Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Pronađite u ugovoru da li je dodatno definisana usluga Net limit pod ponuđenim okolnostima. Ako je to slučaj, onda važi mogućnost za prevremeni raskid:

Juce me zvali za produzenje ugovora, nude bilo koji paket bez telefona uz popust od 20%
ili
prva tri meseca po 1 din + telefon na rate, bilo koja tarifa, bilo koji telefon...

Jel uspeo neko da se iscenka za bolje uslove?

@Casting dobiće ovlašćenja da nude i bolje ponude čim podneseš zahtev za prenos broja u drugu mrežu. Mene su zvali čak i za pripejd brojeve kojima samo tražim reizdavanje sim kartica jednom godišnje da im produžim važenje.

Da li se u Zmaj tarifi kad zoves mts broj trose odmah minuti od ovih 5000 sto su za mts mrezu ili tek kad potrosis ovih 250 minuta? Bitno mi je da li su odmah odvojeni da mi se prvo ne potrosi ovih nacionalnih 250... I da li internet radi po maksimalnoj brzini na 4G+ mrezi?

Ako zoveš mts prvo se troše tih 5000 minuta a kad zoveš ostale onda onih 250. Jeste na maksimalnoj brzini je.

Da li se 3G "usluga" naplacuje u Omorika 30 tarifi?

Sta je ovo :
mts1.jpg

Kakvih 99 din bez poreza naplacuju (s porezom racun je 118.80din)
Ovih 0,83 su zanemarili potpuno, saldo je posle sve 0 za tih 1rsd mesecno.

Sta je 3G usluga, cemu sluzi, zasto mi naplacuju kad je otkljucano 4G ...?
Ja zbunjen, a vi?
Ima li ovo osnova za prigovor?

Oni to još naplaćuju?! :ROFLMAO:

Proveri u Ugovoru koji si potpisao da li ti piše da si u obavezi da "za vreme trajanja ugovorne obaveze plaćaš pretplatu za 3G servis u iznosu od 118,80 dinara." Ako piše, ništa od prigovora.

Mada ovo je bilo još 2015-2016. godine, neverovatno...

Prestali su to da naplacuju pre nekoliko godina, a i do tad su obavezno naplacivali ako se uzme telefon sa paketom. Nakon uvodjenja 4G su prestali, koliko se secam, ali je cesto moralo da im se, prilikom produzavanja ugovora, naglasi da to iskljuce i ne naplacuju takvu "unikatnu" i "vrhunsku" uslugu.

Da, tarifa je sa telefonom.
Naplacivali su mi do decembra 3G za M1 (moze im se) al sam u decembru uzeo telefon i O30.
Poslao sam prigovor sinoc, mrsko mi sto moram cekati sa placanjem 0din (sto ce biti racun jedno 20-30 dana oznacen kao neplacen) al s njima se mora tako kad nece il ne umiju normalno (cestito, posteno, ljudski, kulturno...).

Posle koliko mesecnih pretplata moze korisnik BOX 4 crvenog paketa da uzme mobilni telefon na rate?

Bilo je da kad god pozelis. Proveri da li se tad sklapa novi ugovor. Nekad su to trazili tako, a jednom su dodali telefon, tacnije rate za telefon, na postojeci ugovor iako je bilo vise od pola godine za dinar. Najbolje da proveris sa njima :)

da. ovo je i moja verenica dobila, kad je podnela zahtev za prelazak u Globaltel. I ostala je na mts-u
Imaš li info koliko je vremena prošlo od podnošenja zahteva za prenos dok joj iz mts-a nisu ponudili bolje uslove?
Jesu li joj iz globatela poslali karticu ? Meni rekoše iz globatela da odmah šalju karticu sa privremenim brojem i željenim paketom
koji plaćam odmah 1000din a kad mts odobri prenos onda mi taj privremeni broj menjaju u moj stari iz mts-a .

Interesuje me jos samo da li su sastavljeni racuni za pruzenje usluge iz BOX 4 paketa i rate za mobilni telefon ili su odvojeni?

Koja je mreza po vama bolja mts ili telenor,imam ponudu za obe mreze slicna cena i paket,obe mreze mi dobro rade,pa ne mogu da se odlucim

Nemas bolje mreze, Naj bitnije sta ti ko nudi i da li ti imas tu signala gde ti treba. Sve jedno mi je kad sam u tranzitu sto mts ima 10-ak minuta duze funkcionalniji 4G dok putujem naspram A1 i Telenora sto jedva imaju ikakav signal... Nisam toliki ocajnik da cu da placem zbog toga, ali da moram da radim na tom mestu znacilo bi mi, Ja imam A1 prepaid na flagship telefonu iz 2016 CAT9. I izvlacim download 100-150 Mbps u poslednje vreme ne znam sta su radili sa mrezom ali ide brzina. Imam druga koji je telenor i ne retko ga cujem lose. Ali to je sto ima neku android Nokiu a ne zato sto je na telenoru. U sustini
A1 - ima OK signal i skoro u dosta slucajeva bar 2G mozes nahvatati u zabitima.
mts - ima najbolji 4G signal ako ti treba internet.
telenor - ima najbolji 3G signal. Tako da navodno trebalo bi malo duze da vuce HD razgovor dok ne rokne na 2G mada nisam pokusavao da poredim.
Kvalitet bilo koje mreze svakako zavisi od opeterecenja, signala i kvaliteta telefona. Ne mozes imati neki aluminijumski iphone i ocekivati da ces imati najbolje efekte niti neki low to mid end uredjaj i ocekivati neke vau efekte...

Iz call centra me ubedjuju da ukoliko imam box 4 i aktuelnu promociju 1 dinar za 12 meseci, kada vežem mobilni uredjaj za taj box 4 i dalje mi se zadrzava promocija od 1 dinar, jedino posle te godine pretplata nije beneficirana za unos bez uredjaja nego ide u okviru standardne ?

Nesto slicno sam i ja pitao u poslovnici,posto planiram box 4 da uzmem i da postojeci ugovor uz koji je vezan telefon na rate, rekli su mi da bi placao samo ratu telefona s obzirom da bi predplata bila 12 meseci po 1 din. Sta i cini mi se nije nimalo lose, s obzirom da sam na polovini UO, fakticki sada placam cca 9000 sve te usluge (mobilni+rata telefon, sbb) ovako bi te sve usluge placao narednih godinu dana 4000, kada istekne promocija po 1 din placao bi opet samo cca 4000. s obzirom da ce uredjaj biti do tada otplacen.

Ističe mi ugovor kod MTS-a u martu, imao sam Omorika 1, i dalje ne znam koliko imam neta mesečno mada mi piše 17408 MB mesečno, valjda se dodaje nešto nepotrošeno iz prethodnog meseca. Podneo sam zahtev za raskid ugovora čim istekne ugovorna obaveza, unapred, u poslovnici, mada nemam pisani trag o tome. Zvali me i nude mi da za 1999 dinara dobijem 30GB mesečno, dakle da plaćam Omoriku 15 a da dobijem Omoriku 30, ako sam dobro shvatio. Do sada sam plaćao 1999 za Omoriku 1 no dobio sam i solidan telefon tada, Redmi note 8t uz doplatu od 250 dinara. Sadašnje cene telefona su prenaduvane uzimajući u obzir i to da se plaća naduvana cena paketa kada se uzima telefon (pre dve godine je bilo ovako, mesčni trošak za pretplatu je realno bio 1500 a telefon 750, takva cena je bila bez telefona za paket).
Realno, za mene, a trebalo bi i za većinu korisnika da bude neprihvatljiv svaki paket koji nudi manje od 20ak GB mesečno, ovi operateri stvarno zaostaju u vremenu. Telefoni mnogo više troše neta i više potroše danas nego pre godinu dve (ok, znam, može da se podesi da ne troši, može i da se svaki čas uključuje net i isključuje ali to onda nije komforan način korišćenja, po mom mišljenju).
Uzeti neki pristojan telefon i odgovarajući paket dolazi se lako do 4k mesečno, što je previše za prosečnog korisnika kod nas. Kada kažem pristojan, misli se na telefon srednje i niže srednje klase, tipa samsung A52s, Xiaomi F3 ili Mi 11 lite. ili neki Realmi, ovi jeftini telefoni su zapravo neupotrebljivi.
Dakle, mogu da uzmem Omoriku 30 za 1999 dinara. A mogu da uzmem i kod Telenora za iste novce Total 25 gde ima 25GB, ali i 4 jako upotrebljive aplikacije, sa tim da kod Telenora se prenose GB-i iz prethodna 3 meseca. Zanimljivo, kod Telenora mi traže za telefon učešće od 30%.
Tako da uzimanje telefona od operaterakao opcija otpada, imaju previsoke cene, a kod Telenora čak i učešće uz te visoke cene (koje ne izgledaju visoko ali kada se sabere sa cenom paketa koji realno sadrži i deo cene telefona onda zaista jesu previsoke).
A1 mi nije opcija ali realno imaju niže cene kada se uzima i telefon, kod njih se nisam raspitivao već je to procena na prvu loptu gledajući ukupne cene paketa sa telefonom.

Za sada mi je opcija da uzmem paket Telenora (to je opcija koju mi nude kao postojećem pripejd korisniku, bez telefona), a za koju mislim da je realno kvalitetnija od MTS-ove, iako nude manje interneta ali sa druge strane imaju meni 3 zanimljive aplikacije uz koje se dobija i 10GB interneta za svaku, što nije mnogo ali može da zadovolji.

Uzmi paket u Telenoru sa 50% popusta a telefon skupi pare pa negde za keš, tako će ti se najviše isplatiti…

Uzmi paket u Telenoru sa 50% popusta a telefon skupi pare pa negde za keš, tako će ti se najviše isplatiti…
Naravno, hvala. Telefon sam dobio kao poklon pa je to rešeno. No i dalje mi nije jasna cenovna politika operatera vezana za prodaju telefona. Doduše, uzimajući u obzir edukovanost današnjeg prosečnog potrošača to jeste malo jasnije. Ali realno, na maržama koje imaju sa uobičajenim cenama mogu lepo da žive od toga. Umesto toga oni teraju klijente svojim cenama, zapravo da li teraju? Ako do sad nisu, povećanjem cena će povećati i zainteresovanost klijenta da malo više obrati pažnju šta kupuje u naredne dve godine, no još uvek malo ljudi razmišlja na taj način. Gledaju mesečni a ne dvogodišnji račun za koji su se obavezali u jednom trenutku.
Meni ostaje da promenom operatera menjam glavni broj, no to mi neće teško pasti niti me pogoditi. Mada bih mogao i da prenesem broj ali neka ostane na mts-u. Koristim i globaltel koji je na A1 pa zapravo imam brojeve svih operatera što nije loša stvar u nekim ekstremnim situacijama. Zapravo broj koji jeste na MTS-u je 060 broj, tako da ja nemam problem da menjam operetere koji nude bolje pakete. A1 jeste imao problem dostupnosti u manje urbanim sredinama odnosno na putu ranije, kako je sad ne znam. MTS se poboljšao u smislu da kada nekoga pozoveš ne dešava se da je taj broj nedostupan niti da ja imam propuštene pozive. Internet na MTS-u drži u 4G čak i kada putujem preko planina, zaista su dobri po tom pitanju. Telenor mi je lično nepoznanica jer ih najduže nisam koristio, više od sedam osam godina, no verujem da su ok.

Ma ljudi generalno nemaju para da kupe za kes( ne svi naravno) pa zato i uzimaju kod operatera iako je skuplje, jer im bude okej da mesečno daju neke rate. Inače je sva ta roba precenjena…

Da li možda znate, da li MTS ima opciju 'auto telefon'? Pod tim mislim da na dve SIM kartice imam isti broj telefona, oba zvone u isto vreme, zakupljene količine iz paketa se mogu trošiti i na primarnoj i na sekundarnoj SIM kartici. Ili da se deli samo prenos podataka iz paketa primarne SIM kartice na obe kartice? Ako MTS nema tu mogućnost, da li možda znate nekog drugog operatera koji nudi nešto slično?

@McDuck kloniranje SIM kartice je zakonom zabranjeno i ako se ustanovi da je isti broj u upotrebi na dva mesta, osnov je za tužbu prema operateru i odštete su ogromne. Dan danas se dešavaju takvi slučajevi u Telenoru. Možeš da kloniraš karticu isključivo na sopstveni rizik i to ako imaš stari tip, pošto noviji tipovi imaju zaštitu od zloupotrebe te vrste. Po pravilu, operater ima pravo da upozori korisnika kada utvrdi da se dešavaju takve okolnosti (prisutnost istog pretplatničkog broja na dva IMEI serijska broja).

Ono što znam je da Xiaomi ima opciju „Dual 4G" tako da ti se ne gase kartice iz mreže prilikom prebacivanja primarne za podatke sa jedne na drugu, ako je to ono što ustvari hoćeš. Primarni SIM za podatke, pozive i SMS možeš da konfigurišeš na svakom dual sim Android telefonu ili da po opcijama za pozive i sms ostaviš pravo izbora na obe pa po potrebi odabereš onu sa kojom zoveš ili šalješ poruku.

Poslednja izmena:
To je usluga koju nude svi veći operateri u inostranstvu. Plaća se neki dodatni mesečni iznos za tu uslugu, da ljudi mogu da budu dostupni preko istog broja i na drugim pametnim uređajima današnjice i da koriste svoje zakupljene količine sa primarne SIM kartice na tabletu, pametnom satu ili u automobilu (auto telefon ili infotainment system).

To se neće kod nas desiti, zato što su se pre 15tak godina događale raznorazne malverzacije sa Mobtelom. Bilo je predloga pre par godina o tome, ali problem je što to mora detaljno u jasno da se zakonski reguliše i onda se od ovoga odustalo. Već postoji slična tema i odgovori se svode na to:
Kapiram da ovo hoćeš zbog dual standby-a, ali pitanje je da li uopšte ijedan telefon funkcioniše tako što kombinuje prenos podataka sa oba LTE radio modula, a koliko je meni poznato, to nije moguće.

Znači pametni sat kod nas mora da ima poseban broj, u automobilu (auto telefon - infotainment system) poseban broj, tablet poseban broj, mobilni telefon poseban broj. Tri ili četri različita broja, tri ili četri pretplate, beskonačan broj preusmeravanja poziva i poruka. Haos. Stvarno mnogo zaostajemo. Dok se u razvijenim zemljama koristi već i VoWIFI, kod nas je VoLTE još uvek u razvoju, rezervisam samo za poslovne korisnike i nije usluga za sve.

Želeo bi da isti broj imam i u mobilnom telefonu i u pametnom satu ili u automobilu. Sve legalno, kao dodatna usluga operatera.

Poslednja izmena:
Ma ljudi generalno nemaju para da kupe za kes( ne svi naravno) pa zato i uzimaju kod operatera iako je skuplje, jer im bude okej da mesečno daju neke rate. Inače je sva ta roba precenjena…
To mi nikad neće biti jasno. Nemaju keš, ne mogu da uštede, a za kredite imaju.

Nazad
Vrh Dno