Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Ако неко потроши 500МВ за месец дана, нема неке велике користи од бонус кредита (а још мање од редовног) па мора да се окрене додацима. Одговор је био само да упути на редослед трошења и на то да нема интернета по потрошеном. Мени је 500 довољно ... јер имам и гигу на бокс телефону и нешто мало на две 063 картице. Све то за понеки ситан сурф и слично, интернет користим у другом облику. КТ ми служи једино за позиве у mt:s мрежи и ништа више па сам од септембра скоро све сачувао, имам још 2463593кВ а ноћас стиже нова тура. ;)

Danasnji KT losiji je od postpejd MyBel: 300min u mrezi, 300SMS, 300MB za 600, tj. 300din sa 50% off - isplativije od KT za pozive u mrezi.

Na zalost, od vrlo skoro MyBel vise se ne moze izabrati, dok meni savrseno odgovara. ;)

Za 70RSD kupis razgovore u mrezi, dobijes 7000, to je barem 350 minuta (ako su svi razgovori do minut). A to platis 35 dinara zbog 50% off ;) Doduse 7 dana traje ;)

Ako bas hoces da stedis, kod mene na Prepaid kartici se javio Prepaid EXTRA - 70.000RSD za razgovor u mrezi, SMS i net, za 70RSD, 7 dana. To je, ako sam dobro sracunao ;), 3500 minuta barem. Verovatno se ne javlja na karticama koje se stalno koriste.

Ја за разговоре користим углавном постпејд а КТ ми је само за штедњу и за разговоре у мрежи. Није ми битно колико је то минута јер ни ово не потрошим и сваког месеца крећем од 8.000.

@alfa, zaboravio si SMS i MB. Kad se to uracuna MyBel za 300din je jeftiniji i od pripejda sa milion minuta i KT. ;)

Погрешно поређење, КТ има бонус фрај позиве у мрежи па не може било шта да буде повољније од тога. Шта радиш када ти на MyBel буде потребно да позовеш бројеве из других мрежа? Потрошиш 500 кинте на позиве према другим мрежама а ако имаш КТ 500, онда за 250 имаш истих 500 динара према осталим мрежама и све остало фрај.

@alfa, zaboravio si SMS i MB. Kad se to uracuna MyBel za 300din je jeftiniji i od pripejda sa milion minuta i KT. ;)

Ovaj Prepaid Extra sto sam pomenuo je za sve - samo treba imati dovoljno prepaid kartica :D

@calexx
Dok sam imao KT (godinama) nije bilo free poziva u mreži. Vidim da sada postoji dodatak "Uzmi minute" koji ranije nije postojao. Ne znam koliko košta (pretpostavljam da nije cena ista svima). Kad kažeš "free" misliš na kupovinu ovog dodatka?

Ako govorimo samo o pozivima u mreži, mislim da se MyBel više isplati jer ima dovoljno (?) min, ne mora neki dodatak svakih 7 dana da se aktivira i slično. No, kako MyBel nije više dostupan, ova priča nema smisla. ;)

Ne, KT je uvek imao Bonus kredit za pozive/SMS u mrezi (i net, mada se za to brzo istopi).
Ranije je to moglo biti mnogo vise minuta od myBel tarife, jer je minut u MTS mrezi bio 0.9RSD, uz neku uspostavu veze. Plus je postojao dodatak od 100RSD za razgovore od 0.55RSD u MTS mrezi do pocetka prosle godine. Tada je moglo oko 2000 minuta za 250RSD (max., posto se naplacuje uspostava veze, koja je valjda bila 4-5RSD)

Ovaj dodatak sada "Minuti u mrezi" je isti za sve, samo sto razlicite kolicine nudi. Za xRSD dobijas 10xRSD bonusa za razgovore u mrezi, a bez naplacivanja uspostave veze.
Ne znam zasto su toliko zeznuli KT za razgovore u mrezi, ko je hteo mogao je da raskine onda KT ugovor.

