Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ja sam zvao juce za tu akciju do 31 Oktobra da me prebace i vidim da je 1600 din Net 10, a 1900din Net 20.
Koja razlika covece. Posto je meni isteklo vreme ugovora odavno i nisam u obavezi nikakvoj za 3 dana su mi rekli da cekam kurira njihovog da mi donese da potpisem na 24 meseca.
Net 20 po ceni Net 10. Tako su rekli. Ako ne lazu i ako su brzine kao sto kazu to ce mi biti skoro 20 puta brzi Internet nego sada.
Da li neko zna koliko se ceka od kada potpises do ukljucenja???

ako odes licno onda tog momenta aktiviraju. ako preko operatera radis, sutra dan ti stigne ugovor i kad se vrati i prodje proces aktiviraju. treba jedno 4 dana

Evo sada sam bas dobio mail gde mi kazu da mogu da se obratim u najblizu poslovnicu ako zelim da mi odmah aktiviraju.
Rekli su mi da cu cekati 3 radna dana da mi kurir dostavi i slozila se kada sam rekao da ce to biti ponedeljak ili utorak.
Znaci ako odem sada dok se vratim kuci oni ce mi aktivirati uslugu. Videcu mozda i odem danas ili sutra.

A to i dalje vazi za korisnike kojima je istekao ugovor ili imaju 3 meseca do isteka postojeceg?

Epilog mog posta sa strane 121:
Dobio sam racun za septembar gde je sve ok, naplacen je net kako je trebalo da bude naplacen i za avgust.
Posle par dana mi je stigao i odgovor na zalbu, koju su uvazili a iznos od 357 dinara ce da uracunaju kao akontaciju za sledeci racun.

Meni ugovor istice 10. decembra (znaci manje od 3 meseca do isteka) i upravo sam pokusao da se prijavim online. Dobio sam poruku "Ne možete podneti zahtev za ovaj servis".
Tako da ocito vazi samo u slucaju kada je ugovor potpuno istekao.

Jesi ih zvao da to proveriš? Možda mora u tvom slučaju da se ode u poslovnicu?

Zvao sam pre par nedelja na 19818 i rekli su mi i tada da mora da se seceka potpun istek ugovora, zato me je i iznenadilo kad sam procitao ovde da moze 3 meseca ranije.

Jel' zna neko da li ovi klosari planiraju neki odgovor na ovo poslednje SBB povecanje brzine?
Ili bar razl. varijante u odnosu na duzinu ugovora (npr. za 1600 mesecno dobijes 15Mb/s na 24m ili 10Mb/s na 12m ili 5Mb/s na neodredjeno)?

@Extreme

Jel ti svatas da je adsl2 dosao do svojih krajnjih granica i da od ovoga ne moze brze, znaci 24/1 a trebalo bi da bude generalno 24/3 ali naravno veci uploada nece dati to je sigurno a za download i da hoce da ti daju vece brzine ne mogu. Sta mislis zasto vec nekoliko meseci unazad testiraju vdsl?

@Extreme obrati paznju na kopanje rovova oko tvoje kuce/zgrade. Kad vidis majstore, priupitaj ih za koga kopaju i sta. Tek kad ti doture u tvoju blizinu istureni stepen onda ces moci da ocekujes brzi internet od tog kojeg trenutno koristis.

Jel' ste vi uopste procitali pitanje ili odgovorili onako, u bunilu, k'o 2 spam bot-a

Ako i ponude novu akciju od nove godine, bice to na 24 meseca(drze se ovoga ko pijani plota). Ja bih se radovao kad bi ukinuli click pakete i svi korisnicima istih pustili odgovarajuce net brzine(al bice to malo sutra).

ja bi se radovao kad bi pustili 5/1 na 24 meseca za 1000 din :d

Jel' ste vi uopste procitali pitanje ili odgovorili onako, u bunilu, k'o 2 spam bot-a

Jesi ti procitao moj post? Kako da ti ista daju brze kada je adsl2 tehnologija koja je dostigla svoj limit i ne moze dalje, mogu samo da je sire tako kako jeste ali da daju vece brzine od ovih koje su sada ne postoje tehnicke mogucnosti. Zato vec par meseci unazad testiraju novu vdsl tehnologiju, doduse kod nas nova a u svetu vec danvnih godina zastarela.

A kako si iz Novog Sad-a kao i ja onda se raspitaj kod Telekoma da li postoji na tvojoj centrali mogucnost za vdsl pa lepo uzmes i uzivas u brzem netu. Naravno kada se pogledaju brzine koje daju konkurenskte firme naravno da ces ne samo ti da se bunis i ljutis sa razlogom nego ce svi ali ako ne mozes nista bolje od Telekoma onda si prinudjen da cutis i da budes tu gde jesi dogod nam se ne pruzi mogucnost za nesto bolje.

Jesi ti nepismen ili lud? Ozbiljno te pitam? Gde u mom post-u vidis "brze"?

Extreme hajde nama koji nismo narocito inteligentni objasni sta tebi konkretno smeta.

Pa odnos cena : brzina : ugovorna obaveza, cak sam dao i primer... I ne smeta meni vec korisnicima telekonja.
Eto SBB npr. ima 15/1.5 za 1600din, raspad-sistema daje 10/1 za 50din manje (isto na 24 meseca). Ili 25/2 za 2200 (mada je ovo vec overkill za 90% korisnika) a ovi 20/1 za 1900.
Nemoguce da ne mogu da smanje cenu/povecaju bar najmanji paket/skrate ugovornu obavezu/eventualno povecaju upload.

