Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Bivsi SDK ,sluzba za plattni promet se valjda sad zove. Ubedljivo najmanje provizije.

Мени је тај проблем решио баш мтс, један од разлога да отворим рачун у мтс банци. Једини трошак је 100 динара месечно за одржавање али зато колико год хоћу ел плаћања и осталих трошења.

S obzirom da sam trenutno na SBB, koji bi vas savet bio generalno oko prelaska na optiku? Kao stari IKOM korisnik imam otkljucane sve kanale i internet 50/2. Majka koristi MTS fiksni, dok ja placam sbb internet i kablovsku. Mobilni mi je opet na Vipu... Box 4 beli mi je ipak nekako skuplja varijanta i blizi mi je box4 plavi, medjutim on ne pokriva HBO i jos ponesto. Da li postoji mogucnost dogovaranja oko istog paketa, da se recimo dobije prava dinamicka a ne cgnat, mozda dobije i neki dodatni TV paket? Da li zapravo promoteri nude neke dodatne ustupke za gore navedeno?

Dobijaš dinamičku adresu, nije natovano

Kod crkve sam, pre oko dva meseca kada su kopali, neki sef mi rece da ce pustiti testiranje kada sve zavrse, za oko 1.5 mesec - valjda celo naselje, a u zgradi je odavno stavljena mreza. Cudi me, ako su pustili signal, da nema i promotera da malo poguraju. Na Cuk.padini odavno zalepljen plakat za reklamu i br promoreta.

Pa valjda nam jos nisu spojili iz ulice, danas bio neki njihov da slika za huwai sanducice i kaze da se cekaju jos gradjevinske dozvole za prokopavanje, vi/ti si vec bio na MTS ili standardno IKOM/SBB, e daju nesto vise od 2 meseca ako si njihov vec korisnik

Zvao sam sad korisnički servis. Rečeno mi je u ovom najjačem BOX3 fix + tv + net 400/160 paketu da su od mtsTV usluga uključene (besplatne) mtsTV GO i 7 dana unazad. Da li može neko da potvrdi ovo? Takođe, pošto sam zaboravio da upitam, da li se usluge 7 dana unazad, pauziranja i snimanja sadržaja odnose samo na taj mtsTV GO ili je sve to moguće koristiti i direktno na TV-u?

Prešao bih sa SBB-a u koji sam prebacio i fiksni. Da li je takođe neko nedavno prelazio i ne mrzi ga ukratko da opiše kakva je procedura, koliko je sav proces ukupno trajao?

Spremi dobro živce pošto se u prenosu broja to jes ponovnog vraćanja u MTS nezna koje bezobrazni da li ovi u MTS ili ovi u SBB.Gde prvo u MTS podnosiš zahtev samo za prenos ne možeš odmah da izabereš i boks paket.E tu sad ako si pošto ti nije trebala poskido instalaciju priključak od nekadašnjeg telekom fiksnog u svom stanu kući biće drži potegni da ti to ponovo odrade. Pa na kraju kad ti konačno dođu da ti ponovo instaliraju fiksni ne postoji nikaka šansa da ti i tad odrade i optiku.Da kažemo da si to uspešno završio kad nema nekih problema ni kod jedne ni druge strane treba im minimu 15 dana da odrade prenos.E u tom momentu će te dočekati bezobrazluk sa SBB strane gde prenos broja ponovo u MTS ne znači da više nemaš fiksni u SBB već će ti dodeliti novi broj iz njihove numeracije i koji ne možeš da ootkažeš i plaćaš sve dok ti neistekne otkazni rok ako si ga podno.E tu sad pošto ti telekom to ne odradi ni posle 30 dana ili ćeš ostati bez interneta i televizije i nadati se da će ipak to biti samo još koji dan,ili ćeš tražiti od SBB da se produži rakid gde će te dočekati odgovor da ne može još par dana da se prolongira zahtev za raskid nego da možeš samo da ti izaću u sustet da podneseš novi otkazni rok od 30 dana.

ja sam na sbbu sada, ali cekam da mi istekne ugovor pa da prelazim na mts. ali vidim da ce prvo morati da se vrati fix tel pa tek onda zahtev za box. a sbb necu odjavljivsti dok ne proradi mts, iovako cu imati neki mecec dzabe...meni fixni i ne treba ali sve se oko njega vrti izgleda, da bi jos navukli neke pare.

Poslednja izmena:
Gdje je najbolje placati racune, tj najmanja provizija jer evo par mjeseci im ne radi preko njihovog sajta. Meni banka uzima 30 din pa da vidim ima li dje za dzabe ili manje.
? Promenis banku. Ali ako koristis free racun - hbg.
Meni bi bilo cudno da i u Trezoru (nisam ni znao da i dalje moze?) je ispod 30 din po racunu.

Besplatan racun u telenor banci imam da, ugasio sam u drugoj banci gdje sam primao platu jer vise ne radim tamo pa mi ne treba, a ovako tih 30 din mi je jeftinije nego placanje odrzavanje par stotina realno.
Svakako necu ic ido trezora i tako nekih mjesta, mislio sam vise ako ima nesto kao u CG, telekom ima svoje automate na kojima se placa u poslovnicama racun bez provizije, kao i an salteru cini mi se plus u nekim bankama al nema veze, prezivjecu :)

Daj meni pare na TBr, ja cu ti platiti racun iz RF :)

Da li u nekoj od poslovnica imaju izlozen mts Tv kako bih mogao da vidim kvalitet slike?

Ja nisam imao nikakvih problema sa prelaskom u Mts iz Sbb-a, fiksni je najnormalnije prebacen i to odmah po podnosenju zahteva u mts, jedino su ovi iz Sbb-a bili bas bezobrazni pa nisu javili da su broj preneli Mts-u a meni dodelili neki njihov broj koji je mogao samo da poziva brojeve u Sbb mrezi, ovo se desava u onih 30 dana otkaznog roka.

Inace odmah sam trazio crveni box 4 ali sam ja na vdsl-u, prvo su ukljucili broj i dosli da provere da li radi (nisam uklanjao staru instalaciju) posle 7-10 dana su doneli jedan stb i ruter i to je bilo to, druga dva stb-a i switch su mi naknadno doneli tako da sam ja pola meseca imao obe kablovske. Posle 30 dana otkaznog roka imao sam jos nekih 30 dana analognu televiziju.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Tražio sam im još 2 meseca po 1 dinar, zbog protraćenog vremena i više odlazaka do poslovnice, izostajanja i ranijih izlazaka sa posla, nadam se da će odobriti, svakako skupljam papirologiju da ih prijavim RATEL-u jer nisu sposobni NIŠTA da urade kako treba. Uvek mora da se poziva na šefa poslovnice kako bi se nešto korisno desilo...

BTW, Pustili VDSL. Još uvek nisam iza NAT-a.

https://i.imgur.com/CKWGj9P.png

edit: Da, za VDSL sam isto išao u poslovnicu i mora da se raspravljam sa radnicima dok nisam stigao do šefa, nakon čega je problem rešen veoma brzo.

Poslednja izmena:
To znači, da paket pre poskupljenja, nije imao tih 17 HD kanala,odnosno da sam ranije potpisao po staroj ceni, za taj osnovni TV paket, da li bi mi automatski dodelili ovih 17 hd kanala?

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Ne. Ostaješ na onom paketu što si potpisao, jedino bi mogao aneks ugovorom da pređeš na novi sa hd kanalima bez dodatnih benefita jer si ih dobio pri potpisivanju starog ugovora (stari box).

Bez obzira, što su HD kanale stavili u start paket, onaj ko je potpisao prošli start paket bez HD,ostaje bez ovih HD kanala,koje su sada ubacili?

Poslednja izmena:
Da,novi paketi gde su HD kanali vaze samo za nove korisnike.Ti u bilo kom trenutku mozes da predjes na te pakete samo ne mozes na jeftiniji paket od tog sto imas.

@HDMI
Pa to sam i rekao, s tim da pre ovih paketa nije postojao "start" paket bez HD. Bili su obični paketi bez HD. Verovatno možeš da pređeš na novi start da bi imao HD kanale sa ugovorom koji je u toku.

Zbog ovg dela teksta mi nije jasna usluga snimanja
možete da pogledate u narednih sedam dana, koliko god puta želite.
je li kad hoću nešto da snimim moje je samo da zakažem snimanje pa to oni snimaju a ne ja na moj hard disk.

Da. Kod njih se "snima"

MTS tv go je besplatan na 3 uredjaja uz stare BOX4 pakete? ako se ne varam, tako je stajalo u ponudi? A svi promo 2 meseca sadrzaji se automatski deaktiviraju nakon 2 meseca koriscenja?

