Odbanujte igoricu, evo mu idealne teme
Meni samo nije jasno odakle vama cifra od 350 evra za stan.
Shta je to, uzi centar ili playboy mansion?
Kod mene na staroj karaburmi cene stanova se krecu max 250 jura [novogradnja]. U mirjevu kolega sa faxa iznamljuje stan od 120 kvadrata za 270 evra. [al to je ono predposlednja stanica 27e sistem

]
Al' opet to zavisi od choveka do choveka. Neko je zadovoljan i sve stize sa platom od 500 jura, a nekog ni 3000 ne moz da okrpi.
To je za burzuje :d
evo ja da se javim, odbanovala me skripta, mada cenim da cu ja uskoro veoma na "odmor" od bench-a novih 7 dana, jer sam poslednji ban zaradio
ontopic, direktnim odgovorom na temu, kritikujuci
Apple. Nikako da pronadjem to u pravilima foruma, da ne sme Apple da se koristi,a da ironija bude veca, nekima se to tolerishe ...
Sarah Carigan je delimichno u pravu, uz napomenu da bi se troshkovi, a i visina "neophodne plate" mogli malo vishe nivelisati.
eto, ja nemam svoj stan, a i za sada mi ne treba, jer smo u ovom trenutno, ja i majka, a prostora kolko ocesh.
sa druge strane, 350 evra za stan je mnogo, tri drugara i ja vec 2 meseca iznajmljujemo stan na B brdu za 180, sa sve komunalijama, jednoiposoban, (telefon sami placamo) i koristimo ga za sprdnju, dovodjenje devojaka, mini zurke sedeljke i slichno.
svi troshkovi navedeni podrazumevaju da neko to zaista i radi, a prochitah temu, i vidim da se svelo na sledece -
nikad nije malo.
chinjenica je da IT industrija sada moze da ponudi veliek plate, i meni je drago shto ovde sa vama mogu da prodiskutujem o vashim lichnim iskustvima, ali ceo problem lezi u psihologiji ljudi, a ne platama, i poslom.
Krisitjano ronaldo, malo mu je 130.000 funti nedeljno, oce 180.000 mi to ovde ne mozemo da razumemo, ali cenim da je isti princip kao i ovde, samo na nizem nivou.
ja trenutno nemam platu, to jes, imam neku sitnu, za web development shto radim od kuce, ali sve sa razlogom shto su me stisli ispiti, a i MS kurs.
dok sam radio u poslednjoj firmi, imao sam 500 evra platu. i UVEK mi je padalo napamet da kupim - novi HW, da dodam neshto na automobil (udjem u Autosport, imam pare u dzepu, i JEDVA se nateram da izadjem, a do tog trenutka kupim presvlaku za volan, glavu menjacha, i karbon fiber prednje ogledalo), da izadjem i da se istroshim i ostalo ...
moja verzija Sarah Carigan rachuna: 500 evra plata
- 70 za internet i telefon na mesechnom nivou
- 200 e za: hrana, kafici, posete svakakvih ljudi
- 30x 400 dinara za prosechnu potroshnju benzina - 160-170 evra
- neshto sebi da kupim - 50-60 evra.
eto. bez odece, odmora, sa skrajcovanim redovnim troshkovima - ode 500 evra, bez IKAKVE mogucnosti ushtede.
zakljuchak - ni 1000 mi ne bi bilo dovoljno, a cenim, ako se na osnovu diplome, ili sertifikata zaposlim, i tada cu jako teshko da dobijem tolike novce, i onda zakljuzhak u zakljucku - zashto mladi beze iz srbije ?