Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Nije nista bolje ni u nekim gradskim zgradama :trust:

Stigao mi racun za adsl 8000din koji moram da platim do kraja meseca za lokaciju gde nemam internet od kraja avgusta. Uveo adsl bez ugovorne obaveze,platio 2 meseca i preselio se. Prestao da placam,iskljucili su net ali svakog meseca naplacuju kao da koristim internet,kao da ga nisu iskljucili. Pitao u telekomu,kazu da sam morao da odjavim i vratim modem. Zar je moguce da naplacuju samo modem mesecno 2500din ?

Sta mi naplacuju onda ako nisam potpisao ugovornu obavezu i nemam internet od polovine avgusta?

Ugovorna OBAVEZA znaci da moras da placas odredjeni period.
Ako nemas OBAVEZU , to ne znaci da ne treba da placas ono za sta si poptpisao, sve dok imas ugovor.
Koliko sam shvatio iz tvojih postova, ti si se odselio, i nisi nasao za shodno da odes i da raskines ugovor, ili da preselis prikljucak?

Koliko sam shvatio iz tvojih postova, ti si se odselio, i nisi nasao za shodno da odes i da raskines ugovor, ili da preselis prikljucak?

Izgleda da je to problem. Telekom je verovatno trebao da gleda u pasulj da znaju da se on odselio.

Ostalo na selu,fazon je bio da platim kad treba i koristim. Nisam se odjavio, da

OK. Onda je sve jasno. Tvoja krivica. Odeš i platiš. I raskineš. Jer će da ti gomilaju sve dok ne raskineš. A da bi raskinuo, moraš da platiš .... i tako ....

Ovakva stavka u ugovoru DO NEKE brzine je najsmesnija,prvo treba da odrade tehnicka ispitivanja pa da onda potpisu ugovor i uzimaju pare od korisnika.A ne kao meni,otisao sa SBB koji nudi 15 MB/2 MB kod Telekoma za iste pare 10 MB/1 MB a da mi oni posle par mojih prijavljenih smetnji smanje na 6 MB/0,5 MB i da kazu da im se moze tako jer nemoze vise.
Govore da je telefonska mreza izgradjena u mom naselju 1977 godine i da ne moze da se ocekuje veci protok.PA JEL SAM JA KRIV sto oni 36 godina nisu renovirali mrezu,nego se KRALO SAKOM I KAPOM :)
Nemoj da ucestvuju u trci sa konkurencijom ako su NESPOSOBNI,a ne potpisi ugovor na 24 meseci pa posle mi prica istoriju mreza i kablova u mom naselju. Da nije zalosno bilo bi smesno :)

Trenutno stanje u trci je sledece ( posto serviser iz Telekoma voli da uporedjuje brzine i kvalitet sa automobilima ):
- SBB GOLF 4 koja trokira svaka 10 dana
- TELEKOM FICA koja pokusava da stigne ovog GOLF 4 koji trokira,sto je najgore trka je neizvesna.

A dobra reklama za TELEKOM bi bila u 21 veku " Ne mozemo brze,LETIMO 5 MB "

Poslednja izmena:
Ja mislim da osobe koje zive u ovoj zemlji, kao odrasle jedinke, barem godinu dana, a zale se na drzavne firme kao da "nisu znali", treba odvesti na jedno "lepo mesto", zabraniti im pravo glasa, oglasavanja i ucestvovanja u zivotu sa ostalim ljudima :)

Ili da budu tuzeni za obaranje cene Telekoma pred prodaju :D

Cekajte a ovaj NET Paket sto je povoljan stvarno, bar sto se mene tice... Kada istekne 24 meseca koliko si pod ugovorom gde placas NET 20 po ceni NET 10, sta se dalje desava???
Nastavljas da placas isto, ili cena raste i placas regularno NET 20 kolika mu je stvarna cena???

Dobio sam obaveštenje od Telekoma da ne daju username i šifru VDSL korisnicima...

Ispalili su me neviđeno. Prešao sam kod njih samo zbog uploada, kojeg sad mogu da okačim mačku o rep. Sa onim kršem od rutera, upload mogu koristiti tačno nigde.

Na njemu čak ni port forwarding ne radi, posle nekog vremena se zaglupi - šta drugo da vam pričam.

Kolosalno su me ******* sa ugovorom. Ostaje mi sad samo da odrobijam te 2 godine, ne znam šta još mogu da uradim?

Kako ti radi net ? Na kojem si paketu ? Daj neki ss sa speedtesta :)

Cekajte a ovaj NET Paket sto je povoljan stvarno, bar sto se mene tice... Kada istekne 24 meseca koliko si pod ugovorom gde placas NET 20 po ceni NET 10, sta se dalje desava???
Nastavljas da placas isto, ili cena raste i placas regularno NET 20 kolika mu je stvarna cena???

Kad ti istekne 24 meseca moras da odes do njih da promenis paket ili potpises novi ugovor ako to ne uradis nastavljaju da ti salju racun za net20 po punoj ceni.

Dobio sam obaveštenje od Telekoma da ne daju username i šifru VDSL korisnicima...

Ispalili su me neviđeno. Prešao sam kod njih samo zbog uploada, kojeg sad mogu da okačim mačku o rep. Sa onim kršem od rutera, upload mogu koristiti tačno nigde.

Na njemu čak ni port forwarding ne radi, posle nekog vremena se zaglupi - šta drugo da vam pričam.

Kolosalno su me ******* sa ugovorom. Ostaje mi sad samo da odrobijam te 2 godine, ne znam šta još mogu da uradim?