Danas sam bio u 2 poslovnice, novi merkator i banovo brdo. U obe koriste stare ip uredjaje kao i starije televizore :( Premotavanje kanala je sporije, kao i sam kvalitet slike mi ne uliva bas neko poverenje. Ne mogu da nadjem reci ali mi slika izgleda suvise isprano, kao da fale detalji, dubina, i kao da su sve konture nekako krzave, ne mislim na pixelizaciju. Stajao sam blizu ekrana, odaljio se, medjutim slika je cudna kao da se neki dateljai prelivaju jedni u druge i da se zbog toga i gube neki detalji, pogotovo kada se gleda lice a svi zanmo da je boja koze svuise kompleksna??? Dobio sam i informaciju da slika kasni minimum 5 sekundi, i dat mi je primer nekog sportskog desavanja od strane doticnog agenta prodaje. Na moje pitanje da li je siguran i da sam na ovom forumu dobio informacije da je slika kristalno cista bez nekih anomalija i da se kanali trenutno premotavaju i da ne postoji kasnjenje u realnom vremenu on mi je rekao da je IP TV bazirana na principu obrade siganala za koji je potrebno neko vreme tako da kasnjenje svakako postoji, ali da oni nemaju nove boksove kao ni optiku, i misli da noviji boxovi bolje peglaju sliku, brze premotavaju i da na optici nema kasnjenja signala ali da on to ne moze da potvrdi. E sad ja vas sve molim da mi razjasnite ovo oko kvaliteta slike. Recimo ja sam trenutno na SBB i imam 3 tv-a koji su da kazemo svi stariji modeli, neki sa cam modulima a neki sa boxovima i slika je na svima ispeglana da se vidi i dubina i nisu ivice krzave,ne fale detalji, likovi su lepo uklapaju u pozadinu ne izgledaju kao da su iseceni i nalepljeni, premotavanje kanala je sporo, nema kasnjenja u realnom vremenu... Zaboravio sam da ih piotam da li njihovi novi boxovi imaju mogucnost promene regiona (Pal, NTSC, SECAM...) jer imam jedan usa tv. Da li je stvarno sve do optike i novih boxova ili to nema veze sa vezom, mislim da ce najbolje objasniti korisnici koji poseduju optiku i nove Huawei uredjaje.

Poslednja izmena:
Kakav se uređaj dobija uz VDSl vezu.Da li postoji noviji, ili neki stariji,šta je bolje.Čisto da se pripremim šta me čeka.

Recimo ja sam trenutno na SBB [...] nema kasnjenja u realnom vremenu...

To naprosto nije tačno.

Digitalni SBB-ov kablovski signal kasni oko 3 sekunde u odnosu na DVB-T2 zemaljsku TV s Avale. Gore je SBB (mutan jer ide preko dugačkog kompozitnog kabla u TV karticu), a dole DVB-T2.

HNIGHFd.jpg

Analogni SBB-ov kablovski signal u Beogradu, tamo gde još postoji, prednjači u odnosu na DVB-T2 zemaljsku TV nešto više od 1 sekunde. Gore je analogni SBB, a dole DVB-T2.

TfDPVqG.jpg

Poslednja izmena:
Док сам користио СББ дигитални сигнал, увек сам затварао прозоре кад гледам неки спорт. Ако је неколико секунди до краја или до важног момента, увек бих чуо из комшилука радовање или псовке. Сада више немам појма ко колико касни, СББ аналогни ми је био ОК, сви дигитални касне, мислим да РТС планета касни прилично ... прозори ће и даље да буду потребни. :)

Zna se desiti da Sofascore aplikacija sekund ili dve pošalje obaveštenje o golu pre nego što ga vidiš na tv-u. Mada tako je bilo kad sam imao i D3 sbb. Tu je to negde manje više sve isto

Poslato sa POT-LX1 uz pomoć Tapatoka

Kakav se uređaj dobija uz VDSl vezu.Da li postoji noviji, ili neki stariji,šta je bolje.Čisto da se pripremim šta me čeka.
Pod uslovom da je sam primerak dobar, idi na Huawei. Najmanje problema pravi sa ostalim uredjajima. Nije neki WOW wifi speed, ali pokriva VDSL brzine bez problema. Em je najmanji :)

Ok, znao sam da sbb kasni nesto malo, medjutim nisam znao da je to 3s pa sam zato i napisao da nema kasnjenja :D Ali da se manemo kasnjenja, pokusacu da vam predstavim sa nekoliko fotografija problem kvalkiteta koji sam ja video, a opet je sa slika skinutih sa neta. Znaci u obe poslovnice u jednoj na 3 tv-a a u drugoj na 2 tv-a primetio sam ove nedostatke...

- Slika 1. Isprana slika, bez detalja i dubine, prelivanje kontura i samim tim su akteri nejasni

- Slika 2. Isto kao slika 1 ali sa vecim gubitkom detalja i vecim prelivanjem

- Slika 3. Uh sta reci, pogledajte celu sliku, gubitak u svetlim i tamnim delovima ocigledan

- Slika 4. Ono sto mi bas upada u oko, obelezio sam strelicama, pogledajte nedostatke u linijama

Ponavljam slike su skinute sa neta a upravo sam video svojim ocima sve ovo u 2 poslovnice. U merkatoru se pored nalazi i SBB tik uz njihovu poslovnicu, nicega od ovog nema :( Zato i molim odgovor za sam kvalitet slike, jer sigurno postoji razlika u nacinu obrade signala izmedju MTS i SBB.

Prilozi

• mts tv.PNG
    mts tv.PNG
    962 KB · Pregleda: 152
  • mts tv 2.PNG
    mts tv 2.PNG
    871.8 KB · Pregleda: 144
  • mts tv 3.PNG
    mts tv 3.PNG
    720.4 KB · Pregleda: 145
  • mts tv 4.PNG
    mts tv 4.PNG