Šta je novo?

Navelo me na razmisljanje

Kolika vam je plata

• 0-500e

Glasovi: 158 57.9%
  • 500e-1000e

Glasovi: 70 25.6%
  • 1000e do 2000e

Glasovi: 28 10.3%
  • 2000e do 3000e

Glasovi: 3 1.1%
  • 3000e i vise

Glasovi: 14 5.1%

• Ukupno glasača
    273
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvni na pitanju mozda me se ne tice ali koji je tvoj sistem vrednosti kad sa 29 godina ti nemas ni zenu ni decu. Porodicu planiras za nekih 5-6 god tj sa 35. Zena i deca ce ti uskratiti zadovoljstvo??? wtf.... molimte razjasni.

Ja imam 25 i imam zenu. U narednih 5-6 godina planiram da imam 3 dece ili bar 2 i trece na putu. I nikako mi nije tesko da se dok sam mlad akam i po suncu i po kisi i po snegu i po vetru ma gde oces. Kapiram bolje sad nego sa 40god. Zato i pitam koji ti je sistem vrednosti mozda ja gresim :zgran:

s' postovanjem JA:smoke:

Pa kao sto neko vecj rece svako ima svoja shvatanja i potrebe. Moja shvatanja su sasvim drugacija od tvojih. Zena i deca cje doneti neka sasvim druga zadovoljstva i obaveze u mom zivotu ali ja zelim da osetim malo i ovog momackog zivota ako nemas nista protiv :d Nemoj da se ljutis ali mislim da imas malo "balkanska" shvatanja o zivotu :)

E upravo nas je ova filozofija i dovela tu gde jesmo...:S:

Ispašće da sam se okomio na tebe, nisam majke mi, nego se zalomi da uvek imam repliku na tvoj komentar:wave:

Bishop, opet me ne razumes :) Ne radim u drzavnom sektoru, niti imam nameru da radim u drzavnom sektoru. U mom poslu (konsultantskom), sto duze to radis, intuicija ti se sve vise gradi, tvoji zakljuchci su vremenom sve vredniji i kvalitetniji, a do njih dolazis neuporedivo brze.

@marko84

Pitanje je sistema vrednosti. Uopste ne kazem da treba neko sa 25 da se zeni. Ozenices se kad nadjes pravu osobu meni se eto desilo i super mi je. Vise alaudiram na onaj momenat
Sve u svemu mislim da izbori postoje samo je pitanje kako se ko snadje i sta zeli u zivotu a sta je spreman da zrtvuje. Imam 29 godina i nemam ni zenu ni decu jer sam svestan da ce mi to uskratiti mnoge druge stvari ali moracje i to da dodje na red u narednih 5-6 godina. Moglo je i ranije ali sve je stvar izbora.
gde se zena i deca smatraju faktorom koji uskracuje zadovoljstvo :wall::wall::wall:
A onda se postavlja pitanje ona + on = 1500+e da li bi se tako razmisljalo.

Onaj deo letovanje zimovanje na ustrb stana i neznam ti ni ja cega. Stan od 50k eura ima da te koshta propustenih jedno 10 godina letovanja. Tako da mi ta prica ne pije vodu nadji bolji primer.

I josh jedna stvar
Kolika je meni plata dovoljna...Ja opushteno mogu da zivim sa npr 300 eura mesecno...rekao bih da sa toliko i zivim. Racuni su mi, sa internetom, 5 000 mesecno. Stan ne placam. Na gorivo mi ode npr 3 000 mesecno. To mi je za neki normalan zivot, osim kad mi dune da kupim nesto vece ili negde putujem...Nemam bash potpuni uvid u svoje troskove, posto nikad ne znam ni koliko zaradim ni koliko potroshim...Chak shta vishe, ne znam ni kolika mi je plata, nisam podig`o ni januarsku

A izvini shta ti jedesh ili ti i to roditelji obezbedjuju, i ja sam u troskovima racunao i odmor ili mozda imash vikendice po morima i planinama, ovaj zadnji deo sa platom od januara nisam najbolje razumeo???. I koliko sam skapirao imash brata i sestru, ne znam koliki vam je stan i koliko oni imaju godina ali shta ce se desiti kad svo troje resite da oformite porodice oce mama i tata da zarade za josh dva stana ili cete vas troje da kupite svako svoj? I ako dodje do toga da kupujesh svoj stan pitacu te koliko ce ti trebati para da li ce 300e biti dovoljno mada mislim da ti ni sad nije dovoljno 300e.

