekly "Saling The World" column, with data taken from October 7th, 2010, find NBA 2K11 heading multiplatform sales in North America

"North America: 1. NBA 2K11 (2K Sports, PS3), 2. NBA 2K11 (2K Sports, X360), 3. Halo: Reach (Microsoft, X360), 4. PlayStation Move Starter Bundle (SCEA, PS3), 5. DIRT 2 (Codemasters, X360)."

Jos jedan dokaz da postoji velika potraznja za pravim simulacijama a ne arkadnim smecem tipa Elite.

Ja trenutno cepam sa asociaciju sa LA,uvek sa njima upoznajem igru.Ali suvise su dobri,dobijam 80% utakmica na Sim HoF.Verovatno cu da krenem ovih dana sa Bulls-ima.

Tendencije i akcije za timove su odradili majstorski ove godine,uzivanje za poznavaoce NBA kosarke.

Poslednja izmena:
Istina do payoff-a u NBA se ne igre košarka, ali problem je u tome što i u playoff-u po pravilu samo 5-6 ekipa igra ozbiljnu košarku, dok ostali i tada igraju indijanski, kao recimlo Klivlend prošle godine kad su im zatvorili LBJ-a u playofu nisu znali šta da rade i prc...

Sa druge strane da evropske ekipe imaju NBA budžet, a pri tome da zadrže evropski način shvatanje košarke dominirali bi nad NBA ekipama, uostalom kako to radi godinama Greg Popović sa prosečnim sastavima...

Slazem se , uostalom i kad bi svi stranci igrali za Evroligaske timove, Evroliga bi mozda bila i jaca nego NBA.
Samo se nikako ne slazem da je Greg Popovic uzimao titule sa prosecnim ekipama, mislim sta reci o Parkeru, Ginobiliju, Dunkanu pa kad jos u ekipi imas jednog Bowena koji je bio najbolji defanzivac lige, pa iskusne i proverene asove poput Finley-a,Fabrizia Oberta,Rase Nesterovica, Antonia McDays-a ...........stvarno to je bila timcina, svetlosnim godinama su oni daleko od prosecne ekipe.

Posto cu sezonu igrati na 3, 4 ili 5min, na koliko da stavim da bude simulacija (sto komp tj. AI igra meceve ostale)? Da ne bude ono da mi npr. neki igrac kida, a postize 5ppg samo zato sto igram krace cetvrtine, posto hocu da imam predstavnike u all-star vikendu itd.. :)

Moram priznati da je igra u skoro svakom pogledu sjajna, ali just isn't my cup of tea. Posle Civilizacije, osecam da bih morao postati nindza da se snadjem. Koriscenje tolikog broja dugmadi da bih igrao onako kako je predvidjeno je za mene jednostavno previse. Jos jedna stvar koja mi smeta je protivnicka efikasnost-svaka rupa iz trece postave Oklahome ce da se naubacuje protiv mene kao da je Dzordan, dok ja moram da pritisnem dugme bas u odredjenom momentu i pod pravim polozajem zvezda da ista udje.

Ako se igraš na tastaturi, nabavi gamepad sa dva analoga, da bi igrao na tastaturi moraš biti hobotnica :)

Nije ni sa gamepadom bolja situacija, prilicno je komplikovano i tesko. Treba bas puno vezbe za neke elementarne stvari, ne verujem da ce svako da se cima da bi uradio obican roling i sl.

Ja te posebne finte ne radim ni u NBA ni u PESu. Mrzi me da se cimam sa tim. Zar nije bolje igrati jednostavnu, obicnu kosarku? :)
Pogotovo sto mi se cini da u 2k11 mogu extra da se rade driblinzi na analogu...

Ne znam ja sam za pola sata pokupio 90 % fazona,jedino mi problem pravi pozivanje pick and rolla i pick and popa.Tacnije stalno gresim,zovem roll a hteo sam pop i obrnuto.:d isomotion koristim iskljucivo u mismatch situacijama.Ali 2K11 definitivno nije za casual igrace,eno pola 2K foruma kuka kako ne mogu da dodaju loptu.

Inace za one koji ne znaju nabolje mesto za modove

http://forums.nba-live.com/viewforum.php?f=132

Poslednja izmena:
Ali 2K11 definitivno nije za casual igrace,eno pola 2K foruma kuka kako ne mogu da dodaju loptu....