Koji je njihov problem da maltretiraju ljude sa ne davaljem tih podataka?!?
Smeta im sto hocemo da koristimo svoj ruter, ******i obicni...

Smeta im jer ne mogu da te kontrolisu :D
Necuveno stvarno, bre necu da budem glupi huavej korisnik (uz duzno postovanje huaweiju) imam svoj TIK... xD

Odlican mi je huawei pogotovo onaj MT882 ali kao modem, TIK za pppoe i ostalo...

Na ADSL si presao (sa kablovske?) zbog UPLOAD-a? Sta propustam?

Prešao sam sa ADSL kod drugog provajdera na VDSL Telekom. A kablovski provajder mi je do skora nudio samo 512 kb/s za upload, daleko im lepa kuća.

Sad ispada da sam pogrešio, bolje je imati 1 mb na ADSL koji sam mogao da koristim, nego 2+ sa kojim mogu samo da se slikam.

Ne mogu da razumem zašto su to uradili? Jel to oni imaju odeljenje u Telekomu zaduženo da smišlja ovakve gluposti?

Gde si ti to kad ti kablovski operater ne nudi ni 1Mbps, a mozes da dobijes VDSL?
Mislim, VDSL je pusten na <1% teritorije BG-a izgleda, ne deluje mi da ga kod tebe ima. Ako ti je centrala od pre 20 godina, to nikako ne moze biti VDSL.

A iskljucivo je tvoja krivica ako si se bez probe vezao ugovorom!

Ako si mislio da započneš flejm, na pogrešnog si se čoveka namerio, traži dalje...

Ne, nego ne kapiram kako si mislio da ces dobiti 2Mbps, kad se u temi van ponekog novog naselja u BG-u niko nije javio da ima VDSL brzine (a neophodan je VDSL za 2Mpbs upload, jer na ADSL-u nude max. 1Mbps).

OK, nisi me onda razumeo. Nemam ja problema sa kvalitetom veze, prema merenjima mogu da imam i 10 MB upload. Veza je potpuno stabilna, download i upload su blizu teroretskog maksimuma.

Problem je što mi ne daju *moj* username i šifru za VDSL, pa da stavim neki drugi ruter, jer je ovaj njihov običan krš. Port forward radi neko vreme i onda se zaglupi. Ni restart ne pomaže, nego moram da idem redom kroz tabelu i svaku stavku ručno enejblujem/disejblujem, tek onda proradi. Jasno ti je da za bilo kakvo normalno korišćenje uploada moram da imam bar funkcionalan port forwarding.

A da sam kriv što nisam pri potpisivanju ugovora decidirano pitao za username i šifru, hebi ga kriv sam. Ali nije mi uopšte palo na pamet da mi ih neće dati. Od kada imam ADSL, a to je od početaka njegovog uvođenja kod nas, uvek sam imao te podatke.

Zato sve ovo i pišem, da obavestim ljude kako stoje stvari, da se ne iznenade, to je sve.

Skoro je neko pisao da ne daju user/pass, (oko mesec dana), mada ne mozda si to ti bio :)

10Mbps mozes da imas UPLOAD? Gde zivis ako nije tajna? Neverovatno mi je da postoji deo u zemlji gde kablovski ne daju veci upload a VDSL postoji uopste - jos vise da je moguce 10Mbps (mada taj nece dati, mogao on fizicki ili ne)

Za port forward te skroz razumem, i ja sam tek skoro shvatio da se nekako HG532 zaglupi i moraju da se brisu tabele i prave nove (sreca pa imam samo jedan port, i sreca samo jednom je bio resetovan od aprila :D)

ss.

Daj nam ime tog telekomovog modema koji imas da mi buduci korisnici znamo na cemu smo.Ako ne radi kao što kažeš zašto ga ne reklamiraš.Ako cela serija ne valja treba videti ko je dobio na tenderu i poslati jedno pismo na jednu adresu šta i kako su nabavili pa će da te mole da ti daju tvoj user i pass.Pre tog pisma moraš biti siguran da ni apdejt od fabrike ne valja.Nakon toga vidi kako je negde drugde ko ima taj isti modem.

Poslednja izmena:
Telekom mi je dao ruter Huawei HG655b.

Ali moram da naglasim da je jedino bitno u celoj priči to što mi ne daju moj username i šifru. Nebitno je kakav mi je kvalitet veze, da li je ruter ispravan, da li imam kablovsku, itd.

Želim samo da imam ono što sam primao zdravo za gotovo za skoro 10 godina posedovanja ADSL konekcije - da stavim svoj ruter i da uživam. Nisu mi poklonili taj internet, nego ga plaćam. Pokušavam da shvatim šta je razlog za tu njihovu odluku i ništa mi ne pada na pamet.

Telekom mi je dao ruter Huawei HG655b.

Ali moram da naglasim da je jedino bitno u celoj priči to što mi ne daju moj username i šifru. Nebitno je kakav mi je kvalitet veze, da li je ruter ispravan, da li imam kablovsku, itd.

Želim samo da imam ono što sam primao zdravo za gotovo za skoro 10 godina posedovanja ADSL konekcije - da stavim svoj ruter i da uživam. Nisu mi poklonili taj internet, nego ga plaćam. Pokušavam da shvatim šta je razlog za tu njihovu odluku i ništa mi ne pada na pamet.

Daće ti ukoliko ga zatražiš putem telekom mail-a, takva je procedura.

Mozda ta kombinacija user/pass radi svuda :)

Nazad
Vrh Dno