Ako govorimo samo o pozivima u mreži, mislim da se MyBel više isplati jer ima dovoljno (?) min, ne mora neki dodatak svakih 7 dana da se aktivira i slično. No, kako MyBel nije više dostupan, ova priča nema smisla. ;)
Не мислим на додатке него на бонус саобраћај који ти поредиш са MyBel тарифом. Не можеш да поредиш нешто што је бесплатно са нечим што кошта а још мање аргумент може да буде ... само позиви у мрежи. По томе је Лада Нива много боља од Мајбаха ако говоримо о вожњи кроз њиве. ;) Наравно да је Бел пакет бољи од Mix пакета а нарочито од MixNet пакета ако говоримо о позивима у мрежи и баз коришћења интернета.

Ако неко уопште не намерава да зове ван мреже, онда је бзвз да и размишља о пакету у коме има и позиве ван мреже јер ће да му пропадају. Ја имам и ПиС 150 код Теленора па за 300 месечно имам 1.000 минута у Теленор мрежи. Ипак не сматрам да је тај пакет нешто конкурентан са многим другим.

Znam za KT bonus sabraćaj, koristio sam KT godinama -- do leta 2012 :). Taj saobraćaj se, baš kao što kažeš Alfa, brzo istopi. Znam da je ranije bilo više od MyBel tarife (u mreži). I za dodatak od 0,55din za SMS/min. I onda je sve to ukinuto i mesecima je MyBel bio isplativiji od KT (mislim samo za pozive u mreži), a dobijalo se i 300SMS i 300MB, pored 300min za 300din -- što je sasvim cool. U vreme kada sam to uradio, MyBel davao više za iste novce od KT. Sada postoji Uzmi dodatak u KT (na po 7 dana!), ali lično me mrzi da se cimam i proveravam da li je neki dodatak aktiviran ili ne, ranije mi se dešavalo da istekne dodatak, SMS info zadocni, zaboravim da obnovim, pa nafuram bezveze račun. Stoga mi je "čist" postpaid bio bolji. ;)

@calexx: Alfa i ja se razumemo, "besplatni" bonus koji dobiješ potroši se jako brzo -- važe redovne cene uz uspostavu veze. Sve može da se poredi. Uporedi KT za 250din (KT 500) sa MyBel za 300din (skoro ista cena) i MyBel je pobednik. :) (I dalje pričamo samo o pozivima u mreži jer je KT kao paket uvek imao daleko niže cene za MTS mrežu, a van mreže redovne, dakle slično MyBel paketu; ne isto, slično.)

Uzeo KT500 i C5 uz njega. Kad uletis u KT obavezu, nema prelaska. Na drugu vrstu paketa?

I nema beskonacnog neta, learned the hard way... :)

Uporedi KT za 250din (KT 500) sa MyBel za 300din (skoro ista cena) i MyBel je pobednik. :) (I dalje pričamo samo o pozivima u mreži jer je KT kao paket uvek imao daleko niže cene za MTS mrežu, a van mreže redovne, dakle slično MyBel paketu; ne isto, slično.)
Бабе и жабе. По томе је Bel 100 бољи од MixNet S ако гледамо само позиве у мрежи јер за исту цену нуди 160 минута док овај други има 100 минута али према свима. Не гледамо то што други има минуте према свим мрежама, дупло СМС и 200МВ интернета ... први је бољи ако гледамо само на позиве у мрежи. Онда су MyBel и MixNet M потпуно исти пакети (ако причамо само о позивима у мрежи) јер у оба можеш да имаш 300 минута у мрежи али је овај други скоро дупло скупљи.

Ајде овако, ја КТ месечно плаћам 1.000 а на крају месеца ми остане 2.000 на рачуну. MyBel бих плаћао 300 а на крају месеца имао кромпир на рачуну. Из тог угла, КТ је скоро најбољи пакет који постоји. ;)

U poslovnici ....

Hteo sam da probam da izbegnem 3G pretplatu, jer je nema u KT, uzmeš na KT, pa da se posle funjarski prebacim na MIX ... ali ne može, može samo da se šetaš na veći KT i nazad do kog si potpisao obavezu ....

