Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Ček, da proverim da li sam razumeo ....

Na jednom paketu imam KT500, onaj što sam uzeo ženi telefon...

Maltene ga i ne koristim, trebalo bi da se samo prebacuje kredit i sabira ...

Ja sad mogu da ga prebacim na MixNet i uzmem 50 % popsuta, jer bi to bilo 570 dinara, a to je više od 500 ? Ili nisam najbolje shvatio?

Ako ti je istekao ugovor moze - ako nije, onda samo mozes da predjes na MixNet, ne i da dodibjes 50%, ako ih nisi imao.

Ugovor nije istekao, ali su mi rekli da ne može, verovatno jer je pod ugovorom ... Ja sam mislio da ne može uopšte ...

Hteo sam da zeznem sistem, da uzmem fon uz KT, platim tu (veću" cenu telefona, pa za par meseci da predjem na MixNet, i nastavim njega, a da ne plaćam 3G ...

Iako bih plaćao veću cifru od KT... ali ne može...

Ali znači, kad istekne ugovor, i ja (teoretski) skupim 12000 dinara na tom broju, mogu da ga prebacim na MixNet, potšišem MixNet i 50 %, a 12000 će mi prebaciti kao avans, i od toga odbijati pretplate?

Za sada, da.

Jel vam na *100# daje iznos preostalog kredita? Meni izbacuje Kredit:nedostupan.

Idi na "Ostale Usluge"->"Stanje racuna" (ili kroz mts Centar app)
I meni ne radi ni na jednom KT broju stanje direktno na *100#

Раде на систему, поправиће се. Само да се нису досетили па од следећег месеца уведу да главни кредит може да се преноси пар месеци ...

Moze li mi neko reci sta pametno ciniti. Na caletovo ime smo uzeli KT1000, zove se u mrezi samo. Ima oko 20000 din kredita. Ugovor istice pocetkom avgusta,manje od 3 meseca ostalo. Otisao sam da ih pitam da li moze da se prebaci na postpaid i ovo da bude avans, Ona mi kaze da ne moze i nikada nije ni moglo. Da li je to neka promena? Ili da sacekam kraj ugovora pa da vidim tada sta ce nuditi ako pokrenem prenos broja?

Ako je 20 000 osnovnog kredita, može. Ako je onaj Bonus kredit samo za MTS, ne može.

Nema pojma, što pokazuje i rečenica da NIKAD nije moglo ...

Naravno da je osnovni. Ali eto seka mozda krenula da radi od pola 8 ujutru pa se umorila do navece :) Ako si upucen reci mi jel moze da se uzme telefon s tim sto bi njegovu cenu platio a avans otplacivao pretplatu? Ja kad sam joj to rekao nastao je haos :) Ili moze samo 50% akcija ako je daj sta das.

Ja planiram da uzmem box, na osnovu kredita koji se nakupio, ne znam dal bi dali i neki fon za dinar.

Naravno da je osnovni. Ali eto seka mozda krenula da radi od pola 8 ujutru pa se umorila do navece :) Ako si upucen reci mi jel moze da se uzme telefon s tim sto bi njegovu cenu platio a avans otplacivao pretplatu? Ja kad sam joj to rekao nastao je haos :) Ili moze samo 50% akcija ako je daj sta das.

vrlo cest im je odgovor da ne moze ili da pojma nemaju. i verujem da su u pravu, retko im se takvi slucajevi desavaju. da se ne brines, sto posto moze, ako je to taj osnovni kredit. drugo, ne verujem da bi bilo ikakvih problema da bude i telefon uz to. to je samo nacin na koji ces da ti potpises ugovor. drugo je moja preporuka da se ipak ide na 50% sto na ugovoru od dve godine ume vise da se isplati nego uzimanje telefona ali to je drugi par rukava.... trece, sto te ovde niko nije savetovao, to je da imas pravo tri meseca ranije da potpises ugovor tako da nemoj da cekas avgust nego cim ti se otvori mogucnost (slobodno i njih pitaj) ti idi i potpisuj novi ugovor.

Ја се одавно не секирам због "знања" у пословницама. Поменуо сам да сам за спајање два уговора морао да питам три шалтеруше и свака је имала други одговор. Од ... то никако не може, преко може али је компликовано па софтвер то једва одради ... до тога да је последња рекла ... може, лична карта, ситно куцкање и готово.
Најбоља је била једна која ми је скоро, негде на почетку године (значи није ко зна кад па да то није постојало) на питање да ли код мене може вдсл одговорила питањем ... а шта је то вдсл?

Ok hvala na informacijama. Citam na drugoj temi, a i ona mi je rekla da ugovorna obaveza za kontrolu troskova ide do krajnjeg dana u mesecu u mom slucaju 31.8 tako da tek u junu mogu da obnovim ugovor. Uzecu telefon jer mi je potreban, iako je malo verovatno da ce se zadrzati kod mene, pa ce se doplatiti za nesto kulturnije :) Iz iskustva od proslih godina (pratim telenor i telekom , to imamo u kuci) bolje su cene telefona leti nego za novu godinu, idu ljudi na more pa im treba nesto da prodaju :)

Ali, ako si imao 50% popust i ugovor ti traje do 31. avg. U septembru ćeš dobiti pun iznos pretplate. Tako su meni uradili.

Nisam uzimao tada 50% vec telefon. Sebi uzmem box to mi je jeftinije nego popust, a preko matoraca jurim telefon. Pa nece mi slati duple racune do septembra ako predjem na postpaid, valjda samo u tekucem mesecu...

Ako predjes pre septembra, sve je OK. Ali taj zadnji mesec ugovorne obaveze za KT je specifican. Naplate ceo mesec, bez popusta, ali ti i dobijas ceo kredit, pa nisi u minusu nekom.

Ako se menja vlasnistsvo KT broja, onda OBA korisnika placaju taj mesec, kada je obavljena transfer. Moze se pisati zalba da se posle jedno od tih placanja iskoristi kao avans, doduse.

Problem

Meni se desava nesto cudno na KT od marta ove godine...Naime prosle god sam uzeo onaj HUAWEI android sto su davali uz KT.To sam uzeo za sestru i rekoh ima i 50% popusta sto je extra.Uzeo sam KT 1000 i doplatio za fon 3000 din.E sada sve je to bilo lepo,racun stizao 500 din a kredit 1000 din.Medjutim od marta je poceo racun da stize 1000 din,iako je ugovor potpisan u novembru prosle god i to na 2 godine.I ja se naravno zalim,oni to isprave i tako.E i onda opet stigne 1000 din racun,i oni to isprave.Sada rade sledece.Prvo stigne racun na 1000 din,pa onda sami sebe demantuju,i posalju ispravku racuna u iznosu od 500 din i rok za placanje je 6ti u mesecu umesto do 20og u mesecu.Sto je fakticki bonus od 15ak dana za placanje,tj dodje mu na isto.Eto toliko o tome da nisu u stanju to da poprave,nego salju ispravke racuna...

Ima neki bug u sistemu, onda. Verovatno jer si odmah u novembru potpisao (mislim da je tada pocela ta promocija za Y210D?). Ja sam u decembru, za KT2000, uzeo u firmi brojeve (super se vozi kao "kontrola roming troskova" inace, sto nam tacno i treba najvise), racuni su stizali 1000 do sada, ali dobro mi rece da proveravam :)

Da odmah sam uzeo rekoh koristio sam taj broj KT pored mog postojeceg postpaida dok je poruka i minut bio 0,78 din e ali od kad su i to poskupeli ja hteo da raskinem.Kad ono izbace promociju za taj fon rekoh hajde da joj uzmem tog androida :D Do sada su racuni stizali 500,ali od marta 1000.Dobro je sada da sami ispravljaju to,tako da mi taj ispravljeni stize krajem meseca i rok za placanje je 6ti u mesecu umesto 20ti :D

Ја сам узео малог Хавајца септембра уз КТ2000 а рачун је увек исти ... или некад додају кинту, две за камату кад закасним. Наравно да проверавам кад плаћам, таман посла да ми то промакне. Пакет одличан за позиве у мрежи као и за сурфовање ... мада ништа од тога не потрошим.

^ Odličan za pozive u mrezi ako svakih 7 dana aktiviraš promociju. Bah.

Ja za pozive u mrezi koristim mybel postpejd, odustao od KT. Tu je i 30MB za surf.

Poslednja izmena:
Ja za pozive u mrezi koristim mTel karticu :D

^ Odličan za pozive u mrezi ako svakih 7 dana aktiviraš promociju. Bah.
Мени је кредит од 4.000 који добијам практично на поклон итекако довољан за месец дана позива у мрежи. Знам да неки потроше 2-3 сата дневно али свако узима по потреби.

Danas sam sa išao sa sestrom do mts-a, ima kontrolu troškova 500, istekao joj ugovor, htela je da uzme HTC desire 500, međutim kažu u mts-u ne može! Pitali koji je razlog a odgovor je bio: "Znate vaš račun nije viši 1000 dinara i to je razlog da ne možete da uzmete telefon na rate već morate da platite pun iznos od 20K dinara." Kazu piše na sajtu, ja pitam gde, kada se klikne za webshop kupovinu onda se ispisuje ova nebuloza. Nebuloza broj 2 je da je isti iznos od 1000RSD važi i za S5 koji vredi 800eura i za Desire 500 koji vredi 200eura. Po meni velika sramota!

To jeste uslov:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/kupovina-na-rate.html
Ne mora samo taj racun biti 1000, vec i kada ima vise njih. Znaci racuna se i adsl i iptv, ako su na njeno ime.

I moze ako odobri sef poslovnice verovatno za taj telefon. Za jeftinije moze.

Btw prevelika je to cena za desire 500 uz kt500, kad ne ide popust.

Poslednja izmena:
Imaju fiksni ali naravno da nije na njeno ime tako da to nije moglo da joj pomogne. Po meni je glupo da isti usov i za najskuplji i za najjeftiniji telefon!

Da li je ovo novina, na *105# mi izbacuje da prenete mb mogu da iskoristim do 2.6. dok novih 150mb su odvojeni i važe do kraja juna.

Da li je ovo novina, na *105# mi izbacuje da prenete mb mogu da iskoristim do 2.6. dok novih 150mb su odvojeni i važe do kraja juna.

dobro jutro -)) ironman .. znaci nisam jedini ..obradovao nas je mts sa pocetkom juna ... ..ako je tako onda pocinju da unistavaju kt ... nego ako neko potvrdi da potrosim te preostale GB na skidanje filmova danas -)))

Nazad
Vrh Dno