Poslednja izmena:
Pa odnos cena : brzina : ugovorna obaveza, cak sam dao i primer... I ne smeta meni vec korisnicima telekonja.
Eto SBB npr. ima 15/1.5 za 1600din, raspad-sistema daje 10/1 za 50din manje (isto na 24 meseca). Ili 25/2 za 2200 (mada je ovo vec overkill za 90% korisnika) a ovi 20/1 za 1900.
Nemoguce da ne mogu da smanje cenu/povecaju bar najmanji paket/skrate ugovornu obavezu/eventualno povecaju upload.

Kratko i jasno, MOZE IM SE!!!

Znaju da ima mnogo ljudi koji ne mogu da biraju da li ce kablovski net ili adsl i onda sto ne bi drzali monopol kada vec mogu. I ono najbitnije sto bi sebi uskratili novac u dzepovima da bi se ti kao korisnik osecao bolje. **** se njima za korisnike i dogod mogu da nas muzu oni ce to da rade, oni koji hoce ce da nastave da uzimaju onosto je prema njihovim novcanim mogucnostima dozvoljeno a oni koji ne budu mogli ti ce traziti alternativu ili ce da predju na najnize pakete cisto da imaju kakav takav net.

Kada vec toliko pominjes SBB sto ne predjes na njega?

Jesi ti nepismen ili lud? Ozbiljno te pitam? Gde u mom post-u vidis "brze"?

Jel' zna neko da li ovi klosari planiraju neki odgovor na ovo poslednje SBB povecanje brzine?

A sta je pesnik mislio pod ovim postom??? Kada pitas kada ce da daju neki odgovor na povecanje brzina znaci da ocekujes da Telekom da vece brzine i ja te opet pitam kako da ti daju vece brzine kada je adsl2 dosao do svojih krajnjih granica.

Da smanje ugovorenu obavezu i cene o tome mozes samo da sanjas jer se oni idalje vode onom politikom ko hoce ce uzme ako nece neka ide dalje i trazi gde ima bolje.

A ja bih opet pre uzeo Telekom i po vecoj ceni nego da se *****avam sa pilicarima koji preprodaju net koji su vec uzeli od Telekoma i sto bih onda ja uzimao onda nakupaca kada mogu direktno od samog prozivodjaca.

Poslednja izmena:
Kao prvo - dobro da smo se (konacno) razumeli.
Kao drugo - upravo je u njihovom interesu da smanje cene/ugovorne obaveze i/ili povecaju brzinu (bar osnovnog paketa) -> veci broj korisnika = vise novca u dzepu.
Problem i jeste u tome sto rade i na svoju i na stetu korisnika. A kad ih konkurencija totalno zgazi, onda ce da bude kuku-lele, cia, vatikan i masoni ih unistili kako bi ih kupili za male pare

Poslednja izmena:
Kao prvo - dobro da smo se (konacno) razumeli.
Kao drugo - upravo je u njihovom interesu da smanje cene/ugovorne obaveze i/ili povecaju brzinu (bar osnovnog paketa) -> veci broj korisnika = vise novca u dzepu.
Problem i jeste u tome sto rade i na svoju i na stetu korisnika. A kad ih konkurencija totalno zgazi, onda ce da bude kuku-lele, cia, vatikan i masoni ih unistili kako bi ih kupili za male pare

Ne u nasem je interesu da smanje cene a ne u njihovome, jer znaj jednu stvar da im ode 100 korisnika jer su nezadovoljni cenom neta znaj da ce na tih 100 da dodje novih 1000 i oni nikada nece biti na gubitku jer oni su kako god okrenes uvek u dobitku i sada te pitam sto bi samnjivali cene neta ako ne moraju, jednostavno nemaju konkurenciju a samim time cene su tu gde jesu.

Jel ti znas na koliko lokacija u Srbiji ne postoji kablovski net i televizija ali zato verovo ili ne u celoj Srbiji postoji fiksni telefon i na to Telekom ide.

A na 70% tih lokacija gde postoji fixni ne postoji ADSL jer ljudima ne pada na pamet da daju 1500 din + da se vezuju na 24 meseca. Ti bi bio dobar kadar Telekoma (ili nekog drugog drzavnog preduzeca) posto ne kapiras tj. pogresno kapiras osnovne stvari. Interes svakog prodavca (osim onih koji valjaju dijamante) je da smanji cene a poveca broj kupaca...
Sto se tice "proizvodjaca i nakupaca" - pa i Telekom nekome placa net

realno nas deru za net a upravo to sto nema konkurencije, a ovi tulipanu su zapeli sa tom obavezom na 24 meseca pa to ti je ne kapiram zasto zele da toliko obavezu ljude kao da je nesto bog zna sta zamazu oci vecom brzinom ko da ce to neko i da primeti? pa 90% njih nece niti im ista znaci.

Ja sam presao na NET 20 dok je akcija. Samo sto to naravno nije up to 20MBps nego 15-16.
To sam odmah znao zato i nisam NET 10 uzeo a da placam po ceni NET 5. A i razlika je mizerna. Manje od 5e razlike izmedju 10Mbps.
Ovo mi je bio Internet dugo vremena. Pa vi vidite kako je bilo skidati Blu Ray film.

Slow Internet.png

Posle prelaska na NET 20 paket...

Fast Internet.png

Stvarno su brzi bili i mislim da nema razloga za nezadovoljstvo ako neko ima ovu brzinu za 1900din.
To je 15e mesecno za neogranicen protok.
Ne znam kako je kod drugih ali ko se nije obavezao nekim ugovorom i kome ide regularna mesecna pretplata mislim da je Net 20 po ceni NET 10 do 31 Oktobra sasvim solidno.

Kakvo je stanje telefonskih kablova kod mene u selu:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1383056032231.jpg
    uploadfromtaptalk1383056032231.jpg
    247.3 KB · Pregleda: 199
Deluje da bi moglo da se istera bar 30 Mb :d

Uzas ***

Nazad
Vrh Dno