Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@kartingdriver tih 2 su dodatnih na ovu trenutno standardnu ponudu? Kako i gde si ih kontaktirao?

Za prelazak sa SBB ovavezno kontaktirajete "dilera" koji obicno ostavi broj u zgradi. 8 je minimum, moje komsije dobile i 9 za prelazak.
Inace koga intersuje, posto pitah koji je std broj stb, to je izgelda samo jedan. Ne znam za koje pakete je std broj uredjja 3. BOX2, dotani stb je na racunu iako na portalu pod "dodatne opcje" stoji cena nula (precrtano). Nemam kod sebe ugovor, a kako je to uvedeno kod majke nisam ni mogao u tom momentu da intervenisem.

@dusansuni
Potpuno se slazem, no u generickom ugovoru nema nikakvihj detalja. Nemam ga kod sebe, "procitao" ga tada, nista. Monteri "ne znaju" naravno, call centar beskoristan. TO jedino u ekspozituri mozda.
Iznerviralo me to sto su rekli "imate pravo", a ne i da se to dodatno placa. No, ajd, uzet jer je ionako racun za fiksni cesto bio preko 1000-1200 din, pa bar u boxu ima neograniceno ka fiksnim linijama. A penzioneri izgleda "prze zicu", a neki neograniceni mobilni paket uz odjavu fiksnog nece "jer je niko nece zvati onda". To je veliki segment trzista, narocito medju starijom populacijom.

Poslednja izmena:
nama rešili konačno tiket
rekoše imate pravo da raskinete ugovor bez penala, i da odmah zatim potpišete novi ugovor

Pa to je to,ti uvek mozes da predjes na nove pakete ali onda nemas pravo na free mesece..

• Like
Reagovanja: M J
Imam trenutno Box 4 crveni (VDSL povezanost, brzina 20/8), koji ističe krajem septembra.
Sredili smo da nam uvedu optiku u zgradu, najverovatnije krajem ove ili početkom sledeće nedelje.

Da li mogu nekako sklopiti novi ugovor sa MTS a da mi stave brzinu optike iz plavog paketa u crveni paket (200/80 umesto 100/20) ?

Pa to je to,ti uvek mozes da predjes na nove pakete ali onda nemas pravo na free mesece..

nije baš tako, jer najskuplji novi paket je jeftiniji od najskupljeg starog paketa, a niko ne da sa skupljeg na jeftiniji, bez benala i ostalih zezalica
danas raskinuli stari 400, prešli odmah na novi 400, dobili dva meseca za dinar, i na dve trećine umanjen majski račun

Imam trenutno Box 4 crveni (VDSL povezanost, brzina 20/8), koji ističe krajem septembra.
Sredili smo da nam uvedu optiku u zgradu, najverovatnije krajem ove ili početkom sledeće nedelje.

Da li mogu nekako sklopiti novi ugovor sa MTS a da mi stave brzinu optike iz plavog paketa u crveni paket (200/80 umesto 100/20) ?

Nije moguća takva kombinacija. Možda bi mogao da izvučeš neki mesec više za 1 RSD, pa da smanjiš razliku u ceni, ako ti je bitan brži protok.

Nije moguća takva kombinacija. Možda bi mogao da izvučeš neki mesec više za 1 RSD, pa da smanjiš razliku u ceni, ako ti je bitan brži protok.

Meni ispadne jeftinije za 400 dinara da uzmem Box 3 (TV, NET, FIKSNI) sa optičkom briznom 200/80, i odvojeno Omorika 1 umesto da pređem na Box 4 Plavi (koji je isto to, samo što je 4800 a ovo 4400 dinara mesečno).

Svakako se više isplati, ali teško da bi ti dozvolili prelazak na jeftiniji paket i sa manjim brojem usluga pre isticanja ugovorne obaveze.

Svakako se više isplati, ali teško da bi ti dozvolili prelazak na jeftiniji paket i sa manjim brojem usluga pre isticanja ugovorne obaveze.

Znam, planiram da pređem na Box 3 i optiku krajem septembra, ne baš sada odmah čim uvedu optiku i postave kutiju u zgradu.

