Šta je novo?

Najlepsi cooler-i

E8500@3GHz, 1.184V
idle - 38
load - 56

E8500@4GHz, 1.4V
idle - 50
load - 77

[email protected], 1.27V
idle - 40
load - 66

[email protected], 1.4V
idle - 49
load - 89

Izvor Digital. Za "umereni klok" sam se zeznuo, ali verovatno bi bilo ok i na def. naponu @ 3GHz. Za manje zahtevne primene radi posao vrlo dobro. :)

To sam ja testirao...:)
Dobar je Z600 ali je TRUE bolji...Z600 moze kao pasivan da radi, dok TRUE zahteva ventilator...

S tim sto je ovaj Z600, jeftiniji od True-ta??

Ovo mi u odnosu na bilo koji noviji TR deluje ruzno...

Vidi ih ovi Termalrajtovci :) sto hvale svoga konja. :D

OCz, posto imas Zalmana, daj im po warn. :D :D

jk ofc ;)

Poslednja izmena:
Nema veze sto je ruzan... Ovo cim bude izaslo ima da bude moje...

Deluje da hladi lepo :)

Ovaj Zalman odbija da se povinuje konvencialnom stilu Tower hladnjaka pa to ti je. I ovaj novi ima premalo heatpipeova za zaludjenike.

TRUE 6 komada, ovaj Zalman ima 3 koliko vidim. Zalman zadrzava nesto svoje, meni nije ruzan ima svoj smek.

Estetski vise volim Alu hladnjake od bakarnih. HR-01 bi bio moj pik zbog toga sto ne izgleda dosadno odozgo.

Za graficku Auras Fridge je prelep.

Ojsa vi novi modovi , da cutite :p , imam za vas jednog TRUE-a na prodaju pa da vidite shta je lepota, a ja cu sebi IFX-a, e to je tek lepo :) , da se divim kroz zatvoreno kucishte :D

Ajte laku noc, kasno je, a sutra se radi :D

:wave:

Imao sam TRUE-a... Zamenio ga za ovog Zalmana u sig-u :d...

Meni su ovakve kombinacije hladnjaka ubedljivo najlepse. Mislim da su svi od Thermalright-a.

thermalright.jpg

IMG_0846.jpg

:wave:

Poslednja izmena:
Hahahahahahah...strašno ***. Sledeći put topim bakar i ima da ga prelijem preko matične, prvo je celu namažem nekom termo pastom:D

Ovo je toliko prenatrpano kao ciganska tezga!

Nema sta Zalman je ipak na vrhu, ovi ostali su ispod, moz' onaj kuler nekome da se svidja ili ne svidja, sigurno impozantno izgleda u kucistu, hladi perfektno i ne cuje se, to se sve unapred zna i bez da testiras taj kuler ili da citas neciji test...

Oni True su stvarno odlicni kuleri, odlicna izrada sem te baze koja izgleda kao klackalica kada je stavis na 100% ravnu povrsinu i plus moras odvojeno da kupis ventilator, uvek bih pre isao na Zalman.

Odgledah do kraja onaj snimak, Zalman je skraceno od zakon za kulere! :D

Poslednja izmena:
Oni True su stvarno odlicni kuler, odlicna izrada sem te baze koja izgleda kao klackalica kada je stavis na 100% ravnu povrsinu i plus moras odvojeno da kupis ventilator, uvek ih pre isao na Zalman.

Odvojeni ventilator je po meni prednost. Ventilatore smatram potrosnom robom. Narocito sto Zalman radi uglavnom ball-bearing ventilatore, oni se teze oporavljaju podmazivanjem. Imao sam losa iskustva sa 2 GPU kulera. Ovako kod TRa npr. uvek mozes da osvezis kuler bez problema.

Ali sa estetske strane su mi lepsa Zalman resenje jer je vent uklopljen u telo kulera. :wave:

Isao sam da vidim i eventualno kupim neki Thermalright kuler posto ih sada ima svih u Nisu. Odmah se uhvatih za TRUE Black. Prvo sto gledam je baza, pogledam i golim okom se vidi da je kriva, rekoh cini mi se, stavim ga na ravnu podlogu on se klacka djubre. :S:
Momentalno sam izgubio volju da gledam ostale i ne samo da nisam kupio nego da su mi ga poklonili ne bih ga uzeo. :mad:
Kako li moze neko da se odusevjava nedoklepanim parcetom metala. :smash:

Ove slike na prdhodnij strani me podsetise iz nekog razloga na Pimp My Ride.