Ајде овако, ја КТ месечно плаћам 1.000 а на крају месеца ми остане 2.000 на рачуну. MyBel бих плаћао 300 а на крају месеца имао кромпир на рачуну. Из тог угла, КТ је скоро најбољи пакет који постоји. ;)

E sad.... cuti tu, dok neko ne procita a ne treba - Septimus, brisi ^^

U poslovnici ....

Hteo sam da probam da izbegnem 3G pretplatu, jer je nema u KT, uzmeš na KT, pa da se posle funjarski prebacim na MIX ... ali ne može, može samo da se šetaš na veći KT i nazad do kog si potpisao obavezu ....
To možda dok traje ugovor, ali može po isteku da se pređe, pa i 3 meseca pre. Barem na Box može, za to sam pitao.

Da, dok traje ugovorna obaveza, to sam i napisao, uzeo sam telefon..... valjda se podrazumeva obaveza kad uzmeš telefon.

E sad.... cuti tu, dok neko ne procita a ne treba - Septimus, brisi ^^
А што, то нешто нелегално? Мислиш да они не знају? А и ти, ако већ оћеш да кријеш, што цитираш? ;) За сваки случај, пола увек поделим пријатељима. :)

Pročitao sam celu temu i još uvek nisam pohvatao sve stvari... Naime, brat bi hteo da pređe na KT sa prepaida, postpaid mu nije opcija, uzeo bi KT1000 sa 50% popusta, pa me zanima sledeće:

1) U ovom paketu ide 300mb, i ako sam dobro shvatio nema smanjene brzine posle potrošenih megabajta, već skida sa dostupnog kredita - glavnog od 1000din ili bonus od 2000din?
2) Kada se potroše megabajti koji dolaze u okviru paketa, stiže li poruka obaveštenja? Da po nestanku megabajta ne ode sav kredit posle malo surfa :)
3) Skontao sam da mogu da se koriste tarifni dodaci - opet, skida li preko glavnog ili preko bonus kredita? Mogu li se koristiti odmah, ili tek nakon se istroši glavni kredit (ako se on prvo troši?)
4) Do skoro sam bio na telenoru postpaid, tamo je praksa da se nakon minuta prema svim mrežama troše minuti prema telenoru, da li je i kod KT tako, tj. da li se prvo troši 1000 dinara pa tek nakon toga bonus kredit prema mt:s-u, ili se troši uporedo?
5) Pošto na prepaidu tarifni dodaci koštaju različito (70 dinara za 7000 dinara minuta/170 dinara za 17000 dinara minuta etc.), zanima me ima li ovde pravila, ili takođe zavisi od potrošnje (ako uopšte na prepaidu zavisi od potrošnje?)
6) Plaća li se 3g pretplata?

Nadam se da nisam bio previše konfuzan, toliko za sada :)

Pročitao sam celu temu i još uvek nisam pohvatao sve stvari... Naime, brat bi hteo da pređe na KT sa prepaida, postpaid mu nije opcija, uzeo bi KT1000 sa 50% popusta, pa me zanima sledeće:

1) U ovom paketu ide 300mb, i ako sam dobro shvatio nema smanjene brzine posle potrošenih megabajta, već skida sa dostupnog kredita - glavnog od 1000din ili bonus od 2000din?
2) Kada se potroše megabajti koji dolaze u okviru paketa, stiže li poruka obaveštenja? Da po nestanku megabajta ne ode sav kredit posle malo surfa :)
3) Skontao sam da mogu da se koriste tarifni dodaci - opet, skida li preko glavnog ili preko bonus kredita? Mogu li se koristiti odmah, ili tek nakon se istroši glavni kredit (ako se on prvo troši?)
4) Do skoro sam bio na telenoru postpaid, tamo je praksa da se nakon minuta prema svim mrežama troše minuti prema telenoru, da li je i kod KT tako, tj. da li se prvo troši 1000 dinara pa tek nakon toga bonus kredit prema mt:s-u, ili se troši uporedo?
5) Pošto na prepaidu tarifni dodaci koštaju različito (70 dinara za 7000 dinara minuta/170 dinara za 17000 dinara minuta etc.), zanima me ima li ovde pravila, ili takođe zavisi od potrošnje (ako uopšte na prepaidu zavisi od potrošnje?)
6) Plaća li se 3g pretplata?

Nadam se da nisam bio previše konfuzan, toliko za sada :)

Da ti odgovorim makar delimicno ,tj za ono što sam siguran.

1)Posle potrošenih Mb prvo se trosi bonus kredit pa kad on nestane onda glavni.
2)Ne stiže nikakvo obaveštenje.
3)Tarifni dodaci se naplaćuju od glavnog kredita
4)Trose se uporedo,bonus kredit za razgovor u mrezi, glavni kredit za ostale mreze.(kad se potrosi bonus razgovor u mrezi se naplacuje od glavnog kredita)
5)Ovo nisam baš najbolje razumeo.
6)za video poziv i surf 3g se ne placa, za neke dodatne opcije verovatno.

7)Najveća mana ovog paketa po meni je što ne mogu da koristim određene usluge, tipa plaćanje parkinga.

@7 od kad to?

Ako nije u zadnjih nekoliko sati bas promenjeno, dobro je lupio :D Ili pomesao sa Telenor/VIP paketima slicnog tipa ;)

Moja greska, nek zanemari br 7.
Sad sam bas probao da uplatim parking i na moje iznenadjenje prosla je uplata.
Jer jedno vreme nisam mogao da placam parking tj jedan duzi vremenski period ,uvek je pisalo "ova usluga vam nije omogucena", mislim od onda kad su uveli 50% popusta na ugovor. Nekako mi je ovo doslo logicno ,jer gde je tu telekom ako ja njima recimo mesecno platim 250 din, a oni parking servisu 500 + mene caste 1000din kredita za razgovore u mrezi i 150 Mb. Nije da se bunim ,samo sam mislio da su se dozvali pameti.

@alfaunits
ne valja ti taj pasulj

Poslednja izmena:
Da raščistimo
Postovani,

Po isteku ugovorne obaveze ostajete na istom tarifnom profilu. Ukoliko se odlucite za prelazak na prepaid, osnovni kredit se prenosi.

Twitter/FB/mail? Znacu 1. maja doduse i provereno na delu, bez rizika :)

Mozes da predjes sa KT plus telefon na Mixnet paket .. brat je to uradio prosle godine nakon godinu dana koriscenja kt 1000 i presao na mixnet M i tada su mu uradili aneks ugovora i sad mu u junu istice ;-) ;-)

i kad se prelazi sa prepaid na KT sav kredit se dodaje osnovnom kreditu na KT ..( ne uzima se kao avans sto bi se desilo da prelazi na postpaid)
i sto je receno kad se prelazi sa KT na prepaid ostaje taj kredit ...

Poslednja izmena:
Koliko meseci tokom ugovora je presao sa kttel na mixnet? Nestaje popust ili ostaje? Novih 24 meseca ili samo sta je ostalo?

Koliko meseci tokom ugovora je presao sa kttel na mixnet? Nestaje popust ili ostaje? Novih 24 meseca ili samo sta je ostalo?

e alfi .. on je uzeo cisto kt 1000 i tel bez popusta ... pa nakon godinu presao na mixnet m ..i samo su mu anexom povezali ili ti ono sto je ostalo -)
e sad ovo sada ,sto daju i popust i telefon pa da prebacis se na mix i da popust ostane .. to ne znam da li ce dati -)))

Pa sta zezas :D
Gledao sam kad je probao radnik na ekranu da prebaci, postojala je opcija promene na MixNet paket, ali ne i na MixNetL, koji bi meni odgovarao (verovatno ostaje popust onda, pa se racuna da je MixNetL nizi paket od KT2000).

Gledam po ceni za Desire 200 - slicne cene uz KT2000 sa popustom i MixNetL bez popusta recimo. Po tome ispada da ne ostaje popust, ali ***, ne mogu na taj paket da predjem :(

Vrh Dno