Prelaskom na optiku dobićeš 6 meseci gratis tako da ti se svakako isplati u odnosu na box 3, jer će ti prosečna cena računa biti oko 3400.

Prelaskom na optiku dobićeš 6 meseci gratis tako da ti se svakako isplati u odnosu na box 3, jer će ti prosečna cena računa biti oko 3400.

Dali bi mi 6 meseci po 1 din ako bih prešao na optički internet i ostao na Box 4 crveni ?

Ja sam takodje dobio 6+2 za box 4.

P.S. Ne zaboravite da odete do SBB i odjavite ugovor koji vam ističe(može 1mesec pre), inače će vam stići račun (zaduženje)
Dakle, odjava, isplatite zadnji račun i vratite opremu i tek onda ste se razveli od SBB

Poslato sa YAL-L41 pomoću Tapatoka

Ja sam takodje dobio 6+2 za box 4.

P.S. Ne zaboravite da odete do SBB i odjavite ugovor koji vam ističe(može 1mesec pre), inače će vam stići račun (zaduženje)
Dakle, odjava, isplatite zadnji račun i vratite opremu i tek onda ste se razveli od SBB

Poslato sa YAL-L41 pomoću Tapatoka

Dobio si 6+2 jer si prešao sa SBB ?

Da li neko zna, koliki je zakonski rok za odgovor na reklamaciju. Meni je danas prošlo 30 dana, tiket je i dalje aktivan. Mislim da su upravo probili rok pa me zanima kakve pravne posledice oni treba da snose i koja su moja prava?

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Ja jednom nisam platio sledeći račun.
Odnosno zavisi sta je bio problem.
Kod mene konkretno nisam imao internet oko 3-4 dana. Mislim da 72h neprekidno ako nemaš neku uslugu iz ugovora, imaš sigurno neko umanjenje sledećeg meseca.

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Ovde je konkretno slučaj da nemam nove HD kanale iako sam pretplatnik HD paketa. Nekih desetak dana nakon prijave sam ih pitao šta se dešava a oni su me zamolili za strpljenje.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Dosli moci ugradili sve sada radi kako treba.
Dve stvari su mi upale u oci jedna u fzonu "Ma dajte dokle vise sa to pilicarenje"a to je da upload ne prelazi 7,5 - 7,6 Mb/s max i receno mi je brzine se negarntuju nego ono standardno nije 8 nego do 8Mb/s ipak sam mislio da ce otika to promeniti al sta je tu je, dok je druga mozda moze da se resi samo neznam kako, a to je da na portu LAN 2 i 3 nema uopste neta smao na 1 i 4 , ja sam Box 2 paket da se zna nema TV-a
Port 1 i 3 su mi zauzeti ali trebace mi kroz neko vreme jos jedan port za PC

Poslednja izmena:
Portovi se podešavaju, 2 i 3 se koriste za iptv i možeš ih promeniti lako.

Da li se nakon svakog produžavanja ugovora dobija nova oprema za Box 3 paket?

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Hvala. Do sad sam uvek dobijao, verovatno zbog prelaska na veću brzinu interneta, a danas majka produžila ugovor i nisu davali ništa novo od opreme.

Dobijao si ako si prelazio tipa "internet only paket" > Box sa BBTF 'fixnim' ili ADSL > VDSL. Inače ne bi ti menjali za bzvz ako ne moraju. Ja sam ADSL samo internet ugovore za 1 Mbps > 4 Mbps > 20 Mbps koristio isti ruter koji su mi dali prilikom prvog ugovora pa 2015 kad sam prelazio na VDSL su mi dali novi ruter jer moraju. Matori je u firmi od 2010 do februara ove godine koristio isti ADSL ruter na nekoliko Box4 ugovora. Sad je i on prešao na VDSL i dobio novi uređaj. IPTV box matori mu nisu naravno zamenili za ovaj malecki Q11 što sad dele novim korisnicima.

Prošli ugovor mi je bio prelazak sa ADSL na VDSL, a pre toga mislim da je samo bio prelaz sa interneta brzine 10 na 20Mb/s.
Radi sve okej, nego čisto da proverim treba li da se vraćam kod njih.

• Like
Reagovanja: M J
Vrh Dno