Danas sam bio u 2 poslovnice, novi merkator i banovo brdo. U obe koriste stare ip uredjaje kao i starije televizore 🙁 Premotavanje kanala je sporije, kao i sam kvalitet slike mi ne uliva bas neko poverenje. Ne mogu da nadjem reci ali mi slika izgleda suvise isprano, kao da fale detalji, dubina, i kao da su sve konture nekako krzave, ne mislim na pixelizaciju. Stajao sam blizu ekrana, odaljio se, medjutim slika je cudna kao da se neki dateljai prelivaju jedni u druge i da se zbog toga i gube neki detalji, pogotovo kada se gleda lice a svi zanmo da je boja koze svuise kompleksna??? Dobio sam i informaciju da slika kasni minimum 5 sekundi, i dat mi je primer nekog sportskog desavanja od strane doticnog agenta prodaje. Na moje pitanje da li je siguran i da sam na ovom forumu dobio informacije da je slika kristalno cista bez nekih anomalija i da se kanali trenutno premotavaju i da ne postoji kasnjenje u realnom vremenu on mi je rekao da je IP TV bazirana na principu obrade siganala za koji je potrebno neko vreme tako da kasnjenje svakako postoji, ali da oni nemaju nove boksove kao ni optiku, i misli da noviji boxovi bolje peglaju sliku, brze premotavaju i da na optici nema kasnjenja signala ali da on to ne moze da potvrdi. E sad ja vas sve molim da mi razjasnite ovo oko kvaliteta slike. Recimo ja sam trenutno na SBB i imam 3 tv-a koji su da kazemo svi stariji modeli, neki sa cam modulima a neki sa boxovima i slika je na svima ispeglana da se vidi i dubina i nisu ivice krzave,ne fale detalji, likovi su lepo uklapaju u pozadinu ne izgledaju kao da su iseceni i nalepljeni, premotavanje kanala je sporo, nema kasnjenja u realnom vremenu... Zaboravio sam da ih piotam da li njihovi novi boxovi imaju mogucnost promene regiona (Pal, NTSC, SECAM...) jer imam jedan usa tv. Da li je stvarno sve do optike i novih boxova ili to nema veze sa vezom, mislim da ce najbolje objasniti korisnici koji poseduju optiku i nove Huawei uredjaje.