Istina. Meni ne predstavlja problem sto se lopta tesko dodaje, to je extra fora, mnogo je realnije i dinamicnije, treba vise skilla i vezbe da se razvije brza i precizna pas igra. Smara me sto moram da drzim L1 i rolam analog pola kruga iz ruke u kojoj je lopta u kontra ruku oko ledja igraca da bih uradio obican roling koji na basketu uradim kad hocu a nikakav sam basketas :) U stvari ne smara me nego mi ne uspeva skoro nikad :p Mislim da su bespotrebno zakomplikovali driblinge jer je i ovako tesko napadati zbog pojacane odbrane. To je naravno prvi utisak, vrlo je moguce da cu se uvezbati i da nije toliko tesko samo sam ja navikao da driblam na dugme. Imam problem i sa cut scenama, kad je tajmaut, kraj cetvrtine i sl. igraci se krecu kao da imaju neku drhtavicu, ne opada framerate vec se oni nekako cudno tresu, skroz retardirano izgleda. Tokom igre je sve u redu, animacije su stvarno vrhunske i jos lepse od 2k9 (2k10 nisam imao zivaca da igram), atmosfera u arenama je fenomenalna. Ceo zivot igram fudbal na racunarima i konzolama ali ovako nesto ni konami ni EA ne umeju da naprave, cak nisu ni blizu, najbolja sportska simulacija ikada :)

Poceo sam sa Orlandom... pobedih u prvoj jedva Vasington - 36:29, na domacem terenu... publika je dobro uradjena, atmosfera je super.

Vidim da je evropska verzija kao i prošle godine osakaćena kada je izgled terena u pitanju.

Sledeca stvar mi se cesto desava pa me zanima ima li neko slican problem.Kada idem na Icon Pass ( R2 ) pa zelim da dodam centru koji je uvek L2 cesto nakon sto pritisnem L2 lopta se doda nekom drugom liku, a ne centru...Ima li iko ovaj problem?Za ostale igrace ( 1-4 ) nisam primetio ali za 5-cu cesto.

Istina. Meni ne predstavlja problem sto se lopta tesko dodaje, to je extra fora, mnogo je realnije i dinamicnije, treba vise skilla i vezbe da se razvije brza i precizna pas igra. Smara me sto moram da drzim L1 i rolam analog pola kruga iz ruke u kojoj je lopta u kontra ruku oko ledja igraca da bih uradio obican roling koji na basketu uradim kad hocu a nikakav sam basketas :) U stvari ne smara me nego mi ne uspeva skoro nikad :p Mislim da su bespotrebno zakomplikovali driblinge jer je i ovako tesko napadati zbog pojacane odbrane. To je naravno prvi utisak, vrlo je moguce da cu se uvezbati i da nije toliko tesko samo sam ja navikao da driblam na dugme. Imam problem i sa cut scenama, kad je tajmaut, kraj cetvrtine i sl. igraci se krecu kao da imaju neku drhtavicu, ne opada framerate vec se oni nekako cudno tresu, skroz retardirano izgleda. Tokom igre je sve u redu, animacije su stvarno vrhunske i jos lepse od 2k9 (2k10 nisam imao zivaca da igram), atmosfera u arenama je fenomenalna. Ceo zivot igram fudbal na racunarima i konzolama ali ovako nesto ni konami ni EA ne umeju da naprave, cak nisu ni blizu, najbolja sportska simulacija ikada :)

Driblinzi su namerno otezani i to je dobra stvar.:p Da bi ljudi prekinuli da spamuju spin i crossover,pogotovo online.Napad i odbrana su sada vrhunski balansirani,ali zato je osecaj kad odigras dobru akciju i probijes odbranu u reketu epic.:)

Inace malopre igram sa Heat-om i napadam reket sa Lebronom i uspem uz puno kontakta da poentiram.Sudije ne sviraju faul i aktivira se animacija Lebrona kako u neverici trci od kosa,original su skinuli reakciju.:D

@forsaken demon

ima na OS forumu post Mike Wang-a vezano za EU verziju i terene.Navaodno zbog nekih licenca ne mogu da ih ubace.

[YOUTUBE]E-3JgDoTPXw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ne lici uopste na Jordana, u cemu je fora?

U pitanju je rookie Jordan,na ovoj prvoj slici.Moze sigurno bolje da se uradi,ali to i nije toliko bitno.Vazno je da su mu skinuli sve animacije original i kada ga kontrolises zaista osecas da kontrolises najboljeg igraca ikada.

Poslednja izmena:
Sto vise igram sve mi se vise svidja!!! Poceo sezonu sa Orlandom (5-1 skor za sad), jel mogu nekako da promenim tezinu igranja? Prelako mi je sad...

P.S. Jel moguce igrati online sa piratom?

Igra je jednostavno remek-delo,ja bolju sportsku igru nisam igrao.A igrao sam maltene sve,mislo sam da je MLB the Show nesto najblize realnosti sto se simulacija tice.Ali 2K Sports ih je nadmasio,uspeli su da skinu maltene sve aspekte kosarke.Ima po koji bag,igraci mozda skacu malo vise nego sto bi trebalo... Ali sve ostalo je wow

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno