Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Potpisujes zahtev za prenos broja, i ugovor na neodredjeno. Ako preneses broj moras biti 3 meseca kod novog operatera. A ako zelis UO kod novog operatera to potpisujes tek nakon sto broj bude prenet - pravis aneks ugovora.
Samo zahtev za prenos uz koji dobiješ aneks ugovora koji bi nema mesto za potpis. Barem sam tako dobio put neki dan u poslovici.

Danas sve zavrsio...😀
Prepodne podneo zahtev za prelazak u A1 na Mocnu tarifu, popodne zvali iz Mts-a i uz O3, ponudili jos 50GB svaki mesec tokom trajanja ugovorne obaveze, koji se dodeljuju tek od sledeceg 1. u mesecu i cenu od 1199din.
Cak sam stigao i do poslovnice da potpisem novi ugovor...🙂
Ponuda je ista kao sto je i pisano u nekim prethodnim postovima, inace pre ovoga je bila O1 po ceni od 1199din.

Meni stigla danas poruka da ce se prenos zavrsiti 19.05. u perodu od 2 do 6 ujutru.
Ne verujem da ce zvati iz mtsa jer su poslali neku poruku u petak da ih pozovem da imaju specijalnu ponudu za mene.
Ja da zovem nemam nameru, ko ih sisa, tolike godine kod njih i nikakve pogodnosti.

Mene su danas zvali ponovo da pitaju sto prenosim broj na dopunu u Yettel mrezu, inace juce dok sam zavrsio sa mojim ugovorom za Total 5 sam reko onoj curi da mi i ovaj broj sto imam na dopunu prenese kod njih u mrezu isto na dopunu.

Neka Valentina sto je nazvala iz MTS-a je dobila 10 minuta istorijata sta ne valja i zasto prenosim broj, samo je rekla posle toga vas broj ce biti prenet 19.05 izjutra.

Mene su danas zvali ponovo da pitaju sto prenosim broj na dopunu u Yettel mrezu, inace juce dok sam zavrsio sa mojim ugovorom za Total 5 sam reko onoj curi da mi i ovaj broj sto imam na dopunu prenese kod njih u mrezu isto na dopunu.

Neka Valentina sto je nazvala iz MTS-a je dobila 10 minuta istorijata sta ne valja i zasto prenosim broj, samo je rekla posle toga vas broj ce biti prenet 19.05 izjutra.
Jel ponudila šta?
Moja devojka sinoć tražila prenos u Yettel na prepad (inače je bila Morava 150 sa isteklom UO), danas u 13h zovu da nude Moravu 150 za 550 din uz 1GB neta na 24m. Korektno skroz i pristala je.

Meni stigla danas poruka da ce se prenos zavrsiti 19.05. u perodu od 2 do 6 ujutru.
Ne verujem da ce zvati iz mtsa jer su poslali neku poruku u petak da ih pozovem da imaju specijalnu ponudu za mene.
Ja da zovem nemam nameru, ko ih sisa, tolike godine kod njih i nikakve pogodnosti.
Mene jos nisu zvali, niti su poslali poruku, sutra je treci dan od kada sam zahtevao prenos. Ja svakako nemam nameru da im placam zmaj tarifu 1200, tako da ako budu zvali , pristacu mozda za 1000 da ostanem. Sutra cu da preuzmem onu posiljku, mts neka se ...
Mislim da mi sa manjim ugovorima, vise i nismo interesantni provajderima. Meni su ovi iz A1 odmah nudili mocnu tarifu, dva puta je pokusavala da mi uvali tu tarifu iako ja potrosim 5Gb saobracaja u proseku.

Pa sad da li smo im interesantni ili ne ne znam, ali ako se ovako ponasaju izgubice mnogo korisnika. Danas platio poslednji racun u kome je islo 500 dinara za telefn, ukupno 3200.

Jel ponudila šta?
Moja devojka sinoć tražila prenos u Yettel na prepad (inače je bila Morava 150 sa isteklom UO), danas u 13h zovu da nude Moravu 150 za 550 din uz 1GB neta na 24m. Korektno skroz i pristala je.
Nisu nudili nista posto je broj na dopunu i taj broj sluzi da mogu majku da dobijem i da dobije izvestaje od banke i da joj je uplacena penzijana racun, mada je to sve vidim preko online app.

Meni je samo glupa politika koju su svi operateri uveli a to je da kada uplatis kredit i ako ga ne iskoristis za 3 meseca oni ga uzmu a tebi ako treba moras da uplatis novi koji opet vazi tri meseca i ako ga opet ne potrosis oni opet ociste racun. Meni samo to nije jasno sto rade jer koju svrhu imaju ako mi skinu kredit sa racuna, oni su pare vec dobili a sada sta ih briga hoce se kredit utrositi za mesec dana ili za 5 meseci.

