Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Neko je ovde na forumu pisao da je čak sa Fruške gore hvatao signal Hrvatskog Telekoma (T-Mobile) tako da, svašta je na ovom svetu moguće pa i da u matičnoj zemlji, ne tako blizu granice, uđete u roming.

Zna li možda neko da li mts može naplaćivati prenos podataka u romingu iako nisam napustio granice Republike Srbije? Naime, zbog poslovnih obaveza boravio sam u Bosilegradu što je blizu granice sa Bugarskom. Srećom imam podešen limit na 480 RSD pa nije neki račun, ali me zanima kakav je zakon po tom pitanju jer ja nisam napustio Srbiju, a imam naplaćen prenos podataka u romingu. Čisto informativno me interesuje ako neko zna, jer razmišljao sam šta se dešava sa ljudim koji tako žive blizu granica.
Zna li možda neko da li mts može naplaćivati prenos podataka u romingu iako nisam napustio granice Republike Srbije? Naime, zbog poslovnih obaveza boravio sam u Bosilegradu što je blizu granice sa Bugarskom. Srećom imam podešen limit na 480 RSD pa nije neki račun, ali me zanima kakav je zakon po tom pitanju jer ja nisam napustio Srbiju, a imam naplaćen prenos podataka u romingu. Čisto informativno me interesuje ako neko zna, jer razmišljao sam šta se dešava sa ljudim koji tako žive blizu granica.
Ako je račun za roming već od 10 RSD moraš da podneseš pasoš na uvid i uverenje koje daje bugarsko ministarstvo telekomunikacija i rominga da nisi ušao u tu zemlju. :giggle:

Ako si koristio usluge tuđeg provajdera dobićeš za to račun. Ne očekuj da će biti odmah narednog meseca.

Dobro, nabaviću ta uverenja 🤣
Najbolje od svega je što sam u romingu bio u centru Bosilegrada, na 100 metara od Telekomove bazne stanice, stvarno ne znam kako je to moguće. Internet se automatski isključio kad je otkucao 480 RSD i već mi je stigao račun, pošto sam bio pre 20ak dana na putu. Pisaću prigovor, baš me zanima šta će mi odgovoriti.

Itekako je moguće. Kao neko ko živi 20ak kilometara od granice, nemam baš svakodnevno iskustva sa ovim, ali imam često. Moguće je zato što:
  • Kada je telefon offline (u području bez signala, tek se pali ili izlazi iz airplane moda), on skenira sve dostupne frekvencije za signal bilo kog operatera, i ako nađe matičnu mrežu, nakačiće se prvo na nju. Ako je ne pronađe, povezaće se na nekog roaming partnera koji je dostupan.
  • Kada je već na mreži, telefon skoro nikad ne skenira dostupne mreže na celom opsegu, već samo po spisku frekvencija koje mu dostavi mreža koju trenutno koristi.

Što u prevodu znači... usput si bio na nekoj lokaciji gde si imao samo bugarsku mrežu, telefon je nju uhvatio jer je skenirao sve dostupno, jer si se pre toga nalazio u području bez signala. Kada se jednom nakači na mrežu, bilo domaću ili stranu, Telefon će koristiti nju dok god je dostupna. Postoji bezbroj tehničkih razloga za ovo. Tek kad vidi da trenutne mreže nema, tek onda kreće u pretragu od nule.

U Bosilegradu je ta strana mreža idalje bila dostupna, i telefon je idalje koristio nju, jer se ranije povezao na istu. Imaš samo dva rešenja:
1) ručni odabir mreže
2) na kratko upališ airplane mode, pa ga isključiš

Na ovaj način možeš da se vratiš u matičnu mrežu.

Ne znam sa ovim potvrdama da nisi bio u Bugarskoj... možda i rade, naročito što operater kod kog si gostovao može da vidi koje si bazne stanice koristio, mada se ja ne bi nadao previše. Nigde ne piše da ti namerno nisi koristio drugu mrežu, jer ti je recimo bilo hitno nešto, a na tom mestu nisi imao domaću mrežu.

Ja sam u jednom selu blizu granice sa Bugarskom, namerno koristio 1GB u roamingu u Bugarskoj na Globaltelu, jer tamo ne postoji ni jedna domaća mreža, a bilo je važno da imamo neki kontakt. Uredno je radio A1 BG 4G, koristili smo taj 1GB par sati i ostali u kontaktu, na mestu gde ni jedna domaća mreža nije bila dostupna.

Ljudi zanima me na koji nacin je najbolje inicirati prelazak sa Mts na Globaltel (a u cilju dobijanja sto bolje ponude od strane Mts-a za Omorika 3 paket). Da li online na sajtu Globaltela ako kliknem na prenesi broj treba nesto odmah da platim (u tom slucaju bih preferirao drugi nacin-jer nemam zaista nameru da zavrsim na Globaltelu)? Unapred hvala na odgovoru i bilo bi lepo ako neko ima od skoro takvo iskustvo da podeli sa ishodom?

Ljudi zanima me na koji nacin je najbolje inicirati prelazak sa Mts na Globaltel (a u cilju dobijanja sto bolje ponude od strane Mts-a za Omorika 3 paket). Da li online na sajtu Globaltela ako kliknem na prenesi broj treba nesto odmah da platim (u tom slucaju bih preferirao drugi nacin-jer nemam zaista nameru da zavrsim na Globaltelu)? Unapred hvala na odgovoru i bilo bi lepo ako neko ima od skoro takvo iskustvo da podeli sa ishodom?
Ako si iz Bg odeš lično i završiš to za 10 min, ako nisi onda mora jurnjava sa kurirskim službama za potpisivanje papira.

Ako si iz Bg odeš lično i završiš to za 10 min, ako nisi onda mora jurnjava sa kurirskim službama za potpisivanje papira.
Iz Bg sam (Nbg) gde bi bilo najbliže i šta uraditi? Opet ponavljam ne želim da pređem stvarno u Globaltel (samo na taj način tražim najbolju ponudu od mts-a). :)

Upravo me zvali da ponude produzenjne ugovora, prva ponuda neka Soko tarifa za 3200 nisam ni saslusao sta ulazi u tarifu cim sam cuo cenu, druga opcija Omorika 16 sa sajta ponuda,.
Zahvalio se i rekao ako je to to podnosim 12.5 zahev u A1? Rekla gospodja to je to i toliko.

Molim hitno odgovore...

1. Sta nude za O3 kada se zove 064733 ?
2. Sta nude za Zmaj kad se inicira dogovor?
3. Koliko kosta O3 bez UO?
4. Sta bude ako se ne javi osoba na telefon kad mts zove a kad je podnet zahtev za prelazak?
Da li zovu ponovo?
Da li se automatski prelazi u drugu mrezu ili se prelazi tek kad druga mreza posalje ugovor, pa ga potpise korisnik i tek kad se zavede kod drugog operatera ugovor onda se i predje?
Moze neko objasnjenje... tutorijal za NEprelazak ako se nesto omasi u proceduri fiktivnog prelaska...
5. Da li je moguće ne preći kod drugog operatera ako se omasi poziv za dogovor?
6. Kad nude popuste, da li sada nude mesece po 1din ili nude mesece po 50% ili samo vise neta ?
7. Da li Zmaj tarifa ima umanjen roming u BiH kao sto imaju Omorike i Soko?
8. Da li Zmaj tarifa moze biti dodata na 100GB neta iz Box-a

Poslednja izmena:
Iz Bg sam (Nbg) gde bi bilo najbliže i šta uraditi? Opet ponavljam ne želim da pređem stvarno u Globaltel (samo na taj način tražim najbolju ponudu od mts-a). :)
Slavija, kreneš malo Makenzijevom i posle 300-400 metara sa desne strane, malo se izvrti po lavirintu, pratiš BusPlus u zgradi na drugom spratu. Jedna jedina poslovnica.

Ok je da blefiraš, jer ni neprijatelju ne bih preporučio globaltel kao opciju za primarni broj (kao dodatni svakako preporuka), ali imaj na umu da uvek postoji rizik i da te niko ne kontaktira sa ponudom. Mislim da je kod mts-a taj rizik najmanji, dok se kod ostalih dešava da samo puste bez reči.

Slavija, kreneš malo Makenzijevom i posle 300-400 metara sa desne strane, malo se izvrti po lavirintu, pratiš BusPlus u zgradi na drugom spratu. Jedna jedina poslovnica.

Ok je da blefiraš, jer ni neprijatelju ne bih preporučio globaltel kao opciju za primarni broj (kao dodatni svakako preporuka), ali imaj na umu da uvek postoji rizik i da te niko ne kontaktira sa ponudom. Mislim da je kod mts-a taj rizik najmanji, dok se kod ostalih dešava da samo puste bez reči.
Hvala prijatelju na pomoći :)
A rešiću ja i taj rizik tako što neću platiti aprilski račun, tako da me sigurno neće pustiti bez poziva :)

Малопре ме звали из МТС-а, понудили 2 прва месеца по динар за нови уговор Мораву 150. Такође,рекли су ми да може Морава у старе БОХ пакете за 100 гб нета. Прихватио сам.

Ističe mi ugovor 19.maja na O3,
kakvu ponudu mogu da očekujem ako pozovem 733 i tražim opet O3 ili da pređem na O8.
Hvala unapred na odgovorima

Kolko para za tu Moravu?
799 динара, без нет лимита и папирног рачуна..
О3 су ми нудили за 1199,(давали су и још бесплатних апликација плус) ја тражио за 1000,не прихватају.

Upravo su me zvali iz MTS-a jer sam podneo zahtev za prelazak u A1 na moćnu tarifu. Ponudili su mi upravo to, neograničeni pozivi, 10gb za Instagram, neograničen Viber, 3gb interneta +50gb svaki mesec za 1.199 rsd. Trenutno sam na staroj Zmaj tarifi
Kako se podnosi taj zahtev? Krenuo sam online, sve lepo 1499 i na kraju kad treba da potvrdim izadje mi 3.500din!?
Kako u poslovnici, potpisujem odmah nesto i kako se odustaje ako MTS da istu kontraponudu?
Iskreno ne volim to pijacarenje ali radije bih ostao na MTS ako su iste pare i usluge. Plasim se samo neke sulude mogucnosti da ostanem bez broja, sve mi je vezano na njega a jednom mi se to desilo pre dosta godina. Broj ostao u Limbu, jedni ga nisu preuzeli, a drugi su ga kao predali.
Svakako, ako me MTS ignorise sa kontrom, dovidjenja...

Ja sam u poslovnici podneo zahtev, nisam pokušavao online. U poslovnici potpišeš zahtev i čekaš par dana. Ako te zove mts i prihvatiš da ostaneš kod njih ne moraš ništa da radiš oko prekida zahteva za prenos. Tvoje je samo da odeš do mts-a da potpišeš novi ugovor.
Teoretski postoji opasnost da te niko iz mts-a ne pozove i da ti prebace broj u A1, ali mislim da moraju sve da zovu i da pokušaju da zadrže.

799 динара, без нет лимита и папирног рачуна..
О3 су ми нудили за 1199,(давали су и још бесплатних апликација плус) ја тражио за 1000,не прихватају.
Ja dobio Moravu 150 i 2 giga neta za 550 dinara. Naravno uz zahtev za prenos broja u drugu mrežu.

Koliko vremena(dana) prodje od zahteva za prenos u drugu mrezu do poziva iz mts-a?
Pitam iz razloga jer supruga koristi taj broj, a na poslu cesto ne moze da se javi, pa bi morao tel. da bude kod mene do poziva... :D
Inace je na broju O1(1200din), u.o. istekla 30.4, pa da izboksujem nesto slicno i jos neki dodatni GB, bar... :)

Ja dobio Moravu 150 i 2 giga neta za 550 dinara. Naravno uz zahtev za prenos broja u drugu mrežu.
Могуће. Ја се нисам пријављивао за прелазак у другу мрежу већ само написао жељу на е маил за наставак сарадње. Најбољи услови се добију када се поднесе захтев за прелазак.

Jesi dobio neki zamenski sim tad pri podnošenju zahteva u A1?
Da, daju sim karticu koja u tom trenutku koliko sam razumeo nije aktivna i ima neki svoj broj. Tek kad te prebace i aktiviraju ubacuješ tu karticu
Koliko vremena(dana) prodje od zahteva za prenos u drugu mrezu do poziva iz mts-a?
Meni rekoše da procedura za prenos traje 4-5 dana, znači u tom roku bi zvali. Meni je prošlo nekih 7-8 dana kad su me zvali iz mts-a ali se poklopilo sa ovim praznicima pa zbog toga. Podrazumeva se da si platio zadnji račun jer ako nisi odbiće ti prenos

Pitam iz razloga jer supruga koristi taj broj, a na poslu cesto ne moze da se javi, pa bi morao tel. da bude kod mene do poziva... :D
Inace je na broju O1(1200din), u.o. istekla 30.4, pa da izboksujem nesto slicno i jos neki dodatni GB, bar... :)
Tražiće da pričaju isključivo sa njom, može i neko drugi da prođe ali mora biti žensko i da zna da izdeklamuje određene lične podatke zarad identifikacije

Meni rekoše da procedura za prenos traje 4-5 dana, znači u tom roku bi zvali. Meni je prošlo nekih 7-8 dana kad su me zvali iz mts-a ali se poklopilo sa ovim praznicima pa zbog toga. Podrazumeva se da si platio zadnji račun jer ako nisi odbiće ti prenos
Neko ovde napisa, ako se ne plati poslednji racun, to osigurava da se broj ne prebaci, u slucaju da ne pozovu ili se ne javis na poziv... :unsure:
Tražiće da pričaju isključivo sa njom, može i neko drugi da prođe ali mora biti žensko i da zna da izdeklamuje određene lične podatke zarad identifikacije
Na meni se vodi broj, ona je samo korisnik. :D

Prenos u Yettel na prepaid. Par sati nakon odlaska u poslovnicu stiže poziv, sve med i mleko, nudimo vam ovo i ono... Rekoh hvala, ostaću i dalje u MTS-u. :)
Hvala na info, uradicu ovo isto i ja onda :)

Kada sam pre više od 5 godina radio prenos iz telenora u mts, neizmiren dug je predstavljao račun koji je stigao na naplatu a nije plaćen.
Tekući mesec dobiješ obično na adresu na koju se vodi račun, kada stigne na naplatu, prenos broja se odvija bez toga.
Taj se ne računa kod prenosa broja jer... pa još uvek je negde u budućnosti :)

Nazad
Vrh Dno