Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Od skoro primetih da mi se na laptopu preko wifi net bas vuce,sporo otvara tj dugo mu treba da pocne da otvora stranicu.U pitanju je macbookpro 2012, i modem Hg532e. odem na speedtest da izmerim i dobijem ovo :
Na BOx paketu sam i imam odlicne karakteristike veze. laptop je na 2m od rutera

Restartova laptop,ruter vracao na factory settings i dzaba.. Kada prikacim preko lan kabla net radi odlicnoi speedtest pokazuje full podatke.
Jel neko ima ideju?

Poslednja izmena:
Probaj da promeniš kanal, moguće da su ga komšije zauzele. To je nažalost sve češći problem u gradovima.

Nekada je moja WiFi mreža bila jedina, a sada ne mogu ni jedan jedini slobodan kanal da nađem, često ima po 2 ili više korisnika na nekom od njih.

Hteo sam da kažem da i noviji interfejs Huawei rutera ima mesto gde stoji password, i eto gde se konkretno nalazi. I sad ti još treba ili onaj Firefox addon ili Asterisk Key da nakon što odeš na tu stranicu ti otkrije šta piše na mestu passworda. Obično oko 7 karaktera je dužina passworda. Ne vidim kako bi moglo da ne može da se vidi šta tu piše, sad moooožda je vrednost koja tu stoji enkriptovana kod novijih rutera pa da ako probaš tu vrednost kad radi u bridge mode-u da ispadne da password nije ispravan... mada sumnjam da je to slučaj. Program ili addon sigurno rade nezavisno od modela rutera,i do sad svi Telekom ruteri na koje sam ja naleto si imali stranicu na kojoj postoje username i password. Čim to sve radi kad ti stigne ruter bez da te pita da kucaš login podatke za konekciju oni moraju već postojati u samom ruteru.
Jedno je teorija a drugo praksa.
Na tom ruteru ti programi ne rade sigurno.
A i kod vecine tih programa lepo pise sa kojim ruterima i modelima rade tako da mnogo zavisi i od rutera.

Ne vidim kako bi moglo da ne može da se vidi šta tu piše, sad moooožda je vrednost koja tu stoji enkriptovana kod novijih rutera pa da ako probaš tu vrednost kad radi u bridge mode-u da ispadne da password nije ispravan... mada sumnjam da je to slučaj.
To je prva stvar koju sam probao kada sam našao admin login, dobija se neispravna šifra. Da li je firefox plugin za čitanje šifre neispravan, ili ruter enkriptuje sadržaj tog polja, ne umem da kažem.

Nije bitno, Telekom će mi valjda poslati ispravne podatke, ne žurim nigde.

Poslednja izmena:
Izmenjao sam sve i ne vredi,.Neverovatno,dobio hg532e nov pre mesec dana iradio kao sat do pre par dana .. Menjao sam kanale ,restartovao laptop,ruter na factory reset i ne vredi.I kod brata na laptopu na windowsu isti rezultati

Probaj da promeniš kanal, moguće da su ga komšije zauzele. To je nažalost sve češći problem u gradovima.

Nekada je moja WiFi mreža bila jedina, a sada ne mogu ni jedan jedini slobodan kanal da nađem, često ima po 2 ili više korisnika na nekom od njih.

+1
Tako je i kod mene bilo i u Bg i u NS,ni jedan jedini free kanal da nadjem.Moraces da testiras svaki pa koji ti bude najstabilniji na zalost.Resio sam problem zamenom za jaci ruter. To je bilo jedino resenje jer mi je internet bio potreban ,pa nisam mogao da se bakcem stalnim ispadima i nestabilnom vezom.

InSSIDer radi isti posao na Win/Mac platformi.

Hteo sam da kažem da i noviji interfejs Huawei rutera ima mesto gde stoji password, i eto gde se konkretno nalazi. I sad ti još treba ili onaj Firefox addon ili Asterisk Key da nakon što odeš na tu stranicu ti otkrije šta piše na mestu passworda. Obično oko 7 karaktera je dužina passworda. Ne vidim kako bi moglo da ne može da se vidi šta tu piše, sad moooožda je vrednost koja tu stoji enkriptovana kod novijih rutera pa da ako probaš tu vrednost kad radi u bridge mode-u da ispadne da password nije ispravan... mada sumnjam da je to slučaj. Program ili addon sigurno rade nezavisno od modela rutera,i do sad svi Telekom ruteri na koje sam ja naleto si imali stranicu na kojoj postoje username i password. Čim to sve radi kad ti stigne ruter bez da te pita da kucaš login podatke za konekciju oni moraju već postojati u samom ruteru.

Nece to ici bas tako.
Proslo je vreme kada ovi uredjaji nisu imali enkriptovanu lozinku. To prakticno znaci da ti vidis samo zvezdice pro forme na toj stranici gde je user i password, a tek kada nesto zaista uneses (npr. menjas pass) onda taj podatak ode i upise se negde unutar firmware-a tj. u neki conf fajl. Dakle one way je proces iz sigurnosnih razloga..

Zivim u naselju Belville u Beogradu i imam FTTB internet od Telekoma, posto nisam bas zadovoljan njihovim modemom/ruterom, zvao sam Telekom da pitam da li je moguce postaviti njihov modem/ruter u bridge mode i da mi oni daju username i password za PPPoE konekciju. Dobio sam odgovor da kod Telekoma to nije moguce i da njihovi korisnici sa dinamickom IP adresom ne mogu koristiti svoj ruter jer oni iz sigurnostnih razloga ne mogu da mi daju username i password za PPPoE konektovanje mog rutera na njihovu mrezu. Jedini nacin da koristim svoj ruter je da uzmem paket sa statickom IP adresom.

Na drugoj lokaciji imam internet ADSL preko Verat-a i kod njih sam morao pri potpisivanju ugovora da sam izmislim username i password za PPPoE povezivanje, tako da ako koristim njihov modem/ruter unesem PPPoE podatke u njega ili ga prebacim u bridge mode, povezem svoj ruter i podatke za PPPoE konekciju upisem u svoj ruter koji uspostavlja vezu ka internetu.

Da li ste imali slican problem?
Da li neko koristi svoj ruter, a ima internet preko Telekoma sa dinamickom IP adresom?

Poslednja izmena:
Da li neko koristi svoj ruter, a ima internet preko Telekoma sa dinamickom IP adresom?

Dosta nas sa foruma tako koristimo. Ne znam odakle sad to da ne mogu da ti daju user/pass od pppoe.
Probaj ti njih nazvati neki drugi dan kad bude radio neko drugi.

Meni kad je trebao user/pass poslao sam im email i dobio pismo sa podacima, iz mog rutera MT882 nije moglo da se izvuče.

To je baronija - duzni su da ti daju na zahtev podatke. Ako ne bi hteli, prosto batalis uslugu i predjes kod drugog ISP (doduse ako imas FTTB onda i nemas bas puno izbora).
Ja koristim regularan Telekom ADSL a podatke za konekciju su mi poslali postom, cekao sam mesec i po dana ali su stigli... naravno da teram Tik i moj ADSL modem u bridge modu, nji'ov polovni Huawei koji su mi uvalili ni ne koristim..

Ako se dobiju ti podaci za pppoe, da li moze i IPTV da se podesi da radi preko tog drugog modema?

meni net nije bio od pola 9 do sad ne znam 100% je do njih, da li je jos nekom bilo?

Meni je sinoc oko 01:00h bio prekid od nekih 30 min...kao i kod par ortaka.

Zivim u naselju Belville u Beogradu i imam FTTB internet od Telekoma, posto nisam bas zadovoljan njihovim modemom/ruterom, zvao sam Telekom da pitam da li je moguce postaviti njihov modem/ruter u bridge mode i da mi oni daju username i password za PPPoE konekciju. Dobio sam odgovor da kod Telekoma to nije moguce i da njihovi korisnici sa dinamickom IP adresom ne mogu koristiti svoj ruter jer oni iz sigurnostnih razloga ne mogu da mi daju username i password za PPPoE konektovanje mog rutera na njihovu mrezu. Jedini nacin da koristim svoj ruter je da uzmem paket sa statickom IP adresom.

Na drugoj lokaciji imam internet ADSL preko Verat-a i kod njih sam morao pri potpisivanju ugovora da sam izmislim username i password za PPPoE povezivanje, tako da ako koristim njihov modem/ruter unesem PPPoE podatke u njega ili ga prebacim u bridge mode, povezem svoj ruter i podatke za PPPoE konekciju upisem u svoj ruter koji uspostavlja vezu ka internetu.

Da li ste imali slican problem?
Nazovi ih i kazi da ti se ruter resetovao i izgubio sva podesavanja (ili da si ga ti resetovao i pobrisao sva podesavanja) pa da ti preko telefona pomognu (izdiktiraju sta i kako) da ponovo podesis

Jel ima neko ADSL na Telekomu preko 6 Mb/s uz IPTV?

Poslednja izmena:
Tako nesto je nemoguce jer im je max 6 uz IPTV ...

Ja imam 2 IPTV i 6. To je skoro kao 3 puta po 6. Sto ne bi onda mogao npr iptv + 10?

Ja imam sd+hd+6mb preko adsl-a.Da li je moguce da mi puste vdsl2 standard i da dobijem vecu brzinu neta?

Da ako tvoja centrala podržava VDSL.

Meni je sinoc oko 01:00h bio prekid od nekih 30 min...kao i kod par ortaka.
meni net nije bio od pola 9 do sad ne znam 100% je do njih, da li je jos nekom bilo?
Meni u podne prekjuce, ali vrlo kratko.

Meni su pustili IPTV + 10 Mbit, preko vec ne moze.
Nije problem IPTV+10Mbit nikad ni bio (ako centrala podrzava), ali namerno ne daju izgleda Box sa 10Mbit ;)

Zivim u naselju Belville u Beogradu i imam FTTB internet od Telekoma, posto nisam bas zadovoljan njihovim modemom/ruterom, zvao sam Telekom da pitam da li je moguce postaviti njihov modem/ruter u bridge mode i da mi oni daju username i password za PPPoE konekciju. ...

Koji ruter si dobio od Telekoma?

Da li postoji mogucnost da mi box paket(hd+sd+6mb) prebace na vdsl2 protokol zbog bolje stabilnosti veze,posto ponekad puca link?

Iskopaj ovde na forumu temu o šiframa za telekomov router. Ako nisu promenili način generisanja šifre i korisničkog naloga moći ćeš da provalis i podesiš svoj router.

Danas sam od radnika koji radi kao podizvodjac radova za Telekom dobio info da se provlaci OPTIKA kroz Pozarevac.Radovi su u toku u naselju Busije.
Da li neko ima bolju informaciju i da li neko vise zna na tu temu ????

Poslednja izmena:
Vrh Dno