čim se pitaš odgovor je jasan: gotovo rešenjePitanje je samog NAS? Neko gotovo resenje ili sam da pravim ? Bitno mi je pouzdanost i sigurnost software-a i podataka
Pa nemam nista. Ovako izgleda mi jednostavnije i jeftinije.Nisi me razumeomislim na OS koji koriste Synology i Qnap da se instalira na x86 hardver.Jel imaš neki komp,polukonfiguraciju koja ti stoji?
Pa i jas sam tako mislio. I prvo kada sam pogledao listao je samo Synology kao kompatibilne ali sada vidim da su premestile third-party diskove u drugu drop down meni koje nije bilo vidlivo. Ali kako nisam zabelezio to pogledao sam ove QNAP i sada TS-233 deluje mi kao bolja opcija zbog velicinu RAM-a a NPU, ali ne znam kakav je OS i ostale stvrare.@nikola2004mkd
Uzmi Synology. Ta ograničenja oko diskova su za skuplje serije. Mada i u tom slučaju ja bih opet uzeo Synology.
Namestiš jednom da radi šta i kako želiš, staviš ga negde gde se ne vidi i zaboraviš da postoji...
mozda je delom hardver fetish.Nikada mi nije bilo jasno zasto ljudi uzimaju 15 godina stare servere umesto novih mini pc ili itx ploca. Jos gore ako je nekakva grdosija. Ako treba da se toliko nakrca diskovima, onda su diskovi skuplji od racunara i isplati se uloziti u delove. Mislim da nisam cuo nista osim ECC kao argument zasto server.
Bilo koji moderniji i3 ih sije uzduz i popreko
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari