Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Nije. Nema toga više
A i kada sam pre godinu i po potpisivao ništa nisam napominjao

Naravno da nije tako. Jedino zbog tehničkih mogućnosti ti mogu ograničiti da li možeš imati HD kanale. Tipa ADSL 10/1 i 20/4 sigurno ne mogu izgurati HD na dva uređaja, a da pritom imaš i protok za net. Dok npr. nema prepreke za 2 stb-a sa HD kanalima, ako je u pitanju najmanji VDSL, pod uslovom da je parica dovoljno kvalitetna da pogura profil od preko 30mbps-a.
Čini mi se da su ranije davali HD samo ako imaš 50+mbps down, što je možda i preterano. Na optici bez problema idu i do 3 stb-a sa HD-om (na svim uređajima, naravno).
Mozda ste u pravu ljudi.
Ja sam promenio ugovor pre neli dan.
Pre toga imao sam jedan stb, i hd kanale.
Sada po novom uhovoru imam dva stb uredjaja, ali su mi rekli da sada nemogu da imam hd kanale, posto imam dva stb uredjaja.
Nisu mi pominjali tehnicke uslove itd...jer sam do pre dve nedelje imao.
Drugo ja sada u mts meniju nemam opciju za hd kanale.(ima farma, hbo+, cinemax......sta sve ima da ne nabrajam, a "hd" uopste nema u mts meniju.
Kada recimo ulucam broh 700 i gde je arena hd izbacuje me na pretyidni kanal.
Samo prenosim..ono sto su mi rekli tehnicari mts-a..dobro je sto ste mi rekli da moze, evo sada cu odma da ih zovem i da kazem da ljudi imaju i po tri stb ureledjaja i imaju hd kanale.

Sent from my SM-A515FN using Tapatalk

^Pre godinu dana je bilo razlike pri potpisivanju ugovora. Na primer, PLUS SD i PLUS HD.
Ne znam koja je situacija danas.

Pošto si imao HD kanale, proveri za taj Start paket ili koji je upisan u ugovor, da ne piše npr. START SD.
Ako je SD paket, nemaš aktivirane HD kanale.
Zoveš korisnički (ne znam sada više pod kojom opcijom, box-aktivacija usluga...) i zahtevaš aktivaciju HD paketa na osnovu toga što ispunjvaš uslove a nisu ti isporučili uslugu koju su dužni da isporuče prema njihovoj ponudi na sajtu. Lepo pomeneš da si imao HD kanale. Piši i mail, ne škodi višak tiketa :)
Onda budeš baš strpljiv, u mom slučaju je bilo i mesec dana minimalno.
Kada isteraš i reše da te uključe, onda te najverovatnije zovu da potpišeš aneks ugovora u kome će da piše START HD. I tek tada ti puštaju HD kanale.

Ja se iskreno nadam da su ubrzali proceduru, moje iskustvo je od pre godinu dana za plavi box i VDSL :)

^Pre godinu dana je bilo razlike pri potpisivanju ugovora. Na primer, PLUS SD i PLUS HD.
Ne znam koja je situacija danas.

Pošto si imao HD kanale, proveri za taj Start paket ili koji je upisan u ugovor, da ne piše npr. START SD.
Ako je SD paket, nemaš aktivirane HD kanale.
Zoveš korisnički (ne znam sada više pod kojom opcijom, box-aktivacija usluga...) i zahtevaš aktivaciju HD paketa na osnovu toga što ispunjvaš uslove a nisu ti isporučili uslugu koju su dužni da isporuče prema njihovoj ponudi na sajtu. Lepo pomeneš da si imao HD kanale. Piši i mail, ne škodi višak tiketa :)
Onda budeš baš strpljiv, u mom slučaju je bilo i mesec dana minimalno.
Kada isteraš i reše da te uključe, onda te najverovatnije zovu da potpišeš aneks ugovora u kome će da piše START HD. I tek tada ti puštaju HD kanale.

Ja se iskreno nadam da su ubrzali proceduru, moje iskustvo je od pre godinu dana za plavi box i VDSL :)
Da druze,
Prosle nedelje mi je isticao stari ugovor, i produzio sam novi.
Znaci pre toga odnosno do prošle nedelje sam imao hd kanale, sada mi je rekla(mts podrska) da kao ne mogu imati hd kanale, posto imam dva stb uredjaja. Ja sam to shvatio kao tačno. Sada ide druga priča, odnosno jos je moj prigovor aktivan koji sam odmah prijavio da nemam hd kanale-odnosno da uopste nisu vidljivi nema ih u meniju.
Videcu, ali iskreni ne odustajem dok ih ne uvedu.

Sent from my SM-A515FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Budi uporan za nešto što ti sleduje

Dodali su jos dva HD kanala, pa ih sada ima 86.
- RTS3 HD (konacno)
- Viasat Explorer HD

Inace na optici svi STB uredjaji koliko god da ih imate imaju HD kanale, a sve i da hocete ne mozete kupiti paket bez HD kanala.

Dodali su jos dva HD kanala, pa ih sada ima 86.
- RTS3 HD (konacno)
- Viasat Explorer HD

Inace na optici svi STB uredjaji koliko god da ih imate imaju HD kanale, a sve i da hocete ne mozete kupiti paket bez HD kanala.

Jos kad bi ih poredjali iole smisleno, a ne da posle rts1 i 2 ide NBA pa AgroTV...

Sent from my iPad using Tapatalk

Ja sad presao na mts. Jel stvarno nemoguce podesiti redosled kanala sem dodavanje omiljenih, kojima je takodje procedura pristupiti?

Jos kad bi ih poredjali iole smisleno, a ne da posle rts1 i 2 ide NBA pa AgroTV...

Tačno
Samo su ih pobacali, bukvalnoo. Nikakvog smisla i redosleda

Zar jos uvek u softveru risivera nema opcije za sopstvenu listu?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ima lista omiljeni, ali ne možeš praviti redosled

Mogu da se poredjaju omiljeni u smislu po redu dodavanja u listu, ali ne može se namestiti da se po defaultu vrti kroz omiljene nego mora svaki put da se prvo promeni lista na omiljene pa tek onda da se vrti kroz kanale.

Samo da potvrdim, BOX3 optika 200/80, 3 STB-a Q11 mini, na sva 3 HD kanali i vraćanje 7 dana.
Inače kada se kanali memorišu u listu omiljenih može im se dodeliti broj na daljinskom, npr taster 1 - RTS1 HD

U mom slucaju dovoljno za ono sto gledam.
Bolje ista nego nista.

Jel može da se izaberu kanali kada se uključi ona opcija slika u slici(mozaik).
Da sam izaberem koja 4 kanala da se prikazuju?
Ne uspevam...
Uvek neki sportski kanali.

Poslato sa YAL-L41 pomoću Tapatoka

i ja sam to vidjao ali ocigledno nicemu ne sluzi ako vec ne mogu da se biraju kanali.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Huawei Q10 i 4K Output

Ne znam da li je se neko igrao sa ovim, ali evo mog iskustva.

Testirao sam da li je slika bolja ako se setuje Q11 da salje 4K apskejlovan signal u 4K TV ili da TV sam apskejluje 1080i 50Hz signal iz Q11. Moj TV je Sony 55AG9.

Prvo, Q11 moze da salje 4K 24, 4K 25 ili 4K 30 frejmova. Iz nekog razloga jedino je prihvatao da salje 4K u 30 frejmova na moj TV, sto je zapravo i najbolje. TV je uredno prijavio da je signal 3840 x 2160p 4K [vidi sliku].
Uporedio sam jedno dvadesetak kanala. Osnovni utisak je da TV ipak bolje odradjuje apskejling. Verovatno problem lezi u tome sto Q11 u sebi ima bazicnu verziju procesora (Hi3798M V100, Quad-core ARM Cortex A7) pored toga sto ovaj isti procesor ima tri-cetiri naprednije verzije. HBO HD kanali, tj. filmski HD kanali izgledaju dobro, dok ostali izgledaju nesto malo losije, bar se meni tako cini. Najproblematicniji su sportski kanali i SD kanali koji definitivno se bolje gledaju kada sam TV apskejluje.

Posto sve to zavisi i od TVa i od velicine TVa, mozda ce kod nekog drugog davati drugacije rezultate.

Screen Shot 2020-06-21 at 8.15.52 PM.jpg

Poslednja izmena:
Druže a gde se nalaze ta podešavanja na Q11?
Takođe nemogu da nađem ni ono podešavanje da li da prebacivanje kanala bude uz onaj lag ili sa onom pauzom.

Druže a gde se nalaze ta podešavanja na Q11?
Takođe nemogu da nađem ni ono podešavanje da li da prebacivanje kanala bude uz onaj lag ili sa onom pauzom.

1. Ukljucis Q11
2. Kad udje u svoj uobicajen meni na daljinskom ukucas: *104030* ; zatim pritisnes dugme za 'settings' jednom [dugme iznad zute loptice] ; Q11 ce uci u poseban meni, a zatim ukucas kod 8288;
3. Dobices novi meni; u segmentu TV settings nacices opcije

Dodatak: SBB EON aplikacija koju sam instalirao korsiti maksimalni protok od 4Mb/s. Kanali izgledaju losije nego na Q11 i losije nago na SBB Cisco D3 STB.

Poslednja izmena:
Od 03.06 nemam internet i tv saobraćaj.
Niko ne izlazi na teren (V. Stepe)...
Pisao, zvao, obilazio poslovnice.

Šta mi je činiti, imate li neki savet?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

U ugovoru pise da ukoliko je prekid neke od uslyga vise od 72h triskive tog meseca snosi ce mts.

Sent from my SM-A815FN using Tapatalk

Da li si proverio PON lampicu i LOS lampicu na ruteru? Da li si restartovao ruter?
Da li si proverio u ulazi da li ostale komsije imaju uslugu?
Treba da utvrdis da li je problem samo kod tebe ili u celom ulazu.

Cudno je da je problem u celom ulazu ili kraju a da 20 dana niko ne reaguje.... da kazem skoro neverovatno.

Kod mene je sve ok, problem je van mog dvorišta.

Kof Boxa4 na optici, koje su mogućnosti preusmeravanja poziva sa fixnog telefona?

Nazad
Vrh Dno