Jos ce da ispadne da su Thermalright hladnjaci kicerica u odnosu na svetlece Zalmanove kulere. :D Anyway, o ukusima ne treba raspravljati. Ono sto je za mnoge Zalman, za mene je Thermalright. Nisam fanboy, ali po meni su njihovi hladnjaci najlepsi, a uz to i odlicno rade posao. Neka je pretrpano sve na onim slikama. Mnogo bolje nego da mi diode iz kucista osvetljavaju pola sobe. Cisto moje misljenje i moj ukus. Pozz

Edit:
Jedino sto mi se kod tog zalmana svidja je ispolirana baza i nacin nanosenja termalne paste na istu. Ja sam kod svog TRUE-a izravnao bazu upravo zbog te male izbocine/neravnine na sredini koju svi spominju. Nikakav problem. Sto se tice one slike sa TR-ovima, nece delovati pretrpano ukoliko se ne stave svi hladnjaci. Opet ce lepo izgledati npr. samo ako se stave hladnjaci na cpu i gpu. :) Lepse ce po meni delovati ukoliko se iskoriste samo hladnjaci od TR-a i ako se ne mesaju sa drugim proizvodjacima (npr. Zalman na cpu, TR na gpu, CM na memoriju...).

Poslednja izmena:
@Pike: Flejmujes bez potrebe... Baza moze da se osmirgla/polira, sto se i ocekuje da ce vlasnici takvih kulera uraditi.

Poslednja izmena:
Isao sam da vidim i eventualno kupim neki Thermalright kuler posto ih sada ima svih u Nisu. Odmah se uhvatih za TRUE Black. Prvo sto gledam je baza, pogledam i golim okom se vidi da je kriva, rekoh cini mi se, stavim ga na ravnu podlogu on se klacka djubre. :S:
Momentalno sam izgubio volju da gledam ostale i ne samo da nisam kupio nego da su mi ga poklonili ne bih ga uzeo. :mad:
pretpostavljam da znas da je ihs procesora malo udubljen

@Pike: Flejmujes bez potrebe... Baza moze da se osmirgla/polira, sto se i ocekuje da ce vlasnici takvih kulera uraditi.

Ja sam hteo da budem vlasnik tog kulera, ali necu niti imam vremena da bilo sta smirglam i polram pogotovo ne za te pare.

Ispada da je namerno tako napravljen kriv, da li stvarno verujes u to ?

Ja sam hteo da budem vlasnik tog kulera, ali necu niti imam vremena da bilo sta smirglam i polram pogotovo ne za te pare.

Ispada da je namerno tako napravljen kriv, da li stvarno verujes u to ?

moj TRUE je bio kriv i temp su mi bile iste tj oba jezgra posle sam ga prodao ortaku i temp kod njega su bile isto posle ga je oshmirglao i temp su se spustile za oko 2c tako da ja mislim da nije bito da li je kriv ili ne a mozda i greshim :wave:

Jos ce da ispadne da su Thermalright hladnjaci kicerica u odnosu na svetlece Zalmanove kulere. :D Anyway, o ukusima ne treba raspravljati. Ono sto je za mnoge Zalman, za mene je Thermalright. Nisam fanboy, ali po meni su njihovi hladnjaci najlepsi, a uz to i odlicno rade posao. Neka je pretrpano sve na onim slikama. Mnogo bolje nego da mi diode iz kucista osvetljavaju pola sobe. Cisto moje misljenje i moj ukus. Pozz

Edit:
Jedino sto mi se kod tog zalmana svidja je ispolirana baza i nacin nanosenja termalne paste na istu. Ja sam kod svog TRUE-a izravnao bazu upravo zbog te male izbocine/neravnine na sredini koju svi spominju. Nikakav problem. Sto se tice one slike sa TR-ovima, nece delovati pretrpano ukoliko se ne stave svi hladnjaci. Opet ce lepo izgledati npr. samo ako se stave hladnjaci na cpu i gpu. :) Lepse ce po meni delovati ukoliko se iskoriste samo hladnjaci od TR-a i ako se ne mesaju sa drugim proizvodjacima (npr. Zalman na cpu, TR na gpu, CM na memoriju...).

Pogresno je sto ljudi uopste uzimaju takav odnos TR protiv Zalmana is slicno, lepi su True kuleri i odlicno hlade, ali Zalman jednostavno nema konkurenciju, Zalman je vrh medju kulerima i kraj price, ne uzimajuci cenu u obzir, hoces najbolje sto postoji to je Zalman i gotovo! Naravno za graficku je uvek pristupacnije uzeti neki A1 ili A2 accelero, kada se uzme ekonomski momenat, ali ne gledajuci ekonomiju odgovor je jasan.

Drugo dizajn Zalmanovih kulera je takodje uvek vrhunski, dal' svetli ili ne to je sporedna stvar, sam dizajn je vrh, kome je to ruzno on se ne razume u dizajn vec ima pristup kao kada zena kupuje auto, jao pa meni je ovaj auto lepsi, ja bih pre taj kupila, sto je taj 5 puta losiji i u prakticnom smislu losije dizajniran, sta zena zna o tome? :D

PS/ @Diablo, ne znam da li si znao ali postoje verzije bez dioda, nemoj da se hvatas za nesto totalno nebitno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno