Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ma ovaj dule malo po malo, popije trajni ban, nikako da se malo vaspita... covek je informativno dobar, ali deluje kao "Dr. House" cesto :D

Da ne kazem da je lupetanje, ali ajde.
Ja imam box4 paket bivsi 50/2 sada 50/8, povecali ga prvog dana kad su uveli povecanje uploada.
Zasto tako pises ne proverene stvari i unosis pometnju kad sam i ja i ostali sa boxa pisali da smo dobili povecanje uploada?
Nisam ispratio temu, postavio sam pitanje, ne konstataciju. To što u dotičnoj firmi ne umeju da sastave adekvatno obaveštenje nije moja krivica.
Da, covek je postavio pitanje, a ne konstataciju ..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nisam ispratio temu, postavio sam pitanje, ne konstataciju. To što u dotičnoj firmi ne umeju da sastave adekvatno obaveštenje nije moja krivica.
Izvini, mislio sam da si dao konstataciju da oni koji su na box paketima ne dobijaju povecanje.
Moja greska, tj pogresno sam protumacio tvoj post, nenamerno naravno.
@invictus2404: A zašto ti ne pišeš potpunu informaciju? Da si dobio povećanje tek kad si ih "cimao" da ti povećaju... Za sad na Benchmark forumu se nije javilo ni 3 čoveka da su dobili povećanje bez "lične intervencije". I od tih ~3 bar dvoje je završilo sa ovim slučajem da iako se u ruteru vidi nova brzina upload i dalje ne ide preko 2 Mbps.

Čovek ne tvrdi nego pita da li je dobro protumačio vest ili ne. Što uopšte ne čudi u svetlu toga da su pojedincima isto pogrešno tvrdili neki od neupućenih Telekom zaposlenih.
Pa nisam ja ni rekao da sam dobio tako sto su oni "podigli", lepo sam u temi i napisao da sam ih pitao i za pola sata su mi digli.
Zasto takav gard odmah?
Da, covek je postavio pitanje, a ne konstataciju ..

Da napisao sam moj pogresan zakljucak, nije bilo nikakve namere za provokacijom ili bilo cime.

Imam box paket 50/2.Nazvao i pitao da povećaju a teta kaže vama je već povećano a ja kažem nije.Prebaciću vas da prijavite kvar.Prijavio sam kvar pre dva dana i danas došli ljidi kući i pitaju gde je kvar.Nigde,samo mi nije pvećana brzina,ok nazvali nekog i rekli povećajte upload.Rekli mi da izmerim, uradio ,reko ok i doviđenja.

imam 2stba, jel ima mesta kod mene za povecanje ili ce ostati isto?

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    36.3 KB · Pregleda: 198
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17 KB · Pregleda: 144
Imam box 2 od 20/2. Sad sam zvao korisnicki servis i kazu za sad samo novi korisnici imaju veću brzinu. Bice i za ostale ali za sada ne. Ne znaju kada će povećati.

@panther_ : Sa trenutnom opremom nema mesta. Ti koristi ADSL2+ tehnologiju, gde je max upload tih 1 Mbps koliko nudi paket Net10 i koliko i sad imaš. Telekom je upload podigao samo na paketima koje realizuju preko VDSL2 tehnologije, znači Net 20, Net 5o i Net 100 paketi. Za Net 10 paket (koji ti koristiš u sklobu Box ugovora) nisu povećavali upload jer to tehnički nije moguće na ADSL2+.
Što znači da da bi dobio veće brzine interneta moraju da te prebace na VDSL port... ako tvoja centrala ima tehničke mogućnosti za isti i ako ima slobodnih VDSL portova. Relativno si blizu centrali (ili isturenom stepenu) tako da u slučaju da te prebace na VDSL sigurno bi mogao da dobiješ Net 20 internet paket (koji je sad 20/4) a verovatno i 50/8.

Najpametnije ti je da kontaktiraš Telekom i raspitaš se tj izraziš želju da promeniš paket / pređeš na paket sa bržim internetom, ukoliko je tako nešto moguće... zavisi kakvu ugovornu obavezu imaš (da li si npr kupovao neki uređaj uz taj ugovor).

hvala na odgovoru, ugovor mi traje od septembra ove godine, pozvacu ih za koji dan da vidim sta kazu u vezi ovoga

Imam box 2 od 20/2. Sad sam zvao korisnicki servis i kazu za sad samo novi korisnici imaju veću brzinu. Bice i za ostale ali za sada ne. Ne znaju kada će povećati.

Nazvao korisnicki servis (Box 4 sa netom od 50/2), poslali odmah poruku i u roku od pola sata su povecali upload na 8 Mb/s.

Pozovi ponovo servis, posto su ti dali samo delimicno tacnu informaciju. Netacno je da je samo za nove korisnike i da nece odmah da povecaju.
Tacno je da ce biti za sve i logicno je da ce to postepeno da povecavaju ali je netacno da to ne mogu/nece da odmah urade za postojece korisnike.

• Like
Reagovanja: M J
Zvao opet. Prvo nije imao pojma za povećanje. Kaže :kako mislite 20/4,mislite 20/2? Kazem, ne. Video sam reklamu za povećanje. On kao sačekajte i onda drugi razgovor. Kao parametri su za 20/4 pa je prosledio tehnici da proveri.
Ja ne verujem da neko sedne na to radno mesto bez takve informacije!!! Ko ga pusti? Državni posao...

Pa ako mogu da ne znaju koja je procedura (tj set koraka "pristisni ovde pa tamo, pa vamo" po tom njihovom programu) kad treba da oštampaju u poslovnicu ugovor koji je dogovoren preko Call centra/ "ovi što zovu sa specijalnim ponudama" i da sede na radnom mestu što bi bilo čudno da nemaju najsvežije informacije u vezi brzina u paketu.

Ja sam tako čekao sad za vikend u poslovnici da dođe radnica koja zna kako ide ta specijalna procedura :wall:

Malopre me zvali. Setovali su ruter ali i na centrali nije kao dodeljen neki profil. Sad je ok. 19.9/3.86

Pitam jel moze da se nagura na 4.00 ali kao preko wifi nema sanse. Ne znam jel tako pošto sam pre imao full 2.00 upload. Svi uredjaji su mi wifi oa ne mogu proveriti.

Ma kad je dzabe povećanje extra je

Sao se zalite za takve sitnice i na kraju cete dobiti "MOZDA MOZE 1000, ali ne damo ti preko 1" pakete :)

Imao si 2 jer je port bio setovan na preko 2 verovatoo, i onda ako je u modemu 20/2, bez problema dobijes full 20/2 na speedtestu. Ja sam to imao kada je port ostao podesen na 30/2, a ja uzeo 20/2 brzinu.

TO je greska u centrali (na njihovu "stetu"). Nema veze sa WiFi, u smislu WiFi sigurno moze full 20/4, ali ako na kablu dobijes 20/4, na WiFi ces sigurno neeesto manje. Nije to primetno.

Ne cimajte za ovakve sitnice Telekom! Nama ne ide u korist na duge staze. Ko hoce, neka veruje, ko nece njegovo pravo, ali zbog takvih smo izgubili ranije upload booster kao dodatak, ne zbog drugih stvari.

Poslednja izmena:
Ja sam ih cimao jer nije dignuto na 20/4. Sad, moje podpitanje ne vidim da predstavlja problem...
Nemojte cimati mts! Da se ne naljute?

Da.
Mislio sam nemojte ih cimati zasto vam radi "19.9/3.86", a ne "20/2".

Za brzinu ih isto ne bi cimao zasto nije podignuta tamo negde do 10., ali to je cisto zbog volje ;) Ko ih je pitao prvog dana, dobro je prosao, jos nisu bili nervozni, a sada vec sigurno jesu ;)

Poslednja izmena:
@zigic: Da nemaš Box paket download ne bi bilo ni "samo" 19.9 nego oko 18.8 Mbps. Za upload imaš "gubitke" jer port nije konfigurisan na brzinu preko 4 kao što je za download konfigurisano verovatno na 30 pa se internet saobraćaj limitira na tačno 20.0 a ostatak je za IPTV i zato ti tu speedtest meri 19.9. Ne znam kako ti je ranije bio konfigurisan port ali ako je tačno to što tvrdiš da je upload bio tačno 2 Mbps onda ti 99.99% iz nekog razloga nije bio konfigurisan port na 2 nego na više.

Sto puta je pisano i objašnjavano da xDSL tehnologije imaju "overhead"/"gubitke" i koliko iznosi za ADSL a koliko za VDSL, a za brzine preko WiFi je pisano milion puta do sad... (da Telekom nije wireless provajder niti može da ti garantuje maximalnu brzinu kad se "kačiš" preko WiFi).

Poslednja izmena:
Ovako je sad setovano.
d19fd31c3f391a49894e749cd2cfbdec.jpg

I ja sam ih zvao jutros za povecanje upload brzine, pa je ubrzo tehnicka sluzba zvala mene da proverim brzine. Evo iz druge sobe preko wifi...
0185601ddcda46ccce10cb9037804175.jpg

• Like
Evo i ja sam ih "opomenuo" danas, da me ne hvata vikend :d Konačno sam uspeo da dobijem slobodnog operatora na chat-u ali naravno da je pukao chat nakon što mi je napisala Ivana "sačekajte momenat", pre nego što sam ostavio kontakt telefon... pa je morao chat #2.

Mene ako se sete, sete... Nemam trenutno neku potrebu za većim uploadom, tako da, kad bude, biće :)

• Like
Naravno da znaci, ako vise korisnika koristi net znaci itekako.
Razlog je u tome sto kad neko uploaduje nesto na net onda se download bukvalno zakoci i ne funkcionse.

Sent from my Note 8

• Like
Gde ne znači, pre neki dan slao 87 slika (u originalnom kvalitetu) sa telefona. Na 2Mbps uploada kolko sam imao u tom trenutku to je trajalo oko 40 minuta.

Gde ne znači, pre neki dan slao 87 slika (u originalnom kvalitetu) sa telefona. Na 2Mbps uploada kolko sam imao u tom trenutku to je trajalo oko 40 minuta.

Meni te slike iz fona idu direktno na google slike kad opalim neki snimak. Nekad više, nekad manje. Ono, nije da se nešto slikam ali kad god se setim da imam kameru :D opalim i eto je odmah tamo na cloudu. Bar mi se tako čini. Tako da u telefonu ne lagerujem slike, pa da ih onda naknadno dižem. Muzičke albume skidam sa mog naloga na Megi, odslušam, izbrišem, skinem druge ili nove. Prosto nemam šta više da teram na klaude, a da već nisam :) Otuda valjda i ta moja nezainteresovanost za nekim velikim upl-om, jer ga samo ja i koristim od ukućana.

A što muzika na Megi a ne na Google Play Music? Kad si već podelio slike sa Google možeš i muziku :d :d A GPMusic pri "upload"-u ima onu music match/song match funkcionalnost pa ako dodaješ nešto što oni već imaju u svom katalogu samo se doda na tvoj nalog, bez da uploaduješ sam fajl.
Doduše ja sam većinu muzike dodao na GPMusic dok ta funkcionalnost nije postojala... tad bi mi dobro došlo ovih 8 Mbps upload-a. Sad uveliko ide direktno "migracija" novoskinute muzike sa Deezloader-a pravac na GPMusic, bez potrošnje upload-a.

A Google Photos mi se više sviđalo dok je postojala opcija da aktiviraš da fotke upload-uje samo dok je telefon povezan na punjač, jer je tako bilo fore da se pobrišu "loše ispale" fotke pre nego što ih pošalje na cloud... sad moraju da se brišu pa da se prazni Bin... smor.

Vrh Dno