I za kraj. Drago mi je da su ti roditelji obezbedili shto vishe, i ja cu svojoj deci da se trudim da obezbedim shto vishe, sto je ja mislim logicno. Ali ti probaj da budesh malo objektivniji i realniji.

p.s.1 U svakom poslu je manje vishe to pravilo da shto vishe znash, manje radish i vishe zaradjujes. tj manje radish fizicki da se tako izrazim ali radish vishe intelektualno.

p.s.2
@ eatmyshorts

Pa kao sto neko vecj rece svako ima svoja shvatanja i potrebe. Moja shvatanja su sasvim drugacija od tvojih. Zena i deca cje doneti neka sasvim druga zadovoljstva i obaveze u mom zivotu ali ja zelim da osetim malo i ovog momackog zivota ako nemas nista protiv Nemoj da se ljutis ali mislim da imas malo "balkanska" shvatanja o zivotu

De de ajde googlaj malo vidi shta se u svetu smatra normalnim. Na zapadu se deca posle koledza ne vracaju mamama i tatama u stan znash, nego pocnu da zive sami, a postho svi jure karijere i u svetu se apeluje i daju kojekave subvencije za prvo, drugo dete .... poreske olaksice i svasta neshto. Ajde majke ti pre nego shto izneses malo teze izjave ("balkanska" shvatanja o zivotu) informishi se (Evo tu su ljudi koji zive u inostranstvu pa nek potvrde). A ono momacki zivot 29-35 mislim..... Dobar student upise fax sa 19 zavrsi do 24-25 sem ako ne studira medicinu pa specijalizira neshto, pa do te tvoje 29 si imao vremena da "terash kera" do mile volje. A i da nisi dobar studen svaka tvoja izgubljena godina moze da se prepise momackom zivotu. Aj sad prst na celo pa nazad za crtacu tablu.

I izvini unapred znam da me ceka teshka osveta jer cu biti pogrshno shvacen ali, pogodio si me u zivac.

Poslednja izmena:
@marko84

Pitanje je sistema vrednosti. Uopste ne kazem da treba neko sa 25 da se zeni. Ozenices se kad nadjes pravu osobu meni se eto desilo i super mi je. Vise alaudiram na onaj momenat gde se zena i deca smatraju faktorom koji uskracuje zadovoljstvo :wall::wall::wall:
A onda se postavlja pitanje ona + on = 1500+e da li bi se tako razmisljalo.

Ne citas ono sto pisem :trust: Zena i deca, ma koliko ih volis, definitivno uskracjuju neke slobode to moras priznati. Ja samo pokusavam jos malo da odgodim tu situaciju u svom zivotu :smash:
Skroz smo otisli u offtopic :whip:

Ja pokusavam da je vratim u kolosek ali ne ide. Stalno vucemo na stranu. na kraju sam lepo naveo. da se zaradjuje 1500+e mesecno drugacije bi se razmisljalo ili se bar nadam da bi se drugacije razmisljalo.

Anketa sve vishe i vishe pokazuje porazavajuce podatke.

@marko84

A izvini shta ti jedesh ili ti i to roditelji obezbedjuju, i ja sam u troskovima racunao i odmor ili mozda imash vikendice po morima i planinama, ovaj zadnji deo sa platom od januara nisam najbolje razumeo???. I koliko sam skapirao imash brata i sestru, ne znam koliki vam je stan i koliko oni imaju godina ali shta ce se desiti kad svo troje resite da oformite porodice oce mama i tata da zarade za josh dva stana ili cete vas troje da kupite svako svoj? I ako dodje do toga da kupujesh svoj stan pitacu te koliko ce ti trebati para da li ce 300e biti dovoljno mada mislim da ti ni sad nije dovoljno 300e.

I za kraj. Drago mi je da su ti roditelji obezbedili shto vishe, i ja cu svojoj deci da se trudim da obezbedim shto vishe, sto je ja mislim logicno. Ali ti probaj da budesh malo objektivniji i realniji.

