Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Sa zadovoljstvom nogu da kazem da sam posle dve tri-nedelje pregovaranja, uspeo da dobijem uz box4 CRVENI:
- 6 (sest) meseci po dinar
- dodatni set-top box uredjaj
- 100GB interneta za 4 mts (postpaid) broja, i
- HD kanale
Ugovor je na 24 meseca.
E sada sam zadovoljan.

Sent from my SM-A307FN using Tapatalk

Pozdrav!
Imam jedno laičko/naivno pitanje. Kada se uzme box3 (net100+TV+fiksni, osnovni paket) fiksni telefon se naplaćuje posebno? Pitam pošto mi je stigao račun za fiksni od 300 neki dinar, i račun za box od 1 dinar. Koja je onda poenta boxa kad ga reklamiraju kao paket od tri za određenu mesečnu pretplatu? Hoće li mi, kad prođe promo period 6 mes za dinar, i dalje stizati posebno za telefon i to dalje biti još recimo 500 dinara + redovna pretplata od 2900 koliko košta box3? Da napomenem da sam fiksni odjavio prošle godine, nisu mi pominjali da je neophodan...

Nemam uopšte fiksni telefon, uređaj, u stanu...
Paket mi je stigao 11.3, 15.3. uvedeno vanredno stanje, par dana kasnije 'pobegnem' na selo. Juče se tek vratim u stan i nađem dva računa od mts-a, jedan za mart (304 dinara) jedan za april (1 dinar i piše dug 304din). Na poleđini računa za mart stoji naziv paketa box3, naknada 0.16, i dole ispod tabela pojedinačno: fiksna, TV, net. Kod fiksne stoji za mesečnu naknadu 248 dinara, to bude tih 304 kad se doda pdv. Na poleđini računa za april stoji samo naziv paketa, naknada 0.83 i nema detaljnog pregleda posebno za svaku stavku.
Ne znam do čega je, sačekaću sledeći mesec da vidim hoće li biti promene. Platiću verovatno ovo što je od marta.. Da napomenem da sam fiksni odjavio prošle godine i da nisam imao ništa prema mts-u od tad.

Samo da se javim, udostojili su se da odgovore nakon mesec dana od prigovora...

" Обавештавамо Вас да смо уважили Ваш приговор и да ћемо извршити корекцију рачуна за март 2020. године умањењем за наплаћену 021/******* накнаду. Након извршене корекције доставићемо Вам кориговани рачун за наведени период са дефинисаним новим роком за плаћање рачуна.
Уколико сте измирили претходно достављен рачун, вишак уплаћених средстава биће третиран као аконтација у неком од рачуна у наредном обрачунском периоду. "

Uplatio sam ga pre dva dana, videćemo koliko će stići za naplatu i koji račun će umanjiti za taj uplaćeni višak. Hvala svima na ovim savetima!

• Like
Reagovanja: M J
Da li je moguće da su toliki bednici pa da u onih 100 gb koji se dobijaju uz BOX 4 uračunavaju trošenje megabajta i gigabajta kada se gleda MTS TV GO a ne bi trebalo da je tako. Konkretno, imam Moravu 1 sa mizernih 256 mb i to nije toliko bitno ali su mi na raspolaganju ovih 100 gb ili malo manje jer sam pridruženi broj na BOX paketu gde glavni broj koristi ćale sa Omorikom 1. On kad gleda MTS TV GO ne troši mu internet od tih nekih 6 gb koje ima u paketu nego samo par mb čisto se potroši pri pokretanju aplikacije, tako i treba i tako je uvek i bilo. Ja recimo potroših za desetak dana juna 5-6 gb neta na MTS TV GO i vidim da je to uredno obračunato uz sve ostale gigabajte koje sam potrošio mimo te usluge. To stoji na MTS aplikaciji na mobu i na njihovom sajtu mojmts. Tako bilo i prošlog meseca, tada neka 2 gb potrošio na malopre pomenutu uslugu.

Osim toga, trošenje mb i gb mi se ne poklapa kada stanje pratim u aplikaciji telefona, tamo gde se prati potrošnja interneta i statistika korišćenja podataka pojedinih aplikacija i kada stanje pratim preko MTS aplikacije, bilo na mobu ili kompu. Uvek je za nekih 30-50 mb dnevno više ''potrošeno'' kada se uzme zvanična statistika preko MTS aplikacija nego što to pokazuje sam telefon, to mu dođe mesečno možda i nekih 1-2 gb, možda ništa strašno ako se uzme u obzir količina podataka koja mi je na raspolaganju ali eto, kopka me, možda telefon dobro ne pokazuje, možda je MTS u pravu, preko toga ću i preći ali ovo za MTS TV GO mi nikako nije jasno, koristio sam tu uslugu kada sam imao priprejd broj pa sa dodacima koji dođu za internet nikad nije trošio više od par mb, pa onda ne troši više od par mb ni kada se troši preko interneta koji sleduje preko postpejd linije mimo ovih 100 gb ali kada krenu da se troše ovi gigabajti onda i ova aplikacija krene uredno da troši i megabajte i gigabajte iako ne bi trebala. Proveravao više puta, pratio grafikone i statistike preko MTS aplikacije i tako mu dođe, jednostavno se topi internet i troše stotine megabajta i neki gigabajti umesto da se samo uračunava tih par mb pri samom pokretanju ove aplikacije.

Operater može drugačije da računa, to ti i sam telefon kaže. A kad imaš 100 GB, što se sjekiraš za par istih.

Sent from my ASUS_I001DA using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
U boks 3 paketu piše da postoji 20 giga za još jedan MTS broj mobilnog interneta. Je li to može da bude i pripejd MTS broj?

Da li je moguće da su toliki bednici pa da u onih 100 gb koji se dobijaju uz BOX 4 uračunavaju trošenje megabajta i gigabajta kada se gleda MTS TV GO a ne bi trebalo da je tako. Konkretno, imam Moravu 1 sa mizernih 256 mb i to nije toliko bitno ali su mi na raspolaganju ovih 100 gb ili malo manje jer sam pridruženi broj na BOX paketu gde glavni broj koristi ćale sa Omorikom 1. On kad gleda MTS TV GO ne troši mu internet od tih nekih 6 gb koje ima u paketu nego samo par mb čisto se potroši pri pokretanju aplikacije, tako i treba i tako je uvek i bilo. Ja recimo potroših za desetak dana juna 5-6 gb neta na MTS TV GO i vidim da je to uredno obračunato uz sve ostale gigabajte koje sam potrošio mimo te usluge. To stoji na MTS aplikaciji na mobu i na njihovom sajtu mojmts. Tako bilo i prošlog meseca, tada neka 2 gb potrošio na malopre pomenutu uslugu.

Osim toga, trošenje mb i gb mi se ne poklapa kada stanje pratim u aplikaciji telefona, tamo gde se prati potrošnja interneta i statistika korišćenja podataka pojedinih aplikacija i kada stanje pratim preko MTS aplikacije, bilo na mobu ili kompu. Uvek je za nekih 30-50 mb dnevno više ''potrošeno'' kada se uzme zvanična statistika preko MTS aplikacija nego što to pokazuje sam telefon, to mu dođe mesečno možda i nekih 1-2 gb, možda ništa strašno ako se uzme u obzir količina podataka koja mi je na raspolaganju ali eto, kopka me, možda telefon dobro ne pokazuje, možda je MTS u pravu, preko toga ću i preći ali ovo za MTS TV GO mi nikako nije jasno, koristio sam tu uslugu kada sam imao priprejd broj pa sa dodacima koji dođu za internet nikad nije trošio više od par mb, pa onda ne troši više od par mb ni kada se troši preko interneta koji sleduje preko postpejd linije mimo ovih 100 gb ali kada krenu da se troše ovi gigabajti onda i ova aplikacija krene uredno da troši i megabajte i gigabajte iako ne bi trebala. Proveravao više puta, pratio grafikone i statistike preko MTS aplikacije i tako mu dođe, jednostavno se topi internet i troše stotine megabajta i neki gigabajti umesto da se samo uračunava tih par mb pri samom pokretanju ove aplikacije.
pozovi mts i pitaj ih da provere da li su ti za mts tv go skidali megabajte

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Da li neko zna kako se podesava port forwarding na ruteru HG8245Q2?

Mislim da je bilo ranije pisano, ali ne mogu lako da nadjem.

Hvala unapred...

Tako je na HG8546M ali kontam isti je UI i na Q2 modelu.
Naravno prvo se loguješ sa admin nalogom, ne sa "telekom" nalogom.

Bravo Shamane, pravi si car...

Pozdrav

Zdravo svima, evo i ja da podelim svoje iskustvo sa optikom. Presao sam iz SBB-a u Mts i dobio sam 6 + 2 meseca za 1 rsd, paket je Box 3 sa brzinom 200/50.
Majstori su brzo uveli sve, jedino je problem bio sto smo cekali skoro dva sata da puste signal, ali dobro. Dobio sam dva uredjaja za TV (Huawei STB Q11) i na oba moze da se premotava televizija, a ruter je Huawei HG8245Q2. Wifi signal radi bolje nego kod UBEE rutera (sbb), odnosno pokriva ceo stan od 50 kvadrata bez problema.
Podaci o brzini interneta sa Ookla sajta su: Ping 2 ms, download speed 150-200 mbps, upload speed 75 mbps.

Ne secam se sta je rekao promoter za mts Go, da li je produzeno na godinu dana besplatnog koriscenja ili nije, pa ukoliko se neko skoro dogovarao sa promoterima voleo bih da mi javi.
Takodje, da li je moguce gledati MTS Tv Go preko prepaid kartice? Ili ono pravilo da ne naplacuju potrosnju interneta za gledanje vazi samo za postpaid korisnike?

Tast uzeo box3, fiksna mob i tv. Dobio stb q11 i huawei vdsl modem. Kako da proverim kolika munje brzina porta? I drugo, moze li q11 da kreira sopstvene liste pritrama i redosled?

Zdravo svima, evo i ja da podelim svoje iskustvo sa optikom. Presao sam iz SBB-a u Mts i dobio sam 6 + 2 meseca za 1 rsd, paket je Box 3 sa brzinom 200/50.
Majstori su brzo uveli sve, jedino je problem bio sto smo cekali skoro dva sata da puste signal, ali dobro. Dobio sam dva uredjaja za TV (Huawei STB Q11) i na oba moze da se premotava televizija, a ruter je Huawei HG8245Q2. Wifi signal radi bolje nego kod UBEE rutera (sbb), odnosno pokriva ceo stan od 50 kvadrata bez problema.
Podaci o brzini interneta sa Ookla sajta su: Ping 2 ms, download speed 150-200 mbps, upload speed 75 mbps.

Ne secam se sta je rekao promoter za mts Go, da li je produzeno na godinu dana besplatnog koriscenja ili nije, pa ukoliko se neko skoro dogovarao sa promoterima voleo bih da mi javi.
Takodje, da li je moguce gledati MTS Tv Go preko prepaid kartice? Ili ono pravilo da ne naplacuju potrosnju interneta za gledanje vazi samo za postpaid korisnike?

Kako si zadovoljan kvalitetom slike, u odnosu na Sbb?

Tast uzeo box3, fiksna mob i tv. Dobio stb q11 i huawei vdsl modem. Kako da proverim kolika munje brzina porta? I drugo, moze li q11 da kreira sopstvene liste pritrama i redosled?
Ne može. Možeš označiti omiljene kanale, ali to ne menja redosled "šetanjem" kroz listu kanala.

Kako si zadovoljan kvalitetom slike, u odnosu na Sbb?

Pa s obzirom da koristim stari samsung televizor i neki mali hyundai nisam bas pogodan da ti odgovorim na to pitanje, jer kod mene zbog male rezolucije uredjaja nema razlike. Mislim da se razlika oseti kod onih koji imaju bolje televizore. Od iskustva drugih mogu da ti kazem da mts ima nesto losiju sliku i manje HD kanala. Ono sto je dobro jeste da se kanali brze menjaju, tj brzi je odaziv i mozes da premotavas sadrzas koji je uzivo, dok si kod sbb-a morao da pustis sadrzas prvo ispocetka pa da ga onda premotavas.

Nadam se da sam malo pomogao.

MTS u najjačem paketu ima 84, a SBB 76

MTS u najjačem paketu ima 84, a SBB 76

Bitan je i broj ali mnogo je bitnije ko ji su kanali HD. Velika je razlika da li su ti cinestar premium,amc ili animal kanal u HD ili su to Agro TV,TV Partizan HD,Zvezda TV HD,Toxic TV HD,TV Pančevo HD,Dunav TV HD,K1 HD,TVDR HD,Kazbuka HD itd...x3 sličnih kanala.A još je bitnije da kod SBB niko za svoj paket nije uskraćen za HD kanale košto je kod MTS uslovljen mogućnostima ili ko što su tebe terali i ako imaš mogućnosti da pređeš sa najskupljeg paketa na još skuplji da bi ti omogućili hd kanale.

Nevjerovatno je da u današnje doba nisu svi kanali HD.

Sent from my ASUS_I001DA using Tapatalk

Bitan je i broj ali mnogo je bitnije ko ji su kanali HD. Velika je razlika da li su ti cinestar premium,amc ili animal kanal u HD ili su to Agro TV,TV Partizan HD,Zvezda TV HD,Toxic TV HD,TV Pančevo HD,Dunav TV HD,K1 HD,TVDR HD,Kazbuka HD itd...x3 sličnih kanala.A još je bitnije da kod SBB niko za svoj paket nije uskraćen za HD kanale košto je kod MTS uslovljen mogućnostima ili ko što su tebe terali i ako imaš mogućnosti da pređeš sa najskupljeg paketa na još skuplji da bi ti omogućili hd kanale.

To je slažem, da je bitna i vrsta kanala, a ne samo broj
A mene su terali da pređem sa skupljeg na jeftiniji, a to nije bilo naravno moguće pa su mi raskinuli ugovor.

I ne samo to.
Nego kod mts-a mozes da gledas "HD" kanale samo ako imas jedan stb uredhaj.
Ukoliko imas dva ne moze da imas hd kanale ni na jednom.
UZAS.
100 (sto) puta sam ponovio. Jedino kada se podvuce crta je sto je mts dosta jeftinini.
Npr.box4 crveni (koji ja imam) kosta 4000. Fix+iptv+net+mob(omorika1 neograniceni minuti u svim mrezama+10GB interneta mesečno)+100GB interneta koje mozes da podelis sa 4 mts broja.
Ostalo je sve u korist SBB-a.(po meni)

Sent from my SM-A515FN using Tapatalk

Ja imam 3 STBa i bez problema mi sljakaju HD kanali,ne izmisljajte....

I ne samo to.
Nego kod mts-a mozes da gledas "HD" kanale samo ako imas jedan stb uredhaj.
Ukoliko imas dva ne moze da imas hd kanale ni na jednom.

Naravno da nije tako. Jedino zbog tehničkih mogućnosti ti mogu ograničiti da li možeš imati HD kanale. Tipa ADSL 10/1 i 20/4 sigurno ne mogu izgurati HD na dva uređaja, a da pritom imaš i protok za net. Dok npr. nema prepreke za 2 stb-a sa HD kanalima, ako je u pitanju najmanji VDSL, pod uslovom da je parica dovoljno kvalitetna da pogura profil od preko 30mbps-a.
Čini mi se da su ranije davali HD samo ako imaš 50+mbps down, što je možda i preterano. Na optici bez problema idu i do 3 stb-a sa HD-om (na svim uređajima, naravno).

Poslednja izmena:
VDSL 50/8, Plavi BOX 4, 3 STB uređaja.

Internet nije baš 50/8 ali je uvek 49,../7,..
HD kanali rade bez problema, nema potrebe da se cicnculira ko šta gde gleda.

Prilično mi je loša instalacija po stanu, i zgrada je matora, starija od mene :) Parametri:
MaxthonSnap20200617180050.jpg

Poslednja izmena:
Naravno da ide, tri uređaja, na sva tri HD

Vrh Dno