Mene jos nisu zvali, niti su poslali poruku, sutra je treci dan od kada sam zahtevao prenos. Ja svakako nemam nameru da im placam zmaj tarifu 1200, tako da ako budu zvali , pristacu mozda za 1000 da ostanem. Sutra cu da preuzmem onu posiljku, mts neka se ...
Mislim da mi sa manjim ugovorima, vise i nismo interesantni provajderima. Meni su ovi iz A1 odmah nudili mocnu tarifu, dva puta je pokusavala da mi uvali tu tarifu iako ja potrosim 5Gb saobracaja u proseku.
Nema tu sta da im ne budemo interesantni, pa zato imaju xx ponuda da svako izabere ono sto njemu odgovara a ne da svi uzmemo najskuplje pakete a generalno nam ne treba najskuplji paket.

Ja sam kod MTS-a imao onaj stari Morava paket sa 100 minuta i 100 poruka ali prvi mesec nisam bio potrosio pa sam onda uvek imao 200 min i 200 poruka i 1 gb za internet, posto se ne potroseni minuti prenose.

Realno kao za sve sto imas u zivotu jeftiniju robu i skuplju pa svako uzima ono sta mu treba.

Jutros podneo zahtev u Yettelu prelazak na prepaid (sa stare Omorike 1, pre par dana istekla UO), malopre zovu sa 064/733 i nude Omoriku 3 sa 4GB neta uz 999 rsd na 24m. Prihvatio i teramo dalje 🙂

Greška u koracima (u startu zahtev ka Yettelu, pogotovo ako si blefirao) ali ako te 4gb podmiruje nemaš šta da žališ.

Off topic:
pitam za druga koji će sezonu raditi u HR, koju karticu kog operatera da uzme? Njemu je najbitniji net. Mada, verovatno će imati WiFi u objektu, ali nikad se ne zna kvalitet. BonBon? Oni imaju slično "uzbudljivom pripejdu" da se sastavi kombinacija. Tomato sajt ne radi, više ne postoje? Nešto drugo? Hvala.

Nek pogleda ovde pa sta mu odgovara...

^ To i sam znam da vidim. Mislio sam ako neko ima iskustva sa HR mrežama šta je preporuka za 4 meseca pripejda. Recimo, u Srbiji bih savetovao Globaltel.

Tomato sajt ne radi, više ne postoje? Nešto drugo?

NIje preporuka za mrežu, nikada nisam koristio, samo dajem ispravan link. Mada s obzirom na to da gostuje na A1, i imajući iskustva sa svim A1 i Vodafone mrežama i gostujućih MVNO, zaobišao bih.

Simpa i Bonbon sam koristio, bez greške. Čak sa Simpa sam prvi put video kako rade VoLTE i VoWiFi (i to na pripejdu), mada ne verujem da će to biti opcije od presudnog značaja za odabir operatera.

Poslednja izmena:
Greška u koracima (u startu zahtev ka Yettelu, pogotovo ako si blefirao) ali ako te 4gb podmiruje nemaš šta da žališ.
Što greška? Neplaćen zadnji zadnji račun I sa strane imam Box4 sa 100GB u koji je ubačen ovaj broj 🙂 Gde ćeš bolje? Šta je moglo poći po zlu? Naravno da sam blefirao 🙂

Mogao si za 100din više da imaš još 50GB mesečno.

Dali su ti kontraponudu Yettelovoj, da si podneo zahtev za A1 dobio bi kontraponudu za A1, a oni daju 1TB za 2 godine za 1500din (prvih 6 meseci besplatno) što uprosečeno ispadne 50GB mesečno za 1100 din. Eto, to si mogao da dobiješ.
Ali opet, ako ti je to što imaš dovoljno a računam da jeste, nema problema.

Prema zvaničnim podacima ratela, ove godine je ubedljivo najviše korisnika napustilo Telenor, a najviše je došlo u A1.
_______
Najviše brojeva mobilnih telefona preneto je u mrežu A1 – 10.784, dok je na drugom mestu Telekom Srbija sa 7.923 prenetih brojeva.

Prema evidenciji koju u izveštaju navodi RATEL, najveći odliv tokom prva tri meseca ove godine imala je mreža nekadašnjeg Telenora a sada Yettel koju su napustila ukupno 10.393 korisnika.

Mobilna mreža A1 je u plusu za 4.771 broj dok je Yettel mobilna u minusu za 6.804 broja, navodi u izveštaju RATEL.