U trosak ne rachunam odmore i sl...Kuvam...Shto moram da puknem 300 dinara za obrok? Sestra udata, zivi sa muzem, brat ozenjen, zivi sa snajkom...tj zivim sam...I da...Radim od sedmog osnovne...Od drugog faxa sam pocheo da radim ozbiljnije iako nisam imao apsolutno ikakvu obavezu, moji su mi rekli da ce me finansirati dok ne zavrshim fax i nadjem posao. Tako daaaaa, vrlo dobro znam da cenim zaradjen novac...A mnogo je lako ganjati uslov dok radish...Meni su roditelji obezbedili da bi ja shto lakshe svojoj deci mogao da obezbedim i imam kakvu/takvu odskochnu dasku, poshto je oni nisu imali. I zahvalan sam im ko budala. Nadam se da ce tvoja deca tebi biti zahvalna koliko sam ja svojim roditeljima i nece navici da ochekuju da im hleb neko drugi stavlja na sto. Mislim kako si ti rekao da ti ne pada na pamet da se cimash sa budalama i po gradilistima...Vidish, ja nisam nikad odbio ni jedan posao koji nije klasichna fizikalija, pa koliko god tezak bio...A sad sam dao 3 ispita dok sam radio projekat 10 sati dnevno...pa me nazovi gotovanom..

I da...naravno da mi 300e nece biti dovoljno za kasnije, boze sachuvaj, kazem da mi je sad, samcu dovoljno 300e da zivim normalnim zivotom...Shta mislish, shto se cimam da napredujem sto vishe? Mozda se moj normalan zivot razlikuje od tvog. Kad zivis sa nekim trosi se neuporedivo vise para, tj nestaju, ne vidis gde nestanu.

Necemo mnogo u offtopic. Zato kratko u 2-3 recenice.

Nisam ja rekao da necu da se vucem po gradilishtima nego "eatmyshorts" moja prica je drugacija.
Tema nije "ja samac u stanu od roditelja" (izreceno bez losih namera, vec u kontekstu dolazenja do poente) nego "mladi bracni par i potrebna plata za normalan zivot" zato malo vishe objektivnosti.
Nemoj toliko da se vredjas jer nemam nameru nikog da uvredim samo me na neke vashe postove koji meni licno ne deluju realno trazim objasnjenje jer eto meni ne ide u glavu da mozes da zivish sa 300e mesecno.
A eto cak i ti kazes da letovanje i neko malo vece zadovoljstvo nisi racunao. Znaci 300e nije realno.

Poslednja izmena:
Odbanujte igoricu, evo mu idealne teme :D

Meni samo nije jasno odakle vama cifra od 350 evra za stan.

Shta je to, uzi centar ili playboy mansion?

Kod mene na staroj karaburmi cene stanova se krecu max 250 jura [novogradnja]. U mirjevu kolega sa faxa iznamljuje stan od 120 kvadrata za 270 evra. [al to je ono predposlednja stanica 27e sistem :) ]

Al' opet to zavisi od choveka do choveka. Neko je zadovoljan i sve stize sa platom od 500 jura, a nekog ni 3000 ne moz da okrpi.

To je za burzuje :d

evo ja da se javim, odbanovala me skripta, mada cenim da cu ja uskoro veoma na "odmor" od bench-a novih 7 dana, jer sam poslednji ban zaradio ontopic, direktnim odgovorom na temu, kritikujuci Apple. Nikako da pronadjem to u pravilima foruma, da ne sme Apple da se koristi,a da ironija bude veca, nekima se to tolerishe ...

Sarah Carigan je delimichno u pravu, uz napomenu da bi se troshkovi, a i visina "neophodne plate" mogli malo vishe nivelisati.

eto, ja nemam svoj stan, a i za sada mi ne treba, jer smo u ovom trenutno, ja i majka, a prostora kolko ocesh.

sa druge strane, 350 evra za stan je mnogo, tri drugara i ja vec 2 meseca iznajmljujemo stan na B brdu za 180, sa sve komunalijama, jednoiposoban, (telefon sami placamo) i koristimo ga za sprdnju, dovodjenje devojaka, mini zurke sedeljke i slichno.

svi troshkovi navedeni podrazumevaju da neko to zaista i radi, a prochitah temu, i vidim da se svelo na sledece -

nikad nije malo.

chinjenica je da IT industrija sada moze da ponudi veliek plate, i meni je drago shto ovde sa vama mogu da prodiskutujem o vashim lichnim iskustvima, ali ceo problem lezi u psihologiji ljudi, a ne platama, i poslom.

Krisitjano ronaldo, malo mu je 130.000 funti nedeljno, oce 180.000 mi to ovde ne mozemo da razumemo, ali cenim da je isti princip kao i ovde, samo na nizem nivou.

ja trenutno nemam platu, to jes, imam neku sitnu, za web development shto radim od kuce, ali sve sa razlogom shto su me stisli ispiti, a i MS kurs.

dok sam radio u poslednjoj firmi, imao sam 500 evra platu. i UVEK mi je padalo napamet da kupim - novi HW, da dodam neshto na automobil (udjem u Autosport, imam pare u dzepu, i JEDVA se nateram da izadjem, a do tog trenutka kupim presvlaku za volan, glavu menjacha, i karbon fiber prednje ogledalo), da izadjem i da se istroshim i ostalo ...

moja verzija Sarah Carigan rachuna: 500 evra plata

- 70 za internet i telefon na mesechnom nivou
- 200 e za: hrana, kafici, posete svakakvih ljudi
- 30x 400 dinara za prosechnu potroshnju benzina - 160-170 evra
- neshto sebi da kupim - 50-60 evra.

eto. bez odece, odmora, sa skrajcovanim redovnim troshkovima - ode 500 evra, bez IKAKVE mogucnosti ushtede.

zakljuchak - ni 1000 mi ne bi bilo dovoljno, a cenim, ako se na osnovu diplome, ili sertifikata zaposlim, i tada cu jako teshko da dobijem tolike novce, i onda zakljuzhak u zakljucku - zashto mladi beze iz srbije ? :)

pa kako ne bi bezali kad nemaju nikakvu stimulaciju ili bilu kakvu prednost da ostanu?

Sarah, sticajem nesrecnih okolnosti, ziveo sam godinu dana u istom stanu sa bratom i snajkom godinu dana...Kad zivis sa nekim troskovi su mnogo veci...Onda nisi toliko samoziv, ako ti neces nesto, tvoj par mozda hoce? O deci ne zelim ni da pricham koliko su tu troshkovi...

ja sam mozda malo sebichan prema sebi, kad zivis sa nekim toga nema. Evo, da ne bude nesporazuma...Ja sam, da ne placam stan, zivim sa 300e opushteno. Da zivim sa devojkom/zenom...600e (duplo) mi sigurno ne bi bilo dovoljno!!! Da ne rachunam kredite ili neko shtekanje...

Ljudi, ne znam kak ovi uspevate da prezivite sa 300 evra i te stvari, al idobro. Svaka cast onome ko uspe, i svaka cast svakome ko radi i ko se trudi. Ali, realno gledano, kakva je perspektiva? Koliko treba da radite da bi kupili stan? Ili, da uzmete kredit, pa narednih 20 godina da otplatite skoro tri stana. Ali hajde, sta da radis. Da ceo zivot zivis kao podstanar? Pa zar je to sreca?

Realno, za priblizno normalan zivot, treba 1000 evra, a to podrazumeva da vi imate oko 500 evra, a i zena ( devojka ) takodje toliko ( ukoliko je imate :) ) . Necu da vam pricam koliki su troskovi kada dobijete dete, jer to mogu da govorim samo iz iskustva drugih ljudi, ali realno, kada pogledate, najvise kinte vam ode na hranu, jer je bezobrazn oskupa. Naravno, to podrazumeva da veliki deo meseca kuvate sami ( izlazak na vecere, ruckove i te stvari sam oponekad i to retko ). Pogledajte koliko vas kosta izlazak u grad sa devojkom? Pa ako prodjete ispod 1 000 dinara svaka cast.

Ove price o snalazenju i takve stvari donekle stoje, medjutim i tu treba imati neke granice, jer ja stvarno ne zelim da pregazim gomilu leseva da bih dosao do stana od 50 kvadrata, ili fensi plate. Ne zelim da kradem niti varam nego zleim da radim posteno. I da me za to posteno palcaju. A da je neko pametniji, jeste, i shodno tome treba za to da bude nagradjen.

Tranzicija? Tranzicija traje vec osam godina, i ne nazire joj se kraj. Pa dokle? Do 2050. ?

I ako niste znali, to sposobni prolaze, nesposobni nestaju se zove fasizam.

A svi koji zagovaraju kapitalizam, pitam se sta ce da rade kada ostanu bez posla, a zaduzili su se da placaju kredit 20 i vise godina? A necete vecno biti mladi... Vec preko 40 godina, jako je tesko anci posao, a praksa je ( u razvijenim zemljama ak onsite znali da sve cesce ljudi preko 50 godina ostaj ubez posla, koji posle tesko nalaze posao ).

Ok, otisao sam malo u off.
Ali dacu nekoliko primera:
1. Taksisti - kako se taksistima u NS-u isplati da naplacuju dosta jeftinije?

2. Zasto je kvadrat u BG-u nenormalno skup?

3. Zasto je hrana toliko skupa?

4. Zasto je struja toliko skupa?

5. Zsto je benzin tako skup?

U kapitaliznmu vladaju zakoni ponude i potraznje, ali na trziste deluje nesto sto se zove i kupovna moc. A u zemlji Srbiji nista ne moze da bude normalno.

Sve u svemu, ako se niste vezali za neki posao koji je trazen, tj. ako nemate znanje koje je trazeno, tesko da cete ziveti normalno. Nege cete biti prinudjeni da se snalazite, a kolik ovidim tako zivi 80% gradjana Srbije. A to nije zivot, nego prezivljavanje.

I ako niste znali, to sposobni prolaze, nesposobni nestaju se zove fasizam.

ne znam, ja sam chuo da nauchnici takvo stanje zovu naturalna selekcija, i ja takav stav podrzavam.

iako je stvarno losha komedija, za sve koji se zalazu za jednakosti, pogledajte prvih 10 minuta filma - Idiocracy, (jedini genijalan deo filma) i bice jasno zashto ne treba svima pruzati iste uslove.

na kraju krajeva, ja sam mnogo talentovanih ljudi, pre svega i IT zanimanjima, a i uopshte u srbiji video da propadnu, zbog one stare srpske - "ne moram da radim ja, sace pare da padnu sa neba ..." i nazalost, mnogo ljudi zaista veruje u tako neshto, kolko god fiktivno bilo.

Poslednja izmena:
ne znam, ja sam chuo da nauchnici takvo stanje zovu naturalna selekcija, i ja takav stav podrzavam.

iako je stvarno losha komedija, za sve koji se zalazu za jednakosti, pogledajte prvih 10 minuta filma - Idiocracy, (jedini genijalan deo filma) i bice jasno zashto ne treba svima pruzati iste uslove.

na kraju krajeva, ja sam mnogo talentovanih ljudi, pre svega i IT zanimanjima, a i uopshte u srbiji video da propadnu, zbog one stare srpske - "ne moram da radim ja, sace pare da padnu sa neba ..." i nazalost, mnogo ljudi zaista veruje u tako neshto, kolko god fiktivno bilo.

I dalje je to fasizam :d .

Dobro, jeste dobar primer film Idiocracy, ali u sustini treba dati ljudima priliku da rade i zaradjuju normalno. Ako ne iskoristi priliku, sam je kriv. Daleko od toga da bilo ko dobija nesto na tacni.
A slucajevi "ja sam pametan, sada ce meni pare sa neba" su posebna podklasa, i posto se ne trude, ni ne zasluzuju bolje.

U ala lupetaš, pa to je strašno. Živim u Mirijevu a posao mi je na Novom Beogradu - Airport City. Autom stižem za pola sata max, a ako krenem do 7:10 i narušim par pravila stižem za 20min. GSP-om 27E-95, ili bilo koja druga GSP kombinacija traje bar 50min.

U izvini molim te, doci ces pola sata kasnije kuci :trust: :) Nije vise situacija kao ranije, da vidis prilepljene Mont jakne na vratima autobusa i dodje ti da otvoris kasikaru unutra kad udjes, prevoz je poprilicno normalizovan, i kazem samo, da ako radis negde u centru ili blizu centra, gradski prevoz je mnogo bolje resenje. Odem nekad par puta kolima i kad radim dnevnu smenu (uspavam se ili tako nesto) ali samo se iznerviram, uopste ne uzivam da idem prvom-drugom 90 % puta...
Ako vec neko mora, zbog prirode posla, onda se uzme nesto povoljno i pouzdano, ugradi se plin, mislim nije to nista "sramota" ili ne znam ni ja sta, ako nemas mogucnosti zasto stvarati sebi dodatni trosak, uopste nije "sirotinjski" voziti neki stariji auto, mislim vidim da covek pokusava da sroza troskove ako je moguce pa samo savetujem takvu mogucnost, jeftina kola, ici kolima na posao samo kad se mora, itd... nista lose i nenormalno u tome..

A bas me zanima sta ces da kazes onog trenutka kada u relativno bliskoj buducnosti bude omoguceno da se menja covekov postojeci genetski kod. ;)

LHC + Ahmedinedzad + Putn vs mekejn + manjak hrane u svetu + pojednostavljena proizvodnja nuklearnog oruzija = nema relativno bliske buducnosti.

U izvini molim te, doci ces pola sata kasnije kuci :trust: :) Nije vise situacija kao ranije, da vidis prilepljene Mont jakne na vratima autobusa i dodje ti da otvoris kasikaru unutra kad udjes, prevoz je poprilicno normalizovan, i kazem samo, da ako radis negde u centru ili blizu centra, gradski prevoz je mnogo bolje resenje. Odem nekad par puta kolima i kad radim dnevnu smenu (uspavam se ili tako nesto) ali samo se iznerviram, uopste ne uzivam da idem prvom-drugom 90 % puta...
Ako vec neko mora, zbog prirode posla, onda se uzme nesto povoljno i pouzdano, ugradi se plin, mislim nije to nista "sramota" ili ne znam ni ja sta, ako nemas mogucnosti zasto stvarati sebi dodatni trosak, uopste nije "sirotinjski" voziti neki stariji auto, mislim vidim da covek pokusava da sroza troskove ako je moguce pa samo savetujem takvu mogucnost, jeftina kola, ici kolima na posao samo kad se mora, itd... nista lose i nenormalno u tome..
Pa da radim u centru ne bi ni u ludačkom bunilu išao autom. A da je prevoz normalizovan - nije. Do pre 10 meseci sam se vozio gsp-om i bjaži (a par meseci pre toga sam došao iz Sibira, ne mogu sada da pišem gde sam sve bio ovih godina).
Evo danas sam sa posla stigao za 35min, krenuo sam u 18:45 sa Airport City-ja. Busom treba sat i po. Za**** radnju. Posle vožnje busom osećam se umorno. Vozim Feliciu 1.9d 1999g. Sa mojom vožnjom troši 7l D2 nafte na 100% gradske vožnje. Kod nekog penzosa možda 6.5-6.7, ali ko će da se vuče. Na otvorenom oko 5l. Meni je ok. Ključ u bravu i gas u pod i teraj. Meni eto znače tih 45 min u povratku i pola sata u odlasku. Inače danas sam došao pravo kući posle ko zna kog vremena. Ako treba da odem na 2 mesta posle posla prevozom i da se vratim kući svake noći bi dolazio kući u 2 sata posle ponoći. Prelazim 1500km mesečno, probaj to busom po gradu pa se javi. Ne mogu više da objašnjavam, ko hoće razumeće.
PS
Pre neke 3 godine imao sam 450€, živeo sam sa kevom, imao sam kršinu od lade samare i nisam mogao da se skrpim. Ja sam plaćao sve račune itd, stan je moj, nisam oženjen. Zato sam i zapalio preko grane, da nešto zaradim i steknem iskustvo više, i ne žalim se. Inače sam mašinski inženjer - termotehnika, i opet me kopka da idem preko, za mnoogo bolju kintu nego ovde. Kako ljudi žive sa 300€ stvarno ne kapiram, u moju računicu se nikako ne uklapa.

Da cujem ko iz Blica mi je ukrao temu :d:p

http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=56971

Istraživanje „Blica“ pokazuje da je u septembru ove godine za najosnovnije životne troškove prosečnoj četvoročlanoj porodici potreban 74.621,81 dinar, dok dve prosečne plate ukupno iznose 66.116 dinara.

