Počeo sam Asocijaciju sa Oklahomom i prve ružne stvari posle patch-a počele su da se pojavljuju. Na prvoj slici je rezultat protiv Portlanda. Ajde to što u trećoj četvrtini nisu mašili šta god, ko god i odakle god je neko šutirao, to mogu i da "svarim" ali u produžetku sam šutirao 12 puta, 6 ofanzivnih skokova, Durant mi je tri puta bio sam na metar od koša (jedan airball !!!!!!!!), ali da nije bilo 2 slobodna bacanja, ne bi imao ni ta dva poena. Za razliku od mene, Portland je (i pored FULL COURT PRESS odbrane) šutirao samo 4 puta, tri trojke i šut sa vrha reketa i, kao što se vidi, ništa omašili nisu. Sledeća utakmica protiv Lejkersa i dovoljno je videti 0/9. Izuzev jednog pokušaja za 3 poena, nijedan šut nije bio dalji od pola metra.
Jeste da su ovim smanjili ono što se naziva "cheesing", ali su ga preterali. Sad je dosta teže ući u reket na polaganje, dovoljno je da neko stoji pored igrača kojeg vodiš i ništa od koša. Ali bi bilo dobro da su to isto učinili i sa mojim saigračima, pored kojih i najsporiji ugrači ulaze pod koš kao na promenadu (praćeni ljubopitljivim pogledima i ništa više), a ne maše ni pod faulom.
Probao sam i oficijalne (UŽAS!!) slajdere i još par drugih i uverio sam se da je igra, sada, dosta teža. Naravno, sviđa mi se to, odlično je, ali opet se ponekad užasno iznerviram, pa moram ovde da se "izduvam"...