Dali su ti kontraponudu Yettelovoj, da si podneo zahtev za A1 dobio bi kontraponudu za A1, a oni daju 1TB za 2 godine za 1500din (prvih 6 meseci besplatno) što uprosečeno ispadne 50GB mesečno za 1100 din. Eto, to si mogao da dobiješ.
Ali opet, ako ti je to što imaš dovoljno a računam da jeste, nema problemameni je

Ali opet, ako ti je to što imaš dovoljno a računam da jeste, nema problema.
Meni je bio cilj da plaćam Omoriku 3 što manje (jer imam Box4 i dodatnih 100GB u svakom slučaju), iskreno planirao sam tu cenu od 999 da postignem iniciranjem prelaska u Globaltel, ali me mrzelo da se cimam sa Nbg do Slavije pa sam na blef probao Yettel prepaid. Plus na sve ovo, meni taj broj ima 100GB mesečno još iz doba Mix XL tarife i tih 100GB nikad nije prestalo da dolazi, tako da sad opet imam 100 (i kusur GB) + 100GB iz Boksa za 999. Kačim skrinšot (sinoć po potpisivanju UO su mi restartovali količine svega i opet je tu 100GB u paketu) 🙂 Tako da verujem da niko bolju opciju nije dobio od Mts-a za ove pare na kraju 😛

Prilozi

• Screenshot_20220519-100722_Moj mts.jpg
    Screenshot_20220519-100722_Moj mts.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 84
Zvanicno od dans sam u A1, nakon decenije a mozda i vise druzenjna sa MTSom razisli smo se 🙂
Vala i ja izgleda, posle preko 20 godina danas me zvali iz mts-a, ja predao zahtev za intarifu, nudili mi 3m free, nisu hteli ni da izjednace ponudu. Ne znaci mi nista apsolutno tih 50 din mesecno vise,ali da coveku koji ima na svoje ime 4 post paid broja kod mts-a ne ponude bar iste uslove sa konkurencijom, e toje vec stvar principa kod mene. Dovidjenja...

Ista stvar, zvali oni mene pre isteka 3x ali nude ono sto ima na sajtu, imam jedan postpaijd broj, box paket i Supernovu i nista nisu ponudili. Sigurno 10 godina uzimam i uredjaje kod njih.

Mozete da budete mesec dana bez ugovora (za box pakete odjavite internet i televiziju) i nakon toga ako hocete da potpisete ugovor, smatraju vas za novog korisnika.
Informacija iz mts poslovnice.

@SkyOfDust

A sta da rade onda mesec dana bez interneta i televizije? Sta ako neko nema alternativu za prelazni period? Imas dosta korisnika kojima internet treba svaki dan i televizija je nesto sto se podrazumeva da je mora biti u kuci ko struje i vode.

Pozdrav,

Jedno pitanje, imam Omoriku 1 i ističe mi UO tek 01.2023., da li imam pravo da tražim raskid ugovora jer ovaj paket više nije u ponudi?

Čitaju knjige, društvene igre, boravci u prirodi, sport, s... i ostale zanimacije prema uzrastu 🙂
To malo mail-ova i slično se reši preko mobilnog ili komšijinog wifi-ja.

@SkyOfDust

A sta da rade onda mesec dana bez interneta i televizije? Sta ako neko nema alternativu za prelazni period? Imas dosta korisnika kojima internet treba svaki dan i televizija je nesto sto se podrazumeva da je mora biti u kuci ko struje i vode.
Mogu da se koriste usluge konkurencije na mesec dana. Ne znam sta da ti kazem za ljude bez alternative, osim je njima izbor olaksan.
Razlika u ceni usluge za stare i nove korisnike je oko 70000 dinara za 2 godine u korist novih korisnika, za neki osrednji box paket, kada se uracunaju besplatni meseci.

Pozdrav,

Jedno pitanje, imam Omoriku 1 i ističe mi UO tek 01.2023., da li imam pravo da tražim raskid ugovora jer ovaj paket više nije u ponudi?
Paket nije u ponudi za nove korisnike, ali postoji dok god postoje korisnici koji ga koriste, tako da verujem da nemas osnova za raskid, ali mozes da pitas da potpises novi ugovor.

Prvo sam naručio telefon da stigne u poslovnicu ali posle 10 dana su mi rekli da nema u toj boji, i to nakon poziva call centra. Koliko se otprilike čeka na isporuku telefona i obnovu paketa ako to uradimo online preko portala? Dobio sam broj porudžbine na mejl ali ne mogu pronaći gde proveravam status.

Prvo sam naručio telefon da stigne u poslovnicu ali posle 10 dana su mi rekli da nema u toj boji, i to nakon poziva call centra. Koliko se otprilike čeka na isporuku telefona i obnovu paketa ako to uradimo online preko portala? Dobio sam broj porudžbine na mejl ali ne mogu pronaći gde proveravam status.
Iphone su cekali i po par meseci.

Za 5 dana istice zmaj, mts ne zove jos. 😀
Ako neces da menjas operatera, zovi ih, jer je danas vec petak, a oni moraju tebe da zovu da bi ponudili novi ugovor, tako da se to ceka.
U suprotnom te nece zvati, a moraces da platis po punoj ceni usluge koje si koristio u danima bez ugovora.

Nazad
Vrh Dno