Ako je trenutno ~76 RSD za Euro po kursu NBS to mu dodje skoro 1000e.
Nije mi jasno samo gde nadjose da je prosecna plata 33.058,00 RSD al ajde. A i ovo su osnovni zivotni troskovi znaci mojih racunatih 1500e je josh i malo :S: auuuuuu

Poslednja izmena:
U pitanju je zvanicna statistika. Mislim da je cak u pitanju neto iznos, a ne bruto...

Upravo tako samo sto u tu statistiku ulaze svi :d

Znaci 20tak (j)/(r)adnika sa platom 15tak 'iljada + jedan 'politicar' na direktorskom mestu sa primanjima (zvanicnim) od 300tinjak 'iljada i dobijes statistiku :p

Znaci mi bas lepo zaradjujemo, u proseku barem :S:

Istraživanje „Blica“ pokazuje da je u septembru ove godine za najosnovnije životne troškove prosečnoj četvoročlanoj porodici potreban 74.621,81 dinar, dok dve prosečne plate ukupno iznose 66.116 dinara.

Realno gledano, to je prosečna plata, ali u ovakvim situacijama to nemože da bude merodavno. Moja majka i otac su ostali bez posla sa 25 i 30 godina staža. Ko će njih sada da primi da rade. Keva je išla na razgovor u lili parfimeriju, plata 16000. Naravno nisam joj dao bolje da sedi kući da se odmara nego da se maltretira za male pare.
Gledam potrošačku korpu, pod stavkom sokovi stoji 4L soka mesečno, pa to ja sa prijateljima stučem za dan-dva :wall:. Zabavni sadržaj 2000din :wall::wall: to mu dođe dečija ekskurzija, a matorci će već nekako da se zabave kada se "otarase" dece :). Garderoba 15000. Ako se oblačimo kod kineza, možda. Deca garderobu prerastu veoma brzo, nešto pocepaju...znači :wall:
Kuda se zaturilo održavanje automobila, održavanje kuće. Hranu možemo na prozoru da držimo zimi, leti u podrumu. Spremamo je na "Smedervcu" koju smo založili sa grančicama koja su deca pokupila na putu od škole do kuće, ali obavezno moramo da upišemo decu što dalje od škole da bi što više nakupila.
Internet? Ma šta će ti to to je i onako djavolska stvar, ako baš treba ja ću da pogledam na poslu, a deca mogu kod društva da se ogrebu. Računar...pssst čuće me deca. Dobio sam ga na poklon od kuma pre šes' godina. On je kupio bolji, a ovaj što mi je dao koristio je šes' godine...znači trista godine. Šta da radim, to je luksuz. Dobro je dok su deca mala pa se ne razumeju. Rekao sam da je to pentiJum 7, ali slabo radi zato što je loša struja...uhhh...:wall:

Odo da spavam, sutra mora da se radi ako neću da se ovako nešto i meni dogodi za koju godinu.

Pazi ta varijanta sa automobilom koji stoji kod kucje a ti ides prevozom na posao kosta isto ako ne i vise nego da ides kolima na posao svaki dan (narocito ako imas ugradjen plin). To se isplati samo ako zivis dovoljno blizu posla pa ti ne treba markica za gradski prevoz. Znas kako kazu, najskuplji auto je auto koji stoji.

prevoz je poprilicno normalizovan,

Jeste, ali u ku**u...
Ja radim u beogradu, putujem Beovozom do autokomande.
Da li znaš koliko je pančevo udaljeno od Beograda, (kuća-posao=25km), da li znaš koliko vremena putujem - 45min, ako ide na vreme i ako ne čeka ukrštanje...

Pre par godina išao sam na VMC Karaburmu na lekarski pregled za vojsku, vozio me ćale sa krntijom od aleka, da li znaš za koliko smo stigli...za 8min. (malo ga je nagazio:D)...zaključak izvuci sam:wave:

Jedino mi u srbiji zaradimo mesecno 300e a potrosimo 1000e a odakle nam onih 700 da me ubijes nemam pojma :smackbum:cheers:rtfm:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno